Balkan Roadtrip

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 10. Jun. 2009 21:21

Malo sem pogledala, pa nisem našla nobene podobne teme...pa tut spomnim se ne, da bi kdaj bila kakšna.

Torej z eno kolegico planirava letos 14dnevni roadtrip po Balkanu. Mogoče bova šle dol samo do Dubrovnika, mogoče bova zavile do Bolgarije, skratka, bo spontano pa ful luštn (upam :D). Jaz navijam za Lj-Zagreb-Beograd-Sofia-nekje obala v Bolgariji pa pol nazaj Sofia-Skopje-Sarajevo pa nazaj gor...sam to je precej vožnje pa mi že godrnjajo zraven hehe.

A je kdo kdaj šel? Kje ste spali, a je bil problem dobiti prenočišče, če se en dan odločiš, da bi pač v eni vasi nekje prespal? Kje ste imeli dobre izkušnje, kje slabe?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 10. Jun. 2009 22:34

Hm. Sicer nimam velik izkušenj s tem, bi pa vseen predlagala, da se v naprej rezervira kakšna prenočišča vsaj za kraje, kjer veš, da misliš dlje ostat, za sproti bi se pa že moral kej najdt kje, če ne pa vsaj mal pobrskaš po netu za možna prenočišča.

Vem, da to vzame čar spontanosti, sam .. kaj pa vem, če ne pa spalke ven pa na najbližjo njivo. :D
nadya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a nadya » 10. Jun. 2009 23:25

Jst sm šla prejšno poletje z setsrično.
Šle sve pa Sarajevo, Mostar, Neum, Dubrovnik, Črna gora..

Z prespat sva si spotoma najdle, sploh ob morju, turistična mesta, tam te ljudje na cesti čakajo pa nudijo sobo...
v Bosni pa ČG so sobe zelo poceni (okoli 12eur)..

Ta kašna večja mesta je pa mogoče bolje da v naprej malo pogledaš, ker v Sarajevu sve midve spale pri sorodnikih..

Same dobre izkušnje :D Nepozabno...
tancica2
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 4. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tancica2 » 03. Jul. 2009 16:19

nadya... eno vpr. planiram it na izlet v lastni rešiji z vlakom v sarajevo za 4/5 dni pa še mostar pogledat. spala bova v enem hotlecku v centru (vsaj tako piše v opisu hotela) mi lahko daš kakšen nasvet kaj je res dobr pogledat? pa kje se da kej dobr žurat, pa na splošno kakšne so kej cene., ljudje itd... fuuuuul ti hvala za kakršen koli nasvet!
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 05. Jul. 2009 12:09

Zvoncica napisal/-a:Malo sem pogledala, pa nisem našla nobene podobne teme...pa tut spomnim se ne, da bi kdaj bila kakšna.

Torej z eno kolegico planirava letos 14dnevni roadtrip po Balkanu. Mogoče bova šle dol samo do Dubrovnika, mogoče bova zavile do Bolgarije, skratka, bo spontano pa ful luštn (upam :D). Jaz navijam za Lj-Zagreb-Beograd-Sofia-nekje obala v Bolgariji pa pol nazaj Sofia-Skopje-Sarajevo pa nazaj gor...sam to je precej vožnje pa mi že godrnjajo zraven hehe.

A je kdo kdaj šel? Kje ste spali, a je bil problem dobiti prenočišče, če se en dan odločiš, da bi pač v eni vasi nekje prespal? Kje ste imeli dobre izkušnje, kje slabe?

Jaz sem bila na takem roadtripu 2 leti nazaj, v bistvu še na daljšem.

Me smo rezervirale smao prvi hostel in sicer v Beogradu potem pa vse spotoma. Večinoma smo spale v sobah, ki jih oddajajo domačini, na Ohridu tudi v hotelu. S prenočišči res ni problema razen, če prideš sredi noči nekam...če pač nimaš prenočišča maš dve opciji, če je to bolj turističen kraj majo zihr kakšne informacije pa ti tm povejo kaj pa kako ampak ponavadi ti hočejo prodati bolj drage sobe in hotele (ne vem kakšen bdget imaš ti). Druga opcija pa je, da ko prideš v mesto/vas kjer bi rada prespala enostavno greš na kavo v prvi lokal al pa tist k je najbolj poln in enostavno kelanrja vprašaš, če ve kje oddajajo sobe - velika možnost je, da jih celo on. :D

Me nismo mele nobenih slabih izkušenj ne v Srbiji, ne v Makedoniji, ne ko smo šle skozi Albanijo, ne potem v Črni Gori, Hrvaški in Bosni. Vse je blo superfajn in takoj bi šla še enkrat. Ljudje so prijazni, videt se da ful, itd.

Pač če te še kej zanima bl natančno mi pa lohk pošleš tud ZS.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 05. Jul. 2009 15:54

v začetku avgusta je Guča! Baje ni za spustit! :D
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 07. Jul. 2009 19:56

ok, jaz sem šla balkan trip dve leti nazaj....
naša pot: dubrovnik - ob obali do črne gore - po obali črne gore do ulcinja - skadarsko jezero - podgorica - trebinje (BiH) - mostar - međugorje - sarajevo - domov. trajalo je 7 dni, tako vidva lahko ta krog malo razširita :)
no gremo po vrsti:
1. hrana super, poceni ampak na žalost sem potovanje končala z bruhanjem in drisko, tako da pazite
2. folk je ql (razen na hrvaškem), pomagajo ti, svetutjejo bla bla bla...
3. prenočišča niso bila problem, samo sob ne smete iskat ravno v mestih npr. v dubrovniku ali budvi, ker je vseeee zasedeno. raje se peljite še par km naprej v kašno bolj oddaljeno vas in tam ziher najdete frej sobe npr. mi smo poceni stanovali v Župi Dubrovački.

ok to je na hitro, če te še kaj zanima pa vprašaj :)

lp
Butterfly-Princess
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 8. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Butterfly-Princess » 10. Avg. 2009 7:14

Jaz pa moj sva šla zdaj Banja Luka-Sarajevo (sma prespala 8km pred Sarajevom kar na enem gradbiscu v spalnih vrecah pred avtom), ko sva se zbudla pa sva šla v CG. Ceste iz Sarajeva do CG so zelo slabe, sploh njihovi tuneli, ki bi pri nas zgledali ko rudarski tuneli (malo te vse spomni na grozljivko, ampak je dozivetje, ki se mu kasneje smejes), dala sva dol celo cg obalo (en dan sva skocla na hrvasko zmes, Dubrovnik(najdrazji je bil v celem potovanju)), v Ulcinju sva se zadrzala najvec casa, ker je res lep, potem sva sla v Tirano, domov pa v Ohridsko jezero, Skopje, Nis, Beograd in Novi Sad. Spala sva predvsem v kampih, ceprav je Crna Gora slabo organizirani z njimi, sploh v okolici Budve so zelo slabi in jih ne priporocam. (tam sva kampirala v kampu Jaz- ocenila bi ga z oceno ena!), v Herceg Novem je kamp bil super, samo topla voda zafrkava v poznih urah, v Ulcinju pa nimam pritozb nad kampom, sva pa kampirala v kampu Tomi, sploh dosti slovencev je tam. v Tirani sva spala v hotelu, ceprav se cene gibljejo tam zelo visoko, sva najdla iglo v senu in dobila sobo za 25€ za dva.
Makedonijo sva le preckala, v Srbiji pa sva spala v avtu, na bencinski postaji, 17km pred Beogradom.

Skratka preden sem sla so me opozorili na svoje stvari, da kradejo, da kradejo tudi avte, ipd. Jaz pa sem dobila drugacen obcutek. V Tirani nama je en pijanec nekaj pravil, tezil, pa je prisel policaj in ga odstranil.. Nisva poznala jezika (ze od Ulcinja dalje srbscine ne poznajo) in sva za pot zmeraj vprasala policaja, ki pa je vsak znal anglesko in bil prijazen. Poceni je res, ceprav sma se midva vcasih zaletela v prvo gostilno in placala mogoce pol krat vec kot bi pri naslednji, tak da ce bo gledala kera na denar, naj zunaj pred restavracijo malo menije pogleda, majo cene poleg napisane ;) kaj se? Aja, na mejah,.. komplicirajo itak samo hrvati (standard), pri nama pa so se albanci, saj ma moj lubi poskodovan pasus (list mu je ven odpadel,hjoj) in so mislili da je ponarejen.
Dozivis marsikaj, zapravis toliko kot bi odstel za kaksne pocitnice v Barceloni, 8dni recimo.. tako da.. midva sva se odlocla za balkan turo, v lastni reziji, ko bodo otroci pa boma polnila zepe tur.agencijam ;)

joj to se,.. valuta,denar..hrvati itak ne sprejemajo evrov (grr), crna gora ma evro valuto, tam je vse brez problema, bosna ima svojo bosansko marko, ampak ce mas evre jih bodo tudi sprejeli, vedno pac povprasajo (tudi v drugih drzavah) ce imas kaj "sitno" to pac pomeni, da nocejo da jim das zelen, al pa celo roza bankovec ven, ampak pricakujejo da mas 5ke, 10ke, vrnejo pa ti ce le majo v evrih ce ne pa v njihovem denarju, isto je pri albaniji, makedoniji in srbiji. Je pa res, da kovancev evrov ne sprejemajo. So pa valda bolj veseli ce imas njihovo valuto (menjalnice so slabo naseljene), pa se zate je lazje, ker te ne morjo okrog prinest, sploh albanci baje to radi pocnejo (ceprav spet, jaz nisem dobila tega obcutka)

Midva sva celo potovanje sla nenacrtno, kar bo bo, tudi za znamenitosti sva se zanasala na garmina (izdal naju je samo v crni gori, ki je ne pokriva), ali pa sva vprasala kakega domacina kaj priporoca- so res vsi prijazni, se razlozijo ti vse. Vem, da je najbolse nepricakovano, ampak predlagam, da si vsaj glavne znamenitosti, ki jih bote vkljucle v trip ogledale na internetu prej, ne pa da bote stale pred spomenikom pa čakale da pride domacin mimo da ga pocukate za rokav, tako kot sma midva :))

pa lep trip zelim ;)
You either want to be with me, or to be me.
Butterfly-Princess
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 8. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Butterfly-Princess » 10. Avg. 2009 7:21

Joj, pozabljiva jaz.. Sla sva za 14 dni, imela sva se grcijo v planu, pa tudi Sofijo pa ti cas ne dopusca, no vsaj nama ni. Ce gre kera v te kraje me lahko kontaktira, ji povem kaksno izkusnjo ;)
You either want to be with me, or to be me.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 14. Avg. 2009 0:16

No evo me, javljam se iz Dubrovnika :D

Šle smo Pag-Split-Makarska- Cavtat-Budva-Dubrovnik, sledi še Sarajevo. Na poti so bili postanki še v večjih mestih, itak pa, da je bilo povsod fino :razz:

Se javim še od doma za malo več podrobnosti ;)
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 03. Jul. 2010 11:04

mene tudi ful vleče ta varjanta ... ampak za letos mam že druge stvari v planu, pa tudi nisem lih pri denarju, tako da upam da mi naslednje poletje rata :)
do takrat bom pa že našla koga ki bi šel zraven .. ker zaenkrat mojim kolegicam ni lih da bi šle na tako dolgo pot z avtom, pa za njih more bit vse vnaprej splanirano do potankosti ... meni je pa ravno največji čar tega, da vzameš avto in greš .. približno si zastaviš cilj v katerih večjih krajih bi se ustavil, v katerih državah, vse ostalo pa spontano ..
no, jst bi šla hrvaška - črna gora - čez albanijo do makedonije - srbija - bosna .. fajn bi bla še kakšna bolgarija vmes, al pa mogoče celo dol do grčije ... :D
nevem res, kaj ima večina mojih znancem tolko proti balkancem, že hrvaško mejo jim je težko prestopit, ker sovražijo vse ljudi dol ... jst si pa ful želim cel balkan videt :)
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 03. Jul. 2010 13:49

O lej jo, moja tema :razz:

Jah pri meni ni bilo nikjer panike, za dobit spanje, razen v Kotorju, pa še tam so naju pol usmerili na en verski študentski dom, kjer sva mele luksuzno sobo za đabe...čist prazen dom, vse ostalo pa zasedeno :)

Ful priporočam tut rentan avto, ker ima itak kasko in te res ne skrbi, če bi ti kdo kej hotel poškodovati. Nama je bilo škoda vzet lastne avte, pa še en good price sva dobile, k je prijateljica poznala enega tam v rentacarju...

Ej če greš dol do Grčije...a še vozi Anek lines al pa kakšen drug trajekt do Trsta? To bi bila tut opcija ;)
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 05. Jul. 2010 19:16

Kako je pa pol kaj s tem, ko pustiš avto? Moj nima glih kripe pa mu ni za dol it z avtom glih iz razloga, da ga neb ukradl al pa kej. In ga sploh ne morem prepričat. Mogoč pa pride kakšna varianta z vlakom.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 05. Jul. 2010 21:47

Jah medve sva glih zato vzele rentacar...kar se pa tiče parkinga, sva pa skor vedno puščale na dvorišču od apartmaja, v Kotorju sva plačale enkrat za pol ure, pa še to se je pol frendica zdilala, da nama je še tist evro vrnil nazaj, hehe. Balkan pač :)

V Dubrovniku smo mele za ograjo, v Splitu na cesti, evo tam mi je bilo malo bad, sploh k je bila malo sumljiva soseska, sam hvala bogu je avto počakal nepoškodovan.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov