Egipt
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Pozoren moraš biti predvsem na led ( resno se ga izogibaj ! ) in pa na kraje jaz sem bila predlani v hotelu Hilton in so mi iz SOBE ukradli cca. 500eur ! Sicer so v hotelu dejali, da denarja ni mogel nihče ukrasti, ampak,.. So pa tudi zelo vsiljivi ( pri nakupovanju ipd. )
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
rammsteingirl napisal/-a:muffin napisal/-a:Vermilion napisal/-a:... koktejle sem pila za manj kot euro...
Si pila koktejle v hotelu al zunaj? Pa se nisi nč bala, da bi se okužla z ledom?
na kaj vse je treba bit pozorn?!!
leda sploh ni blo not, itaq so bli iz čist naravnih sveže stisnjenih sokov brez dodatkov. Itaq pa zboliš skor ne glede na to kok se paziš... itaq majo dol ene full dobre tablete, ki jih začneš jemat takoj ko dol prideš in jih uspeš kupit (pri nas se ne dobijo), itaq so full pocen 5 egipčanskih funtov...reče se jim pa antinal ...pa maš pol mir...
drugače pa mi smo jedli vse od grozdja opranega v nilu, solat, če sem dobila led sem ga pač zmetala ven... edino pri vodi sem maksimalno pazila, da je bla ustekleničena... drugače pa iz lastnih izkušenj hrana v hotelih je najslabša in tam je tud največja verjetnost okužbe... tko, da jst sem itaq pol skoz jedla po restavracijah ipd...
dol se res splača probat mango juice, ker je čist hud... pa cold carcade (hladen čaj...ful dober, sem ga 2kg prinesla domov)... pa melone (tiste pri nas so za bruhat, niti barve nimajo taprave), pa škampe majo ene 3x večje kot pri nas, pa razne ribe, ki jih pri nas niti ne dobiš... figova marmelada (samo ne tista, ki jo v unih 1x pakiranjih v hotelih dobiš)... dateljne z mandeljni v sredini... pol beduini kuhajo odlično... za kakšne z mal čudnim okusom je kušari zlo tipična njihova jed...
-
Vermilion - Kofetarica
Tamarra* napisal/-a:Pozoren moraš biti predvsem na led ( resno se ga izogibaj ! ) in pa na kraje jaz sem bila predlani v hotelu Hilton in so mi iz SOBE ukradli cca. 500eur ! Sicer so v hotelu dejali, da denarja ni mogel nihče ukrasti, ampak,.. So pa tudi zelo vsiljivi ( pri nakupovanju ipd. )
mi nismo mel nikol problemov s krajami pa smo bli v vsaj 10h različnih hotelih/prenočiščih ipd... to je full čudno, ker so oni vsi muslimani in se full striktno držijo pravil zato je tud kraj full mal... drugače sem pa jst itaq vse pomembne zadeve ves čas nosila s seboj, pa v sobi sem imela vedno vse v zaklenjenem kufru...
glede vsiljivosti je pa tako, to je del njihove kulture tako moraš to sprejet, če recimo na bazarju ne misliš nič kupi daj gor sončna očala pa ne glej v obraze, absolutno pa ne smeš nobenega ogovorit, ker potem je konec s tabo se ga ne boš znebil... pa obvezno moraš barantat na 30% prvotne cene...
drugače pa ni čudno, da so vsiljivi, sploh v manjših krajih... njim se gre za preživetje... zaslužijo slabo (150€ na mesec), težko je dobit delo, ker je ogromno preveč ljudi(vsako leto se prebivalstvo poveča za 1 miljon)...
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Vermilion napisal/-a:Tamarra* napisal/-a:Pozoren moraš biti predvsem na led ( resno se ga izogibaj ! ) in pa na kraje jaz sem bila predlani v hotelu Hilton in so mi iz SOBE ukradli cca. 500eur ! Sicer so v hotelu dejali, da denarja ni mogel nihče ukrasti, ampak,.. So pa tudi zelo vsiljivi ( pri nakupovanju ipd. )
mi nismo mel nikol problemov s krajami pa smo bli v vsaj 10h različnih hotelih/prenočiščih ipd... to je full čudno, ker so oni vsi muslimani in se full striktno držijo pravil zato je tud kraj full mal... drugače sem pa jst itaq vse pomembne zadeve ves čas nosila s seboj, pa v sobi sem imela vedno vse v zaklenjenem kufru...
glede vsiljivosti je pa tako, to je del njihove kulture tako moraš to sprejet, če recimo na bazarju ne misliš nič kupi daj gor sončna očala pa ne glej v obraze, absolutno pa ne smeš nobenega ogovorit, ker potem je konec s tabo se ga ne boš znebil... pa obvezno moraš barantat na 30% prvotne cene...
drugače pa ni čudno, da so vsiljivi, sploh v manjših krajih... njim se gre za preživetje... zaslužijo slabo (150€ na mesec), težko je dobit delo, ker je ogromno preveč ljudi(vsako leto se prebivalstvo poveča za 1 miljon)...
Je čudno, da kradejo ja. Tudi meni so tako rekli, ko sem odpotovala tja, saj naj bi bile kazni za njih zelo hude, ampak očitno temu ni tako.
Kot smo kasneje ugotovili, denarja tat sploh ni naključno našel, ampak je bil kar prav 'opremljen' saj je imel s seboj detektor ki mu je pokazal, kje so kovine, se pravi kovanci ( denar je namreč bil skrit v kovčku med oblačili ). Smola, pač
-
Vermilion - Kofetarica
mi smo imel zanimivo izkušnjo s kriminalom pa ukrepanjem policije itd...
peljali smo se s konvojem(spredaj, vmes in zadaj policija al vojska...) iz hurgade na sinaj in ker je vožnja full dolga smo naredil vmes postanek na postajališču. Tam je naša vodička kupila nek CD (pač kao nek njihov pop zvezdnik scena...) in potem pridemo v avtobus se odpeljemo ona da šoferju cd in on odpre, škatlica prazna... šofer je čist ponoru, še sreča, da smo bli prvi v konvoju, da je takoj kontaktiru policijo pred nami in oni so takoj obrnil avtobus šli z nami nazaj do postajališča (ziher enih 10-15 km) in takoj tistega prodajalca dobil, vodička je dobila nov cd, z unim prodajalcem pa nevem kaj se je zgodil.... itaq verjetno sploh ni vedu kaj prodaja oz. vsaj tako je trdil...
men se je zdel zlo zanimivo, ker pri nas moraš izpolnit kup enih obrazcev ipd... da sploh kdo kaj ukrepa...
peljali smo se s konvojem(spredaj, vmes in zadaj policija al vojska...) iz hurgade na sinaj in ker je vožnja full dolga smo naredil vmes postanek na postajališču. Tam je naša vodička kupila nek CD (pač kao nek njihov pop zvezdnik scena...) in potem pridemo v avtobus se odpeljemo ona da šoferju cd in on odpre, škatlica prazna... šofer je čist ponoru, še sreča, da smo bli prvi v konvoju, da je takoj kontaktiru policijo pred nami in oni so takoj obrnil avtobus šli z nami nazaj do postajališča (ziher enih 10-15 km) in takoj tistega prodajalca dobil, vodička je dobila nov cd, z unim prodajalcem pa nevem kaj se je zgodil.... itaq verjetno sploh ni vedu kaj prodaja oz. vsaj tako je trdil...
men se je zdel zlo zanimivo, ker pri nas moraš izpolnit kup enih obrazcev ipd... da sploh kdo kaj ukrepa...
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
glede kraje mislim, da je tako, da si oni sploh ne upajo krast, ker so kazni prevelike oziroma prekrute...vsaj jaz sem dobila tak občutek...nisva imela nobenih težav pa niti sefa nisva vzela...
glede leda ipd stvari pa je tudi tako..kolikor jaz vem se vse umiva s prečiščeno vodo...in si v turističnih krajih kakšnih spodrsljajev enostavno ne morejo privoščit...je pa tako, da če greš že z mislijo, da bo pa zdaj to pa to narobe in tega in tega ne smeš, lahko marsikaj narobe že zaradi same psihe...
treba je pač pazit na vodo iz pipe...pa ne ravno jest in pit pri vsakem štantu, ki ga srečaš in je vse ok...saj tako pa je tudi pri nas, da ne greš ravno k vsakemu kiosku jest..je pa možno, da pride do kakšnih težav že zaradi same klime...eni gredo na hrvaško pa že imajo drisko...pol pač nisi človek za na pot..sploh ne v daljne dežele...
jaz sem bila v kar nekaj državah, od tega tudi južna amerika, pa nikjer nisem imela težav..posebej pazila pa tudi nisem...torej je zelo veliko tudi v glavi..
glede leda ipd stvari pa je tudi tako..kolikor jaz vem se vse umiva s prečiščeno vodo...in si v turističnih krajih kakšnih spodrsljajev enostavno ne morejo privoščit...je pa tako, da če greš že z mislijo, da bo pa zdaj to pa to narobe in tega in tega ne smeš, lahko marsikaj narobe že zaradi same psihe...
treba je pač pazit na vodo iz pipe...pa ne ravno jest in pit pri vsakem štantu, ki ga srečaš in je vse ok...saj tako pa je tudi pri nas, da ne greš ravno k vsakemu kiosku jest..je pa možno, da pride do kakšnih težav že zaradi same klime...eni gredo na hrvaško pa že imajo drisko...pol pač nisi človek za na pot..sploh ne v daljne dežele...
jaz sem bila v kar nekaj državah, od tega tudi južna amerika, pa nikjer nisem imela težav..posebej pazila pa tudi nisem...torej je zelo veliko tudi v glavi..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
-
Vermilion - Kofetarica
blue eye napisal/-a:Vermilion ti si šla na to 15-dnevno potovanje (mislm da si na enih prejšnjih straneh napisala)..no in kakšna je bla cena, je blo ok? Se splača? Kolk si dol kej zapravla...vsaka informacija dobrodošla
splača se full, če bi se še enkrat odločala bi isto naredila... full mi je blo že v štartu dobro, ker je v programu skoraj vse... vidiš skoraj vse pomembne kraje znamenitosti ipd... vsi ogledi so že všteti v ceno...
je pa to bolj pustolovski tip potovanja, tko da verjetno ni za vsakogar... recimo hodil smo po ulicah, kamor turisti niti ne zahajajo, spali sredi niča v puščavi, jedli tradicionalno hrano ne hotelske, šli na 2400m visoko goro(peš), spali na ladijci, na vlaku... uglavnem moraš bit flexibilen za to potovanje, ker je tud program okviren pol so pa možna manjša odstopanja... npr. v puščavi smo šli gledat dvojni kanjon ne mavričnega ipd... pa tud odvisno od vodiča mi smo imeli srečo in nam je zvečer pokazala še dost dodatnih stvari, ki jih ni v programu...
vse skupi tud s tem kar sem dol porabla me je pomoje prišlo kakšnih 1500€ cena samega potovanja je bla mislim da okrog 1300€ pa pol še dol naj bi prišlo 100€ na potovalni teden, čeprav jst v dveh tednih nisem za tekoče stroške zapravila niti 100€(voda, večerje, spominki, nakit) pol sem si pa 100€ kupila originalno ročno izdelano preprogo... če si študent al pa profesor se full splača met sabo ISIC kartico, ker maš 50% popusta na skor vse vstopnine... uglavnem jst sem skoraj vsaki dan (takrat k so bli ogledi) dobila od tega nazaj toliko denarja, da sem šla lahko z njim na večerjo...
uglavnem zdaj sem prišla do sklepa, da grem naslednjič sigurno z isto agencijo samo na drugo destinacijo (turčija), ker mi je vse pri njih zlo na kožo pisano...
- Razlagalka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 6. 2008
- Kraj: Štajerski konec
Vermilion, s katero agencijo si pa šla?
- Razlagalka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 6. 2008
- Kraj: Štajerski konec
Hvala.Vermilion napisal/-a:Razlagalka napisal/-a:Vermilion, s katero agencijo si pa šla?
Oskar
-
jelchi - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 9. 2004
- Kraj: za knjigami
S fantom sva bila julija na tritedenskem potovanju po Egiptu (Kairo - Aswan, Sinajski polotok). Šla sva v lastni režiji in je bila res nora izkušnja.
Res je, da ti domačini požrejo pol živcev z gnjavljenjem, vendar je, za moje pojme, to najboljši način za spoznavanje države. Poleg tega prideš najceneje skozi - vsak od naju je za celotno potovanje zapravil 700 €.
Za vse tiste, ki se odpravljate v Sharm el Sheikh oz. Hurghado obstaja tudi zelo uporaben forum, ki ga je ustanovila Slovenka, ki tam živi. http://sharm.mojforum.si/
Res je, da ti domačini požrejo pol živcev z gnjavljenjem, vendar je, za moje pojme, to najboljši način za spoznavanje države. Poleg tega prideš najceneje skozi - vsak od naju je za celotno potovanje zapravil 700 €.
Za vse tiste, ki se odpravljate v Sharm el Sheikh oz. Hurghado obstaja tudi zelo uporaben forum, ki ga je ustanovila Slovenka, ki tam živi. http://sharm.mojforum.si/
- mojca111
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 8. 2008
ČAO,
jst sem tud letos bila V Egiptu....Hurgada in Kairo...Kombinacija...8 dni....noro....nisem imela nikakršnih težav s krajo...tud z vročino ne ker smo imeli klimo v hotelih, na busu.....izkušnje so zelo prijetne...saj smo imeli najboljšega vodiča na svetu
Poleg tega sva se s kolegico odločili da bi šli letos oktobra na 15 dnevno turo...križarjenje + počitnice v Hurgadi....hoteli 4* in ladja 5*. greva z isto agencijo kot zadnjic- gtc travel,ker sva bili zelo zadovoljnj z njimi...tako da komaj čakam jeseeeeen
jst sem tud letos bila V Egiptu....Hurgada in Kairo...Kombinacija...8 dni....noro....nisem imela nikakršnih težav s krajo...tud z vročino ne ker smo imeli klimo v hotelih, na busu.....izkušnje so zelo prijetne...saj smo imeli najboljšega vodiča na svetu
Poleg tega sva se s kolegico odločili da bi šli letos oktobra na 15 dnevno turo...križarjenje + počitnice v Hurgadi....hoteli 4* in ladja 5*. greva z isto agencijo kot zadnjic- gtc travel,ker sva bili zelo zadovoljnj z njimi...tako da komaj čakam jeseeeeen
-
Vermilion - Kofetarica
jelchi napisal/-a:S fantom sva bila julija na tritedenskem potovanju po Egiptu (Kairo - Aswan, Sinajski polotok). Šla sva v lastni režiji in je bila res nora izkušnja.
kako sta pa potovala... z busi, verjetno spalnik kairo asuan al s čim? zato sprašujem, ker je ogromno nekih policijskih kontrol povsod in te vsakih nekaj kilometrov prečikirajo...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov