Djerba-pomoč
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
Jez sm bla na Djerbi in smo v hotelu, v barčku pili vino , tko da nč bat . Drugače pa smo vzela s sabo še 2 črni vodki, kot vedno . Kadilo se je tudi v lokalu ja.
Just dance and everything it´s gonna be ok!
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Ok... jaz sem bla lansko leto na absolventskem izletu na Djerbi, s safarijem po Tuniziji. Moj nasvet je takšen. Če greste dol na počitnice, pol se vam splača vzet all inclusive. Če pa boste vzeli še safari v ceno, pa ne. Itak je dol vse fuuullll poceni (1l vode v restavraciji 1€). Glede izletov safari definitvno priporočam!!!! Greste prav v notranjost Tunizije (Douz-kamele jahat, vrata v Saharo, Gabez-zelo znana tržnica začimb in kane, vidite kako živijo tipični Berberi-brez wc, elektrike, kuhinje...). Drugače se da nekaj tega videt tut na dnevnih izletih, če se ne odločite za safari. Men je bilo zakon tudi na izletu z gusarji, kjer nas je Momo (gusar na ladji) pozdravljal in govoril slovensko. Slišal je že za Nino Osenar, Heleno Blagne, ona nam je povedal kdaj je umrl Drnovškov pes Brodi (al Prodi). Res legenda. Tako da, če oklevate: Djerba da ali ne, jaz definitvno rečem DA! Aja, bili smo v hotelu Mariqueen (4*).
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Ok midva s fantom greva 25.9 na đerbo, in sicer v Club Diana Rimel Djerba...a je kera že bila?Hotel ima 4 zvezdice,zgrajen je bil lani. Greva all inclusive.
Menep redvsem zanima kako ste dol jedle. Ste jedle solato,sadje?Kaj pa voda,je pri all inclusive dobiš ustekleničeno?
Pa še če je bila katera v tem hotelu,če malo pove kako in kaj Greva pa z Intelekto.
Menep redvsem zanima kako ste dol jedle. Ste jedle solato,sadje?Kaj pa voda,je pri all inclusive dobiš ustekleničeno?
Pa še če je bila katera v tem hotelu,če malo pove kako in kaj Greva pa z Intelekto.
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Tvojega hotela Smetka_ ne poznam. Sam po mojem mnenju, če je 4*, ne more bit tok napačen. V našem hotelu je bilo tak, da tisti, ki so imeli all inclusive, so lahko pili, jedli kar so želeli. Za nas, ki pač tega nismo imeli, je bilo cenovno bolje, da smo vzeli 1 l vode za celo mizo. Drugače pa ti nalijejo v kozarec, kar pač želiš (coca colo, fanto, razne sokove, celo avtomat na vodo so imeli).
Uhh.... za jest - vsega polno. Medve s kolegico sva imeli najprej tako. Pojedli sva recimo večerjo (samopostrežno) in sva šli do sladic. Pa sva rekli: jaz vzamem to in to pa to, ti pa vzami drugo. In sva si delili (da sva pač čim več poskusli). Tam en 3 dan je že vsaka imela poln krožnik sladic, nisva nič več delili. Vsega je bilo na pretek. Nikoli nisem šla lačna od mize, prej sem se preveč najedla. Hrana je raznolika. Tudi sadja je bilo ogromno. Solate ni nikoli manjkalo. Če si oseba, ki ji ni problem in rada poskusi kako novo jed, potem ne boš lačna. Jaz sem vedno vzela več različnih jedi. Tok zelo pestro je bilo. Če te še kar koli zanima, pa vprašaj
Uhh.... za jest - vsega polno. Medve s kolegico sva imeli najprej tako. Pojedli sva recimo večerjo (samopostrežno) in sva šli do sladic. Pa sva rekli: jaz vzamem to in to pa to, ti pa vzami drugo. In sva si delili (da sva pač čim več poskusli). Tam en 3 dan je že vsaka imela poln krožnik sladic, nisva nič več delili. Vsega je bilo na pretek. Nikoli nisem šla lačna od mize, prej sem se preveč najedla. Hrana je raznolika. Tudi sadja je bilo ogromno. Solate ni nikoli manjkalo. Če si oseba, ki ji ni problem in rada poskusi kako novo jed, potem ne boš lačna. Jaz sem vedno vzela več različnih jedi. Tok zelo pestro je bilo. Če te še kar koli zanima, pa vprašaj
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
Smetka_ napisal/-a:Ok midva s fantom greva 25.9 na đerbo, in sicer v Club Diana Rimel Djerba...a je kera že bila?Hotel ima 4 zvezdice,zgrajen je bil lani. Greva all inclusive.
smetka..preveri ta hotel na tripadvisor.com...zgleda res bajno...tud krasne slikice so gor...tako, da mislim, da boš imela bajne počitnice...
sama sicer na djerbi nisem bila...kolikor pa imam sama izkušenj z arabskim svetom...solate nisem upala jesti..sadje pa samo tisto, ki ima olupek...
čeprav menim, da se v takem hotelu nimaš kaj za bat...saj imajo sigurno prečiščeno vodo in z njo tudi umivajo sadje in zelenjavo..
all inclusive se lahko zelo razlikuje...
v egiptu smo morali vodo kupit...oziroma so nam jo zaposleni švercali... ker je bila na voljo proti doplačilu...prav tako je bilo v turčiji...en čas je bilo vode na pretek..ko so v hotel prišli rusi..pa smo jo morali kupit..čeprav je bilo vse drugo zastonj...pozanimaj se za kak ai v resnici gre...jaz sem dala 3 skozi..pa so bile precejšnje razlike..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
- spice girl
- Cosmofrik
- Na forumu od: 31. 3. 2008
Jaz sem bila s fantom na Djerbi julija 2006. Bila sva v hotelu Sidi Slim, ki ima tri zvezdice. Bil je super. Do plaže sva imela 20m, medtem ko imajo nekateri hoteli s štirim ali petimi zvezdicami tudi po 1km do plaže. Midva sva sicer imela polpenzijon, vendar se je dalo preživet. Hodila sva na pice. OK,niso bile take kot pri nas, so bile pa poceni in si bil vsaj sit. Glede hrane, je potrebno malce pazit pri surovi zelenjavi (paradižnik, kumare,...) in sadju, ker je oprano z vodo iz pipe, drugače pa je ok. Ful se splača provat njihovo specialiteto BRIK- špinačni, sirni,...Gre pa za nekakšno hrustljavo palačinko v kateri je špinača, sir, jajce,...kar pač vzameš.Tudi KUSKUS je odlilčen. Agencije ponujajo razne izlete, vendar sva ugotovila, da se bolj splača, če greš sam (tako sva naredila lani v Egiptu). Npr. krokodilja farma se splača ogledat, ker tolk krokodilov na kupu ne vidiš nikjer. Vzameš taksi -jih je ogromno za vsakim ovinkom in poceni in poveš kam bi rad šel. Ful se splača it na otok flamengov. Hrana tam je božanska.Sprva sem bila mal skeptična, ko pa sem provala nisem mogla nehat. Splača se it tudi na njihove bazarje-priporočam,da imate kakšnega moškega s sabo, ker te vlečejo v vse možne trgovine in ponujajo kar ti srce poželi, seveda je potrebno barantati. Midva sva ugotovila,da se najbolj splača kupovati v trgovinah s fiksnimi cenami, ker je dost bolj poceni kot na bazarju, pa še pogajati se ni treba. Pa vsem, ki greste priporočam, da si vzamete s sabo knjižico o Djerbi (mislim da je od Intelekte), ker je tam ful nasvetov pa še zemljevid, ki ga lahko pokažete taksistu, če se ne morete sporazumet.
Upam, da sem komu pomagala...
uaživite
Upam, da sem komu pomagala...
uaživite
- Jagadu
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 4. 2008
Na Djerbi sta mi všeč dva hotela (po slikah in opisu seveda, ker tam še nismo bili). Sicer Club Diana Rimel Djerba oz. Hotel Vincci Alkantara Thalassa !
Vaše mnenja in opažanja dopustnikov ki so že bili v omenjenema hoteloma, nam bodo full koristili k naši pravi odločitvi.
Hvala
Vaše mnenja in opažanja dopustnikov ki so že bili v omenjenema hoteloma, nam bodo full koristili k naši pravi odločitvi.
Hvala
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
najbolj obvezno je vzet eno močno žganje za razkužilo, vse ostalo se že da rešit
-
Minny - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 4. 2008
Bi lahko kdo, ki je že bil na Djerbi, dal kakšne slike gor, ker bi rada videla kako tam stojijo stvari. Zanimajo me predvsem plaže in notranjost hotela s 4* (vem, da se to razlikuje od hotela do hotela, ampak če bi videla slike, bi se na podlagi tega lažje odločila za točno določen hotel, če ima tudi lepo plažo, ker v katalogih je vse relativno slabo razvidno). Poleg tega pa je jasno, da bo vsaka turistična agencija napisala vse najlepše o svojih ponudbah.
- only me
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 4. 2008
Tudi jaz sem bila lansko leto 14 dni na Djerbi..in kaj na ti rečem...sprosti se, uživaj v drugačnem okolju, odklopi skrbi...pozabi na internet vsaj na dopustu.... Glede na to da greš v hotel verjetno s kakšno agencijo, ti ne bo dolgčas, saj ti ponujajo dovolj izletov. Prav tako pa se sama odpravi na ogled mesta s taksijem - čudovita izkušnja.
Uživaj....
P.S. ne pozabi na svojo lekarno - predvsem za prebavne motnje....ni nujno da jih boš imela (ne misli na to)
Uživaj....
P.S. ne pozabi na svojo lekarno - predvsem za prebavne motnje....ni nujno da jih boš imela (ne misli na to)
-
miss_kitty - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 7. 2005
- Kraj: hollywood
Tud jaz se z fantom odpravljam v Tunizijo, a sem nad vsem že skoraj obupala, še preden greva resnično kaj rezervirat. Mogoče jaz preveč kompliciram in preveč natančno študiram, zato naj me nekdo malce pomiri .
V glavnem najprej je bil v planu Relax, ker se mi zdi nekak najbolj "sigurna" izbira, nato pa Gulet ali Sonček. Vse lepo in prav ampak jaz bi rada malce več slišala o vaših izkušnjah s temi agencijami, saj sem mngokrat slišala (predvsem za Tunizijo), da ko pridejo dol, da jih premestijo v druge hotele (zaradi prezasedenosti itd...).
Ker sem prečekirala tudi vaše nasvete na tem forumu, sem pogledala še na tripadvisor.com. In sedaj sem zmedena še bolj kot prej. Tam so komentarji in slike od različnih hotelov, ampak nisem našla enega, kjer ne bi bilo kaj pokvarjeno, umazano, skratka "drugače" od lepe in popolne predstave v katalogih. Še Magic life hoteli, ki so se mi zdeli "oh in sploh", so se mi sedaj predstavili v dugi luči
Kakšen nasvet o Magic life izbiri?
Aja, če sem se že razpisala bi rada povedala še to, da mogoče kompliciram, sam sva se letos z fantom odločila, da če že greva dol, pol vsaj ne želiva problemov, ampak nekaj kar nama bo res ostalo v lepem spominu, bo lepo, čisto nekaj kar je vredno tistega za kar bova plačala.
No, zdaj pa se razpišite
V glavnem najprej je bil v planu Relax, ker se mi zdi nekak najbolj "sigurna" izbira, nato pa Gulet ali Sonček. Vse lepo in prav ampak jaz bi rada malce več slišala o vaših izkušnjah s temi agencijami, saj sem mngokrat slišala (predvsem za Tunizijo), da ko pridejo dol, da jih premestijo v druge hotele (zaradi prezasedenosti itd...).
Ker sem prečekirala tudi vaše nasvete na tem forumu, sem pogledala še na tripadvisor.com. In sedaj sem zmedena še bolj kot prej. Tam so komentarji in slike od različnih hotelov, ampak nisem našla enega, kjer ne bi bilo kaj pokvarjeno, umazano, skratka "drugače" od lepe in popolne predstave v katalogih. Še Magic life hoteli, ki so se mi zdeli "oh in sploh", so se mi sedaj predstavili v dugi luči
Kakšen nasvet o Magic life izbiri?
Aja, če sem se že razpisala bi rada povedala še to, da mogoče kompliciram, sam sva se letos z fantom odločila, da če že greva dol, pol vsaj ne želiva problemov, ampak nekaj kar nama bo res ostalo v lepem spominu, bo lepo, čisto nekaj kar je vredno tistega za kar bova plačala.
No, zdaj pa se razpišite
Just dance!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov