Egipt

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 20. Feb. 2009 13:37

Perchy pa je nekam izginila na žalost :(
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 20. Feb. 2009 23:00

Perchy napisal/-a:jst sm bla za novo leto v caribbeanu, men je blo zakon...skos se neki dogaja, folk ni vsiljiv, vse maš...tipa, ki prodajata šale in torbice sta full face..mah full dobr sm se mela :-) maja grem nazaj

Js sm bla lan tle ... Kaj nej rečem, sej hotelski kompleks nasploh je ful lep, soba krasna, ogromna, nobel ... Higiena v barih je obupna - kelnarji pobirajo plastične kozarce, iz katerih se potem pije!, na plaži s tal in iz smeti potem jih nese v bar, mal splakne in ti vesel nalije not topel koktajl cuba libre. Ja, pijača je bla večinoma topla, vsaj mlačna, hladna je bla samo tista, k sm jo vzela v sobi iz minibara oz. če so slučajno prpelal svež balon z vodo, k je meu srečo pa stal nekje bolj v senci (večkrat sm vidla razno pjačo, balone z vodo pa sploh, stat na živem soncu). Hrana v restavraciji je bla totalno pod pričakovanji. Sej se je najdl zame za jest, sam je mel vse isti okus. S fantom nekje na polovici dopusta sploh nisva več z apetitom stopla v restavracijo, ker sva vedla, da bo spet isti vonj in okus. Pa sva bla na Djerbi v hotelu z eno * manj, pa je bla hrana tm res izvrstna proti tej.
Prebavne težave sva mela oba - en prej, drug kasnej, tko da priporočam tablete Antinal - eno na dan - preventivno.
Vroče je blo res preveč - septembra - sicer pravjo, da je ful lažji prenašat suho vročino, sam men se to ni zdel. Pa dobr prenašam visoke temperature, sam mi je blo pa res too much vroče, pa ok, sej je bil Egipt :D
Na recepciji naju je zadn dan, ko sva šla poravnat račun od sobe (na katerga sm spila samo 1x pri zajtrku en svež juice) hotu nategnt, da sva 1x vzela shuttle bus za 1! osebo ampak samo v 1! smer :roll: :D ne morš vrjet, itak sm čis popenla, pa je pol neki drku comp pa na konc reku, da mam prou - a par minut prej mi je kazu nek pildek, katerga sm kao js podpisala!
No, to je na kratko. Drgač je pa na plaži non-stop animacija v parih jezikih, tko da se loh mau pozabavaš ti, k greš tja :wink:

V glavnem, najbolj sm si zapomnla res umazane kozarce, na katerih sm vsakič vidla še odtise ustnic pa prstov tistih, k so pil iz njih pred mano, pa zanič hrane (zajtrk pa kosilo sta bla brez pripomb). Hotel sam je pa res lep.
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 20. Feb. 2009 23:25

Ma nism tak težak. Pač sm to sprejela normalno, ker so pač Arabci. :wink: Me pa je zmotl, priznam.
Če se prou spomnem, ni blo tm nobenga k bi čiču za mizico pa ponuju lokalne izlete pa to ... pač sam od agencij. Če greš pa v mesto, v Hurgado, se pa nedvomno kej najde, sam te znajo tud okol prnest - boš pa kr sama vedla, kok si prpravlena tvegat pa kake sorte človeka si.
Pošl mi mail na ZS pa ti pošlem kšno slikco, sam kozarcev res nism slikala, ker nism tko k nemški turisti na Holidaychecku :lach:
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 23. Feb. 2009 0:08

Mi pa s higijeno res nismo meli problemov. Kozarci so bli navadni (stekleni, oprani, čisti), pijača pa ohlajena kolkr se je pač dalo, ker ti ledu (zaradi onesnežene vode) ne dajo not. Stalno so mi na mizo nosili arašide, brisali mizo.. Verjetno je vse odvisno od hotela (pa od tega,da te ne zamenjajo za ruse-ker baje kradejo in jih zato ne marajo).
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 23. Feb. 2009 9:54

kar se higiene in tega tiče je to pač egipt...mene je npr.motilo, da niso ravno v nulo polirali bišteka...pa da so bile včasih drobtinice na mizi...ampak oni takšni so...saj v centru mesta so bili tudi po kupi smeti..ko sem bila jaz tam nisi vedel ali je napol zazidano ali napol podreno.. :D tega se pač moraš zavedat, če greš tja...da vstopaš v drug svet in drugo kulturo in da jim določene stvari niso samoumevne kot nam...hrana pa se je tudi meni postavila gor po nekaj dneh...imajo ene specifične začimbe, ki ti grejo po enem času kar gor...jaz sem veliko jedla v mc donaldsu,je bil na srečo zraven hotela, čeprav je moral it po hrano zmeraj fant, ker je not tako hudo smrdelo po ovcah :D prebavnih motenj pa nisva imela...pa je fant probal čisto vse....
pa če verjamete ali ne imajo za ruse druge cene kot za ostale...torej jim na bazarju razložite, da ste iz slovenije...ker prideš veliko ceneje skozi:)
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 23. Feb. 2009 10:21

predvsem se je pa treba sprostit in uživat v soncu, morju in zanimivih pokrajnah in kulturi.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 23. Feb. 2009 12:07

to kar si ti napisala, Poki, tudi nameravam :D
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 23. Feb. 2009 12:19

aja..še to...kar pa se teh plastičnih kozarcev tiče imajo ponavadi vsepovsod platične ob bazenu in na plažah , zaradi varnosti..ni ravno nabolj prijetno, če se zlomi in se kdo poreže...ja..jaz sem tudi gledala to, da jih v nulo ne umijejo...vzameš slamico pa nekak gre...saj si na dopustu :D

in tako kot je poki rekla...ne se preveč obremenjevat s takimi stvarmi že zdaj...egipt je krasna država, zelo zanimiva...mi smo se imeli fenomenalno navkljub vsemu..
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 23. Feb. 2009 12:20

tale štorija je enaka tudi na djerbi v hotelu s ****. plastične kozarce so kar okoli pobrali, splahnili in ponovno natočili notri njihove sokove ipd. hotel drgač bil res ful lep in urejen, sam tole z kozarci je tud mene zmotil. :?
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 23. Feb. 2009 12:23

po celem svetu imajo plastične kozarce...s 4 in 5*...tak, da ne bit presenečene:)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 23. Feb. 2009 14:47

saj, rajši pijem iz plastike kot pa da moram paziti kje hodim zaradi steklovine.mah, jaz se bom probala čim manj sekirati, ker če ne lahko kar odpovem dopust in si pred bajto postavim plastičen lavor in si v njem noge namakam :twisted: ma, kakor bo pač bo....samo da bo poletje čimprej tukaj!!!
Perchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Perchy » 23. Feb. 2009 16:29

nikamor nisem izginila samo ni me bilo v Sloveniji..prišla komaj iz Barcelone

men je bila hrana dobra, vsak dan nekaj drugega...pa lahko, da se je hotel izboljšal in bolj skrbijo za čistočo, ker jst nisem nobene umazanije videla v barih in restavracijah v Caribbeanu, men je blo full čisto
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 03. Mar. 2009 23:27

astra_mb napisal/-a:po celem svetu imajo plastične kozarce...s 4 in 5*...tak, da ne bit presenečene:)

To sploh ni nujno. Odvisno od hotela. Ko sm bla jst v Egiptu so bli kar stekleni kozarci (5 zvezdic hotel) pa čisti (tko kot v Sloveniji v večini barov). In kot sm že napisala higijena je bila primerljiva s katerim koli evropejskih hotelom.
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 05. Mar. 2009 17:04

Ko greš dol se moreš it NUJNO potapljat (in ne samo snorkljat!), pa tudi, če daš zato kak evro več, ker je res enkratna izkušnja.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 27. Mar. 2009 13:32

Verjetno že 100x zastavljeno vprašanje, ampak vseeno. :D Hurgada ali Sharm el Sheikh? Katere izlete (poleg škorkljanja) priporočate? :D

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov