Au pair
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
^cherry^ - Debatorica
- Na forumu od: 16. 3. 2008
Uf to je tema zame. Sm se odločla, da če letos ne nrdim slučajno mature (
), da si potem poiščem neki takega. Zanima me samo, če to ko se prijaviš moreš full dolgo čakat, da te kdo ''najde'' (npr. ko daš oglas) al je pač to dokaj hitro?

- tjash
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 10. 2005
bejons napisal/-a:Jst grem v Španijo letos....teh ponudb je full na aupair world!Drgač me pa zanima kako je s temi dokumenti pa zdravstvenim zavarovanjem če greš nekam za en let....Kam se morš to obrnt pa kaj morš zrihtat...a kdo mogoče ve?
hej! jst si tut rihtam za au-pair v belgiji, preko neta. mam familijo že zrihtano in sam še čakam rezultate izpita, upam da bo šlo skos

upam da ma kdo kj več informacij, mogoče sm sam bl leva k ne najdem na netu nč tazga

-
Ketika - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2007
- Kraj: Celje
Ne vem, če je ta tema še sploh aktualna, vendar jaz se trenutno nahajam na Irskem, kjer delam kot varuška. Družina je super, samo otroka sta... hja, včasih malo preveč sitna.
Kar se tiče dokumentov... zavarovanje si moraš v večini primerov urediti sam. lahko se obrneš na Sta Ljubljana, kjer ti bodo znali svetovati glede vsega.
Sama sem si uredila samo osnovno zavarovanje, ki mislim da krije do 15.000€ stroškov - to sem si dala za pol leta. Pride nekaj čez 100 €, ne vem več natančno. Za moje pojme se ne splača vzeti tistega, ki je najdražji in ki tudi največ vključuje, saj, če se ti zgodi kaj hujšega, boš tako šla domov, a ne? To je bolj za tiste primere, ko zboliš, gripa, angina itd. Če si boš pa zlomla nogo, pa tak ne boš mogla za otroki laufat
določene družine tudi plačajo letalsko karto, vendar so to res samo določene. Ponavadi že to prej omenijo v njihovem profilu oz. kasneje v osebnih pogovorih.
sama imam profil na www.aupair-world.net in morem reči, da je zanimanje veliko - v treh tednih me je kontaktiralo preko 200 družin.
Če greste prvič delat za varuško, je pomoje bolje, da greste nekam bližje, v Evropo recimo. Karkoli se zalomi, karte niso tako drage, da ne bi mogle priti domov oz. si kar direkt naprej najti družine in se prestaviti.
Če si pa v Kanadi, Ameriki, je pa dosti težje, kajti moraš delati kar par mesecev, da si boš plačala karto za nazaj. Pa še tukaj rabiš ogromno papirjev, če si pač rihtaš vizo oz. delovno vizo.
Dobro se pozanimajte, kaj vse potrebujete, da ni potem prepozno, ko ste enkrat na letališču in vas pol pošljejo nazaj.
Se mi zdi, da je tudi boljše iti k družinam z enim otrokom, mogoče dvem, ali pa da so otroci stari nad 6 let, kajti potem je dosti lažje delati z njimi. Jaz sem pri družini z dvema otrokoma, punčka bo junija stara 3 leta, fantek pa septembra 6. Poleg vsakdanjih pretepov, nagajanja, jokanja, so tudi lepi dnevi brez prepiranja.
Vikende sem načeloma prosta, edino če oba delata, jih potem čuvam.
Delo je zanimivo, hkrati pa zelo odgovorno.
Če ima katera še kakšno vprašanje, bom z veseljem odgovorila
Kar se tiče dokumentov... zavarovanje si moraš v večini primerov urediti sam. lahko se obrneš na Sta Ljubljana, kjer ti bodo znali svetovati glede vsega.
Sama sem si uredila samo osnovno zavarovanje, ki mislim da krije do 15.000€ stroškov - to sem si dala za pol leta. Pride nekaj čez 100 €, ne vem več natančno. Za moje pojme se ne splača vzeti tistega, ki je najdražji in ki tudi največ vključuje, saj, če se ti zgodi kaj hujšega, boš tako šla domov, a ne? To je bolj za tiste primere, ko zboliš, gripa, angina itd. Če si boš pa zlomla nogo, pa tak ne boš mogla za otroki laufat

določene družine tudi plačajo letalsko karto, vendar so to res samo določene. Ponavadi že to prej omenijo v njihovem profilu oz. kasneje v osebnih pogovorih.
sama imam profil na www.aupair-world.net in morem reči, da je zanimanje veliko - v treh tednih me je kontaktiralo preko 200 družin.
Če greste prvič delat za varuško, je pomoje bolje, da greste nekam bližje, v Evropo recimo. Karkoli se zalomi, karte niso tako drage, da ne bi mogle priti domov oz. si kar direkt naprej najti družine in se prestaviti.
Če si pa v Kanadi, Ameriki, je pa dosti težje, kajti moraš delati kar par mesecev, da si boš plačala karto za nazaj. Pa še tukaj rabiš ogromno papirjev, če si pač rihtaš vizo oz. delovno vizo.
Dobro se pozanimajte, kaj vse potrebujete, da ni potem prepozno, ko ste enkrat na letališču in vas pol pošljejo nazaj.
Se mi zdi, da je tudi boljše iti k družinam z enim otrokom, mogoče dvem, ali pa da so otroci stari nad 6 let, kajti potem je dosti lažje delati z njimi. Jaz sem pri družini z dvema otrokoma, punčka bo junija stara 3 leta, fantek pa septembra 6. Poleg vsakdanjih pretepov, nagajanja, jokanja, so tudi lepi dnevi brez prepiranja.
Vikende sem načeloma prosta, edino če oba delata, jih potem čuvam.
Delo je zanimivo, hkrati pa zelo odgovorno.
Če ima katera še kakšno vprašanje, bom z veseljem odgovorila

-
Ketika - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2007
- Kraj: Celje
osnova je 90€ na teden. Pol je pa odvisn, kolk še dodatno delam - recimo med vikendi pa to. Ni neki ful velik, ampak glede na to, da nimaš stroškov za hrano pa nič, je dost. Se pa splača še najti kakšno dodatno delo. Pogovarjala sem se z enim fantom, ki je delal kot natakar in je imel nad 12€ na uro. Če delaš samo ob sobotah, po 8 ali 9 ur, se da še dobro zaslužit zraven. Pa tudi stike navežeš.
Razmišljam, da ko bom prenehala delat, bom še ostala en mesec tu, živela v hostlu al pa nekje poceni in kelnarila ta čas. Če si malo preračunaš, se da super zaslužit. Res je, da je tudi višji standard, vendar... sploh pa se da zaslužit, če delaš v večjih mestih... Dublin, London... če maš jajce seveda
Razmišljam, da ko bom prenehala delat, bom še ostala en mesec tu, živela v hostlu al pa nekje poceni in kelnarila ta čas. Če si malo preračunaš, se da super zaslužit. Res je, da je tudi višji standard, vendar... sploh pa se da zaslužit, če delaš v večjih mestih... Dublin, London... če maš jajce seveda

-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
Js sem se tud prjavla in zdej cakam.
Mogoce pa bo kej zanimmivga. 

- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
red_rose napisal/-a:tudi jaz sem trenutno Au pair in bom do konca septembra =) meni je super, mam pa samo enega malega otroka in nic dela v gospodinjstvu ali ciscenjastarsi so pa cudoviti.
Kje pa si to? Ker jaz bi z začetkom oktobra šla nekam

-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
sončk napisal/-a:red_rose napisal/-a:tudi jaz sem trenutno Au pair in bom do konca septembra =) meni je super, mam pa samo enega malega otroka in nic dela v gospodinjstvu ali ciscenjastarsi so pa cudoviti.
Kje pa si to? Ker jaz bi z začetkom oktobra šla nekamA kšna ve še kšne zanesljive strani, kot so aupair world?
na Kreti sem. napisi au pair v google pa je tistih prvih par strani takih najvecjih. zanesljivosti ti pa ne more nobena stran zagotovit razen ce placas velik denarja agenciji pa gres preko posebnih au pair agencij k druzini..sam brez veze

-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
okej, punce, jst mam še eno vprašanje ... kolko ste ble stare ko ste šle za au-pair pa a so vas doma podprli, al je mela ktera težave s starši zradi tega? ...
ker jst sm zdej (spet) malo šolo zajebala in pač ne morem več na tisti šoli ostat .. me je pa zaenkrat čisto minila volja, da bi delala zadnji letnik po izpitih .. in bi šla rada prej za eno leto za au-pair, samo pomojem me moji doma ne bi lih podprli pri tej odločitvi
ker jst sm zdej (spet) malo šolo zajebala in pač ne morem več na tisti šoli ostat .. me je pa zaenkrat čisto minila volja, da bi delala zadnji letnik po izpitih .. in bi šla rada prej za eno leto za au-pair, samo pomojem me moji doma ne bi lih podprli pri tej odločitvi

-
*skokica* - Debatorica
- Na forumu od: 1. 4. 2008
Jaz ti predlagam, da vendarle najprej končaš šolo, ker bo čez eno leto še težje.
Potem pa greš za au-pair pred začetkom študija (oz. zaposlitve).
Jaz sem šla (v London), po končani srednji šoli, ker nisem bila sprejeta na želeno fakulteto. Starši so me podprli, saj sem jim res odlično predstavila moje načrte.
Jaz osebno, ko sem kaj želela od staršev, sem sama pri sebi dobro premislila, se res o vsem pozanimala, da sem potem lahko odgovarjala na njihova vprašanja. In mislim, da resnično pomaga, da ne bluziš kar nekaj tja v tri dni, ampak že točno veš kako in kaj, da pač vidijo, da to ni muha enodnevnica.

Jaz sem šla (v London), po končani srednji šoli, ker nisem bila sprejeta na želeno fakulteto. Starši so me podprli, saj sem jim res odlično predstavila moje načrte.

Jaz osebno, ko sem kaj želela od staršev, sem sama pri sebi dobro premislila, se res o vsem pozanimala, da sem potem lahko odgovarjala na njihova vprašanja. In mislim, da resnično pomaga, da ne bluziš kar nekaj tja v tri dni, ampak že točno veš kako in kaj, da pač vidijo, da to ni muha enodnevnica.

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov