Egipt

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Natashaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Natashaa » 19. Apr. 2009 15:24

AA super. Šnorkljat le pojdi, to ti ne bo žal ;)

Poznam ta hotel, v tem hotelu sta lani moja starša bila. In sta ga ful prehvalila..lepe sobe, ful je urejeno, tud hrana, pijača vredu...razen pri plaži moraš pazit ker so ti koralni grebeni in je priporočljivo imeti obuvalo, ker so te korale v pesek zarite in se lahko urežeš...sicer je zraven kao umetno morje narejeno ane..Ker sej boš vidla..zjutraj je morje baje ful blizu ane...čez dan ko pride tista oseka pa je morje daleč...in pol še ti v pesku kr ene živalce vidiš in to...zato so ubistvu tisto umetno morje naredili..ker je oseka tako močna...
Drugače pa super izbira hotela :zustimm:
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 19. Apr. 2009 15:43

Ooo, super! :freude: A maš mogoče kakšno slikco od tega "umetnega" morja? :D
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 19. Apr. 2009 17:11

obvezno pejd v luxor ;)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 19. Apr. 2009 18:10

Okej. :D Kok približno pa kej stanejo te izletki? V Kairo je 80 €, verjetno je v Luxor neki podobnega, ane?
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 19. Apr. 2009 18:59

Zdej pa si me dobila..Zau ti ne morm pomagat,k takrat (ene 4leta nazaj sm bla v hurgani) je ze bla v ceno potovanja (dopusta) vsteta cena tega izleta..Sam se definitivno splaca it,ce bos le mela moznost. ;)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 19. Apr. 2009 19:09

A si šla mogoče tut v Kairo? Me mal zanima a se bolj splača Luxor al Kairo, čeprau bom verjetno šla na oba izleta. :D
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 19. Apr. 2009 19:22

Tud v Kairu sm bla, ja.. Kaj se bolj splaca? Hmmm.. Pejd oboje, stavim, da ti ne bo zau :)
Vem, da ti lih nisem v pomoc.. Sam mene je Egipt totalno fasciniru.. Sm bla 3x, od tega 1x v Hurgadi in 2x v Sharmu :cool: :oops:
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 19. Apr. 2009 19:27

Povej mi še kej o Hurgadi. :D Karkoli. :P
Perchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Perchy » 19. Apr. 2009 22:03

za novo leto sem bila v hurgadi in sem šla v luxor sem dala 75 evrov in za snorklanje 35 evrov...

če hočeš vsak dan na izlete hodit, se ti all inclusive ne splača, ker cairo in luxor sta celodnevna izleta...v hotelu te ni cel dan, ponoči greš na izlet in se naslednji dan vrneš

jst grem naslednji mesec spet v hurgado :-)
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 20. Apr. 2009 7:09

Moja družba neki študira, da bi šli Septembra v Sharm el Sheik, pa me zanima koliko to od oka pride...recimo All inclusive, kkšne 3,4 zvezdice. Nekak tako, so rekli. Gledam cene zdajle po agencijah, sam za takrat ni nobene ponudbe še. Pa katero agencijo priporočate, hotel? Koliko je to dejansko vožnje s avijonom? Js se nisem še nikoli pelala, pa me že zdej kr ml zvija :(
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 20. Apr. 2009 9:38

študirajte kar 4*, razen če radi riskirate :D za enih 500 €bi po mojem že prišli skozi...odvisno kakšne želje pač imate...leti pa se tam okoli 3-4 ure...manj sigurno ne...odvisno pač od kje letiš...mi smo z dunaja 3,5 leteli...sicer v hurgado..ampak neke velike razlike najbrž ni...priporočam pa tuje agencije...predvsem neckermann, schauinsland ipd...
Zadnjič spremenil astra_mb, dne 20. Apr. 2009 9:46, skupaj popravljeno 1 krat.
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 20. Apr. 2009 9:41

Perchy .. Nameravam it na ene 3, 4 izlete, ampak sem vseeno uzela AI, ker je bila dobra ponudba. Za isti denar oz. za še več denarja ponujajo tut slabše hotele, tko da je pač čist vseeno a ga imam al ne. :)

tanika* .. Kompas in Sonček imata že ponudbe, ostali bi jih pa tut mogli imet. Mislim pa, da vas ne bo prišlo pod 400 €, ker je samo letalska karta okrog 400 €. Vožnje je pa mislim da okrog 3-4 urce, če pa prej leti še v Hurgado je pa vsega skupaj 6 ur (informacije od tete :P ).
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 20. Apr. 2009 9:46

*hox* napisal/-a:Povej mi še kej o Hurgadi. :D Karkoli. :P

Uhh..Ne vem kje zacet.. :D

Hurgada je ful lepa, sam mi smo mel ful problemov z agencijo (npr.niti vodica nismo mel,hotel je biu grozen in ni biu vreden niti 2 kaj sele 4 zvezdic). Hurgada je dost bolj mirna in manj turisticno oblegana k Sharm (vsaj 4leta nazaj ko sm bla jst),neke mladine takrat lih ne blo,vecinoma so bli starejsi - tam nad 35, 40 (ponavljam:govorim za 4leta nazaj),
Podnebje je carsko,vrocine ful ne cutis,k ni vlage,znacilen je (sploh za Hurgado) veter. Zato obvezno vzemi tud kako majcko zdolgimi rokavi in dolge hlace. Zvecer pejd obvezno na sprehod po mestu (pa upam,da mas fanta zraven,ne se oblect prevec izzivalno,k tam zenske - sploh turistke smatrajo kot spolni objekt). Pazi na hrano (sploh zelenjava,sadje),ne pit vode,sveze iztisnjenih sokov oz.pijac z ledom.Priporocam ti,da vzames s seboj visky (in ga spijes vsak dan kozarcek,ni bojse preventive proti raznim prebavnim motnjam-to so mi v lekarni povedli) ;) Pa obvezno barantaj - so uzaljeni ce ne. Ce so kaki trgovci vsiljivi, pejd kr stran, k enkrat k si v njihovi trgovini (te ze na cestah vabijo not),te ne spustijo zlahka vn. Znajo bit fajn nadlezni-sploh v Hurgadi, v Sharmu so dost bolj prijazni.Vsaj po mojih izkusnjah sodec.

Od izletov sm sla sam v Kairo (muzej-super :) ),sinagoga,Sfinga,piramide v Gizi-mozno je it tud v notranjost ene izmed njih,ma ti ne priporocam,vsem,ki so sli not,je blo ful slabo)
in v Luksor (Karnak,dolina Kraljev,pa v neko izdelovalnico vaz al necesa..Mal sm zau ze pozabla :oops: )

Ce te se kaj zanima,pa le prasi ;)

tanika*
Do Egipta mislim,da je tam med 3,5 in 4ur voznje z letalom. Priporocam pa ti hotel z vsaj 4 zvezdicami..Jst sm bla v Sharmu obakrat v hotelu Noria resort (http://www.noriaresort.com/) in je ful lusen ;) Plaza je oddaljena 800m ampak tja vozijo brezplacni busi, tko da sploh ni problem.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 20. Apr. 2009 9:54

Hvalaaaaa! :D Ja, fant gre tut, tko da upam, da s tem ne bo problemou. Ko sem bila z mami na Djerbi, so me hotli na vsakem vogalu kupit. :lach: A res ful piha? Bolj kot v Sharmu? :gruebel: Moja teta z družino hodi vedno srfat v Sharm, hehe. S katero agencijo si pa šla? Si na izlete hodila preko agencije al lokalnih agencij?
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 20. Apr. 2009 10:01

Piha bolj kot v Sharmu,ja. Sla sm pa z Tao agencijo (ma kao preko Kompasa),k je biu Tao takrat edini,k je mel ponudbo za tist termin,k sva mela cas..Nikoli vec. :eek: Sicer se je pred casom neki govorilo,da je Tao propadu,ma se nism pozanimala,tko da ne vem al je res (upam pa).Izlet v Luxor je organizirala domaca agencija,v Kairo pa lokalna..

Hja,dol so res nadlezni..Jst sm tud bla s fantom,pa jih ni kej velik ustavlo..Se te kr tko ""nakljucno"" dotikajo in ti tezijo..Tisto, da ponujajo zate kamele je se najmanj.. Si res ne predstavljam kaj bi blo sele ce bi sla recimo s frendico :(

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov