Djerba-pomoč

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 27. Maj. 2008 6:32

Mi smo bili na Djerbi 4 leta nazaj. Za enkrataen dopust je vredu, ne bi pa šel več tja, ker mi je bilo marsikje bolje. Slabe izkušnje pa smo imeli s hotelom in hrano.
Blue_eyes
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Blue_eyes » 29. Maj. 2008 22:51

Ja, vsak doživlja po svoje, je pa res, da je velik odvisno od tega kam greš. Zato je pa fajn, da lahko preberemo izkušnje ljudi, ki so že bili tam in se odločimo na podlagi tega :) Nekako smo lahko bolj prepričani v odločitev al pa nam to pomaga najti najboljšo možnost. Tako kot sem že napisala, jst imam izredno pozitivne izkušnje... Diana Rimel je odlična izbira :D
SUZI74
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 3. 2008
Kraj: ng

Neprebrana objavaNapisal/-a SUZI74 » 18. Jun. 2008 18:56

Tanara napisal/-a:
*zverinica* napisal/-a:na Djerbi ti predlagam hotel Aladin, Magic Life, Sidi Mansour mogoče, sodelavka je bila v hotelu Mariqueen, Djerba Plaza, druga sodelavka je bila v hotelu Vincci in ga je zelo pohvalila...

SUZI74 napisal/-a:Konec junija gremo z družino na Djerbo in sicer v hotel Aladin Jerba.Ima kdo kakšne izkušnje s tem hotelom?

Tudi mi gremo v hotel Aladin, izbrala sem ga pa po priporočilu v Kompasu. Pa če kdo kaj ve, se toplo priporočam za vse informacije o hotelu. *Zverinica* daj prosim oglasi se.
Jaz sicer nisem komplikator, pa tudi v Hamametu sem že bila, tako da vsaj približno vem kaj pričakujem, ampak potujem z 2-letnico, ki je kot živo srebro in bi mi vse možne informacije res prav prišle.

Zverinica,kdaj odhajate na Djerbo ?Če greste pred nami se priporočam za kakšne informacije o hotelu Aladin.Nikjer ne zasledim nič,kot da ni bil še nihče v tem hotelu.
Lp.Suzi
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 19. Jun. 2008 20:36

Bla sm maja na Djerbi, pa ne bi šla več. :roll:
Za Aladina ne vem, tud na holidaychecku so sam 3 ocene (nobena ni v ang), sm se edin s 4-kolesnikom mim pelala, pa so itak usi hoteli na isto foro.
Sm bla v hotelu s 4*, pa sm mela neki prebavnih motenj, oz. loh povem, da take prebave še nikol v življenju nism mela :eek: :D
Drgač pa ne hodt tja brez ALL, kr nimate kje kej kupt in boste po vsej verjetnosti lačni cel dan do večerje. To ni morje, kt smo ga vajeni mnogi - greš zvečer mau na prehod, na kšno pjačko ...ne! Tle morš bit pač sam okol hotelske zgradbe, na ulici so itak večinoma domačini in js niti pomisnla nism, da bi šla zvečer na pjačo u lokal nasprot hotela, kjer so sedel sami tipi! Kr scarry je zgledal.
Pa tut sporazumet se je z njimi umetnost - dobr znajo samo francosk, js pa žou ne. Sej bi se človek lahko sporazumu, če bi vsaj še en jezik znal normalno govort, npr. nemščino al pa angleščino, tko se morš pa u dveh jezikih ment naenkrat.
Pa še neki: a je kdo dol najemu hladilnik oz ga meu u sobi? Zanima me, če je to pr njih normaln, da praktično nč ne hladi???
Uporabniški avatar
dumbo
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 12. 2004
Kraj: ko prideš not - levo :)

Neprebrana objavaNapisal/-a dumbo » 19. Jun. 2008 20:52

Muffin, sicer ne vem, v katerem hotelu si bila, ampak ti lahko povem, da sem sama bila v hotelu, ki je imel 4*, pa sem bila več kot zadovoljna. Pa nisem imela ALL, ampak polpenzion. Nič nisem bila lačna, saj sem si vedno vzela kak rogljiček, kruh pri zajtrku in ga imela v hladilniku - ki pa je mimo grede grel več kot pa je bil pričakovano - pitna voda je bila vedno iber hladna.

Če ti hladilnik ni hladil - recepcija in poveš svoje težave in zahtevaš, da zadevo popravijo. Če se zase ne postaviš sama - se drugi zate ne bo. Žal.

Pač, ko greš v taki svet, moraš zmanjšat zahteve, in se lahko imaš čisto kul - odvisno od tega, koliko interesa imaš, da se imaš fajn. V hotelu, kjer sem bivala, je vsak večer bila zabava na določeno tematiko, razne lokalne gledališke predstave,... Če pa kak večer ni bilo kaj interesantnega, pa sem se vsedla v taksi in se odpeljala v glavno mesto.

Tudi sporazumevanje ni problem, če ga vzameš na zabaven način. Govorica rok pa tudi zna delat čudeže. Domačini pa se ne bi spravili nate - imajo prestroge kazni.

Djerba ni kraj, kjer se žura na veliko, ampak je kraj, kjer se sprostiš, nabiraš energijo in se predajaš sončnim žarkom.

Meni je Djerba ostala v najlepšem možnem spominu in verjetno se naslednje poletje vrnem tja - razen če se letošnja destinacija izkaže še za večji raj, kot pa je Djerba.
Bil je navaden dan in Marko Polo je odšel odkrivat Kitajsko. Kaj boš počel ti?
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 19. Jun. 2008 20:58

muffin napisal/-a:Pa še neki: a je kdo dol najemu hladilnik oz ga meu u sobi? Zanima me, če je to pr njih normaln, da praktično nč ne hladi???

Mi smo meli hladilnik v sobi. Vedno smo imeli pijačo notri in vedno je bila hladna, prijetno hladna. Toliko za odžejat in ne ledenica. Pa tudi nismo imeli ALL, smo si pač za kosilo plačali v hotelu tistih 15 TD (9€) in jedli isto kot vsi ostali. Nikoli nisem bila lačna.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 19. Jun. 2008 21:07

Ja, sam če bi js hotla jest kosilo v hotelu, bi mogla pešačt 400m gor pa nazaj na plažo pol ...čis ne praktičn, poleg tega je biu pa kosiu prekmau, kr sm šla čis na konc vedno na zajtrk, ob tisti uri, k se je pa kosiu začeu, sm pa komi kratk čs bla na plaži. Bedno mi je blo, k si nism mogla neki manjšga toplga za jest prvoščt no in pol sm bla na večerji vsak dan sestradana - zadnje dni sm edin pr zajtrku ukradla neki sadja pa rogljiček, da sm loh mau grickala. :D
Torej če koga zanima, kako je na Djerbi, nej gre tja, pa bo vidu - mnenja so zlo različna.
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 19. Jun. 2008 21:20

Js sm tud bla letos na djerbi. Hotel prečudovit s **** in ALL. Tako, da pijače in hrane ni nikoli primanjkovalo. Sita vedno. Itak so pa bli rogljički, mini pice, mini palačinke, sokovi, sladoled, voda itd. (ALL) vedno na voljo. Pitno vodo sm sam enkrat kupla lih tuk, da sm mela flaso in sm potem pr vecerji in zajtrku si natocila iz unga vodnega balona. Zvecer so ble animacije v hotelu. Hotel je mel lasten vrt, ogromno bazenov, lepo dolgo sprehajalno pot ob morju. Vse čisto, lepo urejeno, varovano, mirno, prijetno! Tisto tipično kot na hrvaškem ali kje podobno na djerbi ni. Je drugačno, ampak zanimivo. Vsekakor ti ni dolgčas. Toplo priporočam obisk djerbe, hotel, ki je blizu plaže oz. ima lastno plažo in pa ALL, ker se splača. Ne pa it v visoki sezoni od sredine julija do konca avgusta, ker je tam peklensko vroče! :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 19. Jun. 2008 21:39

Dumbo:
glede hladilnika sm povedala takoj tisti ženski, k je mela to čez pa mi je sam rekla, da kao rab neki cajta, da zalaufa. Na recepcijo nism pol več hodila, kr sva z mojim že tko al tko prve dva dni kr naprej tm visela.

Tja sm šla z zavedanjem, da so oni drugačni, da morm vse na izi vzet, tud nisem prčakvala naše 4* za njihove 4*, sploh ne. Sam pač men njihov stil res ne odgovarja, tko da pač sm ne grem več, kaj nej.
Glede na to, da ful vem o turistični ponudbi, kr to zlo dobr spremljam, sm vedla, da se tm ne žur - btw, nism sploh šla tja žurat, ker ne hodm na morje žurat! sam sori ampak pjačka zvečer res ni žuranje, kokr pravš.

V glavnem, povedala sm svoje mnenje, ni se treba takoj na nekoga spravljat (teli forumi ratujejo obupni-kok nestrpnežev je po svetu) v smislu, da se najprej pozanimi, kam greš, kr vse to, kar si napisu/ala Dumbo, sm že vedla.

Sploh sm pa napisala, da so mnenja različna, zato tisti, k jih zanima, kako zgleda Djerba, nej tja grejo in si ustvarjo mnenje.

P.S. ne priporočam zagretim zagovornikom pravic živali, kr tazga mučenja ne vidš vsak dan :eek:
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 19. Jun. 2008 21:44

muffin - s katero agencijo si pa sla pa v kter hotel, da si tako razocarana?
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkica_ » 20. Jun. 2008 8:33

anoyel napisal/-a:Js sm tud bla letos na djerbi. Hotel prečudovit s **** in ALL. Tako, da pijače in hrane ni nikoli primanjkovalo. Sita vedno. Itak so pa bli rogljički, mini pice, mini palačinke, sokovi, sladoled, voda itd. (ALL) vedno na voljo. Pitno vodo sm sam enkrat kupla lih tuk, da sm mela flaso in sm potem pr vecerji in zajtrku si natocila iz unga vodnega balona. Zvecer so ble animacije v hotelu. Hotel je mel lasten vrt, ogromno bazenov, lepo dolgo sprehajalno pot ob morju. Vse čisto, lepo urejeno, varovano, mirno, prijetno! Tisto tipično kot na hrvaškem ali kje podobno na djerbi ni. Je drugačno, ampak zanimivo. Vsekakor ti ni dolgčas. Toplo priporočam obisk djerbe, hotel, ki je blizu plaže oz. ima lastno plažo in pa ALL, ker se splača. Ne pa it v visoki sezoni od sredine julija do konca avgusta, ker je tam peklensko vroče! :wink:

V katerem hotelu si bila to?
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 20. Jun. 2008 8:58

tukaj je ta hotel podrobno opisan :)
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 20. Jun. 2008 11:23

muffin napisal/-a:Drgač pa ne hodt tja brez ALL, kr nimate kje kej kupt in boste po vsej verjetnosti lačni cel dan do večerje.
muffin napisal/-a:Ja, sam če bi js hotla jest kosilo v hotelu, bi mogla pešačt 400m gor pa nazaj na plažo pol ...čis ne praktičn, poleg tega je biu pa kosiu prekmau, kr sm šla čis na konc vedno na zajtrk, ob tisti uri, k se je pa kosiu začeu, sm pa komi kratk čs bla na plaži.
dumbo napisal/-a:Pač, ko greš v taki svet, moraš zmanjšat zahteve, in se lahko imaš čisto kul - odvisno od tega, koliko interesa imaš, da se imaš fajn.
Djerba ni kraj, kjer se žura na veliko, ampak je kraj, kjer se sprostiš, nabiraš energijo in se predajaš sončnim žarkom.

Tole ti zdej vse pove. Mal se je potrebno prilagodit in sam poskrbet za to, da se imaš fajn. Jaz bi rekla, da je potrebno it na kak izlet in se ne posluževat le tega, da si cel dan na plaži, zvečer pa žur. To ni otok za to, ima pa svoje prednosti in čase in ko jih sprejmeš, je fino.
Pa še, najprej praviš, da je priporočljivo vzet AI, potem pa da je kosilo prekmalu ... odvisno, kdaj si na zajtrku. Če si kmalu in se dan kmalu začne, potem kosilo ni prezgodnje, če pa si pozen, pa je. Ampak bolje, da je kosilo prej, tako imaš popoldanski čas do večera daljši.
Jaz sem bila navdušena, imela sva AI (do sedaj še nikoli) in bilo je super. Tudi izleti so bili tako organizirani, da si bil do obrokov nazaj in splača se it tudi kaj pogledat. Ob večerih pa se poslužit hotelskih animacij ali pa se poslužit počitku, kar pa je lušno opravilo, sploh če potrebuješ počitek.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 20. Jun. 2008 11:42

muffin napisal/-a:Drgač pa ne hodt tja brez ALL, kr nimate kje kej kupt in boste po vsej verjetnosti lačni cel dan do večerje. To ni morje, kt smo ga vajeni mnogi - greš zvečer mau na prehod, na kšno pjačko ...ne! Tle morš bit pač sam okol hotelske zgradbe, na ulici so itak večinoma domačini in js niti pomisnla nism, da bi šla zvečer na pjačo u lokal nasprot hotela, kjer so sedel sami tipi! Kr scarry je zgledal.
Pa tut sporazumet se je z njimi umetnost - dobr znajo samo francosk, js pa žou ne. Sej bi se človek lahko sporazumu, če bi vsaj še en jezik znal normalno govort, npr. nemščino al pa angleščino, tko se morš pa u dveh jezikih ment naenkrat.

Nasproti našega hotela je bila trgovinica, kjer si lahko kupil vodo, kakšne piškote, prigrizke ... tako da se je dalo zdržat do večerje. Sploh ker smo šli na zajtrk zadnjo možno minuto (zaspanci :wink: ), na večerjo pa ponavadi med prvimi, če nismo ravno lutali po mestu.
Tudi v lokale z domačini smo šli. Priznam, sama verjetno ne bi, ampak s tipom ob strani sem se počutila čisto v redu. Ljudje so prijazni, trudijo se sporazumeti s tistimi par besedami angleščine ali nemščine (francosko tudi jaz ne znam), pijača je pa takorekoč zastonj. Seveda pa ni nič alkoholnega.

Meni je prav to zanimivo pri takih počitnicah. Če sem samo v hotelu z all inclusive varianto, je koneckoncev čisto vseeno, če sem v Portorožu. Želim spoznati domačine, okolico, njihove lokale, ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 20. Jun. 2008 14:01

Mi smo si vodo kupovali v trgovini nasproti hotela in je bla ful poceni, sam si mogu pazit da te v hotelu niso vidli k potem ti jo vzamejo, ker majo v hotelu tudi vodo za kupit sam je draga k žafran.
Vzela sva pa polpenzion in sva hodila na zajtrk tam okol 10, potem pa sva si na plaži kupla ene božanske sendviče.Vedno se dobi kje za si kej kupit, al trgovina al pa te kučice na plaži.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov