Au pair

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2005
Kraj: skoraj Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Chica Guapa » 08. Apr. 2009 8:32

!Katja! napisal/-a:preko česa si pa to iščete? preko kake agencije al to kr v svoji režiji preko interneta-aupair world-a pa teh strani? :)

Preko internetnih strani kot su au pair world, au pair options in tako naprej. Napiši v google au pair, pa ti bo našel kar veliko strani, kamor se lahko prijaviš.
HASTA LUEGO
!Katja!
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a !Katja! » 13. Apr. 2009 17:03

Kaj pa je mogoče katera imela(upam, da ne) kakšne resnejše težave v družini. Da je katero mogoče kdo psihično ali tudi fizično nadlegoval ali kaj gnjavil..?

Mene osebno bi bilo tega zelo strah.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 13. Apr. 2009 17:10

^^ Tudi jaz sem že razmišljala o tem. :? Raje bi skrbela za otroka, čigar starši bi bili za določen čas odsotni (na počitnicah, službeno odsotni ipd.), ker nočem tja priti in naleteti na kakšne probleme. No, jaz ustrezam večini kriterijev, ki jih družine razpišejo za varuške (znam tekoče angleško, imam izpit za avto...), edino česar nimam, so izkušnje z otroci. Pa smo tam. :D
!Katja!
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a !Katja! » 13. Apr. 2009 17:47

Samo meni se pa zdi, da je to tako delo ko niti ne rabiš nekaj ful znat tujega jezika(zaj čisto nič spet ne) oz. greš zato, da se ga naučiš...Veliko primerov sem že slišala, da so punce šle pa niso znale govorit pa so se potem tam naučile. Pa tudi na netu sem gledala pa jih ful zahteva, da znajo vsaj malo ne tekoče govorit.Res pa da je prednost, da prideš nekam in se lahko vse zmeniš.
Kaj mislite o tem?
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 13. Apr. 2009 18:42

Čisto možno, da kje res ne zahtevajo nekega pretiranega znanja jezika, pač pa samo osnovne veščine. Ampak predstavljaj si, da prideš tja, starši odidejo in te pustijo na milost in nemilost otroku, tvoja misija je, da dobro poskrbiš zanj, ga hkrati tudi zabavaš in paziš, da ne dela nekih bedarij, potem pa te nekaj vpraša oz. nekaj želi, po možnosti to pove še nerazločno (sploh če je še res majhen), ti pa ga ne razumeš in mu ne moreš oz. ne znaš ustreči. :? No, sicer sem pa jaz prišla do spoznanja (od lani), da to delo ni zame, saj bi verjetno zraven kakšne razvajene otročadi izgubila živce. :D
Uporabniški avatar
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2005
Kraj: skoraj Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Chica Guapa » 14. Apr. 2009 8:24

Ja, eden glavnih ciljev tega je, da izboljšaš svoje jezikovne sposobnosti :) Jaz sem bila v Španiji in španščino kar obvladam, ampak pri družini sem še veliko pridobila, sploh govorno - me ni več strah govorit. Pa tudi kakšne nove besede sem se naučila.

Nekatere družine sprejemajo tudi osebe, ki ne znajo dobro njihovega jezika in lahko potem obiskujejo jezikovni tečaj. Sama ne bi nikoli šla nekam, če ne bi dobro znala jezika ali če ne bi starši govorili vsaj še kakšen drug jezik za sporazumevanje z mano.
HASTA LUEGO
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 14. Apr. 2009 13:35

!Katja! napisal/-a:Kaj pa je mogoče katera imela(upam, da ne) kakšne resnejše težave v družini. Da je katero mogoče kdo psihično ali tudi fizično nadlegoval ali kaj gnjavil..?

Mene osebno bi bilo tega zelo strah.

jah jz vem da z eno od družin k merkam definitivno neb mogla z njimi žvet k mata že starša sama s sabo probleme (zakonske).

men je tut fajn če si z otroci sam, ker tko se laži česa domislm kukr tisto da me en od delč opazuje al pa vem da kolovrat pob ajti pa nemorm kr rečt 'a se gremo skrivat?'...pač mi to ful zavira če so zravn starši :)
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 08. Maj. 2009 10:14

.talia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a .talia » 16. Maj. 2009 16:17

Jaz bi pa prosila, da mi katera, ki je že bila aupair in je bila z družino zadovoljna, na zs napiše, katera družina je (če je slučajno na aupair world ali pač, če ve da iščejo), ker si ne upam tvegat.. ogromno jih ima negativne izkušnje..
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a .talia » 22. Maj. 2009 18:59

Pišite punce, pišite da tema ne bo poniknila :D
No..jaz sem našla eno družino..pa me zanima, koliko naj bi bila aupair plačana na uro? Men so rekli 5€, na teden naj bi delala 40 ur in to je potem preračunano kao na 120 €na 5 delovnih dni..(a sem jaz slab matematik al oni?)..
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 22. Maj. 2009 19:02

40ur/teden po 5€/h= 200€ na teden :wink:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a .talia » 22. Maj. 2009 19:15

hjoj jaz bom kar obupala nad iskanjem prave družine.. s tolkimi sem v kontaktu, ampak sej po telefonu me vse navdušijo in slikice..vse je čudovito, sam jaz nočem it živet k nekomu ki nima dokaza da so super.. sej sem se pogovarjala z aupairko od ene družine, njej je vse super, najboljše, pol pa vidim kolk je to plačano in da v bistvu lahko v sloveniji prišparam več kot če kam grem..
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 22. Maj. 2009 19:17

[quote=".talia"]hjoj jaz bom kar obupala nad iskanjem prave družine.. s tolkimi sem v kontaktu, ampak sej po telefonu me vse navdušijo in slikice..vse je čudovito, sam jaz nočem it živet k nekomu ki nima dokaza da so super.. sej sem se pogovarjala z aupairko od ene družine, njej je vse super, najboljše, pol pa vidim kolk je to plačano in da v bistvu lahko v sloveniji prišparam več kot če kam grem..[/quote]

prvo se pozanimaj kaj je bistvo aupaira. zaslužek vsekakor ni :wink:
.talia
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a .talia » 22. Maj. 2009 19:27

razumljivo, da ne- saj vem, bistvo je v tem, da živiš v novem okolju, se naučiš jezika in si pridobiš neke izkušnje- to je zame najpomembneje. Ampak obenem piše na profilu vsake družine: pomoč pri gospodinjstvu (kuhanje, likanje, čiščenje...), kar mi pove več kot dovolj- da sem samo še ena, ki bom mogla, tako kot pišejo mnoge punce na forumu, cele dneve gospodinjit ne pa se predvsem ukvarjat z otroci..
meni ni problem česa pospravit, skuhat ampak za služkinjo pa tud ne bom hodla..? :?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 22. Maj. 2009 20:41

prav je da vztrajas pri tem - js sm dobla tako druzino kjer nism mela nobenih zadolzitev v gospodinjstvu. (razn za sabo in tamalim pospravit). mislim da tisti ki prevec zahtevajo res zacnejo cist prevec izkoriscat...

aja kontakta druzine ti pa ne morm posredovat (mislim da si mi ti na ZS pisala?) ker nevem ce bi oni to zeleli, oz. mislim da je rekla da ne bo vec prek neta iskala au pair, ampak samo se preko poznanstev in pac...tuki ti zal ne morm pomagat.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov