Dunaj
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- killy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 11. 2005
zivjo!
jest sem cist nora na dunaj:) sem bla ze tko za en dan z agencijo , vrč dni v lastni režiji in za tri tedne in 2 tedna na tečaju nemščine.
Za en dan se splača z agencijo, posebej če greš prvič, da vidis utrip mesta, glavne znamenitosti. Ce te bo potegnil bo itk vsak se nazaj prsu(ne glede na to katero mesto je to).
ce si pa tm vec casa v lastni reziji, je pa najbols si kupt al pa v knjiznici sposodt kaksen vodnik pa mal pogledat, pa sam okol hodt. Glede cen....ful zanimiv je, da takoj ko gres iz strogega centra, se cene malo znizajo. Pa itk se najde tud za jest kej bl pocen al pa gres v Billo pa tm kej kupis pa je.
Vidt se splaca poleg vsega ze napisanega tud Schoenbrunn in prevsem njihov zivalski vrt, pa tehnični muzej, ki je tam blizu. Ce je lep vreme pa mal ob donnavo it pa v parke. jest sem kr cele dneve hodla okol pa odkrivala stvari.
Najbl se mi je pa v spomin utisnil Haus der musik- hiša glasbe, muzej glasbe...od klasicne do moderne, kjer lahko sam vse sprobas.
Itk se za vsakga najde nekja kar mu je vsec. Mene je tko nabvdusilo to mesto, da grem vsak let za nekaj dni gor:) z vlakom pa je .
lp
jest sem cist nora na dunaj:) sem bla ze tko za en dan z agencijo , vrč dni v lastni režiji in za tri tedne in 2 tedna na tečaju nemščine.
Za en dan se splača z agencijo, posebej če greš prvič, da vidis utrip mesta, glavne znamenitosti. Ce te bo potegnil bo itk vsak se nazaj prsu(ne glede na to katero mesto je to).
ce si pa tm vec casa v lastni reziji, je pa najbols si kupt al pa v knjiznici sposodt kaksen vodnik pa mal pogledat, pa sam okol hodt. Glede cen....ful zanimiv je, da takoj ko gres iz strogega centra, se cene malo znizajo. Pa itk se najde tud za jest kej bl pocen al pa gres v Billo pa tm kej kupis pa je.
Vidt se splaca poleg vsega ze napisanega tud Schoenbrunn in prevsem njihov zivalski vrt, pa tehnični muzej, ki je tam blizu. Ce je lep vreme pa mal ob donnavo it pa v parke. jest sem kr cele dneve hodla okol pa odkrivala stvari.
Najbl se mi je pa v spomin utisnil Haus der musik- hiša glasbe, muzej glasbe...od klasicne do moderne, kjer lahko sam vse sprobas.
Itk se za vsakga najde nekja kar mu je vsec. Mene je tko nabvdusilo to mesto, da grem vsak let za nekaj dni gor:) z vlakom pa je .
lp
-
_kocka_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 2. 2006
- Kraj: Dolenjska
Js sm bla samo za en dan z agencijo in mi je ful usec mesto! Bla sem v casu bozicnega sejma in je blo res carobno vzdusje (sneg je naletaval). Vidli smo Schonbrun, kraljevo grobnico, sli smo krog po mestu z avtobusom in na koncu bozicni sejem. Sicer ima pa Dunaj toliko znamenitosti, da je 1 dan premalo... Zato zelo svetujem vecdnevni izlet...
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
-
smotkA - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2004
Jst grem čez dva tedna na Dunaj v okviru enga šolskega projekta, ki ga ima naša gimnazija z gimnazijo Sigmund Freud na Dunaju... Upam da bo dobr, sicer bomo vsak dan do 3h delal na tistih projektih, popoldne imamo pa ogled in večerjo po svoje oz. prost večer. Bomo spet v McDonaldsu pristal
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
vsakem primeru morš it na Prater, če maš čas pa še na kakšen vlakec smrti, ki je tud tam. drugač pa mi je tam v oči najbolj padla cerkev, ki pa žal ne vem kako se ji reče ampak je res fascinantna, tko skor grozna, čist drugačna k naše k so čist kičase, una je pa čist temna. pa grobnice si je fajn it pogledat.
-
smotkica_ - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 1. 2005
Mi smo doma mislili it za en ali dva dni na Dunaj, pa so nam v agenciji(vsaki, kjer smo bli) rekli, da na Dunaj se splača it za najmanj 3 dni, da res vidiš vse.
Še posebaj so nam rekli, da moramo nujno pogledat živalski vrt(nevem kako se imenuje), ker je imajo nevem kolk vrst živali in, da greš potlej še nekam tko k je en podhod, nad tabo je pa voda pa notri ribe itd., da zgleda kot bi biu v morju.
Tako, da če kdo ve za kateri živalski vrt se gre, naj prosm pove(ker na Dunaju sta baje 2 zoo-ja).
Še posebaj so nam rekli, da moramo nujno pogledat živalski vrt(nevem kako se imenuje), ker je imajo nevem kolk vrst živali in, da greš potlej še nekam tko k je en podhod, nad tabo je pa voda pa notri ribe itd., da zgleda kot bi biu v morju.
Tako, da če kdo ve za kateri živalski vrt se gre, naj prosm pove(ker na Dunaju sta baje 2 zoo-ja).
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
-
smotkA - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2004
Men je Dunaj ful lepo mesto. Ni mi nevem kok vauuu spešl, ampak fajn. Sploh kul mi je Schonbrun + okolica (tist botanični vrt pa to). Drugač pa tko, Prater je men brezveze, pa še predrag, kot je že ena pred mano rekla.
Jst sm preživela gor 3 dni s 50€, s tem, da sm se ornk zapufala pr kolegici. Pa žurke smo mel zvečer v hostlu, čeprav kao ne bi smel notr nč tazga počet, sam smo kadil, pil pa še z enimi Francozi, ki so bli v 2. štuku smo se ''spečali''.
Okej, to ni več ''Dunaj.''. Mal obujam spomine pač.
Jst sm preživela gor 3 dni s 50€, s tem, da sm se ornk zapufala pr kolegici. Pa žurke smo mel zvečer v hostlu, čeprav kao ne bi smel notr nč tazga počet, sam smo kadil, pil pa še z enimi Francozi, ki so bli v 2. štuku smo se ''spečali''.
Okej, to ni več ''Dunaj.''. Mal obujam spomine pač.
E una vita sola non pu bastare,
-
Traxie - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 2. 2005
- Kraj: Ljubljana
smotkica_ napisal/-a:Mi smo doma mislili it za en ali dva dni na Dunaj, pa so nam v agenciji(vsaki, kjer smo bli) rekli, da na Dunaj se splača it za najmanj 3 dni, da res vidiš vse.
Vejretno so mislil zoo zraven Schonbruna, ker je res velik z veliko zivalmi. Drugac se pa poleg vsega nastetega splaca it pogledat se "naravno hiso" - tko ji jst recem, ker je narjena tako, da so tla postrani pa iz razlicnih ploscic pa oknov, da vse zgleda bolj naravno. Stanovanjski del nazalost ni na ogled, ampak se splaca peljat vsaj mimo.
-
buffy-ann - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 1. 2006
Jaz sem bla na Dunaju prek agencije- šlo se je za en dan, pred Božičem. Na tistih predbožičnih stojnicah je bla grooozna gužva, jaz si nisem tam nič kupla, niti si nisem mogla kaj prav pogledat. Drugače se pa splača it k Schonbrunu, pa mogoče Prater če je komu to kul, pa živalski vrt. Sem bla pa še z osnovno šolo na Dunaju pa smo šli v živalski vrt, sam ne vem točno kerega... pa tista Štefanova cerkev tud dobro zgleda.
-
ancy007 - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 5. 2005
- Kraj: gorenjska
mi smo šli na Dunaj v lastni režiji in se ga da ogledat v 1 dnevu.obvezno ne smeš sfalit dvorca Schonnbrunn (a sm prov napisala), pa parlament, pa zvečer zabaviščn park Prater.
prva stvar k jo morš narest k prideš na Dunaj je pa to da kupš zemljevid Dunaja, k mi smo se mal zgubl tud k smo mel zemljevid, tko da brez tega pa nikamor.obvezno pa tud uporabljajte podzemno, k brez tega vidš ful mn,mi nažalost nismo šli na podzemno in nam je zmankal časa.aja pa morate tud it pogledat živalski vrt k je pr dvorcu, se tud ful splača
drgač se pa že prej tud mal pozanimajte kva se da vidt na Dunaju.
pejt u kšno agencijo pa mal poglej kam oni peljejo turiste
prva stvar k jo morš narest k prideš na Dunaj je pa to da kupš zemljevid Dunaja, k mi smo se mal zgubl tud k smo mel zemljevid, tko da brez tega pa nikamor.obvezno pa tud uporabljajte podzemno, k brez tega vidš ful mn,mi nažalost nismo šli na podzemno in nam je zmankal časa.aja pa morate tud it pogledat živalski vrt k je pr dvorcu, se tud ful splača
drgač se pa že prej tud mal pozanimajte kva se da vidt na Dunaju.
pejt u kšno agencijo pa mal poglej kam oni peljejo turiste
-
pikica83 - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2004
- Kraj: Celje
Uh Dunaj je res tok lep, jst sem si ga pogledala pozimi. Ko smo šli v Bratislavo smo se vmes ustavili še na Dunaju, ampak bi šla še kdaj za cel dan, da si v miru pogledam celo mesto.
http://img204.imageshack.us/img204/7996/img0005zd0.jpg
http://img243.imageshack.us/img243/441/img0003pl4.jpg
http://img242.imageshack.us/img242/5636/img0001so1.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/2777/img0007xm8.jpg
http://img204.imageshack.us/img204/7996/img0005zd0.jpg
http://img243.imageshack.us/img243/441/img0003pl4.jpg
http://img242.imageshack.us/img242/5636/img0001so1.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/2777/img0007xm8.jpg
Nič ni tako dragoceno, kot tisti del tebe, ki je v drugih in tisti del drugih, ki je v tebi.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Dans sva se s prjatlco odločili, da greva čez dva tedna. Za čez vikend. Plan: ogled mesta (jz mal bolj intenzivno - bla sicer enkrat, sam je bil ogled z busa po tekmi -, ona bla z agencijo 1x letos), ogled botaničnega parka, verjetno Prater na hitrco, ostalo bomo še dorekli kak dan prej oz. na poti tja. Spali bova verjetno pri enih z morja, ki jih ona pozna že neki cajta, jaz sem jih pa bl na hitr spoznala letos, pa so neki vabil žurat na Dunaj, tko da zvečer tut obvezno nekam ven.
Greva pa verjetno z vlakom.
Greva pa verjetno z vlakom.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
shiry - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 4. 2006
S fantom se naslednji teden v lastni režiji (z vlakom) odpravljava na Dunaj. Kot prvo me zanima, če se da v Ljubljani kupiti vozovnico za MB-Dunaj? Kot drugo pa...imate izkušnje s hostli v centru mesta? Ker bi rada eno noč prespala, bova verjetno izbrala Westend city hostel.
-
Moonlightglow - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Žalec
Midva s fantom sva bla glih ta vikend na predbožičnem Dunaju. Prav lepo sva se imela. Mislim, da se ti najbolj splača it z avtobusom, ker drugače vse skupaj pride predrago. Midva sva dala vsak okrog 7000, ne vem, če bi tak prišli čez na svojo roko. Mi je pa edino blo žal, ker z agencijo ne dajo dovolj prostega časa. Še posebej ne za Schenbrun, ki je čudovit. Če greš v lastni režiji predlagam mal več časa za to. Vidiš pa vse glavne znamenitosti res v centru.
Nekatera sanjarenja so le prividi, ki se spremenijo v prah, če se jih dotakneš. Druga se počasi oblikujejo, dokler ne postanejo resnična.
Nekatere sanje se uresničijo, ampak nikoli ne veš katere!
Nekatere sanje se uresničijo, ampak nikoli ne veš katere!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov