Couchsurfing
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- hannika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 8. 2009
Koliko od vas ma že izkušnje s tem oz. je včlanjenih?
Jaz imam krasne izkušnje, z družino gostimo približno enkrat na mesec, in ko smo potovali po ZDA smo imeli krasne gostitelje. Spoznali veliko simpatičnih, prijaznih, pametnih ljudi..
imeli smo le eno slabo izkušnjo v ZDA.. bom jo razložila če slučajno preidemo na to temo
Kaj pa ve? Kakšne izkušnje imate? Zelo me zanimajo zgodbice, slabe, dobre izkušnje..
L.P.
P.S. se opravičujm če ta tema že obstaja ampak iskalnik ne dela.. pa saj sem površno preletela forum.. mislim da je še ni.
Jaz imam krasne izkušnje, z družino gostimo približno enkrat na mesec, in ko smo potovali po ZDA smo imeli krasne gostitelje. Spoznali veliko simpatičnih, prijaznih, pametnih ljudi..
imeli smo le eno slabo izkušnjo v ZDA.. bom jo razložila če slučajno preidemo na to temo
Kaj pa ve? Kakšne izkušnje imate? Zelo me zanimajo zgodbice, slabe, dobre izkušnje..
L.P.
P.S. se opravičujm če ta tema že obstaja ampak iskalnik ne dela.. pa saj sem površno preletela forum.. mislim da je še ni.
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Mene ful zanima ta tvoja slaba izkušnja?
Sama se sicer še nisem šla te varjante, pa tudi ne poznam nobenega, ki je to sprobal. Mam precejšnje pomisleke glede tega, nevem no.
Kaj ti veš kakšnemu psihotu prideš u bajto, nevem če bi lahko mirno in trdno spala. Pa tudi svoje sedežne posojat me ne vleče ravno.
P.S. Mam občutek, da je že blo govora o tem.
Sama se sicer še nisem šla te varjante, pa tudi ne poznam nobenega, ki je to sprobal. Mam precejšnje pomisleke glede tega, nevem no.
Kaj ti veš kakšnemu psihotu prideš u bajto, nevem če bi lahko mirno in trdno spala. Pa tudi svoje sedežne posojat me ne vleče ravno.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
renatka_ napisal/-a:P.S. Mam občutek, da je že blo govora o tem.
ja, je že bla enkrat ena taka tema
EDIT: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=19524&highlight=couchsurfing
Let's swim to the moon .....
- hannika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 8. 2009
renatka_ napisal/-a:Mene ful zanima ta tvoja slaba izkušnja?
jah.. mi se najbolj zanašamo na to kakšen profil ma ta človek, ker moraš vsakemu gostu in gostitelju napisat referenco, ki jo označiš z negativno in pozitivno. Pač če ma človek same pozitivne greš lažje k njemu kot že če ima samo 1 negativno..
ja, moja slaba izkušnja:
Kot sem omenila smo potovali čez ZDA. V New Orleansu bi mogli bit pri nekem človeku na ''couchu'' . In se peljemo proti njemu (hvala bogu za GPS, brez tega bi bli še vedno nekje u memphisu ) in je bla že soseska taka čudna pa tko mau sumljiva. Pozvonimo k njemu na vrata (moški je biu v srednjih letih) in odpre vrata. First empression? Mau več k 50 let str člouk, z piuskim trebuhom in prepoteno majco.. se pozdravmo in ns pelje v hišo. Prvi prostor: temačna, prašna, nastlana soba in je reku da je ene.. 3 leta nazaj začel prenavljat pa je obupu (khm..? ne morš kr začet prenaulat in pol obupat )
. uglaunm, kot garaža. potem je bla kuhinjica in stopnice za navzgor. Pokaže nm sobo kjer bi mogli spat (jst, oče, ama in moja ssestra). mi se odločimo da se malo osvežimo in gremo potem downtown. Istočasno je gostil še enega študenta. Moja mami je bla že od začetka ZELOO skeptična ampak smo se odločl mal potrpet, sej ne bi bli nč u hiši, samo spal bi tm (kar je mene še najbol skrbel , ker tut spalnica ni vidla sesalca ene 13 let ). Se preoblečemo in gremo v mesto.
Vrnl smo se okol.. polnoči? zaklenemo avto, iz njega poberemo vse vredne stvari in smo odklepal vrata ko smo vidl ščurke. Ne hroščke ampak tiste debele velike ščurke zunaj na fasadi. Vstopimo v tisto ''garažo'' in jih še tm vidmo notr na steni. Gremo v sobo (možak je itak že spal, tist študent je biu pa še vedno tam v sobi, ampak je meu odprta vrata, in ns je pozdravu) in hočmo naštimat za spat (moja mami se je itak odločla da ne bo dala glave na njegove blazine. In hočmo prpraut postlo (on je reku da nm bo naštimu svežo posteljnino) in je bla tm ena posteljnina zmečkana v kepo sredi postelje in ugotovimo da ma še fleke, da je umazana --> skratka, ni čista. kr v sekundi smo se zorganiziral, na laptopu poiskal hostl, vnesl naslov v GPS in pospravl use stvari k smo jih prnesl u sobo. usak tri torbe na rami, otovorjeni ob pol enih zjutri se plazmo dol po njegovih škripajočih stopnicah grozn feeling kot tat sm se počutila.. in un študent nm tm veselo maha iz sobice hitr damo use u avto in se odpeljemo v hostelček ki je biu prelep
Pač mi smo se hotl naspat in njemu nasledn dan napisat pismo, v katerem bi razložil situacijo.
Ampak ko smo se zbudili ns je že čakala negativna referenca, v kateri je pisalo, da sprašujemo neprimerna vrrašanje (amm.. kok neprimerno da uprašamo Kaj je glavno da vidimo v New Orleansu ) in da smo nevljudno odšli in da je moj oče Spletkarska egoistična rit..
to je moja slaba izkušnja se opravičujm, mau je dolga Ne razumem čist točno, kako je meu lahko pozitivne reference.. mogoče če potuješ sam potrpiš pa stisneš zobe.. jaz bi najbrž jih če bi bila sama .D
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
jaz poznam dva k tako potujeta, brez slabih izkusenj, oba mlada in tako sta spoznala ogromno prijateljev, prakticno zastonj prepotovala velik del sveta...midva s fantom razmisljava da bi se prijavla in sprejemala couchsurferje, mama eno sobo viska zaenkrat samo ideja, ker nimama prevec casa za ukvarjat se potem z gosti...we'll see, naceloma mi je ideja zelo vsec in vidim da dobro funkcionira
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Huh, to sploh ni slaba ideja Ampak na žalost imamo eni tako malo dni na leto prostih-skupaj, da je tveganje preveliko in nam ostane samo izležavanje na plažah in wnb izletki
Je katera tu ki sprejema ljudi pri nas?
Je katera tu ki sprejema ljudi pri nas?
The world is as you are.
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Men se zdi ideja super in sm se tud včlanla - sam zaenkrat še nism ponudla svojga kavča Pa tud res je, da je mejčkn flat pa ne vem kok bi blo komu udobn oz. bi se v redu počutu.
Če bi pa kdaj kam šla to sprobat najbrž ne bi upala it sama, ok s prjatlco pa tko...sam sama pa vseen ne.
Če bi pa kdaj kam šla to sprobat najbrž ne bi upala it sama, ok s prjatlco pa tko...sam sama pa vseen ne.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Jaz bi jih sprejemala, če bi živela v študentskem stanovanju.. Tko mi pa ful ni, ker bi zihr moja družina kj sikala, če bi pršli kšni mal bolj posebni ljudje. Mogoče bom, ko bom šla v zgornje nadstropje... Sam ni mi še jasn, a jih lahko gostiš, tud če spijo v isti sobi k ti?
Sm se pa v tujini z večimi ljudmi srečala (k so mel napisan "coffee or a drink" in so bli reeees kul. Drugač pa zanimiva ta slaba izkušnja, ampak a niste vidl slike in opisa in to? Ker ponavad dajo slike sebe in slike kavča... Jst osebno ne bi šla k osebi, k nima slike, k ma sumljive reference, al pa k deluje čudno Nameravam pa poleti potovanje na Irsko in tm je itak tok drago, da bom probala mal CS-jat.
Sm se pa v tujini z večimi ljudmi srečala (k so mel napisan "coffee or a drink" in so bli reeees kul. Drugač pa zanimiva ta slaba izkušnja, ampak a niste vidl slike in opisa in to? Ker ponavad dajo slike sebe in slike kavča... Jst osebno ne bi šla k osebi, k nima slike, k ma sumljive reference, al pa k deluje čudno Nameravam pa poleti potovanje na Irsko in tm je itak tok drago, da bom probala mal CS-jat.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
sončk napisal/-a:Sam ni mi še jasn, a jih lahko gostiš, tud če spijo v isti sobi k ti?
Lahko, sploh ni problem. Tut če maš malo stanovanje - večina teh ljudi je tok simpl, da je dostim okej že, če majo samo plac za nekam armafleks dat pa v spalki spat. Maš v svojem profilu en prostor, kamor opišeš svoj "kavč", tj. poveš kje lahko spijo: v isti sobi kot ti/na tleh/na kavču/majo svojo sobo ...
Jz sm dobila že tko, da sem mela cel flat zase in sopotnika, med tem ko je gostitelj drgje spal, pa do tko, da nas je blo ful na kupu in smo se mal stisnl, sam je bla tok fajn družbica (2 kolega, k je en gostil mene&co., en pa ostale: eno mlado familijo pa eno solo popotnica), da je blo čist okej. Mam ubistvu najboljš spomine na takrat, ko smo se res ful stiskal, ker so bli ljudje tok fajn, da se mi je zdel kr škoda it naprej. Ajde pa na eno gručico, k so bli res simpatični, smo nardil skp piknik+frizbi v Tivoliju, zvečer so se pa ful potrudili, zavzel našo kuhinjo in spekli božaanske vegi pice!
Sem mela doma že ene par ljudi. Sm šla zdej štet: štiri solo backpackerje pa 3 skupince po 3/4 osebke Z enimi smo se res fajn poštekal, z enimi je blo tko bl nevtralno, so bli pa vsi več al manj dost kul osebki Mi je pa kul, če fašem take mal bl samostojne, ki sami bluzijo čez dan, pa da se mi pol zvečer kej bl podružimo. Ful nisem mahnjena na razkazovanje mesta čez cel dan, sm bl lena.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
poznam precej ljudi, ki to prakticira (vključno s slovensko ambasadorko za CS), tako v smislu gostitelja, kot obiskovalca. nekateri hodijo tudi na CS meetinge, ki so večkrat letno v različnih državah.
vsi imajo odlične izkušnje in vsi so stkali ogromno dobrih poznanstev po celi evropi/svetu.
moram priznat, da je ta skupina CSjevcev, ki sem jo jaz spoznala, precej divja
tko da se pomojem splača zadeva se kontaktira tudi preko FBja in več ljudi kot poznaš lažje se tudi odločaš o svojem gostitelju, ker referenc ne dobivaš le iz njegovega profila.
vsi imajo odlične izkušnje in vsi so stkali ogromno dobrih poznanstev po celi evropi/svetu.
moram priznat, da je ta skupina CSjevcev, ki sem jo jaz spoznala, precej divja
tko da se pomojem splača zadeva se kontaktira tudi preko FBja in več ljudi kot poznaš lažje se tudi odločaš o svojem gostitelju, ker referenc ne dobivaš le iz njegovega profila.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Kolkr berem tole in kolkr slišm o tem, nekak dobivam vtis, da se itak taki bolj kul/sproščeni/uizi ljudje odločajo za tole varjanto potovanja, tako da se s tem precej zmanjša možnost, da se naleti na čudake.
(al je pa to samo moja naivnost, ampak res se mi tko zdi)
(al je pa to samo moja naivnost, ampak res se mi tko zdi)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov