Amsterdam
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- nikita..
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 11. 2005
Se popolnoma strinjam s tabo jagoda.
Js zdele delam gor kot au pair in ko sm prvic sla s psom vn na sprehod me je en ustavil kr tko brez razloga in zacel govorit z mano,pr nas se to nikol ne bi zgodil,vsaj ne na tak nacin.
Usi so res tako odprti in hmmm easygoing? da kr verjet ne mors.Ne vem no ampak to mi je ena najbolsa drzava pa svetovni ljudje,svaka jim cast res
Js zdele delam gor kot au pair in ko sm prvic sla s psom vn na sprehod me je en ustavil kr tko brez razloga in zacel govorit z mano,pr nas se to nikol ne bi zgodil,vsaj ne na tak nacin.
Usi so res tako odprti in hmmm easygoing? da kr verjet ne mors.Ne vem no ampak to mi je ena najbolsa drzava pa svetovni ljudje,svaka jim cast res
~-~> Sticks and stones can break my bones,
but words will never hurt me <~-~
but words will never hurt me <~-~
-
rebel* - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 1. 2006
- Kraj: :)
alteja napisal/-a:ola... eno vprašanje za tiste, ki ste že bili v amsterdamu- zanima me, če je v vseh hostlih v amsterdamu potrebna predhodna rezervacija ali je tako, da lahko pač prideš ko prideš, si izbereš hostel in si tam, če imajo prosto![]()
lep pozdravček
bi rada vidla obdobje, ko bi človk kej brez rezervacije najdu tam... če maš že pol leta prej vse polno...vsaj če hočeš normalno ceno

...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...
......biti....
........iti...
.........ti...
-
jagoda - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2004
lady bug napisal/-a:Ni legalna, je le tolerirana. To pomeni da če boš kupovala na ulici in tam kadila si lahko kaznovana, čeprav se meni to ni zgodilo![]()
Če boš kupovala nikakor ne kupuj na ulci, vedno v cofee shopu.
Tolerirane?

Mehke droge so po zakonu legalne samo v coffee shopih, t.j. v firmah, ki so za to registrirane in sploh lahko prodajajo.
Nikita, si še v A¨damu?
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
bi rada vidla obdobje, ko bi človk kej brez rezervacije najdu tam... če maš že pol leta prej vse polno...vsaj če hočeš normalno ceno Rolling Eyes
Jest sem kamot brez rezervacije dobila hostel. Bla sem pa septembra. Drgač glede kajenja trave je pa tko, če boš kadila na ulci ti loh domačini zatežijo, ker jim smrdi in ne marajo tega. Pa bolš je kupt v coffe shop-ih, drgač se jo pa dobi tut v takih trgovincah s spominki, sam nikol ne veš kaj use je tm not zmešan, ponovad je tut opij dodan. Pa pri prodaji trave so od tujcev ful nezaupljivi.
Ful se splača it pogledat red light district, jest sm sla z 2 tipoma (pa se 2 punci sta ble zravn) ob 2h ponoč. In je bla ful taka izkusna, tega ne vids povsod. Od muzejev je biu men najboši in najlepši Van Gogh-ov muzej, pa Heinken muzej je zakon, tak za zabavo je., ja pa ful mi je biu zanimiv se Troppen museum, ....
Drgac je pa tm ful priseljencev, pa dostkrat ti loh kej tezijo na ulci, men sta 2 prjavla (ko sm jima povedala, da sm iz SLO) če je Slovenija enako Čečenija.

-
jagoda - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2004
Travo lahko kadis povsod, tudi zunaj, ponavadi nihce ne tezi, saj to je vendar Amsterdam! Glavno je, da jo kupis na legalen nacin, lahko tudi sadike in jo potem sam vzgojis. Tukaj lahko vsak prebivalec posadi 2 sadiki za lastno uporabo.
Pa temu glih ne bi rekla tezenje, ce nekdo ne ve, kje je Slovenija. Ampak zdaj ze skoraj vsi vedo in s tem koncno ni vec geografskih in politicnih razlag. So pa precej navduseni nad Slovenijo, ker smo kao izjema med na novo pridruzenimi clanicami in najbolj napredni.
Obozujejo nase evre!
Pa temu glih ne bi rekla tezenje, ce nekdo ne ve, kje je Slovenija. Ampak zdaj ze skoraj vsi vedo in s tem koncno ni vec geografskih in politicnih razlag. So pa precej navduseni nad Slovenijo, ker smo kao izjema med na novo pridruzenimi clanicami in najbolj napredni.
Obozujejo nase evre!
- laila
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 3. 2007
- Kraj: malo v realnosti malo v sanjah XD
Jz grem tudi v istem času v amsterdam, ker bom imela vse oglede organizirane me zanima še kako je kej s trgovinami? Obleke in to v kerih ulicah se dobi kej (pa po normalnih cenah?)?
"Over the years I have learned that what is important in a dress is the woman who is wearing it.”
Yves Saint Laurent
Yves Saint Laurent
-
slivica - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Trgovine? Po normalnih cenah? H&M
Drugac pa sem bla jaz avgusta, pa je blo nepozabno. Mesto je ogromno in potrebujes veliko casa, da sploh prides oz. najdes kaksno stvar.
Tistim, ki grete bi svetovala predvsem raznolika oblacila, glede na to, da smo mi imeli en dan zelo mrzlo in dezevno, drug dan pa tako sonce, da sem bla cela opecena. (zato vem, da imajo v H&Mu zmerne cene, ker sem si morala precej stvari nabavit:) ) Pa OBVEZNO dezni plasc, deznik, "gumi" skornje. Jaz sem mela vse cevlje premocene in se mi se doma 1 teden niso prav posušile..

Drugac pa sem bla jaz avgusta, pa je blo nepozabno. Mesto je ogromno in potrebujes veliko casa, da sploh prides oz. najdes kaksno stvar.
Tistim, ki grete bi svetovala predvsem raznolika oblacila, glede na to, da smo mi imeli en dan zelo mrzlo in dezevno, drug dan pa tako sonce, da sem bla cela opecena. (zato vem, da imajo v H&Mu zmerne cene, ker sem si morala precej stvari nabavit:) ) Pa OBVEZNO dezni plasc, deznik, "gumi" skornje. Jaz sem mela vse cevlje premocene in se mi se doma 1 teden niso prav posušile..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov