Dubaj

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kim21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kim21 » 08. Mar. 2006 13:07

Živjo,

mi smo bili v Dubaju za letošnje novo leto. 4x smo prespali, 3 dni smo imeli oglede in po mojem mnenju, je blo čisto dovolj. Sem pričakovala dosti več, sicer smo si naredili tako, da nam je bilo fajn, a sem se vrnila malce razočarana.
Ker smo bili malce pozni, da potujemo v lastni režiji, smo se priključili eni slovenski agenciji. In večina neizpolnjenih pričakovanj definitivno odpade na njihovo organizacijo.
Poudarek je pa na tem, da moraš sam poskrbet, kjerkoli si, da ti je lepo!
Lp
Freaked
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Freaked » 20. Mar. 2006 14:06

Ej nogica, zakaj pa greš? To uprašam zato k je tm full enih fashion zadev, pa me zanima če greš na kšno tako zadevo :D ?
Dubaj je carski drgač, sploh ni tko da prideš tja in je vse v zlatu, kot so eni pričakovali,ko sm bla jst gor. Pač majo malo boljši standard ampak nič pretiranega. Ja,veliko se gradi, kultura,muzeji,ZELO zanimivi!!! Velik shoping centrov sam men so boljši evropejski!
Drgač pa slovenke lahko pričakujete veeelliiikkkooo pozornosti močnejšega spola. Pa noben ne bo nič naredu,sam boste pa u nulo v središču pozornosti :D .
Zelo čisto, urejeno, nekaj posebnmega zaradi tolike mešanice kultur,med katerimi očitno prevlada še vedno mohamedanska:).

Izkoristite ta čas in uživajte!!! :wink:
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 08. Jun. 2009 12:05

A se to splača it za 6 dni (toliko je recimo v ponudbi Kompasa)? Znanka je bla pred tedni tam s sinom in je baje ful prevroče v tem času (cca 45 °C), julija in avgusta pa baje naraste do 50! :eek: A je septembra (od sredine proti koncu) že bolj primerna klima, da ni čez 35 stopinj vroče? :?
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 09. Jun. 2009 7:28

Ja odvisno, če bi rada ležala 6 dni na plaži potem je dovolj :D če bi pa rada še kaj videla, pa kakih par dni zraven ne škodi ravno ;)

Glede temperatur res ni priporočljivo it med majem in oktobrom, ker je prevroče. Mi smo bili konec aprila in je bilo ful vroče (npr. morje je imelo 29°C), ampak se je dalo zdržat ;)
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 09. Jun. 2009 7:52

Uh, potem bo šele nekje decembra (med prazniki po možnosti) tapravi čas za it dol. :D V bistvu bi šla tako ležat na plažo kot si tudi kaj ogledat, ampak programi, ki vključujejo oglede, nimajo časa za kopanje in sončenje na Jumeirah Beach (razen zadnji dan, pa še tisto je fraj dan, ki ga je treba izkoristit tudi za pohod po šoping mallu :D). A vi ste šli preko agencije ali ste si izbrali hotel ter raziskovali Dubaj v lastni režiji (ogledi muzejev, mesta itd.)? Drugače pa sem od znanke slišala, da so baje hoteli v ZAE (zlasti v Dubaju) na višjem nivoju kot recimo v Tuniziji, Egiptu... in da je baje hotel s 3* nekje na istem nivoju kot pri nas v Sloveniji hotel s 4*. Je to res? Malo se nam namreč zdi škoda dati ogromno za hotel, ker nekega pretiranega luksuza ne rabimo, vseeno pa mora biti na nekem nivoju. :wink: Je že tako ali tako mesto polno stvari (ogledov in nakupov), ki so vredni zapravljanja. :D
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 11. Jun. 2009 8:12

Mi smo šli v lastni režiji, tam smo tudi rentali avto in šli še malo naokoli. TI priporočam, da greste sami- ni nobenih problemov, hitro se znajdeš :gut:

Ja itak, hoteli so na višjem nivoju, za 3* se ti ni treba bat, sploh če ima dobre kritike (poglej na tripadvisor.com) ampak najdeš tudi za 4* in 5* ugodne ponudbe :D novozgrajeni hoteli- npr. hayatt, hilton imajo ful akcij ob otvoritvi in jih dobiš res poceni, tako da še te ponudbe malo preglej.

Jaz bi edino izbrala hotel z lastno plažo, ali pa hotel v mestu, ki ima "sestrskega" na plaži-da ti ni treba plačevat (ker od jumeirah beach do centra je kar daleč) ;)
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 25. Jun. 2009 22:52

Moj fant si želi it z mano v dubaj, samo jaz si zeloo ne upam, glede na to kar je blo po novicah nekaj časa nazaj. In sicer da so parček, ki se je tam držal za roke (turista sta bla) aretirali. Moškega so spustili ker je pač moški :evil: , žensko pa obsodli na nekaj let zapora. In to samo zato ker sta se držala za roke.. :evil:
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 26. Jun. 2009 11:14

^^ Nista oz. ni bila aretirana zaradi tega, pač pa naj bi se poljubljala v javnosti. Tako je pisalo na eni strani, prav tako so lahko aretirani homoseksualci. Dejstvo je, da imajo tam zelo čudne zakone, tako da če se že odpravljata dol, da nekaj novega vidita in uživata tam, se pač v javnosti zadržujeta glede izkazovanja ljubezni. :wink:
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 26. Jun. 2009 11:17

Nista se poljubljala. Za roke sta se samo držala. Sej to je tisto kar je v vsej zgodbi grozljivo.
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 26. Jun. 2009 11:44

Mogoče je pol že več različnih primerov in ne misliva isto. V vsakem primeru se mi zdijo neumni glede zakonov. :?
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 26. Jun. 2009 14:10

Res ja.. sej pomojem je teh primerov kr mali milijon. Mi je prav slabo ko čujem za kako bolano arabsko finto...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 26. Jun. 2009 14:14

Imajo pač take zakone in jih je treba upoštevat. Tud če se nam zdi bolno, njim ni! Pač je drugačna kultura in način življenja in če komu ni všeč, naj pač tja ne hodi.

Mene pa Dubaj ne impresionira- vsaj glede tega, kar sem prebrala o njem in videla slik, dokumentarcev.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 26. Jun. 2009 17:35

Ja seveda je treba upoštevat zakone v državah, kamor se odpravljaš, ker če greš tja, se moraš ti prilagajat njim. Dejstvo pa je, če se že pogovarjamo o tem, da za naše pojme valda to ni normalno. Mene pa Dubaj zelo interesira in bom šla tja za novo leto, četudi še ne letos, ker mam letos že čisto vse natrpano z morjem in party-ji in vsem. :wink:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 04. Dec. 2009 18:25

*spihala prah s teme*

Mene pa zanima, če ma katera kej več info. glede kako si zrihtat vizo?
Sicer še ne planiram v kratkem, razmišljam pa it enkrat pogledat..karte niti niso tolk drage, no, glede na to, kolk sem mislila, da bodo.
Najbolj me pa matra glede vize, uglavnem. Bojda je tako, da če se leti z Emirates, da oni zrihtajo vizo (*), če ne, si jo pa mora potnik sam, kar je pa .. mal bolj zakomplicirano, kot opažam. :?
In tako, če ma katera kakšne bolj sveže informacije, al pa kam naj še kaj pokukam..?

*ali pa hotel, na podlagi rezervacije; kar pa pri meni ne pride v poštev, ker bi šla na obisk; sem pa nekje prebrala, da je ena "fora", da se rezervira in plača recimo 2 noči v kakšnem hotelu, s čimer se lahko pridobi viza..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 04. Dec. 2009 18:45

Kakšne pa so kaj cene letalskih kart?
Čist za firbec :D

Pa še easyHotel kmalu odpira hotel v Dubaju, tako da bo zanimivo vidt kakšne bodo kaj cene :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]