Egipt

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 17. Jul. 2009 18:04

Js sm se v egiptu sončla v tangicah in zgorej brez...pa so me enkrat na eni plaži ful začel očitno opravlat eni k so bli zgleda domačini pa ful čudn so me gledal... glede tega da ko greš tkole da bi se jim mogu kao prlagodit pa js tkole pravm-takrt se bom js tm sončla "oblečena" k se bojo oni nehal z rutam po sloveniji sprehajat! ha!
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 18. Jul. 2009 9:43

Ja to je res ja, sam je lepo, če se spoštuje njihov način življenja-sploh če hodiš okrog po mestu itd..
Za dežjem vedno posije sonce!!
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 20. Jul. 2009 13:25

renatka_ napisal/-a:Je dovoljeno v Egiptu bit zgoraj brez/v tangicah,...? (Pa Đerba, Tunizija..?)

Na Djerbi (tam kje sem bla js) je bila na plaži tabla, ki je to prepovedovala. :D Letos v Egiptu se pa tut nobena ni sončla zgoraj brez ali v tangicah.

tinna19 napisal/-a:A ve katera za kak dober hotel 5* v Egiptu, ki ima poleg tega super plažo?

Harmoni Makadi Bay :)
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 20. Jul. 2009 15:12

V Egiptu je za 4* en zelo luštn in dobro ocenjen hotel Calimera v Hurghadi, kamor sva hotle it s sestro letos, a je poleti tumač vroče, zato sva se raje odpravile v Tunizijo. :wink: Na HolidayCheck-u maš ocene in mnenja tistih, ki so že letovali tam, kar je dodaten plus in veš kaj lahko pričakuješ.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 21. Jul. 2009 12:01

^^ v Egiptu vsaj za moje pojme in kolkr sm mela (na mojo žalost) možnost videt, ne moreš pričakovat neč dobrega :? :D
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 21. Jul. 2009 13:32

Ja odvisno kje točno... V kerem hotelu pa si bla ti? Jaz vem preko sestrinega sodelavca, da je ta hotel, ki sem ga omenla, top in za njihove razmere luksuz. :wink: Prav tako je bil v Hilton hotelu 4* in bil super zadovoljen, kakšen drug hotel iste kategorije pa ni bil tako na nivoju. Bo že nekaj na tem... :wink:
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 21. Jul. 2009 17:39

bla sm sam 2 dni v Egiptu, prespali pa smo v Izraelu prou na meji (če bi pa v Egiptu bi logično sam v hotelih s 4 al 5 zvezdicami, ker ku si sama rekla že tko niso vsi hoteli s tolkimi zvezdicami na nivoju kaj šele tisti s 3 al manj.. ne ne, nočem niti pomsilt ku to zgleda kr nbom upala spat še 2 mesca)

Ciljala sm nasplošno na razmere k so tam, na umazanijo, na ljudi, na vonj določenih krajeu,.. nikoli več tja

Si niti nočem predstavljat kko zgleda preživet v Egiptu več ku 2 dni.. pa ne mislim na kraj med "luksuznim" hotelom (mi je že tko al tko zgrešeno it na dopust pa dat celo premoženje za hotel, k služi samo za spanje) in plažo, ma vse ostalo kar je v Egiptu. Luksuzni hotel premore vsaka država, tko da tisti k vidijo lepote Egipta samo v hotelu in plaži.. ne vejo kaj je bistvo potovanja.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 21. Jul. 2009 18:01

Se strinjam Vanessa..samo, da ne bo pomote, kokr pač kermu paše!

Sama sem tud Egipt doživela na čist drugačen način, spanje pri domačinih, beduinih, v puščavi, res zakon.

Morm pa rečt, da so bli vsi hoteli, kjer smo bli nenormalno čisti (če samo pogledam Kairo).

Ampak res, vsak ima svoj okus in svoje želje..
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 21. Jul. 2009 20:08

[vanessa] napisal/-a:Si niti nočem predstavljat kko zgleda preživet v Egiptu več ku 2 dni..

Noro! :D Js sem bla 8 dni in bi ostala dol še en mesec, če bi lahko. :)
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 21. Jul. 2009 21:19

Jaz bom pa takole rekla glede luksuznih hotelov v državah tretjega sveta (Egipt etc., da smo ravno pri tej državi); Seveda ni vsem za dat celo premoženje za nek über luksuzen hotel, ali pa ni zmožen toliko nabrat skupaj za dopust, če greš nekam raziskovat oz. da kaj vidiš, ampak hotel je pomemben zato, da ne spiš v slabem (kot si recimo vanessa sama napisala). Saj greš lahko tudi v luksuzen hotel s 4 ali 5*, pa vseeno ogromno vidiš, ker greš na vodene (ali samostojne) izlete, par dni preživiš v hotelskem kompleksu ob morju, ker se (recimo jaz) odločam samo za tiste tabolše hotele, ki imajo tudi zraven dobro plažo, tako da mi ni pomembno samo to, kakšen je hotel, pa četudi je plaža nikakva ali pa preveč oddaljena. In še kako pomembno je spat v čistem hotelu, kjer se tudi počutiš varno, kot pa v nekem "pristnem" hotelu, ki ga lahko preplačaš za tisto bogo kar ponuja. Če se že odločimo za tadrugo možnost, bolj wild varianto, je pol boljše prenočit pri domačinih, za manjše pare ali celo zastonj kot it v nek slab hotel, ker se v luksuznega kao ne splača. Kdor ima seveda možnost spat pri domačinih... :wink: Kot pravim, če greš v luksuzni hotel, še ne pomeni, da si zapečkar, ki se hodi v dober hotel kazat in sončit kar bi se lahko tudi na domačem balkonu, če dopuščajo vremenske razmere, pač pa si lahko isto pustolovec, ki se čez dan poda na oglede pristne države, le da takemu turistu ni vseeno kje bo spal in če ima denar, zakaj ne bi spal in jedel v boljšem hotelu, če si to lahko privošči. Pri meji pa so vedno več ali manj slabši hoteli, ker so to bolj hoteli za postojanke oz. to so potovanja ala 2 dni v tej državi, 2 v sosednji... toliko da nekaj malega vidiš in lahko rečeš bil sem v tolikih državah. Kakor komu paše.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 22. Jul. 2009 8:29

*hox* napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:Si niti nočem predstavljat kko zgleda preživet v Egiptu več ku 2 dni..

Kot sm že napisala, je razlika al si 24/7 v hotelu in na plaži (to je namreč najlepše kar tam premorejo), al pa da greš pogledat tudi druge (malo manj lepe) stvari. Meni je pač Egipt ogabn (če odmislim piramide in nekatere znamenitosti).
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 22. Jul. 2009 10:12

[vanessa] napisal/-a:
*hox* napisal/-a:

Kot sm že napisala, je razlika al si 24/7 v hotelu in na plaži (to je namreč najlepše kar tam premorejo), al pa da greš pogledat tudi druge (malo manj lepe) stvari. Meni je pač Egipt ogabn (če odmislim piramide in nekatere znamenitosti).

Js nisem bla v hotelu 24/7, pa sem vseeno čist navdušena. :) Sam okej, smo si različni, tko da vsakmu svoje. :)
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 23. Jul. 2009 18:09

He he, pol ogled smetiščnega mesta ne priporočam :D
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 23. Jul. 2009 18:15

^^ Meni ga ne priporočaš? :D Sem ga vidla in ubistvu mi je bilo tut to ful zanimivo, ker kej tazga v Sloveniji glih ne vidiš. :P
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 23. Jul. 2009 20:24

*hox* napisal/-a:^^ Meni ga ne priporočaš? :D Sem ga vidla in ubistvu mi je bilo tut to ful zanimivo, ker kej tazga v Sloveniji glih ne vidiš. :P

Ne ne, Vanessi.

Ja zanimivo je res, mi sploh nismo točn vedl kam nas peljejo, kr od enkrat se sred ceste ustavmo, in pol vodič, zej pa vsi hitr ven in smo kr laufal za njemu. Sam k tko opazuješ, se res zamisliš v kakšnem eni živijo. A osliček na začetku vas je kej pozdravu?

Greš pa res iz pekla do raja..

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov