Avstralija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Uporabniški avatar
villa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a villa »

Glede na velikost Australije ti sorodniki bolj malo pomagajo. Razen če te bodo zastonj vozili po celi AUS in ti plačevali prenočišča ali pa če jih imaš raztresene po celi državi.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

^mislim, da je po celi avstraliji brezveze potovati, ker je marsikje področje nenaseljeno ali pa so kmetije (česar si ne mislim ogledovati).
glede avstralije je zame glavna destinacija sidney. in ja, tudi ven iz sidneya so me sorodniki pripravljeni peljati, ko pridem nekajkrat v življenju. :wink:
prenočišča mi ni treba plačevati, ker lahko spim pri njih. :D

ne razumem, kaj bi delala ti po celi avstraliji. no vsaj jaz, ko grem na počitnice, ne mislim obhoditi cele države. če pa že, pa se vračam večkrat. smisel mojih počitnic je uživanje, lenarjenje, ogled bližnjih zanimivosti, po možnosti plaža in kopanje... ne pa vsakodnevno pakiranje in presedanje z avtobusa na vlak. :)

torej naj bo jasno, ko bom šla v avstralijo, bo to sidney in ne potovanje gor in dol po celi državi (kontinentu), ki me v večini sploh ne pritegne. da ne bo še koga zmedlo. :wink:
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Lilli* »

^No pa saj vsak ima svoje želje in hvala bogu ti si predstavljaš počitnice tko..nekdo spet drugače :wink:
Jaz za sebe vem, da ko bom tam definitivno ne bom na samo enem mestu oz. si želim videti in spoznati tudi druge kraje pa tudi če bom vsak dan na busu ali letalu. Sicer je lepo ležat na plaži se nastavljati sončku in preprosto uživati..ampak za to mi ni potrebno it lih v Avstralijo :lach: Ležim na plaži lahko za nekaj eurov kar na hrvaškem...če pa res odštejem nekaj sto ali morda tisoč eurov pol pa res hočem videt kolko je le mogoče :wink:

Hočem rečt to, da če že grem tko daleč za tolk denarja pol res hočem neki videt...in Avstralija ni še zdaleč dolgočasen kontinet, ki ima poleg Sydneya le še samotne farme...so lepe stvari tam za videt verjemi :wink:
Upam, da si kdaj že slišala za Uluru pa koralni greben, pa tud poleg Sydneya je še nekaj lepih večjih mest (mal sem bila sarkastična zdaj vem :D )
Mene dolgo časa tudi ni nič kaj preveč fascinirala ampak, ko sem jo začela bolj spoznavat (predvsem skozi knjig) verjamem, da mora biti v živo še dosti dosti lepše!
Glede sorodnikov se strinjam z villo...imam tudi jaz tam sorodnike (sicer jih še nikoli v življenju nisem videla) sam so tam ja...pa mi to nevem kaj mislim da nebi pomagalo, morda bi bila dan ali dva pri njih pol bi pa itak šla naprej...
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

*Lilli* napisal/-a:in Avstralija ni še zdaleč dolgočasen kontinet, ki ima poleg Sydneya le še samotne farme...

Seveda ne, ma še Surfers paradise u Queensland-u :D :freude: .

Avstralija me, poleg moje prve ameriške obsesije, mika najbolj. Definitiuno moram videt (sprobat?!) use tiste surf spote, se nagledat koralnega grebena iz lufta, slikat pod eukaliptusom, požokat koalco, fotkat kenguruja, zvohat dingota, se ustrašt vombata, ... pa zbrat za karto do tja :embarrassed: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

:D
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 20:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

villa napisal/-a:@Tamala_mrha
Poglej na spletno stran http://www.couchsurfing.com/mapsurf.html

Poiščeš člane iz npr. Avstralije, pregledaš njihove profile, in pošlješ mail, če bi te bili pripravljeni gostiti. Večinoma brez problemov dobiš prenočišče, predvsem pa se gre za to, da spoznaš državo skozi oči domačinov. Ponavadi ti razkažejo svoj kraj, te peljejo na kakšno žurko in tu nudijo brezplačno prenočišče.

Sama sem tako potovala po Šri Lanki, ZDA..., vedno brez problemov. Vsekakor pa je potrebna določena mera previdnosti, kot pri vsaki stvari.

Plaže so res lepe, predvsem pa se splača it tja zaradi koralnega grebena. Če želiš samo lepe plaže pol imaš bližje Tajsko (Phi Phi), Maldive, Karibske otoke...Plaže takšne, kot jih gledaš na razglednicah. Drugače pa imaš iz Avstralije kratko pot do Francoske polinezije, ki slovi po najlepših plažah na svetu...

Hvala za razlago in link. Pa je to drugače kolikor toliko varno? Mislim, a majo vsi ti potencialni gostitelji kakšno agencijo ali kaj podobnega, ki jih preverja, če je vse tako kot mora biti (kot npr. pri au pair) in da veš h komu greš ali je to bolj na lastno pest? :?
Uporabniški avatar
villa
Sramežljivka
Sramežljivka

@Tamala_mrha Noben gostitelj nima za sabo nobene agencije. Sam se registriraš na spletni strani in začneš s sprejemanjem popotnikov oz. z gostovanjem pri drugih. Ponavadi vsi pod profil gostitelja napišejo svoje vtise, ki ti potem služijo kot priporočilo. Jaz sem začela na Šri Lanki, pri domačinu, ki je gostil že ogromno popotnikov, ki so o njem pisali vse dobro. Torej nisi preverjen od agencije, ampak od popotnikov. Vedno pa je potrebno poslušat svoj sedmi čut in potovat v skladu z zdravo kmečko pametjo :)

@gaby_ Sidney pri meni do sedaj kraljuje na prvem mestu lestvice najlepših mest na svetu, kljub temu pa je Avstralija veliko več kot to. Če se boš kdaj odločila za to pot in boš Avstralijo bolj podrobno spoznala te bo hitro potegnilo še kam drugam. Drugače pa Sidney ni ravno najboljša destinacija za kopanje in ležanje na plaži...

Vsak ima svoj način in svoje razloge za potovanja. Če pa misliš, da je poseljen in vreden ogleda samo Sidney, vse ostalo pa je neposeljeno in kmetije, potem zelo slabo poznaš Avstaralijo. In glede na to, da misliš, da je dovolj, če imaš tam sorodnike, da te oni malo popeljejo naokoli, potem tudi o razdaljah in veilkosti Avstralije nimaš prave predstave.
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Jst mam pa sorodnike (2družine) v Avstraliji, v Brisbane-u in grem lahko tja kadarkol bi me prjel pod pogojem, da mam denar za karto. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

*Lilli* napisal/-a:^No pa saj vsak ima svoje želje in hvala bogu ti si predstavljaš počitnice tko..nekdo spet drugače :wink:
Jaz za sebe vem, da ko bom tam definitivno ne bom na samo enem mestu oz. si želim videti in spoznati tudi druge kraje pa tudi če bom vsak dan na busu ali letalu. Sicer je lepo ležat na plaži se nastavljati sončku in preprosto uživati..ampak za to mi ni potrebno it lih v Avstralijo :lach: Ležim na plaži lahko za nekaj eurov kar na hrvaškem...če pa res odštejem nekaj sto ali morda tisoč eurov pol pa res hočem videt kolko je le mogoče :wink:

Hočem rečt to, da če že grem tko daleč za tolk denarja pol res hočem neki videt...in Avstralija ni še zdaleč dolgočasen kontinet, ki ima poleg Sydneya le še samotne farme...so lepe stvari tam za videt verjemi :wink:
Upam, da si kdaj že slišala za Uluru pa koralni greben, pa tud poleg Sydneya je še nekaj lepih večjih mest (mal sem bila sarkastična zdaj vem :D )
Mene dolgo časa tudi ni nič kaj preveč fascinirala ampak, ko sem jo začela bolj spoznavat (predvsem skozi knjig) verjamem, da mora biti v živo še dosti dosti lepše!
Glede sorodnikov se strinjam z villo...imam tudi jaz tam sorodnike (sicer jih še nikoli v življenju nisem videla) sam so tam ja...pa mi to nevem kaj mislim da nebi pomagalo, morda bi bila dan ali dva pri njih pol bi pa itak šla naprej...

malo manj sarkazma ne bi škodilo, ne. :D in ja, vem da so tudi druge lepe stvari. ampak, če stanujem pri sorodnikih, še ne pomeni, da tega ne morem videti. kot sem napisala, so me pripravljeni voziti tudi malo dlje, ko sem nekajkrat v življenju v Avstraliji.
se pa strinjam s tabo, da nimamo vsi istih želja glede počitnic, in očitno tudi tako bližnjih in ustrežljivih sorodnikov ne. :wink:

renatka_ : tudi jaz. Le da so moji vsi v Sidneyu. :D
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Lilli* »

~NIA~ napisal/-a:moj sodelavc se bo zdej preselu v avstralijo, čez par mescev gre, ma že zrihtan stanvanje in vse dol.
čez neki časa gresta pa še žena in sinček za njima.. :D

poznam tud jaz podobno zgodbo...sta se tuki poročila in zdaj mislim,da nekaj mesecev nazaj, sta vse prodala, kar sta imela in se enostavno preselila tja...oba sta že dobila službo in zdaj čakata, na hiško v Sydneyu (obljubljeno jo imata tam proti koncu zime; tam je zdaj zima tko da govorim po njihovih letnih časih)...
moraš met jajca za kaj takega..jaz nevem, če bi tko takoj vse pustila za sabo in "izginila"

Sem se trudila, da bi ostala tiho pa enostavno ne morem..ne morem si pomagati, da ne bi pokomentirala gaby_ se strinjam z tabo ja.. vsi pač nimamo tako ustrežljivih (in bogatih) sorodnikov, ki bi imeli svoje letalo in bi me "popeljali malo dlje"..ker z avtom potovati..bi kar potrebovali nekaj dni, ali še več, da bi prišli do naslednjega večjega mesta...in na poti bi pa pol res lahko gledala bolj ali manj samotne kmetije..kar pa si že napisala da nimaš namena it gledat :wink:
Ok mislim da bo dovolj..mi je vse skupaj že smešno...ti maš pač svoj pogled in svoje razmišljanje jaz pa svojga.In mislim,da sve to zdaj že izrazile obe :D
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

*Lilli* napisal/-a:
Sem se trudila, da bi ostala tiho pa enostavno ne morem..ne morem si pomagati, da ne bi pokomentirala gaby_ se strinjam z tabo ja.. vsi pač nimamo tako ustrežljivih (in bogatih) sorodnikov, ki bi imeli svoje letalo in bi me "popeljali malo dlje"..ker z avtom potovati..bi kar potrebovali nekaj dni, ali še več, da bi prišli do naslednjega večjega mesta...in na poti bi pa pol res lahko gledala bolj ali manj samotne kmetije..kar pa si že napisala da nimaš namena it gledat :wink:
Ok mislim da bo dovolj..mi je vse skupaj že smešno...ti maš pač svoj pogled in svoje razmišljanje jaz pa svojga.In mislim,da sve to zdaj že izrazile obe :D

zdaj vidim, da ne.(mišljeno na odebeljeno besedilo v citatu) :D :razz:
no, meni ni smešno, če izrazim svoje mnenje in željo o počitnicah. ker navsezadnje je tema avstralija, torej lahko piše nekdo, da gre tja delat, nekdo da gre surfat, plavat, križarit, se vozit z avtomobilom, ali na obisk k sorodnikom. vsak ima svoje počitnice. in vsakemu ustreza nekaj drugega. torej spet ne razumem, kaj je smešnega na tem.
ampak ok, bom tudi jaz končala, ker svoje mnenje sem že povedala, vse ostalo je le še smetenje teme.
Uporabniški avatar
villa
Sramežljivka
Sramežljivka

@gaby_ vsak je podal pač svoj komentar na temo in mogoče pokomentiral tudi druge odgovore. Sicer pa je že bilo večkrat rečeno,da ima vsak svoj stil potovanja, in v tem ni nič slabega.

Ob tvojih odgovorih pač dobiš občutek, da Avstralijo slabo poznaš, glede na to, da je po tvoje vreden ogleda samo Sidney, da so ostalo le samotne kmetije, da se boš v Sidneyu vsedla v avtomobil, da te sorodniki malo popoljejo naokoli in ti razkažejo AUS (preračunaj si malo razdalje, to vseeno ni "pač malo dlje", če bi k tebi prišel sorodnik iz AUS, bi ga verjetno tudi bolj težko pač popeljala do Hamburga, pa Lizbone, pa Moskve...)...Sicer pa če imaš dovolj denarja in časa, da boš do AUS skupaj s postanki potovala skoraj dva dni, dala za karto zajeten kupček denarja, zato, da se boš sprehajala po Sidneyu in ležala na Bondi Beach-u...lepo, da si lahko to privoščiš, bi si verjetno tudi kdo od nas če bi si lahko...
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

villa napisal/-a:@gaby_ vsak je podal pač svoj komentar na temo in mogoče pokomentiral tudi druge odgovore. Sicer pa je že bilo večkrat rečeno,da ima vsak svoj stil potovanja, in v tem ni nič slabega.

se popolnoma strinjam, torej ne razumem pomena, da še enkrat pišem v to temo, ampak ok. kot si tudi sama povedala, ima vsaj svoj stil potovanja in vsak napiše kar mu paše. jaz nikjer v tej temi nisem napisala, da me moti, da greste eni na potovanje v avstralijo, presedate z letala na letalo in z avtobusa na avtobus. to je vaša možnost, vaše želje, torej ne vidim smisla, da bi pisala, kako je to bedasto in neumno in ne vem kaj še vse.
sem pa napisala, da to ni zame. torej ne razumem, zakaj se morate obregati v moje 'poste', če le napišem, da bom v avstraliji pri sorodnikih. res ne razumem, kaj je to takega, da ste morali porabiti eno stran o tem.
meni je pač to samoumevno, to so moje počitnice in takih si želim. In ja, hvalabogu, da si take tudi lahko privoščim.
in ne mislim s tem nič slabega, le povedati želim to (zadnjič), da je meni tak stil potovanja všeč. in če vam ni, je to vaše mnenje (ki ga lahko napišete) ni pa treba iz tega delati cele znanosti. :wink:

zdaj pa upam, da bomo končali razpravo o meni, mojih počitnicah in mojih sorodnikih. navsezadnje je tema o avstraliji, ki pa to vsekakor ni. :D
seendrahh
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Koper
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a seendrahh »

Jst imam kr nekaj sprodnikov v Avstraliji.
Dve moji teti sta v Sydneyu oziroma ne ..lažem. ena je se mi zdi da v Kiami(al kako se napiše).
Stric pa je v Geelongu ..no bla sm že fulkrat povabljena da naj pridem ker bi me radi vidli. mene pa očeta.
Enkrat sva celo se odločila, da bi šla za 6 meseceu ..potem je prišlo nekaj umes ..in zdaj sva na to čisto pozabla.
Z njimi se slišimo samo za novo leto.. drugače pa se ne kličemo neki pogosto..
Že če bi imeli za spat pa use to zastonj se res splača it pogledat ker si zelo zelo želim it :)
Karta pa je tam 1000 €..kr nekaj denarja no..

Zdj sm šla v New York za mesec dni ..
drugo leto pa s kolegicami načrtujemo Los Angeles
...2010 pa imamo u planu ohio, da ga malo raziščemo-mesteca..
pol pa pomojem potovanj malo konc ..in prišparat za Avstralijo! sm že omenla mojim dvem kolegicam(s katerimi potujem) pa so bile za ;)
No, mogoče pa bomo šle.. ;)
poljubci twoji u tami imaju cudnu moc .. to mi fali ;*
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

renatka_ napisal/-a:Jst mam pa sorodnike (2družine) v Avstraliji, v Brisbane-u in grem lahko tja kadarkol bi me prjel pod pogojem, da mam denar za karto. :)

Zakaj pol mi2 rineva v Portorož? :eek:
Odgovori