Egipt

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
habibi7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a habibi7 » 18. Jun. 2009 2:55

smotkica_ napisal/-a:^^ Vse. :)

S katero agencijo si šla, kaj si vse vidla, koliko te je prišlo, za kok časa si šla, kakšen je bil program, ... uglavnm, čist vse. :D

uf
šla sm z Vardom za 8 dni. Glede cene- to je blo že 4 leta nazaj tak da tale podatek nima neke vrednosti, blo je okol 180.000. Leteli smo v Aswan in potem z ladjo po Nilu navzgor (Kom Ombo- Edfu- Esna- Luxor) imeli smo 3 nočitve na ladji. Potem smo se peljali iz Luxorja z avtobusom v Hurghado kjer smo prespali 2x in iz Hurghade spet dooolga vožnja do Kaira kjer smo 2x nočili in potem domov.

Najbolje da kar na strani od te agencije pogledaš kakšen program, istega ni ker sem že počekirala, ma glede tistih par dni na Nilu imajo vse agencije isti program!
Ponavadi je tako da tiste dni na ladji imaš vse organizirano pa še polni penzion je- imaš ful za jest pa ful dobro je, program je pa še skor preveč natrpan, res vidiš ogromno! Res si preberi en program ker ti ne vem zdej na pamet naštevat kaj vse smo vidli ker bi ziher kaj pozabila, je preveč teh templjev.
Aja extra možnost v Aswanu je biu izlet v Abu Simbel ampak to nisem šla- je blo kar drago pa še ob 2h ponoč je biu odhod :? sem pa šla v nubijsko vas- kar zanimivo, pa še s kano sm se dala poslikat.

V Hurghadi pa smo imeli možnost ostati v hotelu in imet 1 dan na off, za doplačilo je blo pa možno it na safari z džipi ali pa snorklat na en otoček- to sem jst šla in mi je blo super, no ja razen tega da je tolk pihalo da me je zeblo!!!! ja skor neverjetno, ampak čist res!

V Kairu mi je blo pa ful dobro- tist njihov džumbus na cesti pa ponoči smo šli malo naokoli- ne z agencijo, mesto mrtvih, pa s feluko po Nilu, na največji afriški (baje) bazar kjer lahk nakupuješ do onemoglosti, najbolše mi je blo barantanje :) (samo ti agencija da ful premalo časa). Pa piramide in sfinga itak kar mi je blo od celega križarjenja še najmanj všeč. Ne vem zakaj sicer, drgač sm si predstavljala, ne da še ene pametne fotke ne morš narest da ne bi blo na njej še vsaj ene 20 avtobusov in 1 tone smeti :?

U glavnem teh 8 dni je blo res natrpanih, vidiš in doživiš ogromno in vsakmu lahko priporočam :) no ja za tiste ki si želijo počitnic in oddiha to vsekakor ni, ker časa za poležavanje pač ni.
Pa pojdi spomladi ali jeseni, ker poleti je za crknit toplo!

Ok upam da sem ti kaj pomagala, če te pa še kaj zanima pa praši :wink:
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkica_ » 18. Jun. 2009 16:21

A z organizacijo Varda si bila zadovoljna? Sej ste mel slovensko vodenje, an?

Mene še najbolj skrbi to, da je tale Vard, men totalno nepoznan, ravno tako tut npr. Oskar, in se kr mal bojim iz z njimi. Sicer sem gledala ponudbo od Palme, mi je kar fajn pa najbolj ugodna je. Pride odkor 900€ na enga, z vsem.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
habibi7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a habibi7 » 18. Jun. 2009 16:32

Ja vse je blo BP, seveda je vodenje v slo jeziku. Pa niti ni tolk neznan tale Vard, sploh ne za Egipt. Takrat se spomnim da je precej potnikov svoj aranžma vplačalo po nekih drugih agencijah (pri bolj poznanih če smo že pri tem) ampak glavni organizator je bil pa Vard, so bli drugi samo posredniki.
Oskar spet sploh ni nepoznan, ima pa drugačn način potovanj- bolj avanturistično recimo temu.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkica_ » 18. Jun. 2009 21:12

Hm, no možno, da sta ti dve agenciji na drugih koncih Slovenije bolj poznani. Pri nas na Gorenjskem je večina prvič slišala. :D Hm, bova se potem še mal pri njih pozanimala. Hvala za info. :D
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 21. Jun. 2009 15:24

Oskar je zakon agencija, jest sm šla lansko leto z njimi.

Vard je pa baje tud vredu, so kr ok v organiziranju Egipta baje.

Jest ti priporočam Oskar, maš par potovanj po Egiptu-najbolj je ta od Faraonov do beduinov, pa zdej majo tud neke nove programe itd..
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkica_ » 21. Jun. 2009 16:32

Ja, od oskarja sva tut že gledala. Ampak je tisto potovanje, katerega želiva v nama nedosegljivem terminu. Tako, da to najbrž odpade.
rose8
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rose8 » 26. Jun. 2009 11:44

glede na to kaj vse sem prebrala o egiptu tule, bom najbrž tudi jaz kmalu šla tja :wink: . no ja to je samo velika želja...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 27. Jun. 2009 20:22

Še 15 dni. :D
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 27. Jun. 2009 20:38

Pa a ni v tej vročini malo prevroče it? Mene so do zdaj na agenciji vsi prepričevali, naj se odpravim tja nekje marca ali aprila, ali pa oktobra ali novembra. :? Verjetno bo zato zdaj 7.7. (v pon treba rezervirat eno varianto) treba it spet v Grčijo ali pa v Hammamet v Tunizijo. No, saj je tudi to super, važno da se bom sončkala pa kopala. :D
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 27. Jun. 2009 20:40

Eh, pa sej to ni spet taka vročina, da ni za zdržat, ker je vlažnost drugačna kot pri nas. Sicer se pa lahko ohladiš v bazenu in morju, če je pa to pretoplo (kot mi je bilo npr. na Djerbi), potem se greš pa namočit v kopalno kad. :P
Perchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Perchy » 28. Jun. 2009 0:05

jst sm skor umrla od vročine pa sem bila septembra v egiptu, lase sm mela skos vlažne, cune vlažne, kopalke se sploh niso posušile, je blo čist preveč vroče...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 28. Jun. 2009 10:37

^^ :D Bomo vidl, hehe.

Me pa neki zanima - tiste, ki ste bile v Egiptu julija, kakšn faktor kreme ste uporabljale? Včeraj sem šla kupit kremo in mi je promotorka rekla, da je za Egipt čist dost od 10-20, ker sonce baje ni močno, sam vroče je, ampak tega nekak ne morem 100% verjet. :)
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 28. Jun. 2009 11:50

Moj kolega je uporabljal tam 25 (drugače hitro porjavi, ampak to itak nima veze z zaščito kože). Tako da, julija v Egiptu se moraš kar fejst zaščitit.
Uporabniški avatar
Natashaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Natashaa » 29. Jun. 2009 11:33

*hox* napisal/-a:^^ :D Bomo vidl, hehe.

Me pa neki zanima - tiste, ki ste bile v Egiptu julija, kakšn faktor kreme ste uporabljale? Včeraj sem šla kupit kremo in mi je promotorka rekla, da je za Egipt čist dost od 10-20, ker sonce baje ni močno, sam vroče je, ampak tega nekak ne morem 100% verjet. :)

Jaz ko sem prvič šla v Afriko na morje sem imela zaščitni faktor 15, ker sem pač misla da je sonce tolko močno, da te hitro opeče itd...In sem domov prišla skoraj bela, koda da sploh nisem bila na morju. Ko pa sem šla potem naslednje leto v Egipt pa sem si kupla ZF 8 in sem bila prav lepo rjava, brez nekih opeklin(tudi ostali iz hotela, ki so bili v naši skupini niso uporabljali ZF več kot 10)...tako da eni pretiravajo ko si gredo kupit ZF nad 20.. še 1x je bila reportaža na TV o teh kremah in so rekli da nad 20 sploh ne priporočajo...razen za dojenčke. Če imaš bolj občutljivo kožo je dovolj od 15-20...Drugače pa je od 6-10 čisto dovolj za Egipt... :cool:
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 29. Jun. 2009 14:52

^^ A je sonce dejansko manj močno? Mene tut doma včasih opeče, če se ne namažem z 20.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov