CUBA, i love you tonight :)

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 15. Jul. 2008 16:58

pri nama vlaga ni bila tako očitna...oziroma je bilo le en dan bolj vlažno, ker j e deževalo...lani je bila v mehiki oktobra takšna vlaga, da je teklo po zidovih..tukaj ni bilo to nič proti temu...
to pa je doživetje ja, če ti avto tam sredi pragozda crkne...kakšen avto pa ste dobili za rent a car?tukaj v varaderu so imeli 206-ke pa atose...pa niso ravno lepi zgledali...je pa bilo smešno, ko so ob plaži domači kar njihove avte rentali za mali denar...avto pa v razpadajočem stanju :D no midva rent a cara nisva jemala...sva hodila na izlete z avtobusom...varadero pa sva prehodila kar peš..oziroma sva šla enkrat z beach tour busom, ki v bistvu kaže samo hotele in je čisto zgrešen...sva pa šla tudi enkrat sama s katamaranom ob obali pa so res krasne plaže tam...
za te štoparje pa verjamem, da niso bili ravno komunikativni...midva sva spoznala nekaj ljudi iz bližnjega cardenasa..nekateri so tudi živeli v varaderu...ti že kar znajo angleško, ker več ali manj vsi delajo v turizmu...

glede hrane pa je tudi tako ja...jaz sem dvakrat dobila premalo pečeno...ampak sem šla pač po bolj pečeno in je bila stvar rešena...mi je bila pa nasploh hrana blazno všeč...razen juh..malo zgrešene..:)sploh njihove žar variante pa so njami!
sva si pa privoščila tudi jastoga zunaj...ga dobiš za mali denar...nasploh pa imajo najbolj božanske škampe na svetu!
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lun|ca » 15. Okt. 2008 15:09

Kaj mi zna svetovat katera, kateri denar se vzame na Kubo? Evre al dolarje?
Hvala :)
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 15. Okt. 2008 15:32

Evre? :lach:
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 15. Okt. 2008 17:53

Na sta-ju so za par let nazaj napisal, da je boljš met € .. Sam za zdej pa ne vem. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a lun|ca » 15. Okt. 2008 21:37

lolitaa napisal/-a:Evre? :lach:

Evre ja. Ne vem če si že kaj potovala po svetu - z evri se da marsikaj plačat, sploh zdaj, ko so dolarji v k....
Drugič pa kaj pametnega povej, drugač pa bodi tiho :roll:
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 16. Okt. 2008 11:07

Lunica, sem napisala na sta včeraj pa so trije (od treh) odgovorili, da €.

Matjaz napisal/-a:niti pod razno dolarji.ogromna provizija. najboljše mastercard in dvig na bankah, ki so v večjih mestih.

Pa lepo se mej na Kubi! :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 16. Okt. 2008 13:05

definitivno evre...pa ne menjuj v hotelih...ampak v bankah..se veliko bolj splača...dolarjev na kubi niso ravno veseli..saj veste kako sta amerika in kuba...
midva sva imela samo evre...zdaj menjalnega tečaja se ne spomnim več..je pa bil vsak dan drugačen..včasih sva prišla zvečer na banko..pa nama je tam varnostnik rekel pridita jutri, ker se bo bolj splačalo.. :D kar menjevali so tečaje...sva pa najbolj ugodno menjala v centru havane...blizu benettona, če bo kdo tam :)
Uporabniški avatar
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a lun|ca » 16. Okt. 2008 13:28

O miikena pa astra_mb najlepša hvala :bussi: ! Sej zato sem vprašala, ker sem slišala, da dolarjem pa American Expressu niso najbolj naklonjeni :wink: . Še enkrat hvala.
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 16. Okt. 2008 18:36

ne niso...ker tud ameriki niso...nabijejo provizijo..pa american expres mislim, da sploh ne jemljejo...kam pa greš, če lahko vprašam? pa kdaj? :)
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 17. Okt. 2008 10:49

Evo, še en nasvet z sta-ja:
Definitivno evri, najbolje pa je s seboj imeti kar gotovino ali potovalne čeke, ker je tudi na mastercard velika provizija (primerljiva s provizijo za menjavo z dolarji). Ne pozabi pa prihraniti 25 pesosov (konvertibilnih) za izhod iz države, ki jih je potrebno plačati in ki jih ima redkokatera letalska karta že vštetih v ceno.

Ne vem pa kok to drži .. astra, ste vi mogli to kej plačat?
Uporabniški avatar
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a lun|ca » 18. Okt. 2008 10:29

astra_mb napisal/-a:ne niso...ker tud ameriki niso...nabijejo provizijo..pa american expres mislim, da sploh ne jemljejo...kam pa greš, če lahko vprašam? pa kdaj? :)

Grem 25.10.. Pa mal po celi Kubi: Havana, Pinar del Rio, Trinidad, Varadero. Komaj čakam :)
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 22. Okt. 2008 21:21

^^ ful fajn :D le uživaj in naglej se Kube, ker dolgo tako ali tako ne bo več v takem stanju kot je :)

P.S. pa ne pozabi tapravih cigar kupit :P :D
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 24. Okt. 2008 21:54

miikena napisal/-a:Evo, še en nasvet z sta-ja:
Definitivno evri, najbolje pa je s seboj imeti kar gotovino ali potovalne čeke, ker je tudi na mastercard velika provizija (primerljiva s provizijo za menjavo z dolarji). Ne pozabi pa prihraniti 25 pesosov (konvertibilnih) za izhod iz države, ki jih je potrebno plačati in ki jih ima redkokatera letalska karta že vštetih v ceno.

Ne vem pa kok to drži .. astra, ste vi mogli to kej plačat?

ne..mi smo leteli z ltu in nam ni bilo potrebno plačat..samo en kartonček smo morali dvignit in je bilo to to..ostale družbe pa so morale plačati...ltu pa ne...
Uporabniški avatar
Boa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Boa » 01. Nov. 2008 13:20

miikena napisal/-a:Boa pa Astra, je bla kera od vaju na lastno pest, al sta bli prek agencije? Za kolk časa? Kolk sta kej zapravili? :)

Če bo po sreči, letim decembra za tri tedne tja, tko da bi kaka info prišla prav. :)

Hej! Mi smo šli na lastno pest za 21 dni, backpacking. Največji strošek (50% vseh stroškov) je bila karta, ki je bila s taksami vred 800€. Spal smo po casah, jedl več ali manj tut pri domačinih, ostalo smo kupovali na tržnici za nacionalne cuce. Prevoz amo si al sami zrihtal pr domačinih al pa avtobus. Vidl smo res ful, praktično celo Kubo, razn na skrajni V in skrajni Z nismo šli.
Ne kadim, a vedno vžgem.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 01. Nov. 2008 17:33

Boa napisal/-a:jedl več ali manj tut pri domačinih

A ti to res? :eek: ko sem jaz videla, kako domačini tam jejo, se mi je vse skupaj tako zagabilo, da nisem niti gledat več mogla tistega, ne da bi še jedla tam z njimi :?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov