Avstralija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Innaa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 1. 2006
Jaz sem bila lani novembra za mal več kot en mesec, kaj naj recem zaljubis se v to deželo in kar hudo ti je iti nazaj še posebej če veš da boš na letalu več kot 30ur. Tam nisi nikoli sam in plaže so zakon. Jaz sem šla sama in vam povem da toliko ljudi spoznaš z vsega sveta. In vsi so odprti in prijazni. Svetujem to deželo ker prideš drugačen nazaj, kot prerojen.
-
cosmy - Debatorica
- Na forumu od: 16. 7. 2005
midsva z dragim sva se nedolgo nazaj odločala, ali bi šla poleti na morje ali raje kasneje v Avstralijo... itak bi cena pršla skorej ista, ker bi plačala samo letalsko karto, ker ma lubi neke sorodnike tam...zdej sva sicer nazaj pri morju, ampak ne dvomim v to, da ne bi enkrat šla!
Peek-a-boo!
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
jz mam pa sorodnike dol.2× sm že bla u avstraliji ampak to ko sm bla še ful mala tak da se ne spounem nič, razen par malenkosti pa še tist je bol medlo ampak mam namen it to leto, če ne pa v naslednjih dveh ponovno..živijo pa moji sorodniki blizu gold coasta (nevem kolk poznate avstralijo)-v Brisbane-u in ko gledam slike pa video posnetke od takrat ko sm bla tam..jumi pa moj star ata gre vsako zimo v avstralijo (k svojemu bratu) in pol ko mi prnese svašta od tam+sveže fotografije&posnetke me še bol razrajca tak da komaj čakam da grem, edino malo hecno mi bo vrjetno prve dni glede na to da nism vidla sorodnikov že 5let (odkar so bli nazadnje pri nam) in bo skor tak ko da bi prišla k tujcem ker se vidimo na douge časovne razmike ker avstralija-slo ni ravno blizu, da bi se obiskoval vsak tedn al pa mesec
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
*Marshy* - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 1. 2006
- Kraj: KrAiNsTeRdAm
Ufff...jaz mam z Avstralijo take načrte. Najprej bi rada tam opravljala preko naše fakultete prakso ali pa diplomo, potem bi se pa za vedno preselila tja ali pa vsaj za nekaj časa, potem bi šla pa v kakšno Argentino...v glavnem nekam, kjer ne poznajo zime...Ampak Avstralija ostaja zaenkrat moja sanjska dežela:)
Nič ni tako močno kot sanje, kako ustvarjati prihodnost.
-
Naty - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: R`dam
Glede cunj bi jaz rekla, da so mnogooo cenejše in lepše kot v Sloveniji (večja izbira) pa še z modnimi smernicami so oni za pol leta do leto dni pred nami. Ko sem šla prvič dol, mi je teta rekla naj grem s praznim kovčkom, ker si bom tam lahko vse nakupila, pa ji nisem nekako verjela in sem šla s polnim kovčkom, zato pa sem morala nazaj domov z dvema polnima.
Ko sem šla drugič sem pa vsekakor upoštevala nasvet in si spakirala samo najnujnejše...
Ko sem šla drugič sem pa vsekakor upoštevala nasvet in si spakirala samo najnujnejše...
"Ni dovolj, da imamo odprte oči, potrebno je imeti tudi odprto srce."
-
metron - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 12. 2004
- Kraj: LjUbLjAnA
Ful me zanima, kva folk vidi v Avstaliji. Mene nikol ni fascinirala - mogoče že bolj Nova Zelandija, pa še to predvsem zaradi življenjskih pogojev. Meni je Avstralija pusta - mesta so mu pusta, plaže so mi puste, ljudje mi sploh ne potegnejo. Je pa zanimivo, da je 80% ljudi k ji poznam blazno navdušenih nad A.
-
_kocka_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 2. 2006
- Kraj: Dolenjska
Ja pa si ze dejansko bil v Avstraliji? Metron?
Moj brat pa ravno sedaj podpisal pogodbo za delo v Avstraliji (trener smucanja)..... In ga grem poleti obiskat... Tiruriruuuu... Komej cakam!
Moj brat pa ravno sedaj podpisal pogodbo za delo v Avstraliji (trener smucanja)..... In ga grem poleti obiskat... Tiruriruuuu... Komej cakam!
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
-
*barby* - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 3. 2006
wannabe napisal/-a:js bom kupla nepovratno karto za v australijo
mogoče mi bo tok ušeč, da ne bom več nazaj pršla
ja jst bi tako karto kupla ja hehe
ja moja teta je dala u 3mescih celo avstralijo če vidla je od-do
in je bla zlo navdušena..zelo prjazni pa tko...jst grem sam da mal našparam
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
ni glih to moje sanjsko potovanje sam itak dab šla. neki novga, zanimivga,...tko za ene 2 mesca bi šla s svojim tipom, za kej manj se pa ne splača.
sanjati je lepo.
sanjati je lepo.
- renc
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 1. 2005
Napadi morskih psov so zelo redki. Smrtonosne meduze sicer imajo sezono (cisto na vrhu Queenslanda), takrat se seveda nihce ne kopa v morju. Drugje je varno. Muhe so nadlezne predvsem v notranjosti, kjer je zelo vroce. Glede vremena je najbolj OK v Qeenslandu, se posebno okoli Gold Coast, ki je tudi najpopularnejse turisticno obmocje. Zimo (okoli 17 stopinj) imajo pribl. 2 meseca, ostalo je pomladno/poletno vreme. Melbourne (kjer zivim) ima najbolj nestanovitno vreme, pozimi okoli 12-16 preko dneva, poleti se zna temperatura spustiti za 10 stopinj v pol ure, nic ni nenavadnega, ce je 18 ali 38.
Glede cunj je vse drazje kot v Evropi (seveda ce izvzamemo cisto poceni cunje made in China), posebno evropske znamke so precej drazje. AUS je eno sezono nazaj, kar se tice mode (tu je sedaj jesen-zima 2005/06).
Glede cunj je vse drazje kot v Evropi (seveda ce izvzamemo cisto poceni cunje made in China), posebno evropske znamke so precej drazje. AUS je eno sezono nazaj, kar se tice mode (tu je sedaj jesen-zima 2005/06).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov