Dominikanska republika

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Uporabniški avatar
armandoxxx
Sramežljivka
Sramežljivka

Dominikanska republika

Neprebrana objava Napisal/-a armandoxxx »

ljudje.. tell me about it .. tisti ki ste bili .. kje ste bili .. kdaj ste šli .. itd ..

da se mal informiram ...

to leto hočem tja za 14 dni .. mal bluzit

LP
Armando
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Jst tud mislim jit tja.

Kera agencija je res dobra pa ne draga? Mislim jit pa enkrat konc poletja jit.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
armandoxxx
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a armandoxxx »

www.odklop.com ;)

lastminute zadeve

all inclusive .. sam akcija :D

LP
Armando
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a tiasha »

Joooj jst si tut enkrat želim v Dominikansko republiko ... prou živim zato, da bom enkrat šla tja ... ampak ne za 14 dni, jst bi šla za en mesec al pa še za več :D :P

Tko, da to bo treba enkrat fajn dinarčke našparat, pol pa ... sam to še nimam zdej v kratkem v planu ... to bom šla enkrat k si bom res lahko prvoščla :wink:
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Uporabniški avatar
lolita
Komunikatorka
Komunikatorka

Re: Dominikanska republika

Neprebrana objava Napisal/-a lolita »

Joj! jst si tud tok želim tja, pa na Cubo in Jamaico:) Upam da si bom enkrat vzela čas:)
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Re: Dominikanska republika

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

armandoxxx napisal/-a:ljudje.. tell me about it .. tisti ki ste bili .. kje ste bili .. kdaj ste šli .. itd ..

da se mal informiram ...

to leto hočem tja za 14 dni .. mal bluzit

LP
Armando

bla sem tm, 14 dni... ej naaaaajbol... prjazni ljudje, super hrana, super vreme pa morje...

men je blo to poleg mehike najbol... res pa je da ce si pa ful tko da hoces ene znamenitosti vidt, pol pa tega ni dost...

mas pa se z unimi 4kolesniki po plazi okol se za gont, jahas lah po plazi, mas parasailing- in tle je res lepo jit, ker je ful cist morje pa jasno tko da iz tistga pedala dol res vse lepo vids...

pa full lepe dolge plaze z lepim belim peskom... pa mislm da mors jit na J stran dominikanske, ce hoces res lepo plazo z belim peskom... :)
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
nogica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nogica »

Jst sm bla tut v Dominikanski, samo mi ni blo tako fascinantno kot zgleda na slikah. Šla sm tut v zlo dober hotel- all inclusive varjanta in vse kar mi je blo všeč je bil polet (12 ur) in letalska družba :D (Lauda)
Sama država je revščina, čeprav majo kakšne lepe znamenitosti za oglede. Npr. mesto Santo Domingo je super, sploh hiša Krištofa Kolumba, ki je zdej že ubistvu muzej.

Armando- napisu si, da bi šou to leto tja, mal bluzit. Jst ti priporočam raje Turčijo, k je meni VELIKO boljša. No, sama država je bolj švoh, samo hoteli so fantastični. Vse je urejeno (za turiste je res poskrbljeno 1A), plaže so zlo lepe, nič ti ne bo manjkal, je pa res, da morš zbrat hotel s 4. ali 5. zvezdicami. :D Sam, sej ni tok zlo drago ...

Skratka ... O Dominikanski veliko ljudi samo sanjari, je lepa več al manj samo na slikah :wink:
you've gotta try a little bit harder.
that simpy wasn't good enough.
to make us proud.
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

ja jz sm bla v dominikanski v Punta Cani, pa je blo super... tud jz sm bla v hotelu all inclusive, 5 zvezdic, pa se tko da v enem posebnem delu hotela, kjer smo mel se svoj bazen in 6 apartmajev je mel svojo restavracijo...

no hotel kot hotel pac, bungalovcki na ful vekem kompleksu, lepo narjen, ene 6 restavracij, disko, pa na vec mestih se kej dogaja...

palza je bla lepa, full dolga, skos lepa bela mivka in lepo morje...

nevem, jz mam zlo lepe izkusne od tam, in je blo vse tko kot na slikah...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

Sama sem se v slike kar zalubla, kako bo v resnici, pa poročam.
dominicana24
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: primorska

ej

Neprebrana objava Napisal/-a dominicana24 »

glede dominikanske republike: jst sm bla tam 2krat do zdej..in za september spet nacrtujem odhod...dominikanska je res lepa, kot na slokcah, samo na prave kraje mors it...
jst sm bla do zdej blizu sosue (20km oddaljeno mestece od cabarete)v apartmaju..cene so tam tam ku pr nas, standard je pa obcutno nizji...( za apartma sm dala 270dolarje( za ceu mesec)...ne vem kaj te sploh zanima?! karte se gibljejo od 600eurou nauzgor, odvisno kolk prej rezerviras...ce mas se kasno uprasanje pa kr:) drgac ti zelim..veliko uzivancije...
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

Oživljam temo :)

no, moj odgovor emanueli:

Sama sem bila tam 4x, torej to že pomeni, da me je država res navdušila :)
Bila sem vedno v Punta Cani, baje, da so tam lepše plaže (v Puerto plati naj bi med drugim bil na plažah rumen pesek, ne bel). Priporočam ti izlet s štirikolesniki (res zanimiva vožnja je, si pa pri različnih agencijah sama izbereš, kaj bi si rada ogledala - nas je šlo enkrat 10 kolegov in smo sami bili ena skupina, tako da smo si izlet z vodičem prilagodili čisto po svoje).
Če greš v hotel, naj te ne moti, če te bodo fantje, ki tam delajo pomožnosti gledali in ti celo govorili, da si lepa ter podobno - vse to jemlji kot hec :)
Dominikanci so res fajn ljudje, vedno za 'čago', jaz nikakor ne morem pozabit njihove glasbe, ki je res izvrstna, čisto sproščujoča. Če te bo kdo kar na plaži povabil na ples, le pojdi, res se boš zabavala :D

Ti pa priporočam, da ne greš preko Odklopa. Moje izkušnje so, da je tam precej dražje za slabšo ponudbo. Jaz dopuste ponavadi iščem preko urlaub.de in imajo še najbolj poceni, je pa res tudi, da ti tam ponujajo največjo izbiro letališč, kot je Munchen in Frankfurt, že bolj redko Dunaj, Graz pa skoraj nič - ampak po mojih izračunih se ti za prevoz splača dati malo več, ker imaš potem večji 'luksuz' na dopustu, če seveda ne greš tja z namenom samo potovat :wink:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

No Dominikana je pa moja ta druga varianta za letošnji zimski dopust. Tamarra* še tle ti bom mal glede cen zatežila :wink: saj kšn primer dej plis za izlete.
Zanima me, če je tm res tok nevarn izven hotelskih kompleksov - nekje sm zasledila, da je D. res ful nevarna izven turističnega "blokovskega" dela :?:
Še neki: kaj se splača tle it pogledat pa kako? a so kšni taksiji al kr organizirano ..nej povem, da s fantom nisva neka zlo avanturistična tipa, ampak vseen rada kej nouga vidva, tok da za kšne ekstremne, nevarne podvige nisva.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

no.midva sva nekaj podobnega.kaki štirikolesniki vsekakor pidejo v upoštev :D
ja cene med tema dvema sem gledala so si nekako podobne.odklop ima pač ponudbo nemških itd agencij gor in pač posreduje.misliš da dobiš več če greš preko nemške?
glede države pa se kar razpiši, lastne izkušnje mi veliko več pomenijo kot nakladanje delavcev po agencijah...papa
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

muffin: ne vem ti niti približno povedati cen :nixweiss: sem od februarja 2007, ko sem bila nazadnje tam, kar malo pozabila :gruebel: sicer pa, cene si lahko tudi zbiješ, samo malo truda moraš vložit.
Ne, zunaj hotelskih kompleksov ni nevarno (vsaj meni se ni zdelo, niti približno), ljudje so fuuul, ampak res ful prijazni in mislim, da se glede tega ni treba ničesar bati.
Lahko ti povem kaj smo si mi šli ogledat..
-glede na to, da smo bili v Punta cani in smo iz plaže videli potopljeno ladjo (ki je baje znamenitost neka), ki je bila sicer kar daleč, smo se odločili vzeti tiste katamarane se mi zdi, ki jih itak ponujajo vsepovsod pri hotelih, ponekod so zastonj tudi vključeni v ALL in smo malo 'odjadrali' tja - je nevarno, ampak ful zanimivo si to od blizu ogledat - ampak iz lastnih izkušenj: nikoli brez rešilnega jopiča (mi smo bili brez in skoraj bi se slabo končalo)
-nazadnje smo šli na 'parasailing' (ne poznam slovenske besede za to, malo pogooglaj, če ne veš :D), prav tako ful zanimivo, enkratna izkušnja, ko gledaš pokrajino in res čisto modro morje iz takšne višine :eek: :oops:
- veliko ponujajo tudi izlet z čolnom na otok nevemkateri (nimaš kaj dosti za zgrešit, ker je menda najbolj obiskan, pa fuuul bel pesek je, že na slikah to takoj opaziš), kjer se greš potem tudi potapljat (ogled koralnega grebena se mi zdi). Jaz sama na to nisem šla, je bila pa kolegica in baje je super
- pa z štirikolesniki, kjer te odpeljejo v njihove vasi, zanimive plažo in podobno, odvisno za kaj se pač odločiš, kaj te najbolj privlači

Sicer pa mislim, da se najbolj splača zanimivosti iti pogledati kar organizirano, ker ti v bistvu na vsakih par metrov kaj ponujajo, ko malo zbiješ ceno pa ne pride več takoooo dost - pa tudi, če sam greš, težje prideš do nekaterih stvari, saj so določeni kraji 'rezervirani' samo za skupine, kolikor vem.

emanuela, iz mojih izkušenj je bolje iti preko ponudb, ki jih dajo na strani ki sem ti jo povedala. 'naši' radi kaj 'vsilijo' v ponudbo za dražjo ceno kot je realna, tako da to malo preveri, če pa greš preko odklopa, pa malo preveri ocene hotela (mnenja drugih gostov tam) tudi na drugih straneh (expedia ipd.). Če boš šla pa preko nemške agencije, pa ti ne priporočam da rezerviraš kar preko interneta, saj, če pride do kakšnih komplikacij, se ti bo lažje zmenit v slovenskem jeziku - mi si ponudbo vedno ogledamo na internetu, izberemo, gremo na Kompas (za njih vem, da delajo z večino ponudnikov na strani urlaub.de) in oni opravijo rezervacijo, pač za vsak slučaj. Če želiš imet dober hotel, ti priporočam, da izbereš takega, ki ima kot ponudnika navedenega Neckermann, Thomas Cook ali kaj takega (ne pa rezervirat direkt preko teh dveh agencij, saj, če greš s katero drugo, recimo Bucher, plačaš dosti manj, razlika je samo v tem, da mogoče nimaš iz sobe pogleda na morje ali kaj takega).
Ne vem, koliko si ti pripravljena odšteti za to potovanje, ampak, če želiš imeti ALL ponudbo, in res dober hotel, ti priporočam enega od Iberostarov (na izbiro so Bavaro, Dominicana in še en), ki so v bistvu en sam kompleks, s tem, da en del ima mogoče malenkost boljšo ponudbo, je pa cenovno kar drago to - v tem hotelu sem sama bila dvakrat, čisto me je navdušil.

PS: pri nakupih na stojnicah na plažah. NIKOLI, ampak res nikoli ne kupita stvari za prvo ceno, ker bosta preplačali. Če hočeta kupiti kaj ugodno, morata imeti čas, ker se da za kakšno stvar 'handlat' tudi po urco ali več :wink: Če pa dam primer: brat je šel kupit verižico, dal za njo 15dolarjev. Naslednji dan sem šla tja sama - kupila sem dve verižici, isti kot brat, dala za obe skupaj mislim, da 5dolarjev, eno pa mi je prodajalec podaril. Priporočam tudi, da hodita kupovat zjutraj, zvečer so prodajalci že sami utrujeni in se jim ne da več ukvarjat z nižanjem cene, zato ven butnejo najvišjo in nikakor ne popustijo :wink:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

eno vpr glede rezerviranja.ali še pri tem nastanejo kakšni stroški da ti oni rezervirajo?lp
Odgovori