Djerba-pomoč
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
dumbo - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 12. 2004
- Kraj: ko prideš not - levo :)
Pri meni pa še samo 4je dnevi za ta isti hotel - komaj čakam ............. sonček prihajammmmmmmmmmiss.fatal napisal/-a:jst pa komy čakam 20ga k grem na Djerbo. a gre mogoče še kera?? jst grem v hotel Djerba plaza.
še 13 dni
Bil je navaden dan in Marko Polo je odšel odkrivat Kitajsko. Kaj boš počel ti?
-
Ange|ina - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 8. 2004
- Kraj: Pred tipkovnico in ekranom :)
evo.. dons sm bla na agenciji.. pa sm vprašala za to pjačo konkretno če mi lah bejba pove.. in je rekla da so taki sokovi a la juice, jabi ipd u AI vključeni.. lokalne alkoholne so pa pač domača kuhna varianta..
če bo še koga zanimal uglavnm.. grem pa 20. na djerbo.. wiii
Angie
če bo še koga zanimal uglavnm.. grem pa 20. na djerbo.. wiii
Angie
Aye papi eres tan grande y tan duro, Y me lo da tan bueno, Tu eres mi pecado mortal, Coje lo otra vez!!
-
miss.fatal - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 8. 2007
- Kraj: čist zravn tebe
jst grem tud 20. ga na djerbo v hotel djerba plaza
v ker hotel greš pa ti ??
wiiiiiii komi čakam... še 2 dni
v ker hotel greš pa ti ??
wiiiiiii komi čakam... še 2 dni
-
Ange|ina - Komunikatorka
fenomenalen dopust.. vsakmu priporočam hotel.. all inclusive je pa zgledu nekako takole.. cocacola, fanta & sprite, tonic, voda, sokovi iz sirupov, tunizijsko pivo točeno (za moj okus zelo dobro, osvežilno), vino, vodka, gin, viski, beli rum, boukha (figovo žganje), datljev liker, nekaj koktejlov (k so bli bl k ne žou brezveze), hrana - ni da ni, palačinke in sendviči in biskvitki med obroki, hotel super super super (el mouradi djerba menzel), bazenčki, morje, vsi naaaaaaaajbl prijazni, animacija čez ceu dan, športi, namizne igre, biljard ipd... res fenomenalne počitnice, brez kakršnihkol pripomb.. definitivno za ponovit..
spočila sem se ko mali dojenček in sm prpravlena no nove izzive k jih prnaša jesen (fax ipd.)..
Angie
spočila sem se ko mali dojenček in sm prpravlena no nove izzive k jih prnaša jesen (fax ipd.)..
Angie
Aye papi eres tan grande y tan duro, Y me lo da tan bueno, Tu eres mi pecado mortal, Coje lo otra vez!!
- Lilah
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 10. 2007
Ange|ina napisal/-a:fenomenalen dopust.. vsakmu priporočam hotel.. all inclusive je pa zgledu nekako takole.. cocacola, fanta & sprite, tonic, voda, sokovi iz sirupov, tunizijsko pivo točeno (za moj okus zelo dobro, osvežilno), vino, vodka, gin, viski, beli rum, boukha (figovo žganje), datljev liker, nekaj koktejlov (k so bli bl k ne žou brezveze), hrana - ni da ni, palačinke in sendviči in biskvitki med obroki, hotel super super super (el mouradi djerba menzel), bazenčki, morje, vsi naaaaaaaajbl prijazni, animacija čez ceu dan, športi, namizne igre, biljard ipd... res fenomenalne počitnice, brez kakršnihkol pripomb.. definitivno za ponovit..
Angie
tukaj si bila? Prosim, če poveš še kaj o tem, kakšna je bila plaža in morje, ker sem slišala od očetovega znanca, da je bilo morje vsak dan umazano, na obronkih pa se je nakopičila morska trava, skratka za kopat se sploh ni bilo, poleg tega so bili pogosto veliki valovi in si se lahko samo sončil na plaži ali pa plaval v bazenu. No, to ni bilo točno na tej plaži, ampak mene zanimajo tvoje izkušnje, ker letos planiramo z družino Djerbo ali pa Grčijo za dopust.
-
Ange|ina - Komunikatorka
Lilah napisal/-a:Ange|ina napisal/-a:fenomenalen dopust.. vsakmu priporočam hotel.. all inclusive je pa zgledu nekako takole.. cocacola, fanta & sprite, tonic, voda, sokovi iz sirupov, tunizijsko pivo točeno (za moj okus zelo dobro, osvežilno), vino, vodka, gin, viski, beli rum, boukha (figovo žganje), datljev liker, nekaj koktejlov (k so bli bl k ne žou brezveze), hrana - ni da ni, palačinke in sendviči in biskvitki med obroki, hotel super super super (el mouradi djerba menzel), bazenčki, morje, vsi naaaaaaaajbl prijazni, animacija čez ceu dan, športi, namizne igre, biljard ipd... res fenomenalne počitnice, brez kakršnihkol pripomb.. definitivno za ponovit..
Angie
tukaj si bila? Prosim, če poveš še kaj o tem, kakšna je bila plaža in morje, ker sem slišala od očetovega znanca, da je bilo morje vsak dan umazano, na obronkih pa se je nakopičila morska trava, skratka za kopat se sploh ni bilo, poleg tega so bili pogosto veliki valovi in si se lahko samo sončil na plaži ali pa plaval v bazenu. No, to ni bilo točno na tej plaži, ampak mene zanimajo tvoje izkušnje, ker letos planiramo z družino Djerbo ali pa Grčijo za dopust.
hmm... mislm d tale slikca ne bo od našga hotela.. ker to je cela veriga hotelov na djerbi in po tuniziji.. ampak nej bi si bli podobni..
plaža.. jst nism zlo tko navezana na plažo (kjer je bla sicer mivka), sploh če je ob bazenu ležalnik in senčnik ki me veselo čaka.. pa 5 metrov stran mi nekdo toč pjačo.. drgač pa trava je bla ja (veter res skos piha), pa so jo enkrat na tedn odpeljal vso iz plaže, tko da če se reeeeeees hočš v morju največ kopat, morš nekej trave vzet v zakup.. sicer so pa itaq bli tuši povsod in se lahko stuširaš takoj po kopanju.. družine so ble tut tm in so bli tut fuuuuul zadovolni, zlo velik slovencev in vsi so bli navdušeni nad tem hotelom.. so rekl da so bli že drugje, pa so bli zlo razočarani, tukej pa ful navdušeni..
hehe, pol pa gledam zanč pr frizerki eno staro Novo in vidm neke znane fotke - je biu Rok Kosmač v temu hotelu in je biu tut zloooo zadovoln
aja.. pa še to.. baje da ni najbolš ke it julija, ker je preveč vroče.. jst sm bla konc septembra in je blo še zmer fuuuuul vroče.. zihr okol 30.. je blo kr uredu, glede na slovenskih komi 10st. C..
če te pa kej več zanima še, pa piš na ZS, ker ne spremlam zadnje čase tolk foruma, ker nimam časa.. ajooooj...
Angie
-
Snow flake - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
Prosila bi kakšen nasvet, mnenje deklet, ki ste bile na Djerbi ... kateri hotel izbrat, ker midva če bova šla, bo to najino prvo potovanje "v daljne kraje", do sedaj naju je gostila je hrvaška obala. Pa še, namen imava it v aprilu ali pa v maju. Je bila katera v tem času? Kakšne so kaj temperature takrat in kakšno je vreme v tem obdobju? Se da kopat v morju?
To je sedaj kot nek velik projekt in sem se začela mal zanimat pa sem še polna vprašanj, ampak toliko naenkrat, preveč res ne morem s enem kosu vprašat.
Hvala
To je sedaj kot nek velik projekt in sem se začela mal zanimat pa sem še polna vprašanj, ampak toliko naenkrat, preveč res ne morem s enem kosu vprašat.
Hvala
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
Snow flake napisal/-a:Prosila bi kakšen nasvet, mnenje deklet, ki ste bile na Djerbi ... kateri hotel izbrat, ker midva če bova šla, bo to najino prvo potovanje "v daljne kraje", do sedaj naju je gostila je hrvaška obala. Pa še, namen imava it v aprilu ali pa v maju. Je bila katera v tem času? Kakšne so kaj temperature takrat in kakšno je vreme v tem obdobju? Se da kopat v morju?
Hvala
v maju ima morje okol 25C, ozračje pa 30C. hotele glej nad tri zvezdice, kajti tisti, ki so manj so bolj tak tak. ščurki jim niso tuji no.. tak bom rekla. ponudbe so večinoma podobne. preglej čim več agencij. opozorili te bodo tri reči:
1. djerba ni fešta kraj, ampak bolj umirjen, turističen kraj. odlično za počitek od mestnega vrveža.
2. voda nanaša veliko trave. sproti čistijo, ampak pač tak je. da ne boš dobila vtis kako umazano je.
3. peščene plaže so in prav tako je pesek v morju. če bi rada normalno zaplavala moraš iti daleč (veliko hoditi po vodi do kolen).
aja pa uni tunizijci želijo dinarčke za vsako malenkost. sej boš opazila. sama sem bila v hammemetu (celina). letos pa še djerba.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
-
Snow flake - Kofetarica
Hvala za odgovor
Kako pa je z vodo? Se jo da (ustekleničeno) kupit tudi v hotelih ali je potrebno iskat trgovinice? Se lahko vodo nese tudi v potovalki, npr za prvi dan, da ne iščeš takoj, ko prideš tja?
Dinarčke za vsako malenkost?
Kako pa izgleda barantanje ? Tega res še nisem počela in če se slučajno znajdem v tej situaciji, si niti ne predstavljam tega. Znam pa sam malo angleško, drugi jeziki so mi povsem tuji, menda pa tam ravno angleško najmanj govorijo. Se da vseeno kaj zmenit?
Ma firbčna sem sto na uro, ampak ko bova šla, vem da bo vse na meni, moj samo gleda, kako bom jez uštimala vse , tko da rajš prej že vse vem.
Hvala
Kako pa je z vodo? Se jo da (ustekleničeno) kupit tudi v hotelih ali je potrebno iskat trgovinice? Se lahko vodo nese tudi v potovalki, npr za prvi dan, da ne iščeš takoj, ko prideš tja?
Kako pa izgleda barantanje ? Tega res še nisem počela in če se slučajno znajdem v tej situaciji, si niti ne predstavljam tega. Znam pa sam malo angleško, drugi jeziki so mi povsem tuji, menda pa tam ravno angleško najmanj govorijo. Se da vseeno kaj zmenit?
Ma firbčna sem sto na uro, ampak ko bova šla, vem da bo vse na meni, moj samo gleda, kako bom jez uštimala vse , tko da rajš prej že vse vem.
Hvala
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
Kako pa je z vodo? Se jo da (ustekleničeno) kupit tudi v hotelih ali je potrebno iskat trgovinice?
Ne jo v hotelih kupovat, ker je dražja. Kupi v bližnjem marketu in jo na skrivaj nesi v sobo. Skrij v rukzak, ker se ne sme voda nositi v sobo. Ni zaželjeno no.
Se lahko vodo nese tudi v potovalki, npr za prvi dan, da ne iščeš takoj, ko prideš tja? Tok žejna pa ne boš , sam potovalka bo težja zarad tega.
Za receptorja, za unega, ki ti bo prtljago nesel, za sobarico, za natakarja, za nadležne lokalne ljudi, ki ti bodo kar potisnili nakit v roke, te spravili na kamelo itd. Potem pa seveda želijo denar. Pazi pri tem.
Kako pa izgleda barantanje ?
Vprašaš koliko stane. Reče visoko ceno in rečeš la. To je ne. Tud NE razumejo. In rečeš, da je predrago in zbijaš ceno do tiste, ki jo želiš. On se dere bankrot, ampak ti na koncu proda. Oni uzivajo v barantanju. Sami pazi - barantaj le takrat, ko imas res namen nekaj kupiti, ker ce potem, ko ti spusti ceno reces, mah sm si premislila se bo drl za tabo.
a mata namen it čez prvomajske? ker, če greta takrat rezerviraj do konca feb. in dobiš firt minute popust
Ne jo v hotelih kupovat, ker je dražja. Kupi v bližnjem marketu in jo na skrivaj nesi v sobo. Skrij v rukzak, ker se ne sme voda nositi v sobo. Ni zaželjeno no.
Se lahko vodo nese tudi v potovalki, npr za prvi dan, da ne iščeš takoj, ko prideš tja? Tok žejna pa ne boš , sam potovalka bo težja zarad tega.
Za receptorja, za unega, ki ti bo prtljago nesel, za sobarico, za natakarja, za nadležne lokalne ljudi, ki ti bodo kar potisnili nakit v roke, te spravili na kamelo itd. Potem pa seveda želijo denar. Pazi pri tem.
Kako pa izgleda barantanje ?
Vprašaš koliko stane. Reče visoko ceno in rečeš la. To je ne. Tud NE razumejo. In rečeš, da je predrago in zbijaš ceno do tiste, ki jo želiš. On se dere bankrot, ampak ti na koncu proda. Oni uzivajo v barantanju. Sami pazi - barantaj le takrat, ko imas res namen nekaj kupiti, ker ce potem, ko ti spusti ceno reces, mah sm si premislila se bo drl za tabo.
a mata namen it čez prvomajske? ker, če greta takrat rezerviraj do konca feb. in dobiš firt minute popust
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
-
Snow flake - Kofetarica
anoyel, najlepša hvala
no tole z barantanjem zna bit kr pestro
sej vem, sej jest ne pijem veliko, ampak neprestani glavoboli me morijo in velikrat morm na horuk tablet vzet, ipd. ...
u, tole s dinarčki je pa pestro
Ja, v bistvu sem gledala v katalogu, 24.04. do 01.05. bi šla, (vzet moram termin ob koncu meseca, ker mi služba drugač ne dovoljuje), tko da, ja, bom mogla pohitet s prijavo, ampak prej mal poizkušam pridobit informacije in nasvete, da vidim, kako je kaj tam ; pa če se bo dal kopat v tem času.
hvala ti še enkrat
no tole z barantanjem zna bit kr pestro
sej vem, sej jest ne pijem veliko, ampak neprestani glavoboli me morijo in velikrat morm na horuk tablet vzet, ipd. ...
u, tole s dinarčki je pa pestro
Ja, v bistvu sem gledala v katalogu, 24.04. do 01.05. bi šla, (vzet moram termin ob koncu meseca, ker mi služba drugač ne dovoljuje), tko da, ja, bom mogla pohitet s prijavo, ampak prej mal poizkušam pridobit informacije in nasvete, da vidim, kako je kaj tam ; pa če se bo dal kopat v tem času.
hvala ti še enkrat
-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
Da še jez neki povem, ki sm bla to poletje na Djerbi. Mi2 sva bla u hotelu (to so ble v bistvu bolj hiške) Sidi Slim, ki ma sam 3***, pa meni ni blo slabo. Čeprav nisva mela lih sreče, ker sva naletela na sobo, ki je mela pokvarjeno ključavnico (so nama jo popravli tkoj, ko sva pršla), potem nama je pa puščala še klima in mal lijak. Drgač pa ni blo ščurkov in je blo čisto. Sam jez bi šla pa vseeno, če bi šla še enkrat, v hotel z več *. Vodo se kupi v trgovini, nam je ni rablo nč skrivat. Glede barantanja... moj dragi obvlada . Ampak se res ne smeš pustit!!! Ker ti hočejo prodat po groznih cenah, spustiš pa lahko do smešno nizkih. Drugače te hočejo ožet na vsakem koraku. Celo sred puščave so pridirjali do nas eni na konjih, oblečeni v črno (kot razbojniki) in hoteli vsilit coca colo po visokih cenah. To zgleda tko da ti jo kr odprejo in dajo v roke (zgleda kot da ti častijo), pol pa ku nardiš požirk, hočejo dnar. No, jez nism pala na te fore, sam jih ful pade, tko da morš res pazit. isto je na plaži. Pridš do njih in ti že kr ovijejo ruto okrog riti in te hvalijo na vse pretege .
Drgač pa je meni blo tam mega, res neki posebnega! Ti ne bo žal, če greš, pa še isto te bo stalo kot Hrvaška s tem, da greš z letalom.
Še mal slikc:
Najina hiška s terasco in palmico:
Divja plaža z znano travico, kjer ni ful ljudi in je res lepo, sam morš se ful mazat, ker prijetno pihlja in ne čutiš 40stopinj, pol si pa kr ofržen haha :
Pa še ena plaža in prelepo morje (bodi pozorna na neki oranžnega v morju :
Pa še ena kamelca, brez katere v Tuniziji ne gre :
Drgač pa je meni blo tam mega, res neki posebnega! Ti ne bo žal, če greš, pa še isto te bo stalo kot Hrvaška s tem, da greš z letalom.
Še mal slikc:
Najina hiška s terasco in palmico:
Divja plaža z znano travico, kjer ni ful ljudi in je res lepo, sam morš se ful mazat, ker prijetno pihlja in ne čutiš 40stopinj, pol si pa kr ofržen haha :
Pa še ena plaža in prelepo morje (bodi pozorna na neki oranžnega v morju :
Pa še ena kamelca, brez katere v Tuniziji ne gre :
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov