Djerba-pomoč

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2006 13:15

Ma vročina naj te ne skrbi.
Je dost bolš dol poleti ku tle pr nas.
1.Dol ni sopare.
2.Ker je Djerba otok,vedno malo pihlja.
3.Tako avtobusi kot terenci majo klimo.
4.Hoteli so bele barve da odbivajo svetlobo,večina jih ima klimo(ki jo večina časa ne boste uporabljali,ker v hotelu res ni vroče)
....
Edina skrb za na pot je Linex proti prebavnim motnjam,klobuk,da te ne opeče,pa za na pot kšne lahke hlače(lanene) in srajco.Ker,ko hodiš dol se niti ne zavedaš kako hitro te opeče.
LP
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2006 13:21

tassika napisal/-a:
MissRap napisal/-a:Plaže so dokaj prazne.Ne se sekirat zaradi gužve,ker je ni(razen ob bazenih).
Na krokodiljo farmo mi nismo šli,ker so nam osvetovali(s taxijem se ti pa zmeram bol splača).
Izlet na celino je pa tko.V saharo je 2 dnevni in je že malo škoda cajta(razen če greš za 14 dni).
Priporočam ti it na celino enodnevni,pa se vseeno pelješ z terenci po pesku in tako naprej.
No odločitev je seveda tvoja.
LP

Se ne strinjam s tem da je škoda 2 dni za saharo, jaz sem bila 1 teden na djerbi in mi ni čist nič žal tega izleta, ker šele tam vidiš kakšno je res življenje tam, ne tko ko po hotelih k je vse ok. Ne vem no jaz če bi šla še enkrat izleta sigurno ne bi spustila.

Jaz sem tega mnenja,da pravo življenje dol vidiš tudi na tržnici domačinov,na enodnevnem izletu na celino in na izletu po otoku(če si zbereš to varjanto + otok flamingov ti ostanejo samo trije dnevi za relax in zabavo).Če p vzamemo tvojo varjanto pa samo dva.
Pa še tako moraš zraven uštet tržnice s spominki,zraven tega 2-3 urna barantanja(pri katerih se zelo zbližaš z domačini in niso poležavanje v hotelu).Tako,da res primankuje cajta.
Razen,če se nečemu od tega odpoveš in lahko greš dva dni v saharo.
Lej jaz samo dajem nasvete,verjetno pa vsak sam ve kako si razdelit čas.
LP
Uporabniški avatar
tassika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 4. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tassika » 26. Jan. 2006 14:39

Jaz sem tega mnenja,da pravo življenje dol vidiš tudi na tržnici domačinov,na enodnevnem izletu na celino in na izletu po otoku(če si zbereš to varjanto + otok flamingov ti ostanejo samo trije dnevi za relax in zabavo).Če p vzamemo tvojo varjanto pa samo dva.
Pa še tako moraš zraven uštet tržnice s spominki,zraven tega 2-3 urna barantanja(pri katerih se zelo zbližaš z domačini in niso poležavanje v hotelu).Tako,da res primankuje cajta.
Razen,če se nečemu od tega odpoveš in lahko greš dva dni v saharo.
Lej jaz samo dajem nasvete,verjetno pa vsak sam ve kako si razdelit čas.
LP[/quote]

Lej tako je midva sva spustila izlet na otok flamingov, ker se nam je zdelo brezveze cel dan vozit z ladjo zato da potem na otoku ne vidiš nič drugega kot eno barako. Na krorkodiljo farmo sva skočila enkrat po zajtrku, ker je bilo popoldne še itak dovolj časa za kopat, na tržnico nisva šla, ker sva bila takrat na izletu, smo se pa nazaj grede ustavili na eni podobni na celini. Res da v enodnevnem izletu vidiš nekaj samo se vseeno ne more primerjat z dvodnevni, kjer vidiš ful več puščave, oaze, plantaže in še marsikaj. Res je odvisno od posameznika za kaj se odloči, moje mnenje pa je, da če že greš nekam na drugo celino to najbolje izkoristi in si poglej vse kar se da, ležiš lako na plaži v portorožu. Je pa res, da sem jaz tip človek, ki ga zelo zanimajo tuje kulture in zgodovina in mogoče mi zato ni blo škoda porabljenega časa, kljub temu da sem samo 3 dni bila na plaži.

p.s. na izletu smo imeli ves čas varianto kopanja po bazenih v hotelih v katerih smo jedli in spali.
Uporabniški avatar
*melby*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *melby* » 26. Jan. 2006 14:49

tassika napisal/-a:Na krorkodiljo farmo sva skočila enkrat po zajtrku, ker je bilo popoldne še itak dovolj časa za kopat...

A sta šla sama dva s taksijem? Kolk sta pa dala za taksi in vstopnino, če se mogoče še spomneš?
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
Uporabniški avatar
tassika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tassika » 26. Jan. 2006 15:02

pojma nimam, sva šla pa s taksijem, midva sva se itak skos vozila s taksijem k je bil pocen, itak sva mogla u mest k nama je zmankal kartic pr digitalcu pa sva mogla dat slike na cd. Izlet po sahari pa je stal cca. 25k na osebo sam se je splačal itak maš tam pol 2 dni poln penzion isto bifejski, pa fajn je met tam še cca.50€ sabo za ostale malenkosti (razne napitnine, kamele pa spominke, aja pa za vodo). Sicer pa ko prideš tja ti vse razložijo povejo katere izlete organizira tvoj agencija, ketre majo hoteli,... potem pa mal preračunaš stroške pa vidiš kam bi šel, je pa res da smo šli pri nas na izlet sami mladi blo nas je 21, starih od 20-27 pa dva mlada vodiča in smo se mel noro dobr.
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2006 15:55

Smo meli hotel v prvem štuku in je blo v sobah prou prijetno(ponoči sem spala z majčko).
Glede taxijou je ful ful ful bolj poceni ku pr nas.Mi smo do glavnega mesta,ki je bilo prou na drugi strani otoka dali za v obe smeri 500sit pa še ta taxist nas je peljal na ogled po tržnici.
Kar smo mi debatirali z domačini,je za njih 80.000 plače na mesc že fulll.
Naprimer animatorji so delali cele dneve,spali po 5 urc in so meli tolko plače.
Aja pa dol fukl cenijo napitnine.Se bodo vsi ful potrudli če jim boš dala en dinar(150 sit) in bo ceu tedn prijazn s tabo.
LP
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 28. Jan. 2006 12:07

Js sm tut že bila n Djerbi. Moram rečt da je blo supr :biggthumpup:
Sam me je pa neki stvari zlo motilo. Eni ljudje tam so se mi zdel kar preveč vsiljivi, tak da sem se jih mal bala. :? Ko greš mimo njih te gledajo ko da si nevem kwa :roll:
Pa še kraj kjer smo bli mi, so bili v bistvu sami hoteli in turisti, pa zelo mal mladih. Ampak vseen. Okolje izven turističnega naselja pa to me je čist prvzelo. :)
parižanka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a parižanka » 02. Feb. 2006 16:24

wannabe napisal/-a:abir je luškan hotel :)

js sm šla na first minute, tko da pojma nimam kera agencija je bla :oops: drgač pa kokr smo se tm pogovarjal, je intelekta res najcenejša... pr nas je blo 125.000 za eno osebo...

:gruebel: izleti... js sem šla na otok flamingov (z gusarsko ladjo), blo je res najbolš, tko da to ti full priporočam! pa na izlet po otoku sm šla, to je blo luštno sam full vroče pa skor skos smo se z busom fural... pa bla sem še na krokodilji farmi in v enem muzeju... pa na tržnici, sam to smo šle same, ni blo organiziran... js ti priporočam kakšn izlet, sam je tut full odvisn kdaj greš... mi2 z mami sva hotle it v saharo, sam je blo tko like 50 stopin, tko da no way!!!

kdaj pa greš?

ajaaa, pa nujno moraš it jahat kamele, če te ni preveč strah hihi :P

Ma kaj se hecaš , da je Abir luštkan hotel? Jaz sem bla tam pred dvemi leti pa ne bi več šla za nič na svetu v tist umazan hotel. Hrana je bla katastrofa in vse svinsko( prti na mizah,pribor, sobe) živ obup. Jaz sem komaj čakala da gremo domov. Sej drgač je ful lepa Djerba, tudi plaža je sanjska in morje, sam hotel je bil pa prava štala.
Uporabniški avatar
*melby*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *melby* » 02. Feb. 2006 16:38

Pomoje je to ful odvisn od človeka kakšn se mu zdi hotel :D
Po drugih forumih pravjo da je Abir čit QL ... tko da bova šla midva kr v Abirja verjetn, ker skor vsi ostali hoteli majo all inclusive, kar se mi pa zdi da ne rabva :D Pa še ful draži je ... no sej če bi se ful nažirala bi se splačal :wink:

Kakšno je njihovo pivo??
parižanka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a parižanka » 02. Feb. 2006 16:46

Verjemi mi in daj rajši 15000 več in pejdi v hotel 4 zvezdice. Ne bo ti žal. Abir je umazan ,hrana je nikakva. Jaz sem cel teden jedla Snickers čokolado.Sem bla že večkrat v arabskih državah in tam moraš imet 4 zvezdice. Pazi na drisko in pejdi k zdravniku da ti bo dal tablete za s sabo ker Lineks ne pomaga. Kar se tiče all inclusive sem bla lani v Tuniziji in je blo super. Imaš za jest 24 ur in za pit. Letos bom tudi vzela all inclusive(hotel 5 *)
Uporabniški avatar
*melby*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *melby* » 02. Feb. 2006 16:55

Ma ne vem ej ... Abir je letos tist teden ko bi šla 89.500 SIT PP, potem je pa (naslednji najcenjši) hotel Sidi Mansour 4* ki pa je 116.700 SIT PP ... kr velika razlika, pa če prišteješ letališko takso + 12900 SIT se že kr nabere :roll:

Sej bom poročala kaj sva rezervirala in kako je bilo - 100% :D
parižanka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a parižanka » 02. Feb. 2006 17:13

Ja kot hočeš jaz sem ti sam hotla dat nasvet. Je pa tvoja stvar kam boš šla. Jaz ti želim da se bi imela lepo in uživaj na čudoviti plaži še namesto mene.
Uporabniški avatar
*melby*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *melby* » 02. Feb. 2006 17:34

Hvala ... ne me narobe razumet - itak sm ful vesela vsakega mnenja in predloga :flower:
parižanka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a parižanka » 02. Feb. 2006 19:45

Ma ti čimbolj uživaj in se imej lepo
Uporabniški avatar
tassika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tassika » 03. Feb. 2006 12:28

Evo še moje mnenje:
Kar se tiče hotel Abir sem bila jaz čisto zadovoljna, res da ne spiš na svilenih rjuhah, ampak umazano pa tudi ni bilo. Sem govorila z dvem, ki sta bila v hotelu s 5 zvezdicami, pa niso mogl na plažo, ker jim je pač eden zasul pot in je ni noben več odkopal. Govorila pa se tudi z dvema, ki sta bila v bungalovih od mislim da spadajo pod sidi monsur pa sta imela tako umazano, da sta se preselila v najin hotel, ko sva midva odšla. Tudi hrana je bila za moje pojme uredu, nikoli nisem bila lačna. :blume:

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]