Jaz pa moj sva šla zdaj Banja Luka-Sarajevo (sma prespala 8km pred Sarajevom kar na enem gradbiscu v spalnih vrecah pred avtom), ko sva se zbudla pa sva šla v CG. Ceste iz Sarajeva do CG so zelo slabe, sploh njihovi tuneli, ki bi pri nas zgledali ko rudarski tuneli (malo te vse spomni na grozljivko, ampak je dozivetje, ki se mu kasneje smejes), dala sva dol celo cg obalo (en dan sva skocla na hrvasko zmes, Dubrovnik(najdrazji je bil v celem potovanju)), v Ulcinju sva se zadrzala najvec casa, ker je res lep, potem sva sla v Tirano, domov pa v Ohridsko jezero, Skopje, Nis, Beograd in Novi Sad. Spala sva predvsem v kampih, ceprav je Crna Gora slabo organizirani z njimi, sploh v okolici Budve so zelo slabi in jih ne priporocam. (tam sva kampirala v kampu Jaz- ocenila bi ga z oceno ena!), v Herceg Novem je kamp bil super, samo topla voda zafrkava v poznih urah, v Ulcinju pa nimam pritozb nad kampom, sva pa kampirala v kampu Tomi, sploh dosti slovencev je tam. v Tirani sva spala v hotelu, ceprav se cene gibljejo tam zelo visoko, sva najdla iglo v senu in dobila sobo za 25€ za dva.
Makedonijo sva le preckala, v Srbiji pa sva spala v avtu, na bencinski postaji, 17km pred Beogradom.
Skratka preden sem sla so me opozorili na svoje stvari, da kradejo, da kradejo tudi avte, ipd. Jaz pa sem dobila drugacen obcutek. V Tirani nama je en pijanec nekaj pravil, tezil, pa je prisel policaj in ga odstranil.. Nisva poznala jezika (ze od Ulcinja dalje srbscine ne poznajo) in sva za pot zmeraj vprasala policaja, ki pa je vsak znal anglesko in bil prijazen. Poceni je res, ceprav sma se midva vcasih zaletela v prvo gostilno in placala mogoce pol krat vec kot bi pri naslednji, tak da ce bo gledala kera na denar, naj zunaj pred restavracijo malo menije pogleda, majo cene poleg napisane

kaj se? Aja, na mejah,.. komplicirajo itak samo hrvati (standard), pri nama pa so se albanci, saj ma moj lubi poskodovan pasus (list mu je ven odpadel,hjoj) in so mislili da je ponarejen.
Dozivis marsikaj, zapravis toliko kot bi odstel za kaksne pocitnice v Barceloni, 8dni recimo.. tako da.. midva sva se odlocla za balkan turo, v lastni reziji, ko bodo otroci pa boma polnila zepe tur.agencijam
joj to se,.. valuta,denar..hrvati itak ne sprejemajo evrov (grr), crna gora ma evro valuto, tam je vse brez problema, bosna ima svojo bosansko marko, ampak ce mas evre jih bodo tudi sprejeli, vedno pac povprasajo (tudi v drugih drzavah) ce imas kaj "sitno" to pac pomeni, da nocejo da jim das zelen, al pa celo roza bankovec ven, ampak pricakujejo da mas 5ke, 10ke, vrnejo pa ti ce le majo v evrih ce ne pa v njihovem denarju, isto je pri albaniji, makedoniji in srbiji. Je pa res, da kovancev evrov ne sprejemajo. So pa valda bolj veseli ce imas njihovo valuto (menjalnice so slabo naseljene), pa se zate je lazje, ker te ne morjo okrog prinest, sploh albanci baje to radi pocnejo (ceprav spet, jaz nisem dobila tega obcutka)
Midva sva celo potovanje sla nenacrtno, kar bo bo, tudi za znamenitosti sva se zanasala na garmina (izdal naju je samo v crni gori, ki je ne pokriva), ali pa sva vprasala kakega domacina kaj priporoca- so res vsi prijazni, se razlozijo ti vse. Vem, da je najbolse nepricakovano, ampak predlagam, da si vsaj glavne znamenitosti, ki jih bote vkljucle v trip ogledale na internetu prej, ne pa da bote stale pred spomenikom pa čakale da pride domacin mimo da ga pocukate za rokav, tako kot sma midva

)
pa lep trip zelim

You either want to be with me, or to be me.