bratislava

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

urshy_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 10. 2004
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a urshy_ » 15. Dec. 2004 16:08

Zivjo!

Mene pa zanima, ce je bla ze kksna v Bratislavi?!? Kaksne so kj cene...?
Grem za novo leto, pa sm se prsla mal pozanimat, c ma kksna ze kj izkusenj.

pozdravcek
Uporabniški avatar
Ninica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2004
Kraj: velenje

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninica » 15. Dec. 2004 16:34

pol se pa srečamo tam :) jz tut grem.. a je kdo tak ko ne gre letos tja?hehe
bordyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 11. 2004
Kraj: NG

Neprebrana objavaNapisal/-a bordyka » 15. Dec. 2004 21:15

moj je reku d bo sou....pa si je zdej premislu kokr mava ene prubleme pa bo rajs pr men :roll:
urshy_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a urshy_ » 15. Dec. 2004 21:28

Ninica, s katero agencijo pa gres?
perlglanz
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a perlglanz » 15. Dec. 2004 22:19

Jz sem bla 2 leti nazaj tam....spomnem se da je bil pri res ful poceni, pa da mesto ful ni bilo okrašeno, razen predsednikove palače. Ful tisoč Slovencev nas je bilo v enmu velikmu klubu za silvestrovo in je blo noro...sicer pa itak kakor si naredi, tko pa je! :razz:

Lepo se imejte!
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 15. Dec. 2004 23:51

Poceni, poceni, poceni.... pivo je pa itak napol zastonj. Mesto res ni kaj prevec okraseno, tud nic posebnega, precej podobno Ljubljani. Upam da boste imeli sreco in ne bo dezevalo, ker ko sm bla jz lani, je bilo precej turobno in je bilo v centru zelo malo ljudi in nobene zabave. Tako da smo bili prisiljeni ga "zurat" v kaficih, ampak seveda v tistem, ki ti ga je rezervirala agencija. Vecinoma so vsi namrec zakupljeni in sploh ne mores noter...saj je najbrz v vecini mest tako.
Skratka, Bratislava nic posebnega, itak pa na vsakem koraku srecas Slovence. In poceni je.
Edino kar je, je to, da moras biti malo pozorna na racun, predvsem da ti ga izstavijo in vidis kaj pise na njem, ker je bilo lani kar nekaj "čudnih" primerov...natakarji radi blefirajo brez racuna. No, ne bom trdila da je tako povsod, mogoce je to samo moja izkusnja v tem diskacu.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
lalu
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a lalu » 16. Dec. 2004 12:08

Jaz sem bila tam lani. Meni je bilo kar všeč, ni res,da mesto ni okrašeno, čist kul je bilo. Za novo leto smo bili na splavu in je bilo kar ok, kljub gužvi. Pivo je res poceni, drugo pa se mi ni zdelo nekaj ceneje. Skratka, vse je odvisno od družbe in razpoloženja, pa če si v Bratislavi, Parizu ali Dubrovniku. Je pa res, da so ta silvestrovanja v velikih mestih bolj ali manj enaka. Sama grem raje letos na morje in upam na min. 15 C :cool:
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 16. Dec. 2004 13:52

Jes sem tudi hotela it, ampak nihče ne za stvar :cry:

Če že za drugo ne bi šla zaradi poceni pijače ---Cola 100 SIT, liter šampanjca 700 SIT, pivo 120 SIT.
:D
Is sex dirty? Only if it’s done right.
urshy_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a urshy_ » 16. Dec. 2004 15:12

Kaksne so pa kj cene drugih stvari? Hrana, cunje,...

Pa - a majo tm ze evre? K se mi niti sanja ne. :oops:
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 16. Dec. 2004 15:59

Sej mesto je okraseno, samo ni pa nekej blazne lepote, pa predvsem tako mrakobno mesto se mi zdi. Nic posebnega, slabo pa sigurno ne!
Hrana ni draga, vsaj ne bistveno od nase, glede cunj draga Ursy_, pa mocno dvomim da bos nasla kaksno trgovino odprto :D No, razen ce gres v te velike nakupovalne centre (eden je baje najvecji, tam smo tudi mi zurali za novo leto, cisto na vrhu je disko), to zna bit odprto. Ti ne znam povedat, ker smo bli mi nastanjeni izven Bratislave in smo obiskali le center in okoliske znamenitosti. Mislim pa, da obleke tudi niso drazje od nasih, kvecjemu cenejse.
Evrov pa se nimajo... a vam nc se niso poslali iz agencije? :gruebel: Sele letos (tako kot mi) so prisli v EU, bolj tezko, da bi tako hitro spremenili valuto. Informativno :) Imajo češke krone in njihove dinarčke moraš pomnozit s 7.7 in dobis nase tolarje. Predlagam ti, da na meji (ali ze prej) zamenjas nekaj denarja v krone, s sabo pa vzemi evre, da bos lahko tam menjala. Pa ne porabi vseh kron na novo leto, pusti si se za kaksen sendvic za drugi dan, ker evrov ne sprejemajo, menjalnice so pa zaprte:) No, vsaj lani jih niso, mogoce jih letos ze, pri nas tudi ze marsikje sprejemajo evre. To se moras pa pri agenciji pozanimat.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Uporabniški avatar
magic_girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a magic_girl » 18. Dec. 2004 0:08

Ja kar dost nas bo ocitno v Bratislavi :D . Prav fajn nam bo :wink: .
Uporabniški avatar
Emina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Emina » 25. Maj. 2005 13:21

Jaz grem pa konec junija v Bratislavo. Kaj je vredno ogleda?
Uporabniški avatar
Emina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Emina » 25. Maj. 2005 13:43

Uau, fajn se sliš...bom vse prečekirala.
Ancica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancica » 25. Maj. 2005 14:31

Bratislava je ful pocen! Velke pice so okrog 700 tolarjev in to na glavni ulici, kjer naj bi bilo najdražje. Pivo je tudi poceni, tri deci kokale je približno toliko, kot pri nas deci, tramvaji so ql.
Priporočam hotel Turist - http://www.turist.sk/ - ene pet minut s tramvajem je iz centra mesta, sobe so poceni in čiste, je pa možna samo nočitev z zajtrkom. Za ostale obroke pa itak ne bi smel bit problem, ker kot sem že rekla, je vse poceni.
Ljudje so prijazni in te razumejo (oz. vsaj skušajo razumeti) tudi če govoriš slovensko.
Drugače je pa mesto samo podobno Ljubljani, mogoče celo še bolj mirno kot Ljubljana. Jaz sem šla neorganizirano, zato tudi nisem veliko stvari videla, ker pač nisem vedela, kaj je bi si blo res dobro pogledat in sem po večini hodila tja, kamor je priporočal Lonely Planet (iz leta 1988 naj omenim :) ). Tako da se malo pred odhodom pozanimaj pri komu, ki je že bil gor, drugače majo pa v centru tudi organizirane oglede, za katerega lahko reskiraš en dan.
Ancica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancica » 25. Maj. 2005 14:39

Aja drugače je pa krasen razgled na Bratislavo in Donavo z Gradu, kjer ob dobrem vremenu vidiš tudi Dunaj.
Nujno morš najdt slavnega Man at work Slika
Po mestu je polno takih kipov.
Če boš mela še kakega navdušenca za hokej s sabo ga pelji še v Narodni muzej - kr nism mogla verjet, da majo oddelek za hokej, ampak oni so čist mahnjeni na hokej.
Mogoče bi lahko šla pogledat še judovsko pokopališče - ni glih oblegana atrakcija, mojima sopotnicama je bilo tm zelo spooky, ampak men je bil to najlepši pokopališče, kar sem jih kdaj vidla.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]