apartmaji - Grčija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 12 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
*zverinica* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
namest oderuške agencije ti predlagam www.greeka.com , kjer si poiščeš apartmaje, ki so ti všeč in pošlješ povpraševanje lastnikom ter se direktno z njimi zmeniš...tako sva midva lani dobila super apartma na Lefkasu in še bolj super lastnika
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
jullia_ napisal/-a:Jah daleč najbolj se splača kakšna last minute varianta z letalom. Sicer pa z ladjo (iz Trsta ali Benetk), nisem še slišala, da bi šel kdo z avtobusom v Grčijo
uh ja, sori, sem mal površno napisala. zanima me, kako je s prevozi po krfu, do tja pa itak ladja
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
za krf sicer ne vem, ampak js sm na kreti ful uporabljala javni prevoz, in je biu 1A. sicer nisi tocno vedu kdaj bo prisu, ampak je biu dovolj pogosto klimatiziran...mislim da majo to grki precej postimano, sploh na teh zlo turisticnih otokih. vozila se je pa vecina turistov =)
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
punkie_ napisal/-a:
uh ja, sori, sem mal površno napisala. zanima me, kako je s prevozi po krfu, do tja pa itak ladja
Ok, to se mi zdi pa precej bolj logično vprašanje. Prej mi že res ni bilo jasno, kakšen mazohist si, da misliš it čez cel Balkan z avtobusom
Mi smo bili na Krfu in sicer cca. 3 km od glavnega mesta, tako da smo zvečer parkrat šli z mestnim avtobusom v center. Obstaja tudi en turistični vlakec, ampak je dražji. Ti lokalni avtobusi so bili relativno točni, medtem ko rabiš pri medkrajevnem prometu več potrpljenja, pa tudi zveze niso tako dobre.
Mogoče bi se vam splačalo vsaj za kakšen dan najet skuterje ali pa manjši avto, ker je precej lažje tako prit do tistih manjših plažic.
Varianta je pa tudi štopanje (pod predpostavko, da ste manjša družba). Grki so na splošno precej prijazni in če vas ne bo že v parih minutah pobralo na soncu, je to najcenejša opcija.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
ja, sem gledala mal rent a scooter, pride dost poceni, ampak me je minilo, ko sem prebrala, da grki niso lih varni vozniki in da se je potrebno pazit na cesti.
kje in kako pa zveš, kdaj in kam avtobusi furajo? vem da so eni lokalni in drugi medkrajevni, sam mi ni čist jasen postopek. pa baje da morš karto za bus kupt prej v kiosku? iz ipsosa bi ful rada šla do paleokastrice, pa je mal dolga relacija za skuter
aja če mate kšne nasvete kam it, kr na plano sicer bla sem že v paleokastritsi, glyfadi, sidariju in mestu krf. kam se še lahko podam, kje je kj za videt?
kje in kako pa zveš, kdaj in kam avtobusi furajo? vem da so eni lokalni in drugi medkrajevni, sam mi ni čist jasen postopek. pa baje da morš karto za bus kupt prej v kiosku? iz ipsosa bi ful rada šla do paleokastrice, pa je mal dolga relacija za skuter
aja če mate kšne nasvete kam it, kr na plano sicer bla sem že v paleokastritsi, glyfadi, sidariju in mestu krf. kam se še lahko podam, kje je kj za videt?
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Midva sva mela najet avto mislim, da 3 al 4 dni in sva prevozla res use kar naju je zanimalo, počez in počez. Sej otok ubistvu sploh ni tolk velik, takoj si čist na severu al pa na drugi strani otoka npr. Ne spomnem se več kolk sva dala, ampak mislim da nekje med 30 in 35€? Ne upam trdit.
Je pa fino, ker se vsaj jz bolj varno počutim kot na kakem skuterju + velik bolj udobno je pa tut prtljago (brisače, kopalke, malico lahk nabašeš notr. Tam kjer sva midva rentala so meli itak same male avtke, tako, da še poraba ni bla velika. Midva sva mela npr. Matiz-a, pa vem, da sva zatankala smešno malo. Pa fino je, ker lahko prideš res kakorkoli hočeš in kdajkoli hočeš (kar z npr. avtobusi ne gre). Midva sva šla gor v eno hribovje in sva se vozla po tistih domačinskih vasicah, je blo res ful fino, ker vidiš čist drugač kot pa direkt na obali, ane.
Edina cesta, ki me je mal stisnala je bla tista, ki se spušča proti Glyfadi (ovinskasta, strma) + ravno se je eno drevo zlomlo in padlo na cesto, noben ga ni dva dni pobral, tako, da sva se furala čist po robu, med drevesom in tistim klancem. Pa notr v centru mesta Krf je blo mal smešnjave, pač ozke enosmerne ulice pa starčki na motorjih.
Je pa fino, ker se vsaj jz bolj varno počutim kot na kakem skuterju + velik bolj udobno je pa tut prtljago (brisače, kopalke, malico lahk nabašeš notr. Tam kjer sva midva rentala so meli itak same male avtke, tako, da še poraba ni bla velika. Midva sva mela npr. Matiz-a, pa vem, da sva zatankala smešno malo. Pa fino je, ker lahko prideš res kakorkoli hočeš in kdajkoli hočeš (kar z npr. avtobusi ne gre). Midva sva šla gor v eno hribovje in sva se vozla po tistih domačinskih vasicah, je blo res ful fino, ker vidiš čist drugač kot pa direkt na obali, ane.
Edina cesta, ki me je mal stisnala je bla tista, ki se spušča proti Glyfadi (ovinskasta, strma) + ravno se je eno drevo zlomlo in padlo na cesto, noben ga ni dva dni pobral, tako, da sva se furala čist po robu, med drevesom in tistim klancem. Pa notr v centru mesta Krf je blo mal smešnjave, pač ozke enosmerne ulice pa starčki na motorjih.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
renatka_ napisal/-a:Midva sva šla gor v eno hribovje in sva se vozla po tistih domačinskih vasicah
Zdej sem se spomnla, da sva mi2 lani s skuterjem rinla v ene "hribe" in sva zgledala kot iz filma Butec & butec, ko sta butca šla z motorčkom v Aspen.
- Princes11a
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 6. 2009
*zverinica* mi prosim poves v kateri apartma sta šla? Kako pa sta šla dol, ker midva bi šla z avtom. Ali je to "ziher" ponudba, da te slučajno ne oberejo pol pa ni nič?
Prvi neprebran prispevek • 12 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov