Benetke
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
Re: Benetke (Treviso)
Jap, jz.veronika_ napisal/-a:Mene pa zanima, če je kdo šel z vlakom, avtobusom,... do letališča, ker se odpravljam tja in bi mi prišla prav vsaka informacija.
Hvala.

Vlak do Benetk (trenutno je samo en direkten iz Lj, ob 2:30(včasih je bil 2:22)).
Potem se pa v Benetkah presedeš na vlak za Treviso, 20minut vožnje, stane 2.35€(enosmerna), pa tud zelo pogosto vozi.
V Trevisu greš na bus (nasproti železniške postaje), bus #6, stane 1€ (jz sem se običajno švercala heh, ker ne vem kje kupt vozovnico in ni možno na busu plačat*, pa vstop je tud pri zadnjih vratih; mislim pa, da nekje na žel. postaji tud prodajajo vozovnice za bus), smer..joj, ne vem, mislim, da je celo krožna pot, tko da nimaš dost izbire (sej mal pogledaš table ob postaji; morš tko stat, da je žel. postaja za tabo); vožnja je pa še dodatnih 20-25minut.
*se popravljam: na strani avtobusne družbe piše, da je možno na busu plačat, ampak je 2€.
Druga, mal dražja, sam bolj ziher

Sploh je pa letališče Marco Polo v Benetkah, veroniko pa zanima letališče v Trevisu, kar je pa cca. 30km stran.lolita napisal/-a:Jaz sem šla z avtom, na letališče Marco Polo. pač tam na parkirišču parkiraš, potem ko se vrneš, pa plačaš parkirnino. pa pot tudi ni dolga, benetke so precej blizu.
-
- Cosmopsiho
Evo mene spetgemini napisal/-a:Mene pa zanima kolki daleč je od železniške postaje v benetkah do letališča marco polo? (da ne bom nove teme odpirala)

Sploh ni velik, am, cca. 30minut z busom?
V Benetkah izstopiš na postaji Mestre, greš čez cesto, rahlo desno je postaja (pred enim huge hotelom in turistično agencijo) in čakaš bus št. 15, smer Ca'Noghera.
Aja, sem takoj sklepala, da rabiš prevoz..mogoče te zanima pač samo razdalja? Je pa ene 15km.
-
- Komunikatorka
- Kraj: skoraj Ljubljana
Mene pa zanima sledeče: avgusta bom priletela na Treviso zvečer, potem pa imam avtobus proti Sloveniji naslednji dan dopoldne s postaje Mestre. Ali se mi splača it nekam prespat za to noč (hotel, hostel) ali pa je dovolj varno biti kar na postaji? Rada bi prišparala čimveč denarja, zato premišljujem, da bi ostala na postaji. Kakšen predlog, nasvet?
HASTA LUEGO
Chica Guapa napisal/-a:Mene pa zanima sledeče: avgusta bom priletela na Treviso zvečer, potem pa imam avtobus proti Sloveniji naslednji dan dopoldne s postaje Mestre. Ali se mi splača it nekam prespat za to noč (hotel, hostel) ali pa je dovolj varno biti kar na postaji? Rada bi prišparala čimveč denarja, zato premišljujem, da bi ostala na postaji. Kakšen predlog, nasvet?
Letalisce v Trevisu je kot ena avtobusna postaja in pomoje se ponoci zapre. Jaz bi si na tvojem mestu poskusla zrihtat prevoz v Slo se isti vecer.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
- Komunikatorka
-
- Cosmopsiho
Kakšna je postaja Mestre? Ibr zanemarjena.Chica Guapa napisal/-a:Upsi moogče sem malo nejasno napisalaJaz priletim v Treviso in grem še isti večer v Mestre. Tam bom eno noč in zdaj ne vem, kakšna je postaja Mestre, a bi lahko bila kar tam ali naj grem v kakšen hotel.

Takoj zraven, čez cesto, je en hotel (jako drag, neki kot Plaza hoče bit), tako da to verjetno odpade.
Kolk pozno pa prideš v Benetke? Verjetno prepozno za vlak (sicer ne bi spraševala).. kaj pa če bi se usedla na kak vlak do Trsta, pa da te kdo pride tja iskat (niti ni tolk daleč - če nisi ravno Prekmurka

Aha, še to: praviš, da greš sploh z busom do Slo. - smem prašat na kater konec Slo.?
-
- Komunikatorka
Z busom grem nazaj v Ljubljano. Tja pa še ne vem, mogoče bom šla z busom, če je še prosto, drugače pa z vlakom, ampak moram potem cel dan čakat.
Z vlakom se nisem še nikoli vozila okoli, tako da mi je to nekaj totalno neznanega
Drugače priletim v Treviso ob pol 10h zvečer, torej prepozno za vlak do Lj.
Imam tudi že izbran hotel, ki je blizu postaje Mestre pa niti ni tako zelo drag. Verjetno bom kar v hotel šla, če praviš, da je postaja bolj zanemarjena.
Z vlakom se nisem še nikoli vozila okoli, tako da mi je to nekaj totalno neznanega

Imam tudi že izbran hotel, ki je blizu postaje Mestre pa niti ni tako zelo drag. Verjetno bom kar v hotel šla, če praviš, da je postaja bolj zanemarjena.
HASTA LUEGO
-
- Cosmopsiho
Ve kera, kje se da v Benetkah parkirat za normalno ceno, tok da se da it v center al po vodi/peš pol, tko za par urc?
Ne rabim za letališče, ampak Benetke na splošno.

Ne rabim za letališče, ampak Benetke na splošno.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Pol nisem nič čekirala foruma, smo že štartal. Tko da evo, mal zapoznel hvala za odgovor! 

Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!