Amsterdam
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- spice girl
- Cosmofrik
- Na forumu od: 31. 3. 2008
Danes prišla nazaj. Čudovito. Lepo mesto, prijazni ljudje. Ogledala sva si vse znamenitosti- od sexmuzeja do Van Gogha in Rembrandta. Pa seveda rdeča četrt in njene znamenitosti se res splača it pogledat, vendar velja opozoriti, da je zelo zelo drago mesto, dražje kot npr. Milano
-
KberryS - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 2. 2011
S prijateljicami nameravamo letos poleti vzeti nahrbtnike na rame in iti proti Amsterdamu.. Ful nam je všeč ideja, da bi šle z vlakom.. Iz Benetk ali Dunaja.. Zdaj me pa zanima, če ima slučajno kdo izkušnje s takšnim načinom potovanja..
Letalo definitivno odpade, ker me je na smrt strah letečih predmetov.. (Gravitacija je ku*ba)
Letalo definitivno odpade, ker me je na smrt strah letečih predmetov.. (Gravitacija je ku*ba)
- spice girl
- Cosmofrik
Jaz sem sicer šla z letalom, tako da ti ne morem pomagati. Lahko ti pa sam tako za primerjavo tole povem: v uri in pol sva bila v Amsterdamu (šla sva iz Trevisa), če bi šla z vlakom bi rabla okrog 12 ur za isto ceno ali pa še dražje. Za karte sva dala 150€ na osebo.
-
KberryS - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 2. 2011
Ja neki smo gledale pa to.. Pa je vožnje okol 20h.. Sej morm it enkrat na kolodvor, pa da se malo pozanimam.. Sej one 2 bi šle z letalom.. Sam mene je pa res na smrt strah, pa tud, da bomo imele tak pristen občutek roadtripa, s pivičkom na vlakcu, zlamane hrbtenice, neki drugega..
Sicer hostel smo si pa že našle - Heart of Amsterdam )http://www.heart-hostel.nl/default.asp?contentID=1206), kateri zgleda pa noro dober.. Se že kr veselimo..
Sicer hostel smo si pa že našle - Heart of Amsterdam )http://www.heart-hostel.nl/default.asp?contentID=1206), kateri zgleda pa noro dober.. Se že kr veselimo..
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
po 20ih urah vlaka nimaš več občutka pristnega road tripa ampak sploh več nič ne čutiš.
priznam, da ne vem če bi se še enkrat na to podala. čeprav mi letalo ni najljubše prevozno sredstvo in sem čisto panična ob vsaki manjši turbulenci in se mi zdi na momente bolj varno skočit skozi okno, kot sedet v uni konzervi.
priznam, da ne vem če bi se še enkrat na to podala. čeprav mi letalo ni najljubše prevozno sredstvo in sem čisto panična ob vsaki manjši turbulenci in se mi zdi na momente bolj varno skočit skozi okno, kot sedet v uni konzervi.
- spice girl
- Cosmofrik
Ma ne vem, jaz nisem imela nikoli strahu pred letenjem in letali, definitivno vem, da raje letim, kot pa da sem 20ur na avtobusu ali vlaku
Hostel zgleda kul, ti pa priporočam, da se fajn pozanimate o lokaciji, ker verjemi mi, ni najbolj prijetno, da je v rdeči četrti (vem, da jih je tam ogromno). Saj ne, da bi bilo kaj strašnega, sam verjetno ne bo prijetno, ko ti cela soba smrdi po travi Vsaj meni, vem da ne bi bilo.
Midva sva bila pri prijatelju v Hillverumu (10min vožnje z vlakom do Amsterdama). Ti pa priporočam, da se zapeljete do Utrehta- univerzitetno mesto približno 15minut vožnje z vlakom. Osebno mi ji bil dosti lepši kot Amsterdam.
Hostel zgleda kul, ti pa priporočam, da se fajn pozanimate o lokaciji, ker verjemi mi, ni najbolj prijetno, da je v rdeči četrti (vem, da jih je tam ogromno). Saj ne, da bi bilo kaj strašnega, sam verjetno ne bo prijetno, ko ti cela soba smrdi po travi Vsaj meni, vem da ne bi bilo.
Midva sva bila pri prijatelju v Hillverumu (10min vožnje z vlakom do Amsterdama). Ti pa priporočam, da se zapeljete do Utrehta- univerzitetno mesto približno 15minut vožnje z vlakom. Osebno mi ji bil dosti lepši kot Amsterdam.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Men je pa že več ljudi reklo, da je rdeča četrt super lokacija za hostel. Mogoče ni najbolj mirno (si mislim), je pa baje najbolj varno. V hostlih pa tak ne smeš kadit.
Mi smo sicer bili nek bogu za hrbtom (blizu letališča, iz sobe smo videle letala pristajat), ampak je bil fajn javni prevoz tud sred noči, tak da ni blo panike.
Jaz bi fuuul še šla kdaj. Bi si kak teden sam za muzeje vzela pa drugač sploh ne maram muzejev
Mi smo sicer bili nek bogu za hrbtom (blizu letališča, iz sobe smo videle letala pristajat), ampak je bil fajn javni prevoz tud sred noči, tak da ni blo panike.
Jaz bi fuuul še šla kdaj. Bi si kak teden sam za muzeje vzela pa drugač sploh ne maram muzejev
- spice girl
- Cosmofrik
Mah, jaz pa ne bi rekla, da je najbolj varno. Že če se podnevi sprehajaš naletiš na tak in drugačen folk.
Jaz bi raje izbrala kje drugje, če bi že imela možnost izbire.
Jaz bi raje izbrala kje drugje, če bi že imela možnost izbire.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ja ampak je lih zato, ker je kao vsega vrsta folka tam, tud več varovanja. Al s strani policije al pa organizirano od zvodnikov, ki najbrž tud nočejo sranja tam. Slabo za biznis Jaz sem se čist varno počutila in me ne bi blo strah sred noči z žuranja tam mim v hostel hodit. Je bla pa čez dan ful gužva, kar verjetn pomeni več žeparjev. Itak sem pa dobila občutek, da so večinoma tam turisti, ki pridejo zijala prodajat, ne pa dejansko kaj kupit
Kakorkoli, hostlov je vsepovsod dost, tak seveda da ni treba lih v rdeči četrti bit.
Kakorkoli, hostlov je vsepovsod dost, tak seveda da ni treba lih v rdeči četrti bit.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov