Au pair
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- .talia
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 5. 2007
se bo že kaj našlo, zdaj morem najprej še maturo nardit
pa namesto tega že skrbim za delo
res rose, hvala vseeno, sam vidla sem kar si pisala, zato sem pač probala
še eni sem napisala, upam da mi bo kaj odgovorila..
vidiš, tak je če nimaš vez
sej tak pač je, poskusiš al pa ne-če se ne bom odločla za nobeno družino pač ne bom mogla vedet, kako bi blo pri njih a ne?
sam to me še zanima- ko greš k družini se podpiše kakšna pogodba? si obvezan da ostaneš tolko, kot ti oni določijo? al se da dogovarjat?
Al pa je vse odvisno od družine h kateri prideš in se z njimi vse dogovoriš?
pa namesto tega že skrbim za delo
res rose, hvala vseeno, sam vidla sem kar si pisala, zato sem pač probala
še eni sem napisala, upam da mi bo kaj odgovorila..
vidiš, tak je če nimaš vez
sej tak pač je, poskusiš al pa ne-če se ne bom odločla za nobeno družino pač ne bom mogla vedet, kako bi blo pri njih a ne?
sam to me še zanima- ko greš k družini se podpiše kakšna pogodba? si obvezan da ostaneš tolko, kot ti oni določijo? al se da dogovarjat?
Al pa je vse odvisno od družine h kateri prideš in se z njimi vse dogovoriš?
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
vse se dogovoris - seveda ce gres na lastno pest...razen ce gres prav preko nekih agencij, kar je bolj varno ampak nevem...js sm se kr sama zmenila use, tut sla sem potem 14 dni predcasno, pa tud ce bi prej kdaj hotla it bi pac sla...sicer bi bli jezni ker bi ostali brez varstva samo kaj naj me zaprejo tja? vse se lepo zmenis z njimi.
ni pa nobenih pogodb to je pac use na crno
ni pa nobenih pogodb to je pac use na crno
-
Chica Guapa - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 1. 2005
- Kraj: skoraj Ljubljana
Če greš na črno oziroma preko raznih spletnih strani, kjer si sama izbiraš družino, potem ni nobene pogodbe. Pred prihodom se z družino zmeniš, kdaj prideš in kdaj greš, kakšne bodo tvoje dolžnosti, koliko boš plačana... Če se kaj zalomi in se z družino res ne ujamete, lahko odideš. Fer pa je, če to sporočiš družini malo prej, da si lahko oni pravočasno najdejo novo aupair.
Če pa greš preko agencije, si družine ne izbereš sama, ampak ti jo določi agencija (na podlagi ujemanja profilov). Če se tu kaj zalomi, ti agencija poišče drugo družino.
Če pa greš preko agencije, si družine ne izbereš sama, ampak ti jo določi agencija (na podlagi ujemanja profilov). Če se tu kaj zalomi, ti agencija poišče drugo družino.
HASTA LUEGO
-
Savannah - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2009
Še vedno je bolje iti preko agencije, drugače lahko nastanejo kakšne komplikacije, v primeru, da ste z neko družino v konfliktu. Potem ni nobenega dokazila koliko časa si delala in glede plačila. Če greš na lastno pest, moraš imeti srečo, da se nameriš na fair play družino.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
men pa nikoli ni bl jasno,kako lahko družina sprejme kr eno punco iz x države, da pazi na njihovega otroka več mesecev in stanuje v njihovi hiši sicer nimam otroka,samo si ne predstavljam da bi kr eno nikoli prej videno tujko dobila v hišo in povrhu še tako mlado (maturantko recimo)...ni šanse res
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
^^ mislm, da obstajajo narodi, ki so bolj odprti za take zadeve...
drugače si pa tudi jez ne predstavljam tega...
drugače si pa tudi jez ne predstavljam tega...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
ja sej sm napisala, da je pri tako odprtih narodih "navadn" da na ta način dobijo varuško (pomočnico) in da tudi tam biva, da je ne poznajo itd...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
-
Savannah - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2009
Meni to tudi ni najbolj logično. Vsaj jaz ne bi nikoli svojega otroka (če bi ga oz. če ga bom imela) zaupala v varstvo neki neznani osebi. Plus tega gre v večini primerov za mlade punce, ki hitro lahko izgubijo razsodnost oz. je trenutek neodgovornosti dovolj, da se otroku kaj zgodi... Včasih še znanec ali prijatelj ni to, za kar ga imaš, ampak vseeno je to še nekako sprejemljivo (zame), če mu zaupaš otroka za nekaj časa.
Meni se zdi to malo lahkomiselno, čeprav imam drugače rada odprte narode, ker je z njimi lažje navezati stik.
Meni se zdi to malo lahkomiselno, čeprav imam drugače rada odprte narode, ker je z njimi lažje navezati stik.
-
red_rose - Cosmofrik
ja tako odlocitev pac spremlja tveganje...ampak itak se ne odlocis kar tako za nekoga. zame vem da so se odlocli predvsem zarad tega ker mam ze vecletne izkusnje z otroci (vodim eno skupino otrok, tedensko, tut med vikendi, za cel tedn...), pa mlajsega brata (isto starga kot tisti ki sem ga cuvala) za kar se je tut mamica mojga bodocga varovanca prej pri men pac pozanimala...v bistvu sva si full pisale prek mailov, tako da sva obe vedle kaj pricakovat.
sla sem pa dol komaj 2 tedna po 18.rojstnem dnevu
sla sem pa dol komaj 2 tedna po 18.rojstnem dnevu
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Mislim, da so potrebna neka dokazila oz. priporočila tistih, katerih otroka si že pazil, to je pa tudi edini verodostojni dokaz. Kakšen pa si po osebnosti - hitrih živcev, ali kradeš in še kaj hujšega... tega pa ne moreš vedeti, ker te ni zraven, ko neka oseba pazi na tvojega otroka. V mejlu pa itak da lahko vsak natvezi, da je dobra in odgovorna oseba, pa še kaj.
-
red_rose - Cosmofrik
softTouch napisal/-a:^^ampak a veš kaj vse ti lahko nekomu natveziš v mailu? jest bi tud lahko nabluzila,da ful otroke čuvam,pa v resnici še nikoli nobenega nisem niti za eno urico.
ves kaj vse bi lahko oni men natvezli? da bom dobla tok pa tok €€€, da bom mela lastno hisko, da bo super in oh in sploh, na konc bi me pa tip posilu, ona pa pustla na cesti po enem mescu...
ma mal je treba zaupat ljudem. sej ko pride tja, tako hitro ves pri cem si.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov