Djerba-pomoč

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 11. Maj. 2008 10:23

Js sm bla v Tuniziji 3 leta nazaj s TA Orel in sm bla ful ful ful zadovoljna. Mislim da je bilo ime hotela Safa in je mel celo samo 3 zvezdice, ampak morem rečt, da se sploh ni opazlo. Hotel je bil res full urejen, vsi zlo prjazni.. nimaš kej - res 1A. Očitno moreš res met srečo, da naletiš na kej dobrega. Sicer je pa tko, da vedno se bo našu nekdo k mu ni kej pasalo, tud v najboljših hotelih, zato se pač sam odločiš glede na ponudbo in tvegaš. Sej navsezadnje tud ne more bit tko slabo.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Maj. 2008 12:41

Čisto odvisno, kakšen človek si. Jaz sem bila zadovoljna, kjerkoli sem bila. Pa tudi če ni bilo vse idealno. Na Djerbi se nama je pokvarila klima, sva javila v recepcijo in so takoj popravili. Potem je sicer delala sto na uro in sva imela v sobi hladilnik, ampak se nama ni več dalo ukvarjat s tem. Saj je bilo zadosti odej za ponoči. :)
Nekateri bodo pa vedno našli kaj, da se lahko pritožujejo. Lani so neki Italijani težili v hotelu, da so brisače premajhne in da pašta ni tako dobra kot v Italiji. :roll: Mislim, potem pa ostani doma in jej pašto, ki jo skuha tvoja mama. Na dopust greš zato, da spoznaš kaj novega in drugačnega, ne?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 11. Maj. 2008 15:58

miss_kitty napisal/-a:Tud jaz se z fantom odpravljam v Tunizijo, a sem nad vsem že skoraj obupala, še preden greva resnično kaj rezervirat. Mogoče jaz preveč kompliciram in preveč natančno študiram, zato naj me nekdo malce pomiri :oops: :roll: .
V glavnem najprej je bil v planu Relax, ker se mi zdi nekak najbolj "sigurna" izbira, nato pa Gulet ali Sonček. Vse lepo in prav ampak jaz bi rada malce več slišala o vaših izkušnjah s temi agencijami, saj sem mngokrat slišala (predvsem za Tunizijo), da ko pridejo dol, da jih premestijo v druge hotele (zaradi prezasedenosti itd...).
Ker sem prečekirala tudi vaše nasvete na tem forumu, sem pogledala še na tripadvisor.com. In sedaj sem zmedena še bolj kot prej. Tam so komentarji in slike od različnih hotelov, ampak nisem našla enega, kjer ne bi bilo kaj pokvarjeno, umazano, skratka "drugače" od lepe in popolne predstave v katalogih. Še Magic life hoteli, ki so se mi zdeli "oh in sploh", so se mi sedaj predstavili v dugi luči :cry:
Kakšen nasvet o Magic life izbiri?
Aja, če sem se že razpisala bi rada povedala še to, da mogoče kompliciram, sam sva se letos z fantom odločila, da če že greva dol, pol vsaj ne želiva problemov, ampak nekaj kar nama bo res ostalo v lepem spominu, bo lepo, čisto nekaj kar je vredno tistega za kar bova plačala.
No, zdaj pa se razpišite :)

Jaz sem bila lani doli. Lahko v preteklih postih prebereš kaj vse smo počeli. Bila sem z agencijo Atlas Airtours. Imeli smo 2 vodiča: eden je bil naš predstavnik v hotelu, drugi nas je vodil po izletih. Pač sta se menjavala. Čez agencijo nimam kaj slabega rečt, same pohvale!!!!!! In smo tudi jim poslali mejl s pohvalami o organizaciji in pohvali za vodiča. Hotel je bil MARIQUEEN - 4*. Poglej si ponudbo Atlasa na povezavi:
http://www.atlasairtours.hr/offer/medit ... is_slo.htm
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 11. Maj. 2008 19:01

^^Ta TA je na splosno zelo vredu :zustimm: priporocam!
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
miss_kitty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 7. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a miss_kitty » 11. Maj. 2008 20:11

Saj, trenutno se odločam med atlas airtours in gulet. Sicer je možna tudi druga destinacija - Turčija, ampak vseeno mi je malce lažje, ker sem se pozanimala na različnih koncih in upam da bo na koncu super.
Just dance!
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 12. Maj. 2008 8:42

Jez sm bla tudi z Atlasom (v Grčiji in na Djerbi) in sm bla vedno zadovoljna. Drugače pa ne morš pričakovat, da bo vedno use prfekt! Se čist strinjam s postom od kr.ene.
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 12. Maj. 2008 10:47

Če se boš nehala obremenjevati s tem, da mora biti vse popolno, se boš boljše imela! :wink:
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 12. Maj. 2008 18:19

Točno to sm jez tela povedat v prejšnjem postu :D, ma nism najdla besed :lach:. Midva sva doživela tudi par pripetljajev (puščala klima, lijak, ključavnico so nam mogli menjat), ampak so druge stvari tako lepe in posebne, da take ˝malenkosti˝ pozabš oziroma se ti ne zdijo tako pomembne.
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
Tanara
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tanara » 14. Maj. 2008 21:11

*zverinica* napisal/-a:na Djerbi ti predlagam hotel Aladin, Magic Life, Sidi Mansour mogoče, sodelavka je bila v hotelu Mariqueen, Djerba Plaza, druga sodelavka je bila v hotelu Vincci in ga je zelo pohvalila...

SUZI74 napisal/-a:Konec junija gremo z družino na Djerbo in sicer v hotel Aladin Jerba.Ima kdo kakšne izkušnje s tem hotelom?

Tudi mi gremo v hotel Aladin, izbrala sem ga pa po priporočilu v Kompasu. Pa če kdo kaj ve, se toplo priporočam za vse informacije o hotelu. *Zverinica* daj prosim oglasi se.
Jaz sicer nisem komplikator, pa tudi v Hamametu sem že bila, tako da vsaj približno vem kaj pričakujem, ampak potujem z 2-letnico, ki je kot živo srebro in bi mi vse možne informacije res prav prišle.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 15. Maj. 2008 6:16

jaz osebno nisem bila v Aladinu, tako da ti žal ne morem pomagat...bila je sodelavka in je rekla, da je blo fino (ona ima tud otroke, sicer ne tako majhne), bazen imajo pomoje tko al tko vsi hoteli, odvisno je pa zdej kakšna je hrana, nastanitev...Midva sva bila letos grozno razočarna nad Djerbo, cel dopust sva imela prebavne motnje, hrana je bila obupno pekoča (šele avgusta, ko so navalili Italijani, so izboljšali hrano, ker so se oni pritoževali - se jim zahvaljujem za to)...4 leta nazaj sva bila v Tuniziji na celini, v bližini Hammameta in je blo res zakon - super hrana, vse poceni, trgovci mi takrat še niso šli tako močno na živce :D
Ne vem...z Djerbo se mi je za nekaj časa zameril arabski svet, tako da v te kraje zagotovo še kar nekaj časa (če sploh kdaj) ne grem. Bila sva sicer v hotelu Sidi Slim (ok, je pač med najslabšimi hoteli tam - ima sicer 3*, kot so jih imeli do sedaj vsi moji hoteli, tudi v Tuniziji in Egiptu), klima ni delala, sva prosila na recepciji, če jo popravijo, pa so očitno pozabili na to...pa še okolica je totalno bedna: zvečer se nimaš kam datm vsak dan sva delala iste sprehode, na srečo sva našla pri enem hotelu English Lounge, da sva šla mal na koktejle žalost utapljat :)
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 15. Maj. 2008 13:00

Letos sva si privoščila zgodnje počitnice, šla sva v nov, nepoznan kraj in bila sva v pričakovanju, kaj bova doživela.
Če si dovoliš in, v kolikor potuješ z agencijo, se udeležiš kakšnega od izletov in nisi ves čas le ob bazenu ali na plaži, lahko spoznaš tudi, kako so živeli ljudje nekoč in danes. Potovala sva z agencijo Intelekta (dve vodički) in sva zadovoljna. Le za en izlet mi je žal, da se ga nisem udeležila.
Hrana je bila fajn, precej je bilo dodanih njihovih začimb, sladice pa fenomenalno dobre. Če pa je človek zbirčen in (ne vem sicer, kako) ne najde kaj konkretnega za pod zob, ja potem pa to ni problem hotela. Imeli so kombinacijo nepekoče in pekoče hrane, postrežeš si po želji.
Djerbo sem si že nekaj časa nazaj želela ogledat, moji nameri je končno prisluhnil tudi moj fant in če me kdo vpraša, če bi se vrnila tja, sem takoj za. Moj sicer pravi, da en videl in ima zadosti, ampak mene bi pa kar odneslo.
Pokrajina je ravna, suha in polna dateljnovih palm. Če se turisti želijo sami odpraviti npr. v mesto, to enostavno opravijo s prevozom s taksiji (rumenimi). Tržnice so polne spominkov, keramičnih izdelkov, obutve, ipd. Seveda so arabci trgovci in ponujajo vse, žeko te na daleč zagledajo in ti obljubljajo "best price for you", za ceno pa barantaš. ŽEnske imajo svobodno izbiro, ali se bodo odele v rute in ostalo ali pa bodo brez tega.
Imela sva hotel s 4*, nisva imela nobenih težav, nasploh fajn no.
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 21. Maj. 2008 17:22

Js grem pa jutr na počitnce pred izpiti :P Upam, da mi bo Djerba všeč! :wink:
Uporabniški avatar
Mayikaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayikaaa » 25. Maj. 2008 9:58

je bla kera slučajno v hotelu vincci alcantara thalassa?? ( mislim da se tk napiše:) če je bla,kak se ji je zdelo?
Uporabniški avatar
dumbo
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 12. 2004
Kraj: ko prideš not - levo :)

Neprebrana objavaNapisal/-a dumbo » 26. Maj. 2008 7:58

Nisem bila v tem hotelu, smo pa se vozli po goste tja, ko smo šli na izloete. Hotel od zunaj ne zgleda kaj strašnega, je pa res, da je bogi za hrbtom sred ničesa.
Baje pa da je noter fantastičen - kakšna pa je hrana, ti pa ne znam povedat.
Bil je navaden dan in Marko Polo je odšel odkrivat Kitajsko. Kaj boš počel ti?
Blue_eyes
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Blue_eyes » 26. Maj. 2008 23:35

Evo, da še jst dam svoj piskrček zraven :) Danes prišla nazaj z Djerbe, dobre volje in navdušena :D Vem da ful pomaga če dobiš kako informacijo od koga glede hotelov tako da tukej od mene Diana Rimel, vidim da ste že sprašvale po njej.
Men je bil celoten hotelski kompleks blazno všeč! Vse skupej zgleda ko iz pravljice in okolica je ful lepa. Sobe so čiste in nimam pripomb. Klima mogoče ne hladi ne vem kako, ampak je pa res, da ni glavna sezona tako da ne vem kako je s tem. Sicer pa prostorno in udobno. V omari imate sef, najem za teden je 14TD, ni neka cena in se ga splača najet, vsaj zarad boljšga filinga za dokumente če ne drugo.
Hrana je zeloooo dobra in izbira velika. Sadja in zelenjave ogromno, 5 vrst testenin na različne načine, ribe, meso, vse. Se zgodi, da je včasih kaka stvar premalo slana ampak še zmer boljš kot preveč, dosolit se zmerej da. Kruh odličen, za zajtrk ni da ni, tud jogurt ki je zelo dober, sir je pa precej drugačen od našga, nekam na sladko vleče tako da jst sem ga izpustila :) Marmelade vseh vrst, salame, sadje, skratka vse. Preživet se da tud če si fejst zbirčen, če ne drugega pašta, pica in pomfri :) Velikrat se zganja panika zarad hrane v arabskem svetu. Jst sem bla par let nazaj v Egiptu in bla dokaj previdna, tako da sem tudi na Djerbi začela skeptično ampak je blo čist odveč. Njihova voda ni oporečna tako da si komot perete zobe z njo brez "razkuževanja" z viskijem (razen če komu ta izgovor ustreza :wink: ), lahko jeste tud sadje ki se ne olupi, sladolede, solate,... jst sm jedla čist vse. Nekateri sokovi so na self service mešani z vodo, ne vem al jo mešajo s tisto iz vodovoda al ustekleničeno ampak jst sm jih pila in nisem mela niti najmanjših problemov. Skratka jedla in pila vse, brez prebavnih motenj in slabosti. In če vas skrbi meso - kamel ni v hotelski hrani tako da brez skrbi :) Jst sm jedla tud čevape in neka jetrca. Lahko se torej mirno umivate in jeste vse kar je oprano z vodo, za pitje imate pa ustekleničeno vodo. Če je kdo izredno občutljiv pa za kako drisko oglje s sabo, čeprav imajo njihovi dohtarji baje boljš zadeve k vam jih dajo če je kej narobe.
Kar se pijače tiče je tako, da praktično pijete na AL vse kar je domačega izvora, se dobi pa tudi druge stvari zastonj če vzpostavite dober odnos z natakarjem baje, to je info z druge roke, jst sm pila samo njihovo. V jedilnici je self service sokov, kave, čajev in piva, vino in gazirano vodo pa vam postrežejo pri mizi. Glavni bar je pod recepcijo, ob bazenu je še en šank, na obali tretji, kjer tudi dobite pozen zajtrk ko ga v jedilnici več ni, če je potreba. Včasih se na postrežbo kar čaka ko je gužva, sploh po večerji ko se vsi v glavni bar zaženejo priporočam tistga ta drugega ob bazenu, kjer dela izredno priden in simpatičen večerni natakar :) Na vsakem šanku dobite gazirano in negazirano vodo v plastenkah. Kava je v jedilnici ali kuhana ali pa si jo na avtomat skuhate, za šankom jo pa itak dobite kadarkoli. Priporočam bananin liker za probat, njihov "tiberin" pa je naš jagermeister, tko za informacijo. Pivo velik boljše kot na AL na hrvaškem, doze žganarije točijo pa zlo konkretne :freude: Aja, pa cel dan so neki prigrizki povsod, pecivo, pica, kokice,... lačni ne boste :)
Bazen s sladko vodo in okol ležalniki, za katere pa je treba zjutrej vstat pa vržt brisačo gor da ga dobiš. Mimgrede - gor so ful udobne mehke blazine in upam da bojo tud hrvatje kmal pogruntal kej takega... Na plaži pa ful placa, ni problema z ležalniki, vsaj zdej ga ni blo no. Zadovoljni boste vsi, za sončenje ful placa, senco pa delajo palmini senčniki, kot kermu paše.
Čez cel dan animacija, animatorji se res potrudijo in si prizadevajo. Gimnastika in aerobika, na suhem in v bazenu, odbojka na mivki, vaterpolo, fuzbal, tenis, orientalski plesi in tečaj salse. Dogaja se tako na plaži kot ob bazenu in če ste radi aktivni vam ne bo dolgčas. Ob 11h ob bazenu so called aperitiv games, vredne ogleda za mal nasmejat, če vas animator ne bekne in zvleče gor :) Drgač pa priporočam tečaj salse, predvsem puncam k grejo brez tipov dol hehehe, oba učitla sta izredno lušna, sploh edn :ideadev: ... :D
Zvečer v hotelu ob 10h šow v teatru k sm ga jst šele tretji dan odkrila, velik plesa, men je blo zanimivo za pogledat; priporočam ogled salsa večera ker res res obvladajo, vsaj nekateri pari. Se pa trudijo, vsaka jim čast :) Sicer ima hotel tudi disko, ki pa ni glih dober in tud ne obiskan. Če vas mika je 5-10 minut hoje stran taprav disko, baje dober kakor pravijo vsi, jst nisem bla.
Za vse k vas skrbi varnost - ne kradejo. Previdnost sicer ni nikol odveč tako da jst sm tehniko in nakit zaklepala v sobi v sef (in dokumente seveda), sm pa tud na plažo fotoaparat in mobitel nosila pa ni nč zmanjkalo. Po plaži patrulira security tako da sploh ni panike. Gor in dol hodjo tud prodajalci s kakimi malenkostmi pa s konji in kamelami, ampak je mir, ker hodjo čist ob vodi in če je kdo zainteresiran gre dol k njim kupit, k ležalnikom ne hodijo, zgleda da majo postavljene pogoje da so lahk tam :)
Če koga skrbijo jezikovne ovire - jst znam angleško in slabo nemško in sm se zmenla vse :) Res je da je francoščina glavna, italijanščina takoj za njo ampak se izredno trudijo in večina jih govori vsaj še nemško. Se da vse zmenit, mal z rokami, če zna sam francosko pa se na drugega obrnite. Jst sm edin pozdravljala stalno v francoščini in se zahvaljevala ker so pač vsi razumeli.
Mater sm vam nardila branja hehehe. Sej zdej bom nehala... Uglavnem vsem ki ste se odločli za Diano Rimel lahko povem da je izbira definitivno dobra! Niti eden od teh k smo se skoz tam srečvali in pogovarjali ni mel problemov s prebavo in zdravjem, tud otroci ne, nobenmu nič zmanjkalo, skratka vse uredu.
Če koga kej zanima rade volje povem (če je še kaj ostalo sploh :wink: ). Meni ni žal da sm šla tja, res se počutiš malenkost pravljično že zaradi samega ambienta hotela, poleg tega pa me je vse skupej na momente spomnilo na film Dirty Dancing :freude:
Ok pupe, lepo noč želim, se tipkamo, pa upam da bo tole komu uporabno :) pa pa

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov