Božična in novoletna potovanja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Hm, lani smo bile s prjatlcami v Bratislavi - s Collegiumom. Kar se žuranja tiče, je blo dost kul .. Na žalost je blo vreme čist v pisanih marjeticah, tko da smo prvi dan turo po mestu kr lepo skenslali in posledično smo vidli bolj malo mesta. Drgač je pa res blo dost turobno, ful malo ljudi v centru pa tko. Sam okrašen je pa recimo, da blo kukr tolk. Tko da čez dan je kul spoznat par osebkov na busu in greš lah pol z njimi mal na lastno pest naokol lutat. Mi smo mele na srečo dost v redu folk na busu pa v hotelu, tko da smo se dost kmal spoznal med sabo, pa skupi bluzili zvečer pred partiji & na obeh partijih.
Organizacija je sicer na momente mal šepala, ampak več al manj je blo čist v redu.
Aja, pa drgač je blo tut par folka (poparčkano pa tko), k niso šli sam žurat, ampak bolj uživat v dvoje pa mesto pogledat.
Letos mamo pa Beograd v planu z mal številčnejšo posadko kot lani. Jupi. Sama sem se novega leta v Lj mal naveličala, tko da se mi zdi ideja, da gremo spet nekam ven iz naše državice, d best. Rabim mal odklopa pač. Druga ideja je bla pa da bi šle v en kemp pri Rovinju, kjer ma prjatlca prikolco, pa da bi šle za par dni pa ble na silvestra v Rovinju nekje. Sam je to zdej bolj rezerven plan ... Če bo letos vse kot nej bi blo, gremo pa sem mogoče naslednje leto, al pa še kako leto kasneje recimo.
Organizacija je sicer na momente mal šepala, ampak več al manj je blo čist v redu.
Aja, pa drgač je blo tut par folka (poparčkano pa tko), k niso šli sam žurat, ampak bolj uživat v dvoje pa mesto pogledat.
Letos mamo pa Beograd v planu z mal številčnejšo posadko kot lani. Jupi. Sama sem se novega leta v Lj mal naveličala, tko da se mi zdi ideja, da gremo spet nekam ven iz naše državice, d best. Rabim mal odklopa pač. Druga ideja je bla pa da bi šle v en kemp pri Rovinju, kjer ma prjatlca prikolco, pa da bi šle za par dni pa ble na silvestra v Rovinju nekje. Sam je to zdej bolj rezerven plan ... Če bo letos vse kot nej bi blo, gremo pa sem mogoče naslednje leto, al pa še kako leto kasneje recimo.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
_kocka_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 2. 2006
- Kraj: Dolenjska
MIGRENA napisal/-a:_kocka_ napisal/-a:Ampak js sm pac taka, da se kdaj pa kdaj rada odklopim in mi to totalno pase. Do zdej mi je blo na teh variantah se zmeri ful noro
Tut men paše odklop in sem že bla na tako varijanto v ČG pa Krfu itd. sam letos bi pa res rada eno mal bol umirjeno varijanto... prov neda se mi it na neko žurko - sj pil pa žural ga bomo že tko cel december po malem (k je pač veseli december )...
Predlagam ti praznovanje v lastni reziji. Sicer je dost vse zasedeno ravno za novo leto, rezervirajte vsaj hotele vnaprej in se prepustite toku... Noro! Grem z vami
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
-
nutella - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Trbovlje
Jst sm bla lani v Gerlitzen-u... Šli smo trije pari, najel apartma v turistični agenciji v Zagorju za 5 dni plačali vsak 8000, pol pa še za hrano, itd. blo je super. Dopoldne na smučišču, zvečer smo bli pa ponavad kr v apartmaju, družabne igre, vinček... Mislem da gremo letos spet.
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
-
snoopcatt - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 1. 2005
A je bil kdo za novo leto v varšavi al pa kje drugje na Poljskem? Baje je kr ugodno vse (prenočišča, pijača, ...). Če je kdo bil; kaki nasveti in priporočila bi prav prišla! (aja, pa ne prek collegiuma al pa kako... Na lastno pest, youth hostli pa to..)
Prijateljstvo ne nadomesti ljubezni, a če je iskreno je vredno polovico nje!
- mala bula
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 8. 2006
- Kraj: Posočje
Zivijo!
Bila sem v Krakovu, ampak s collegiumom in ne za novo leto. Je super lepo mesto, tako umetniško, veliko starih zgradb, prelep center, Wawel-grad na hribu sredi mesta, kjer so ziveli kralji, ... ful luštno mesto res!!
Poceni niti ni zelo, pač turistične cene, navite.
Ljudje so bolj zaprti.. klubov je ogromno, ful dobri žuri, majo neko strupeno modro pijačo kamikazo, je za probat
Mogoče si boste želeli ogledati še Auschwitz Birkenau, koncentracijsko taborišče, ki je kar blizu in pa Wieliczko-rudnik soli, zelo znan, par sto metrov pod zemljo je celo mesto (bolnišnica za dihala, velika dvorana kjer se tudi poročajo in je prejšnji papež parkrat maševal in še in še ... mi smo hodili več kot tri ure in si ogledali 2% rudnika )
Ogromno cerkva imajo (Poljaki...), spomenikov (Koperniku, Mickiewiczu,...), Univerzo ki je med prvimi (prva?) v Evropi ... krasno mesto, res zanimivo. Pozabila sem še židovski del mesta, sinagoge... tam so snemali tudi mislim da Schindlerjev seznam.
Jaz sem bolj malo pričakovala od Krakova, ki se ne sliši kot neka sanjska destinacija, sem bila pa potem toliko bolj presenečena in totalno navdušena. Komaj čakam, da grem spet!
Aja, nasveti: Poljaki kradejo!!! V Auschwitzu je celo tabla (roka sega v žep) tako da to res pazi, so zelo spretni, torbo nosi spredaj.
Pivo in kava sta vodena, itak (Pivo je še najboljse Zywiec).
Tipično poljsko je pecivo, piškoti na vse možne načine.
Če se še kaj spomnim, ti napišem. Če boš šla pa v Varšavo, pa ti poročaj- načrtujem jo za naslednje poletje, tritedenski jezikovni tečaj.
LP
Bila sem v Krakovu, ampak s collegiumom in ne za novo leto. Je super lepo mesto, tako umetniško, veliko starih zgradb, prelep center, Wawel-grad na hribu sredi mesta, kjer so ziveli kralji, ... ful luštno mesto res!!
Poceni niti ni zelo, pač turistične cene, navite.
Ljudje so bolj zaprti.. klubov je ogromno, ful dobri žuri, majo neko strupeno modro pijačo kamikazo, je za probat
Mogoče si boste želeli ogledati še Auschwitz Birkenau, koncentracijsko taborišče, ki je kar blizu in pa Wieliczko-rudnik soli, zelo znan, par sto metrov pod zemljo je celo mesto (bolnišnica za dihala, velika dvorana kjer se tudi poročajo in je prejšnji papež parkrat maševal in še in še ... mi smo hodili več kot tri ure in si ogledali 2% rudnika )
Ogromno cerkva imajo (Poljaki...), spomenikov (Koperniku, Mickiewiczu,...), Univerzo ki je med prvimi (prva?) v Evropi ... krasno mesto, res zanimivo. Pozabila sem še židovski del mesta, sinagoge... tam so snemali tudi mislim da Schindlerjev seznam.
Jaz sem bolj malo pričakovala od Krakova, ki se ne sliši kot neka sanjska destinacija, sem bila pa potem toliko bolj presenečena in totalno navdušena. Komaj čakam, da grem spet!
Aja, nasveti: Poljaki kradejo!!! V Auschwitzu je celo tabla (roka sega v žep) tako da to res pazi, so zelo spretni, torbo nosi spredaj.
Pivo in kava sta vodena, itak (Pivo je še najboljse Zywiec).
Tipično poljsko je pecivo, piškoti na vse možne načine.
Če se še kaj spomnim, ti napišem. Če boš šla pa v Varšavo, pa ti poročaj- načrtujem jo za naslednje poletje, tritedenski jezikovni tečaj.
LP
-
smotkA - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2004
Ooo, novo leto.
Jst tud navijam za praznovanja izven Slovenije. Sicer letos najbrž ne bo nič, ker bomo nekje pri Novem mestu v vikendu od prjatla - tm bomo kr kkšen teden, vmes pa pač še silvestrovanje.
Drgač pa se da it tud na lastno roko, ni nujno da z agencijo, pa je lihtko noro.
Jst tud navijam za praznovanja izven Slovenije. Sicer letos najbrž ne bo nič, ker bomo nekje pri Novem mestu v vikendu od prjatla - tm bomo kr kkšen teden, vmes pa pač še silvestrovanje.
Drgač pa se da it tud na lastno roko, ni nujno da z agencijo, pa je lihtko noro.
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Jst sm pa do zdej za novo leto bla vedno v Slo. Celje pa tko kaki okoliški kraji. Lani smo bli pa kr u Mb u enem izmed teh tanovih študentov (od fantovega brata prijatl nam je stanovanje posodu ). Smo jst pa moj dragi pa moje 2 kolegice pa njegovi 3je kolegi pili 2 oz. 3 dni, pa jedli. Pa nč nam ni manjkalo
Letos pa hm..
Danes oz. učeri sta naju njegova stric pa teta povabla u Črno Goro Kr ona dva sta iz ČG, ampak sta zdej na obisku 4 dni. Mata pa hotel u Budvi al Bečičih, tko, da sva dobrodošla dol Sta nama oblubla čist tazgorn štuk, kr je tm baje najbol zrihtano, pa use zastonj pa to Tak, da če bova šla, bova šla vrjetno kak tedn pred novim letom dol, pa se pol vrneva ena 2 dni po novem letu nazaj.
Tko, da.. Ponudbo mava, zdej bomo pa vidli kako bo Sam vrjetno bova na koncu itk v Slo. obstala
Letos pa hm..
Danes oz. učeri sta naju njegova stric pa teta povabla u Črno Goro Kr ona dva sta iz ČG, ampak sta zdej na obisku 4 dni. Mata pa hotel u Budvi al Bečičih, tko, da sva dobrodošla dol Sta nama oblubla čist tazgorn štuk, kr je tm baje najbol zrihtano, pa use zastonj pa to Tak, da če bova šla, bova šla vrjetno kak tedn pred novim letom dol, pa se pol vrneva ena 2 dni po novem letu nazaj.
Tko, da.. Ponudbo mava, zdej bomo pa vidli kako bo Sam vrjetno bova na koncu itk v Slo. obstala
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
*_nincy_* - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 2. 2006
MIGRENA napisal/-a:Jest sm si prov rekla, da letos pa ni šans, da sem v Sloveniji, ker mi prov mori ta vsa prednovoletna evforija in vprašanja; "kam greš pa ti za novo leto" po 20x dnevno tko, da bi šla letos ful rada nekam v tujino - kšna Praga, Budimpešta... sam bi šla tko ne-žurersko, ampak čist tko relaxing za 3, 4 dni. A je kdo sploh že preživel tko novo leto --> v tujini, v dvoje in ne-žurersko?
No to je tudi moja velika želja sem že lansko leto težila s temi izjavami ampak nikjer nisva našla agencije,ki ne bi imela samih žurerskih pohodov!
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
- cejlon
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2006
Jp, jaz bi tudi nekaj bolj umirjenega .. Namreč ko gledam po agencijah imajo skoraj vse samo žurerske programe, grozljive nastanitve, za novo leto si pač prepuščen ulicam ali pa te dobesedno uturijo na neko novoletno zabavo kakšne fakultete v Pragi
Čeprav razmišljam, da je bolje v lastni realizaciji, ker potem nisi odvisen od časa ... Z vlakom/avtom do kakšne prestolnice, si jo ogledaš v miru, potem pa si nekje (sploh Italija je super) najdeš v kakšni vasici prenočišče ... Turistične kmetije, oddajajo krasne hiše, apartmaje ... Sploh Toskana .. Hmmm, sem že odplavala z mislimi nekam
Čeprav razmišljam, da je bolje v lastni realizaciji, ker potem nisi odvisen od časa ... Z vlakom/avtom do kakšne prestolnice, si jo ogledaš v miru, potem pa si nekje (sploh Italija je super) najdeš v kakšni vasici prenočišče ... Turistične kmetije, oddajajo krasne hiše, apartmaje ... Sploh Toskana .. Hmmm, sem že odplavala z mislimi nekam
Zadnjič spremenil cejlon, dne 26. Sep. 2006 21:38, skupaj popravljeno 1 krat.
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Jaz sem bila lansko leto v Krakowu preko ene agencije..Collegium men se zdi.
Mislm sj je blo kul ampak sm ugotovila da te zadeve niso zame, ne maram da me kr naprej gonjo okrog kt eno ovco in te pol zvecer strpajo v en lokal kjer so itaq sami Slovenci in slovenski DJ tko da je pol isto kt če bi bil v Emonski (sam ok muska je bla še v redu).
Moti me to k ne morš nč po svoje al pa da bi bli mal prilagodljivi, k smo pršli tja je tko snežil da nisi vidu prsta pred sabo in mi smo šli na ogled mesta k itaq nisi nč vidu in pol po ogledu smo šli lohk na kavo..seveda je akrat mal nehal..in vodička si ni dala dopovedat da pejmo najprej na kavo pa mal počakmo k je tok snežil.
In seveda hotel ni bil niti blizu centra ampak zelo daleč stran (po moje druga poštna številka al pa clo omrežna...) in če nisi ujel busa našga si šel lahko s taxijem kr je blo pa dost drago.
V glavnem letos bom najbrž doma pa bom šla rajš prej al pa kasnej kam in to definitivno v lastni režiji.
Mislm sj je blo kul ampak sm ugotovila da te zadeve niso zame, ne maram da me kr naprej gonjo okrog kt eno ovco in te pol zvecer strpajo v en lokal kjer so itaq sami Slovenci in slovenski DJ tko da je pol isto kt če bi bil v Emonski (sam ok muska je bla še v redu).
Moti me to k ne morš nč po svoje al pa da bi bli mal prilagodljivi, k smo pršli tja je tko snežil da nisi vidu prsta pred sabo in mi smo šli na ogled mesta k itaq nisi nč vidu in pol po ogledu smo šli lohk na kavo..seveda je akrat mal nehal..in vodička si ni dala dopovedat da pejmo najprej na kavo pa mal počakmo k je tok snežil.
In seveda hotel ni bil niti blizu centra ampak zelo daleč stran (po moje druga poštna številka al pa clo omrežna...) in če nisi ujel busa našga si šel lahko s taxijem kr je blo pa dost drago.
V glavnem letos bom najbrž doma pa bom šla rajš prej al pa kasnej kam in to definitivno v lastni režiji.
- Čebela19
- Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 5. 2006
- Kraj: Ljubljana
jemina napisal/-a:Sam a ni smešn, tko pluva folk čez Balkan, za novo leto bi šli pa vsi dol
Mene rahlo nervirajo samo Hrvati (pa tudi ne tako, da bi bilo neprebavljivo), drugac pa sem pravi jugonostalgik. Sem zdaj, ko sem tole temo brala, celo sama zacela razmisljati, da bi se za Silvestrovo na jug spustila.
Za dežjem pride blato...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov