Egipt

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 02. Jun. 2009 10:49

Karte dobimo na letališču.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 02. Jun. 2009 11:21

blagor vam...bi slaa se enkrat :)
Uporabniški avatar
Natashaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Natashaa » 02. Jun. 2009 18:22

*hox* napisal/-a:
Kok časa se leti do Hurgade? :D

Mi smo se vozili 4 ure..nekaj takega. Kr traja tale let...in nikamor ne mine čas, ko pod sabo gledaš puščavo..se ti skozi enako zdi, koda da se sploh ne premikaš :)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 03. Jun. 2009 10:05

^^ Aaaa 4 ure.. :eek: Se bo treba založit z revijami. :D
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 03. Jun. 2009 15:26

k sm gledala učeri ponudbe, last minute

sharm el shejk tko 350€ all incl. 4* me je kr srat prjel :D jz biiiiii tooooo weee :D
Uporabniški avatar
ramsi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ramsi » 05. Jun. 2009 20:47

do hurgade iz ljubljane avion leti 4ure in pol. je pa najboljš s sabo vzet Cosmopolitan, pa čas kar prehitro mine :razz:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 05. Jun. 2009 20:50

*hox* napisal/-a:^^ Aaaa 4 ure.. :eek: Se bo treba založit z revijami. :D

:o a se hecaš? :D 4 ure minejo ko šus :wink: pol ure vzletaš, pol ure pristajaš, vmes še ješ, mogoče maš čas še za kako revijo prebrat :D

Če se je na 4 urnem letu treba založit.. kaj bi pa pol ti na recimo 10 urnem letu ali še več? :D
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 05. Jun. 2009 22:06

Tamarra* napisal/-a:

:o a se hecaš? :D 4 ure minejo ko šus :wink: pol ure vzletaš, pol ure pristajaš, vmes še ješ, mogoče maš čas še za kako revijo prebrat :D

Če se je na 4 urnem letu treba založit.. kaj bi pa pol ti na recimo 10 urnem letu ali še več? :D

Ne, ne hecam se. Sem letela že na Djerbo in Zakintos (slabi 2 urci), pa mi kr ni in ni minilo. Na živce mi gre, ker je tok mal prostora, ker se mora cela vrsta oz. 2 osebka premaknit, če hočeš na wc,.. Vedno sem pregledala celo revijo od Adrie, ponudbo v Free shopu (al kaj je zdej to), jedla, pila, pa še se mi je vleklo. :P Na 10-urnem letu bi verjetno lahko zaspala.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 06. Jun. 2009 8:26

cisto za informacijo...eni druzinski prijatelji hodijo v egipt ze ful let in so ugotovili da je najceneje kar je mozno dobiti tocno en teden pred bozicem. pa baje sploh ni hladno, edino dan je krajsi...

ce bo katera slucajno kdaj iskala najcenejsi termin :wink:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 06. Jun. 2009 10:05

*hox* napisal/-a:
Tamarra* napisal/-a:

Ne, ne hecam se. Sem letela že na Djerbo in Zakintos (slabi 2 urci), pa mi kr ni in ni minilo. Na živce mi gre, ker je tok mal prostora, ker se mora cela vrsta oz. 2 osebka premaknit, če hočeš na wc,.. Vedno sem pregledala celo revijo od Adrie, ponudbo v Free shopu (al kaj je zdej to), jedla, pila, pa še se mi je vleklo. :P Na 10-urnem letu bi verjetno lahko zaspala.

hehehe a resno? :D Mi k smo šli pred kratkim na Djerbo, še vzletel nismo smo že začel pristajat. Mogoče zato, ker sm z bratom pa fotrom itd. stalno neki debatirala, potem smo še sprednje sosede spoznal smo še z njimi do tkarkat par besed (pol smo ga skup okol lutal)..pol fotkaš lohka, ok prebereš revije in debatiraš o tistih km ker če pogledaš 1500 km zračno do djerbe je ful mau tko na videz...pol že ješ, greš na wc, se kej hecaš, nevem jz sm stalno neki govorila :) Za MP3 je zmanjkal časa hehe.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 06. Jun. 2009 10:30

^^ Ojej :D meni pa ti leti, do kakšnih 5urc hitro minejo.

Na daljših letih pa sem se do zdaj mučila, ker mi je tečno revije brat, ne morem se zbrat, da bi knjigo brala, ker me vedno kaj zmoti.. Tako da zadnje čase kar pomirjevalno tableto vzamem, da zaspim v istem trenutku, ko se vsedem na letalo :D
sem pa mela enkrat srečo na letu proti Mehiki, se mi zdi. Je bilo letalo fejst polno, jaz pa sem sedela pri oknu, ene 3 vrste od zadaj naprej in ko smo vzleteli sem videla, da sta 2 vrsti s tremi sedeži (ali pa celo 4imi, ne vem točno) fraj, in sem spala celo pot ko na domači postli :P ampak, to je bilo verjetno prvič in zadnjič, drugače je vedno vse polno. Pa tut zagrebla sem se tak za tiste sedeže, ko smo se lahko odpasali, sem ravno poletela tja :D
Uporabniški avatar
*gigita*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *gigita* » 06. Jun. 2009 21:20

Zanima me če se splača hodt v Egipt konc avgusta...mislm glede na to da je še poletje in da je tm bolj vroče kot pri nas? In pa kako je kaj s last minute ponudbo takrat? Kakšne so kaj cene (all inclusive)?
It's all about dancing...
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 06. Jun. 2009 21:25

^^ Je je takrat bolj vroče kot pri nas ne vem (mislim pa, da je), ampak jaz sem bila novembra in je blo FUL vroče, smo se kopali v morju, sončli - pravo poleje :wink: tako da avgusta je verjetno podobno, s tem da je še višja temperatura.
Uporabniški avatar
*gigita*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *gigita* » 06. Jun. 2009 21:49

Pa je za zdržat? Da ni prevroče. Kokr jst vem se tam začne največja vročina septembra.
It's all about dancing...
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 06. Jun. 2009 21:59

Glej, takole piše na eni strani:
Pravi potovalni čas je od septembra do maja. Poletja so v Egiptu seveda zelo vroča. Septembra se začne zrak počasi ohlajati tja do decembra in januarja, ko zna biti sveže tudi preko dneva. Potem pa se začne zrak spet segrevati in po aprilu se temperatura spet stopnjuje proti poletni vročini.

Idealni potovalni čas je oktober – november in februar-april. Takrat zrak ni prevroč, večeri in noči so prijetno tople, morje je odlično za kopanje. Puščave so prave za raziskovanje.

Pred oktobrom in po aprilu je bolj vroče. Ob Nilu in v puščavah je zrak suh in vročina ne predstavlja večjih težav. Huje je ob morju, ko vročini primešamo vlago – ta je za organizem najhujša.

December in januar sta za potovanja prijetna. Preko dneva smo lahko v kratkih rokavih, ampak ko se sonceskrije zahladi in nam prijajo toplejša oblačila (dolgi rokavi). V teh mesecih smo tudi preko dneva bolj v dolgih hlačah. Rdeče morje je sicer še dovolj toplo za kopanje (20- 22 stopinj Celzija ), ampak obmorski veter in temperature zraka na obali marsikaterega odvrnejo od kopanja. V teh mesecih se v morje poda manj kot polovica skupine.

To so načelne klimatske opredelitve. Lahko pride do krajših obdobij, ko temperature »zapečejo« sredi hladnejšega obdobja ali se ohladi takrat, ko bi moralo biti vroče. Ker dobro poznamo gibanje po toplih in vročih krajih, znamo tudi potovanja prilagoditi trenutnim klimatskim pogojem… prav tako pa ustrezno zaščititi sopotnike oz. jim svetovati. Vreme vedno je, je pa v Egiptu še toliko drugega, da nam vreme že ne more pokvariti doživetja. Ali pa?

Za novembra vem, da ni bilo nevzdržno vroče, je bilo pa kr fajn :)

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov