Božična in novoletna potovanja

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*Penelope*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Penelope* » 18. Dec. 2008 22:16

O hvalaaaa :D
bina_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bina_ » 21. Dec. 2008 20:06

V Bratislavi je bil že kdo v času novega leta? jaz grem 29. letos tja in bi mi prav prišla kak inf.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 21. Dec. 2008 23:55

midva sva bla pa učeri na Dunaju in je blo ZAAAKKKOOOOOONNNNN :D ogledal smo si dvorec Schönbrun, šli na kratek ogled mesta z busom, poj še peš, na konc pa na Christkindelmarkt, kjer je stojnc tolk, da res ne morš use pregledat...
zlo lepo okrašen :tannenbaum: božički in podobni motivi povsod :santa: kuhan vin, njam njam :bia: čeprou je blo mrzlo za pop*zdit :ill: ... ma takoj bi šla šenkt, ker je blo res super :gut:
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 22. Dec. 2008 10:30

bina_ napisal/-a:V Bratislavi je bil že kdo v času novega leta? jaz grem 29. letos tja in bi mi prav prišla kak inf.

jst sm bla ene 4 leta in je blo čist bedno. skor nč okrašeno in vse mrtvo, sploh nikjer nobenga folka. brez življenja. ful sm bla razočarana...
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **medyka** » 22. Dec. 2008 21:44

Po vsej verjetnosti bom kr doma s fantom :)
Zadnjič spremenil **medyka**, dne 09. Jul. 2009 17:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jaqueline
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jaqueline » 25. Dec. 2008 14:00

Js grem pa s prijatlco v Bruselj. Upam, da bo fajn.
teiia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 6. 2008
Kraj: Maribor*

Neprebrana objavaNapisal/-a teiia » 25. Dec. 2008 18:38

Jaz pa bi vprašala če je že bil kdo v božično-novoletnem Gardalandu? Pa če je sploh odprto to vse al kako...
Uporabniški avatar
Blossom
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Blossom » 26. Dec. 2008 14:47

Midva s fantom pa greva v Sarajevo. Me just can't wait :)
Uporabniški avatar
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 11. 2006
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a MoJcHyKa » 27. Dec. 2008 23:40

Jst pa grem letos v amsterdam & dusseldorf (Sensation White) :D jeeej komi čakaaam :jump:
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 02. Jan. 2009 13:35

Danes sem prišla iz pariza s Collegiumom in je blo totalen polom. Že takoj prvi dan, smo prilšli po 16 urah vožnje v pariz in nismo imeli možnosti niti na wc it, ne v hotel temveč prvo avtobusni ogled vsega, pol kosilo, pol do hotela kjer smo več k uro čakal, ura počitka in takoj spet metrojem na oglede (100 ljudi). Seveda smo se totalno izgubil med samo, in smo vsi še komi živel..nazaj so nas pripeljal ob pol noči...po takem dolgem potovanju...noge so mi odpadle.
Pol drugi dan ogled Versaillesa..pridemo tja, gremo mi v vrsto za noter, vodička pa po karte, čakamo dve uri na dežju in mrazu, pridemo na vrsto za noter, kart nikjer, najdemo vodičko in nam pove, da še najmanj eno uro čakanja...ker agencija ni rezervirala in nas je 50 komadov za brezveze zmrzoval, tako, da so se odločili da gremo nazaj in nismo videli NIČ.
Tretji dan, zvemo da je Eifflov stolp zaprt, pridemo tja, so ga odprl, in nam ga je celo ratal videt...pol zvečer sta bila dva silvestrovanja, en na elizejskih, drugi v diskoteki..odhod ob pol 11, prvo une v diskoteko, je bila ura že neki čez 11, pol pa z busom do centra, pademo v gužvo, tako, da smo 5 do polnoči še bili v gužvi sredi centra, seveda na avtobusu...tečemo ven, pridemo do eiffla sveeda par minut po polnoči...smo zamudili novo leto...ognjemeta nikjer, ker so francozi zarad recesije, dal denar drugam. Res je bilo težko štartat malo prej, ko smo mi to predlagali nam je vodič zatrdil, da je dovolj časa, in da uni v diskoteki imajo tako uro za vstop in ne gremo prej (tudi oni so novo leto dočakali pred vrati diskoteki, ker so več k eno uro čakal na karte in da so jih pregledali)
Avtobus nas ni hotu počakat, ker je moral it počivat in naj bi šli dam s podzemno, ki se je pa na našo srečo zaprla nam pred nosom in smo potem pešačili 12 kilometrov do hotela...seveda smo vmes se še parkrat zgubili, tako da smo prispeli okoli 5 v hotel. Ob 12 vn iz hotela, še na neke oglede in potem zdajh 16 ur vožnje do doma.
Uglavnm, pariz je lep, sam s Collegiumom nikamor več..nobene organizacije, nič....
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 02. Jan. 2009 18:30

to je pa Collegium nategium. standard. :buhu:
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 02. Jan. 2009 20:17

Tole je pa še slabš, kokr sem se mela jst s Collegiumom v Brnu...ampak ne bom več smetila v tej temi...

Drgač sva bla pa midva zdej že drugo leto doma za silvestrovo in je blo ful lepo...tud ta novoletna potovanja se mi zdijo ful precenjena, ker je zmeri vse tok drago, en teden kasnej je pa spet vse po normalnih cenah...
Nycole
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nycole » 04. Jan. 2009 10:17

Hey.
Js sm bila v Amsterdamu. Šli smo z busom, ene 14 ur vožnje je blo aja pa še plus postanki. Bilo je zakon smo mel fajnga vodiča, nm je pustu ful frej cajta da smo si lahka še sami kej ogledal kar smo si hotl. Hotel je bil pa itak prva liga. Štiri zvezdice je mel :D
Remember to keep your self alive. There is nothing more important than that -
By Afeni Shakur
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 04. Jan. 2009 10:33

tanika* napisal/-a:Danes sem prišla iz pariza s Collegiumom in je blo totalen polom. Že takoj prvi dan, smo prilšli po 16 urah vožnje v pariz in nismo imeli možnosti niti na wc it, ne v hotel temveč prvo avtobusni ogled vsega, pol kosilo, pol do hotela kjer smo več k uro čakal, ura počitka in takoj spet metrojem na oglede (100 ljudi). Seveda smo se totalno izgubil med samo, in smo vsi še komi živel..nazaj so nas pripeljal ob pol noči...po takem dolgem potovanju...noge so mi odpadle.
Pol drugi dan ogled Versaillesa..pridemo tja, gremo mi v vrsto za noter, vodička pa po karte, čakamo dve uri na dežju in mrazu, pridemo na vrsto za noter, kart nikjer, najdemo vodičko in nam pove, da še najmanj eno uro čakanja...ker agencija ni rezervirala in nas je 50 komadov za brezveze zmrzoval, tako, da so se odločili da gremo nazaj in nismo videli NIČ.
Tretji dan, zvemo da je Eifflov stolp zaprt, pridemo tja, so ga odprl, in nam ga je celo ratal videt...pol zvečer sta bila dva silvestrovanja, en na elizejskih, drugi v diskoteki..odhod ob pol 11, prvo une v diskoteko, je bila ura že neki čez 11, pol pa z busom do centra, pademo v gužvo, tako, da smo 5 do polnoči še bili v gužvi sredi centra, seveda na avtobusu...tečemo ven, pridemo do eiffla sveeda par minut po polnoči...smo zamudili novo leto...ognjemeta nikjer, ker so francozi zarad recesije, dal denar drugam. Res je bilo težko štartat malo prej, ko smo mi to predlagali nam je vodič zatrdil, da je dovolj časa, in da uni v diskoteki imajo tako uro za vstop in ne gremo prej (tudi oni so novo leto dočakali pred vrati diskoteki, ker so več k eno uro čakal na karte in da so jih pregledali)
Avtobus nas ni hotu počakat, ker je moral it počivat in naj bi šli dam s podzemno, ki se je pa na našo srečo zaprla nam pred nosom in smo potem pešačili 12 kilometrov do hotela...seveda smo vmes se še parkrat zgubili, tako da smo prispeli okoli 5 v hotel. Ob 12 vn iz hotela, še na neke oglede in potem zdajh 16 ur vožnje do doma.
Uglavnm, pariz je lep, sam s Collegiumom nikamor več..nobene organizacije, nič....

temu se pa reče videti Pariz in umreti! :D :D :D

jaz sem letos gledal ponudbe agencij in povsod je bil naslednji program (kot tudi, vidim, pariz)
1. dan: odhod v popoldanskih/večernih urah
2.dan: zjutraj prihod, čez dan ogledi, zvečer namestitev v hotelu...

pomeni, da si vsaj 24 ur brez osnovne higiene ter da je tale način potovanj naporen, zato se ga raje izogibam.

Sicer pa obstaja tudi rešitev kar se higiene tiče. na bencinskih črpalkah obstajajo tuši, ki so namenjeni predvsem tovornjakarjem. za njih se plača (včasih je bilo 5 DEM, sedaj je verjetno 5 eur). po Nemčiji imam izkušnje, da so zelo urejeni, tako da se splača osvežiti in stuširati...
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 04. Jan. 2009 11:14

No pri nas je pisal da prihod v pariz v dopoldanskih urah, avtobusni ogled mesta in namestitev v hotelu....nažalost ni bilo omenjeno da bo ta nemstitev šele ob 5 popodne (prišli smo ob 8 zutri), seveda vsi v trenirkah in ful mal oblečeni, ker je pisal da naj se oblečemo udobno za potovanje. pol smo pa do 5 letal taki po parizu... Sej med potovanjem so bili postanki z wc-ji..sam od 8 pa do takrat ko smo bili frej (okol 1) nisi mel kam it. Edini postank je bil v garažni hiši, kjer avtobus plača za vstop v mesto, kjer je bil odkelenen samo moški wc z enim straniščem...nas pa je bilo okoli 5-6 avtobusov...ja no :roll:
A ima kdo izkušnjo s pritožbo? a ma sploh kkšn smisu? Ker dejansko po programu ni bilo ravno veliko izvedeno...primer:
1.1....nakupovanje in pot domov, zelo zanimivo glede na to da so tisti dan vse trgovine v 'parizu zaprte.
V torek ogled Louvra...ja ob torkih vedno zaprt, tako, da ga seveda nismo videli.
Za palačo so nam vrnili denar nazaj, ker je propadlo, silvestrovanje smo zamudili itd.
Seveda da ne omenim dejstva da smo plačali za 3 zajtrke 19 €, če si pa naročil v hotelu je bilo 5 € na zajtrk...torej skupaj 15 €.
Potem smo doplačali 39 € za dvoposteljno sobo/na osebo...v hotelu je bila pa cena 3 € na osebo/noč...ja no ne pride ravno 39 €.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov