Zivijo!
Bila sem v Krakovu, ampak s collegiumom in ne za novo leto. Je super lepo mesto, tako umetniško, veliko starih zgradb, prelep center, Wawel-grad na hribu sredi mesta, kjer so ziveli kralji, ... ful luštno mesto res!!
Poceni niti ni zelo, pač turistične cene, navite.
Ljudje so bolj zaprti.. klubov je ogromno, ful dobri žuri, majo neko strupeno modro pijačo kamikazo, je za probat
Mogoče si boste želeli ogledati še Auschwitz Birkenau, koncentracijsko taborišče, ki je kar blizu in pa Wieliczko-rudnik soli, zelo znan, par sto metrov pod zemljo je celo mesto (bolnišnica za dihala, velika dvorana kjer se tudi poročajo in je prejšnji papež parkrat maševal in še in še ... mi smo hodili več kot tri ure in si ogledali 2% rudnika

)
Ogromno cerkva imajo (Poljaki...), spomenikov (Koperniku, Mickiewiczu,...), Univerzo ki je med prvimi (prva?) v Evropi ... krasno mesto, res zanimivo. Pozabila sem še židovski del mesta, sinagoge... tam so snemali tudi mislim da Schindlerjev seznam.
Jaz sem bolj malo pričakovala od Krakova, ki se ne sliši kot neka sanjska destinacija, sem bila pa potem toliko bolj presenečena in totalno navdušena. Komaj čakam, da grem spet!
Aja, nasveti: Poljaki kradejo!!! V Auschwitzu je celo tabla (roka sega v žep)

tako da to res pazi, so zelo spretni, torbo nosi spredaj.
Pivo in kava sta vodena, itak (Pivo je še najboljse Zywiec).
Tipično poljsko je pecivo, piškoti na vse možne načine.
Če se še kaj spomnim, ti napišem. Če boš šla pa v Varšavo, pa ti poročaj- načrtujem jo za naslednje poletje, tritedenski jezikovni tečaj.
LP