Egipt

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jelchi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2004
Kraj: za knjigami

Neprebrana objavaNapisal/-a jelchi » 13. Avg. 2008 16:38

Iz Kaira do Aswana oz. Luxorja z vlakom (1st class - daleč od mojih predstav o 1. kategoriji) ;-), ostalo pa z busi oz. taksiji. Ja, teh check pointov je ogromno in za moje pojme je to en velik larifari. Nas niso niti enkrat natančno pregledali - najbolj jih je zanimalo, če imamo še veljavno vizo in ko smo šli v Hurghado v minibusu (ker je avtobus zamujal več kot 5 ur!), brez konvoja, so nekaj komplicirali o naši varnosti, ko pa jim je voznik dal bakšiš, so takoj pozabili na "nevarnost"!! :roll:
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 13. Avg. 2008 19:30

jelchi napisal/-a:Iz Kaira do Aswana oz. Luxorja z vlakom (1st class - daleč od mojih predstav o 1. kategoriji) ;-), ostalo pa z busi oz. taksiji. Ja, teh check pointov je ogromno in za moje pojme je to en velik larifari. Nas niso niti enkrat natančno pregledali - najbolj jih je zanimalo, če imamo še veljavno vizo in ko smo šli v Hurghado v minibusu (ker je avtobus zamujal več kot 5 ur!), brez konvoja, so nekaj komplicirali o naši varnosti, ko pa jim je voznik dal bakšiš, so takoj pozabili na "nevarnost"!! :roll:

jp, jst sem se tud s tem vlakom vozila... kao naj bi bli to noter letalski sedeži prvega razreda, samo mi smo mel kao spalnik... tko, da udobno je kar blo, samo mene je komad zebl, ker skoz tok klimo laufajo... sm bla kr s spalko pokrita... :)

te kontrole so bl tko, nekaj dokaj nepotrebnega, itaq so to bl take kontrole, da bi komot lah tud največji kriminalc pršu skoz pa lepo zbombardiru kaj... itaq so vsi srečni sam, da dobijo bakšiš... itaq je pomoje fora sam to, da ma čim več folka službe, ker je že itaq brezposelnost velika, ker je čist preveč folka...

a ste šli iz hurgade s trajektom čez na sinaj? ...mi bi mogl it pa je bla takrat ladijca v okvari, tako, da smo šli z busom

tm na vlaku se nam je neki zanimivga zgodil, mi smo celo pot dajal smeti v eno vrečko, pa res pazl, da nismo smetil...pol mal pred aswanom pa pride en tip pa vzame vrečko...smo mislil fino zdaj jo bo pa lepo v koš vrgu... pa ne... najprej je prebrov ven kar mu je blo všeč (neke revije) pol je pa vse ostalo začel metat dol iz vlaka ob progo... ni čudno, da je povsod vse tko umazano... :?
Uporabniški avatar
jelchi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2004
Kraj: za knjigami

Neprebrana objavaNapisal/-a jelchi » 13. Avg. 2008 20:45

tm na vlaku se nam je neki zanimivga zgodil, mi smo celo pot dajal smeti v eno vrečko, pa res pazl, da nismo smetil...pol mal pred aswanom pa pride en tip pa vzame vrečko...smo mislil fino zdaj jo bo pa lepo v koš vrgu... pa ne... najprej je prebrov ven kar mu je blo všeč (neke revije) pol je pa vse ostalo začel metat dol iz vlaka ob progo... ni čudno, da je povsod vse tko umazano... Confused

Ojoj! :eek: Ah, itak so cepljeni proti čistoči! :D Mene je ta umazanija ful motila in njihov porazen odnos do dediščine. Dobila sem občutek, da jih zanima samo denar in sploh ne skrbijo, da bi ohranjali monumente (ki jih, mimogrede, večino restavrirajo druge države oz. Unesco).

V vlakih in boljših avtobusih je itak mraz za znoret. :? Se spomnim, da je bilo na vlaku iz Kaira do Aswana okoli 18 stopinj, ko smo prišli iz vlaka pa čez 40. Res majhna temperaturna razlika ... :roll:
Na Sinajski polotok sva šla s trajektom. Si ziher, da je bil res v okvari? Ker je baje nov in res pretirano drag (enosmerna karta je čez 30 €), avtobus pa ful cenejši ...
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 14. Avg. 2008 11:36

jelchi napisal/-a:
tm na vlaku se nam je neki zanimivga zgodil, mi smo celo pot dajal smeti v eno vrečko, pa res pazl, da nismo smetil...pol mal pred aswanom pa pride en tip pa vzame vrečko...smo mislil fino zdaj jo bo pa lepo v koš vrgu... pa ne... najprej je prebrov ven kar mu je blo všeč (neke revije) pol je pa vse ostalo začel metat dol iz vlaka ob progo... ni čudno, da je povsod vse tko umazano... Confused

Ojoj! :eek: Ah, itak so cepljeni proti čistoči! :D Mene je ta umazanija ful motila in njihov porazen odnos do dediščine. Dobila sem občutek, da jih zanima samo denar in sploh ne skrbijo, da bi ohranjali monumente (ki jih, mimogrede, večino restavrirajo druge države oz. Unesco).

V vlakih in boljših avtobusih je itak mraz za znoret. :? Se spomnim, da je bilo na vlaku iz Kaira do Aswana okoli 18 stopinj, ko smo prišli iz vlaka pa čez 40. Res majhna temperaturna razlika ... :roll:
Na Sinajski polotok sva šla s trajektom. Si ziher, da je bil res v okvari? Ker je baje nov in res pretirano drag (enosmerna karta je čez 30 €), avtobus pa ful cenejši ...

ja ziher je bil v okvari, ker so en dan prej moral prov folk evakuirat dol... prej je bill pa še cel teden full razburkan morje in tud nebi šlo... smo mi mislil, da nas hočjo neki našponat, ker smo mel že karte in vse... pa smo šli pol sami do pristanišča in vse možne variante poskušal zrihtat še clo letalo je blo v igri... pa ni blo nič, ker baje samo en trajekt vozi čez.
Res je vodička čisto vse probala, tko da res svaka čast.

Vožnja je pa pol bla >>rahlo<< mučna 15 ur, čeprav so nam priskrbel full udoben avtobus, da je mel vsak praktično vsaj 2-4 sedeže zase... sam smo mel pa ene 3 nergače, ki so pa skoz neki najedal kako jim je bad itd in to pol do konca potovanja, čeprav je blo naprej vse fantastično... mislim itaq ni blo druge opcije v tistem trenutku, tko da men je blo pol navadn...šit happens :)
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 06. Sep. 2008 9:38

blue eye napisal/-a:Vermilion super da greš, upam da men tud rata :D ja sm najprej gledala ponudbo na potovanje.si, pol sm najdla pa tud to agencijo oskar-in mi je bla že spletna stran všeč :P

Ja obvezn morš pol poročat vse..si bom pa še blog ogledala. Kdaj pa greš?

a si pol ti tud šla?
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 07. Sep. 2008 11:00

Vermilion napisal/-a:
blue eye napisal/-a:Vermilion super da greš, upam da men tud rata :D ja sm najprej gledala ponudbo na potovanje.si, pol sm najdla pa tud to agencijo oskar-in mi je bla že spletna stran všeč :P

Ja obvezn morš pol poročat vse..si bom pa še blog ogledala. Kdaj pa greš?

a si pol ti tud šla?

Zdej se dogovarjam in glih prov si me vprašala, ker sm te hotla še mal kontaktirat pa ti mal zamorit z enimi vprašanji..

A si mela sabo spalno vrečo, a si jo doplačala? Pa koko je kej s slikanjem v puščavi (baje tist drobn pesk ni ok)..
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 02. Nov. 2008 14:05

Sm se ravnokar vrnila iz potovanja od Faraonov do beduinov, priporočam, ker je blo suuper.

Tko, da splača se, odsvetujem pa vsa potovanja ala Hurgada, Sharm El Sheik (da greš pač tja na počitnice, samo v hotel)-se ne splača, ne vidiš nič, vse je tko umetno narejeno..brezveze, tja greš lahko kvečjemu samo, če greš se spočit in poležavat na plažo :wink:
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 04. Nov. 2008 18:49

Jst sm šla v Hurghado z namenom, da bom počivala.. pa mi ni ravno uspevalo tko, da ne vem od kje to. En dan sem šla k beduinom, 1 dan sem šla s 4kolesniki po puščavi, potapljat sem se šla v globino 8 metrov poleg koralnih grebenov. Pe je blo še full ponudbe v stilu šnorkljanje poleg otoka, ki je bil po slikah sodeč (tistih ka so šli) rajski. Lahko si sposodiš vodni skuter.. Ma full je akcije, samo itak, če se uležeš dol, se lahko tudi sredi zelo zanimivega mesta, tako kot lahko v "zahojeni" Hurghadi dobiš veliko stvari za počet.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 05. Nov. 2008 17:35

Joj mal grdo/narobe sem se izrazila..mišljeno je bilo to, da si skoz samo v hotelu-da ne greš nikamor, kot da bi šel npr. na Hrvaško. No pa sej ni važno, hočm sam rečt, da če gre kdo v Egipt, da se tako potovanje splača-ker zlo veelik vidš.

Se opravičujem, ni letel na nobenga, samo moje razmišljanje :wink:
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 06. Nov. 2008 10:18

Sp3lca napisal/-a:Jst sm šla v Hurghado z namenom, da bom počivala.. pa mi ni ravno uspevalo tko, da ne vem od kje to. En dan sem šla k beduinom, 1 dan sem šla s 4kolesniki po puščavi, potapljat sem se šla v globino 8 metrov poleg koralnih grebenov. Pe je blo še full ponudbe v stilu šnorkljanje poleg otoka, ki je bil po slikah sodeč (tistih ka so šli) rajski. Lahko si sposodiš vodni skuter.. Ma full je akcije, samo itak, če se uležeš dol, se lahko tudi sredi zelo zanimivega mesta, tako kot lahko v "zahojeni" Hurghadi dobiš veliko stvari za počet.

se zelo zelo strinjam...midva sva tud menda samo kak dan počivala...drugače pa samo akcija... :D vse okoli smo prešnofali...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 06. Nov. 2008 10:19

blue eye napisal/-a:Joj mal grdo/narobe sem se izrazila..mišljeno je bilo to, da si skoz samo v hotelu-da ne greš nikamor, kot da bi šel npr. na Hrvaško. No pa sej ni važno, hočm sam rečt, da če gre kdo v Egipt, da se tako potovanje splača-ker zlo veelik vidš.

Se opravičujem, ni letel na nobenga, samo moje razmišljanje :wink:

v bistvu ti mora nekaj manjkat, da greš tako daleč samo v hotel ležat...saj kak dan že paše...n epa skozi...sicer ap sem jaz tak tip, da še na hrvaškem ne vzdržim pri miru...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 06. Nov. 2008 15:28

Mah.. meni plaža je bla specialna, morje tudi, ribic dosti in verjetno mi ne bi nič manjkalo tudi, če bi cel tedn samo ležala v hotelu. Če ti paše tak način preživljanja počitnic bi vseeno jih raje preživela v Egiptu kot pa na Hrvaškem.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 06. Nov. 2008 18:07

Ja to pa ja..ma jest sm si rekla, da najprej tko raziščem Egipt, čez neki let (al pa pol z otroki) bi pa šla recimo samo v Hurgado itd., pa pač stvari tam okrog.

A piramide ste šle gledat?
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 06. Nov. 2008 21:57

Je blo 6 ur vožnje stran (v eno stran) z avtobusom in zvečer spet nazaj, tako, da nisem šla. Sej enkrat bi šla, ampak letos je bil načrt bolj počitek kot kaj (čeprav pravim, da je blo cel čas neki za delat).
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 07. Nov. 2008 19:24

Ma ja vožnja tok časa vzame preden prideš na drug konc, sej mi smo se tud kar precej vozil.

Ja vem kaj si misnla s "počitkom"..sej po tvojih opisih si ful vidla, kokr sm jest gledala razne ponudbe za Hurgado itd., tko da fajn :)

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov