Djerba-pomoč

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 20. Jun. 2008 14:35

muffin napisal/-a:Drgač pa ne hodt tja brez ALL, kr nimate kje kej kupt in boste po vsej verjetnosti lačni cel dan do večerje.

A pri vas v hotelu ni bilo nobene ponudbe da dobiš za doplačilo kosilo oz. ni bilo v sklopu hotela nobene "gostilne"? V našem hotelu (Vincci Djerba resort) so mel pri bazenu nek "bife", kjer si cel dan lahko kupoval hrano, drugač je pa v mestu kr dost trgovinc / gostiln. Js lačna nisem bila nikoli. :)

muffin napisal/-a: To ni morje, kt smo ga vajeni mnogi - greš zvečer mau na prehod, na kšno pjačko ...ne! Tle morš bit pač sam okol hotelske zgradbe, na ulici so itak večinoma domačini in js niti pomisnla nism, da bi šla zvečer na pjačo u lokal nasprot hotela, kjer so sedel sami tipi! Kr scarry je zgledal.

Glede tega se popolnoma strinjam.

muffin napisal/-a:Pa tut sporazumet se je z njimi umetnost - dobr znajo samo francosk, js pa žou ne. Sej bi se človek lahko sporazumu, če bi vsaj še en jezik znal normalno govort, npr. nemščino al pa angleščino, tko se morš pa u dveh jezikih ment naenkrat.

Res? Js sem se v hotelu z vsemi normalno pogovarjala v angleščini. Zunaj je blo pa tko - eni so znal angleško, eni italijansko (mi fajn pride da tut js znam), spet drugi so mi celo nekaj v slovenščini razlagali. Kar se tiče sporazumevanja so se pomojem maksimalno potrudili in js s tem res nisem imela problemov. ;)
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 20. Jun. 2008 20:21

Uf, morm še jez mal pokomentirat :D. Meni je blo pa na Djerbi mega, tudi če sm bla u najbolj bogih hiškah :). Sva pa mela polpenzion, od plaže do hiške pa minutko, tku da če sm bla lačna, sm šla kk rogljičk al kej pojest u sobo.

Za žurat je od Tunizije bolj na celini: Sousse, Hammamet, itd. Tle je bolj na izi. Ma nam je blo ful fajn. Sva spoznala še en parčk in smo pili in igrali karte, zvečer pa pili u lokalčku u hotelu. Organizirane pa so ble tudi razne animacije, tku da je blu fajn. Je pa treba na izlete, ker ravno to da čar tem počitnicam :wink:.
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 22. Jun. 2008 6:50

Snow flake napisal/-a:
muffin napisal/-a:Drgač pa ne hodt tja brez ALL, kr nimate kje kej kupt in boste po vsej verjetnosti lačni cel dan do večerje.
muffin napisal/-a:Ja, sam če bi js hotla jest kosilo v hotelu, bi mogla pešačt 400m gor pa nazaj na plažo pol ...čis ne praktičn, poleg tega je biu pa kosiu prekmau, kr sm šla čis na konc vedno na zajtrk, ob tisti uri, k se je pa kosiu začeu, sm pa komi kratk čs bla na plaži.
dumbo napisal/-a:Pač, ko greš v taki svet, moraš zmanjšat zahteve, in se lahko imaš čisto kul - odvisno od tega, koliko interesa imaš, da se imaš fajn.
Djerba ni kraj, kjer se žura na veliko, ampak je kraj, kjer se sprostiš, nabiraš energijo in se predajaš sončnim žarkom.

Tole ti zdej vse pove. Mal se je potrebno prilagodit in sam poskrbet za to, da se imaš fajn. Jaz bi rekla, da je potrebno it na kak izlet in se ne posluževat le tega, da si cel dan na plaži, zvečer pa žur. To ni otok za to, ima pa svoje prednosti in čase in ko jih sprejmeš, je fino.
Pa še, najprej praviš, da je priporočljivo vzet AI, potem pa da je kosilo prekmalu ... odvisno, kdaj si na zajtrku. Če si kmalu in se dan kmalu začne, potem kosilo ni prezgodnje, če pa si pozen, pa je. Ampak bolje, da je kosilo prej, tako imaš popoldanski čas do večera daljši.
Jaz sem bila navdušena, imela sva AI (do sedaj še nikoli) in bilo je super. Tudi izleti so bili tako organizirani, da si bil do obrokov nazaj in splača se it tudi kaj pogledat. Ob večerih pa se poslužit hotelskih animacij ali pa se poslužit počitku, kar pa je lušno opravilo, sploh če potrebuješ počitek.

Če bi ti prebrala moj zadn post, bi ugotovila, da sm že napisala, da nism šla na Djerbo z nekimi velikimi pričakovanji in da na morju itak ne žuram, kr mi ni to nek vzrok, da grem na morje.

Ja, če jem zajtrk ob 10h, mi je kosilo ob 13h prezgodi, zato majo pa pr ALL variantah ponavad še vmesne prigrizke (tud tople), da nisi lačen in to je men manjkal. V trgovini nism mela kej kupt. Sabo sva z mojim vzela res fuuuuuul sladkarij, sam nism mogla skoz sam na čokoladah bit :D

Pa nism rekla, da je bil to grozn dopust, sam pač je moje mnenje, da tja ne grem več, če bom pa še kdaj šla pogledat Tunizijo, bom šla pa 100% na celino, k je baje bolj "skomercializirana" pa tud ljudje so kasnej Djerbo odkril kt Hammamet ipd.

Ja, vodo je pa treba kupovat v trgovini, kjer je res pocen, v hotelu je bla ene 5x več se mi zdi. :eek:

Nč, letos bom šla še mau moje Grke pogledat, do zdej me še niso razočaral (tok, tok, tok) in upam, da me tud v prihodnje ne bodo.

Lp
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 22. Jun. 2008 11:48

muffin napisal/-a:Pa nism rekla, da je bil to grozn dopust, sam pač je moje mnenje, da tja ne grem več, če bom pa še kdaj šla pogledat Tunizijo, bom šla pa 100% na celino, k je baje bolj "skomercializirana" pa tud ljudje so kasnej Djerbo odkril kt Hammamet ipd.

Važno, da veš, kaj so tvoje prioritete. Dobro, da vem, da jaz ne bom šla v Hammamet ... ker zame je počitniški kraj toliko boljši, kolikor manj je skomercializiran. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
puncha
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 10. 2007
Kraj: gorenjska:)

Neprebrana objavaNapisal/-a puncha » 29. Jun. 2008 21:45

hey! bi mi lahko prosim kaj povedali o hotelu Vincci Alkantara Thalassa. kakšna je plaža ob hotelu, na kakšni lokaciji je hotel? Se v hotelu kaj dogaja? bi vam bila zelo hvaležna za odgovore:)
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 04. Jul. 2008 10:28

mene pa zanima če je že kera bla v hotelu ABIR ***? kako zgleda?

pa zanima me na splošno npr. če želimo jit jahat kamele po puščavi za en dan kdo to zrihta? hotel, slo predstvanik? al si morš sam... :?

a je tam drago?
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 04. Jul. 2008 10:43

Js sem bla v hotelu Abir in sem bla ful zadovoljna.Sobe so uredu, balkon je sicer bolj majhen, ampak za sušit brisače je dovolj, imaš veliko izbiro hrane. Bazen je tudi kr velik in maš ležalnike zastonj, ampak pride dost gužve zato smo mi raje hodili na plažo.Tam maš sicer ležalnike za plačat (vsak hotel ma svoj del plaže in ne smeš bit na delu ki pripada drugemu hotelu), do tja je par minutk hoje, ampak ni daleč.
Vsak večer imaš ob hotelu animacije.
Js sem kamelo jahala kr na plaži, vsak dan hodijo ob plaži teli s kamelami in kr greš do njega in rečeš da bi jahala.

Če te še kej bolj podronbno zanima vpraši.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
sixty
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006
Kraj: Bled

Neprebrana objavaNapisal/-a sixty » 04. Jul. 2008 13:31

če mene prašaš, se splača v hotel z najmanj 4*. ker tam so hotelski kompleksi in nimaš drugega. in če si v nekem slabem hotelu potem je to to. ne boš mel kaj dost za počet. defenitivno pa glej tak hotel, da boš mela plažo takoj, in ne par minut hoje. tko smo meli mi, pisalo je samo 500m, na koncu smo do plaže hodili skoraj 10min. kar se tiče potovanj so precej draga. kamel se ne splača jahat na plaži, vsaj če mene vprašaš. če že greš na djerbo, pojdi na potovanje v Saharo, kjer lahko jahaš tudi kamele. in tisto je res cudovito. no moraš pa računat da boš dol zapravila vsaj še za 1 teden bivanja. jaz sem dala za hotel 500€, zapravila sem pa še dodatnih 500€. denar gre hitro, še posebej če si greš ogledat znamenitosti, si kaj kupiš za domov itd.
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 04. Jul. 2008 13:49

^^ Zakaj se ti pa zdi da se kamel ne splača jahat? Sej niso tok drage na plaži. :) Mi vem da smo dal ful mal. :P
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 04. Jul. 2008 13:58

Mi do plaže nismo meli 10min ampak kvečjemu kakšne 3min hoje.V hotelu s tremi zvezdicami smo imeli vse kar smo potrebovali, to je lepo urejene sobe, vsak dan čiste brisače, klima, balkon, na zajtrku in večerji si imel ful hrane na izbiro in sploh ni bla slaba, vsak večer so ble na hotelski terasi animacije.Čez cesto je bila trgovina kjer si dobil kar si želel.Na plaži smo kupovali ful dobre sendviče, ki so bli tudi zelo poceni.Jahanje kamel na plaži sploh ni drago.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Jul. 2008 14:26

sokolja napisal/-a:mene pa zanima če je že kera bla v hotelu ABIR ***? kako zgleda?

pa zanima me na splošno npr. če želimo jit jahat kamele po puščavi za en dan kdo to zrihta? hotel, slo predstvanik? al si morš sam... :?

a je tam drago?

Abir je čisto soliden hotel, če nimaš pretiranih pričakovanj in zahtev. Soba ima klimo, urejeno kopalnico, majhen balkon, veliko ogledalo ( :D ), ob hotelu je bazen in bar s hrano, drugače pa je hrana tako-tako, zajtrk ok, večerja pa, če si zbirčen bolj boga, ampak to je v hotelih itak standard. Do plaže je slabih 10 minut, meni plaža ni bila všeč, ker je majhna in ne preveč čista.

Kdo uredi jahanje kamel, ne vem, vem pa, da imaš na vsakem koraku neke ponudbe glede izletov. Izberite ceneješo, ker glede cen nategujejo na veliko - tudi agencije.

Drago? Niti ne, ampak ni neke izbire - blizu Abira je en minimarket in restavracija, v kateri sva s fantom ujela drisko, na trgu itak barantaš, v baru ob hotelu, kjer nudijo pice in špagete pa so cene solidne. Edino pijača je draga - kot povsod.
ursiika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ursiika » 11. Jul. 2008 8:34

oj, jaz grem čez en teden na jerbo hotel pa se imenuje el morati jerba resort,al nekak tak. ma štiri zvezdice pa oll inklusiv, tak da mislim da bo. Upam samo da se neboma skuhala,lp. :angry:
Uporabniški avatar
PuPa_xx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 8. 2007
Kraj: Murska Sobota

Neprebrana objavaNapisal/-a PuPa_xx » 11. Jul. 2008 10:02

hei, mi2 pa grema v hotel sidi mansour****...24.julija...a gre še kdo? ima kdo kakšne izkušnje s tem hotelom? mi2 namreč grema prvič...upava da bo fajn...da spoznama še kakšen parček, nova prijateljstva! :D :jump:
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 14. Jul. 2008 11:37

Ja, midva sva bila letos v Sidi mansourju :)
Lahk ti povem, da mi je bil hotel zelo všeč. Na zunanji pogled super, ravno tako pa tudi sobe. Osebje je prijazno, večina pa jih ne govori angleško, razen receptorji. Restavracija je prijetna, ponudba hrane fajn, sladice pa fenomenalne :) .
Hotel ima zunanji bazen in ležalnike ter senčnike ob bazenu. Poleg je lokal, če imaš AI, pijačo koristiš na ta račun, če nimaš, se jo plača. Ob bazenu so občasno animacije (razne igre, npr. pikado, keglanje, učenje plesa, vodna vadba), ves dan pa vrtijo glasbo. Hotelska plaža je od hotela odmaknjena cca. 300-400 m, je pa lepo na plaži, seveda ni sence, imaš pa senčnike in ležalnike.
Mmmmm meni je bilo super tam, bi šla kar s tabo :D
Uporabniški avatar
PuPa_xx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 8. 2007
Kraj: Murska Sobota

Neprebrana objavaNapisal/-a PuPa_xx » 14. Jul. 2008 12:40

Snow flake.....hvala za info :wink: sva vzela AL tko da...že komaj čakam...24.julij bo kmalu tuki :D zdaj ko sem prebrala tvoj komentar, se že bolj veselim tega datuma :wink: upam da bo fajn...neki bi vprašala še...na plaži-a so na plaži kakšne animacije?glasba?bari?sem slišala da baje pod AL na plaži dobiš sam vodo?!? :? večina folka pa se baje razvaja ob bazenu in ne tolk na plaži....?!?

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov