Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 21. Dec. 2024 23:08

Hmm, nimam nekega povprecja. Z lastno druzino smo si vsake toliko dali kaj malega, ampak zadnjih nekaj let niti nismo praznovali skupaj. Za partnerja sem zapravila malo vec, od 50-100e.. ceprav sva se tudi ze znala zmenit, da ne greva cez 30, ker sva sparala za druge stvari.

Bi delil/a primer darila, ki si ga / ga bos letos podarila nekomu? (Alternativno vprasanje: bi v prihodnosti imel/a (se) kaksno domaco zival?)
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 22. Dec. 2024 14:18

Ja babe ste res fakin zakomplicirale s kosmo obdarovanjem. Komot bi to izvedli, no saj niti ne vem, če bi kot tip lahko sodeloval :oops: :twisted:

No zdaj pa moram nekje nekoga (ne vem še koga, bo random) obdarovati, pa mi niti najmanj ne diši. Včeraj sem kupil drevo življenja, no več sem jih. Verjetno nateg cenovni, če pa ima kaj (bio)energije zraven, pa super...

Ena bioenergetičarka sestavlja. Saj sva imela zanimiv kontakt. Najprej sem s težavo prišel na vrsto, ker me je ignorirala... potem pridem na vrsto... in mi začne ugibat, če sem velik za računalnikom. Jaz takoj zagrabim: "Kako pa to veste?" Nekaj se na sina izgovori. Jaz sem že premleval, če morda vidi po očeh, ker so pač suhe - nič bioenergijsko, ampak pač tko - čist medicinsko. Se spomnim dr. House-a, ko je kar 1x razlagal medicinska stanja, ko je na letališču opazoval folk. Če dobro gledaš, marsikaj vidiš. Od zdravilcev se pač pričakuje, da kaj zaznajo al pa uganejo :twisted: No pozneje sem porajtal, da je bila rešitev lažja. Verjetno po telesni konstituciji (fitnes trener ravno nisem; to mi je že tam kapnilo) in seveda po... drži, ki ni ravno seksi... ja, drži, po tem verjetno ni težko uganiti

Potem mi pa hoče dati nekaj za moje nebesno znamenje, pa mi ni všeč, ker ne vidim tistih težav, ki jih ima z njim naslovljene. Zapičim se, da hočem nekaj za tisto kost s katero imam težave (za to ni imela) in za oči... in potem se ji nasmehne, res se ji je nasmejal: "Imam nekaj ravno zate. Tigrov kamen. Haha ha. To bo pa zate". In res ta kamen je za oči, hkrati pa za... moč vodenja, pa za velik denarja... saj takoj sem dobil asociacijo, da me je ocenila v nizko energijo, evo kamen pohlepa in nizkih duhovnih energij. Recimo, da je po mojem vedenju kot bogataš težko biti srečen, "odrešen"... ker je denar slaba energija. Recimo. Pogojno. Deloma.

No super, pristal sem na njega. Če že ni bilo boljšega zame. Pol mi še dodaja, da bom na novo leto spoznal žensk kolikor si želim, vse se bojo lepile name. Od kod ji pa to? Skratka, takoj me je prebrala :mad: :evil: Al kaj je spet fora, da kar na široko oddajam energijo, da rabim nujno žensko, da je nimam... nevem :ja:

Glede drevesa življenja. S tega sta Adam in Eva smela jesti, bilo je tam v raju. Ko sta bila vržena ven, nista več imela dostopa do njega. Verjetno drevo večnega življenja, sedaj je pač staranje, bolezni, smrt... Bilo je pa še eno drevo - drevo spoznanja dobrega in hudega - z njega pa nista smela jesti in zarad njega sta zgubila dostop tudi do drevesa življenja.

Ne vem koliko grešno je, da pač na božič ljudi obdarujem s temi drevesi oz. koliko grešno je, da ga sedaj pač bom imel doma. Tistega s tigrovimi kamni :twisted:

Sicer ona večja so mi bila še ful lepša, ki imajo kombinacijo različnih kamnov

Sem pa lani takega časa plesal okrog drevesa življenja, "zadet" od kakava... ne vem zdaj če sem ravno na njem snel obesek z neko frazo "umiritev" - ful mi je šel na živce, povezoval sem ga celo s smrtjo. Potem sem pozabil na vse skupaj. No in zdaj ko sem pospravljal sem ga našel. Mislim, da bo lepo pasal točno na to drevo.

Dejansko se mi je točno to zgodilo - bil sem zelo nemiren, zadnje vnetje me je umirilo, ker pač neke izbire niti nisem (več) imel :oops: :rolleyes: :)

Tko da saarijarvi, super vprašanje. Ponavljam.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 22. Dec. 2024 16:37

huh?

za prastare starše je že tradicionalno darilo - koledar pravnukov, ostali dobijo lih neke malenkosti (za pojest, porabit - sovražim šaro) letos se mi res ni dalo ubadati z darili, že za koledar sem porabila kar nekaj ur za oblikovanje.
za k staršem bom verjetno spekla hišico iz medenjakov, "svakinja" dobi darilni bon v salonu kamor hodi na nohte, brat kake cenejše karte za v opero (i ain't made of money :D ).
po drugi strani žlahte so mi darila še večja uganka ker je miljon starejših otrok in nimam pojma kaj je aktualno pri 8-15 letnikih. sem kot za vsako od gospodinjstev kupila ogromno božično zvezdo v malo lepšem okrasnem loncu (ker smo se obdarovali že za Miklavža), spekla domače piškote ki so jim dobri in nakupila gromozansko vrečko bolj "kul" sladkarij za tamale.

in ja, bi imela. takoj ko otroci malo odrastejo, dobijo podgane :D . komaj čakam, moj se pa že zdaj križa če se nam res ljubi še z živalmi ubadat :lach: :lach: .

ponavljam, tisto vprašanje ki ti je bolj kul!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 22. Dec. 2024 19:33

Rada bi enkrat imela mačko, samo bi res rabila večje stanovanje (hišo).

Kaj bo za božično večerjo? :D
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 22. Dec. 2024 19:49

ojej nimam pojma!
zdaj me je zadelo da bomo letos doma, (v krogu družine, morda gremo k polnočnici, ma najrajši smo ubistvu kar doma :D ) tako da bomo mogli sami neki pripravit :) . ugibam da losos in neka priloga iz pečice, to mamo vsi radi. za sladico pandoro in šampanjec!

ponavljam, rabim ideje.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 22. Dec. 2024 21:16

Korenčkovo kremno juho, svinjsko ribico s krompirjem in zelenjavo. Za sladico bom delala nekaj novega čokoladnega… Upam da uspe ;D

Aja, pa če smem glede daril: za 8-15 letnike so verjetno ena od boljših idej na darila Lego kocke. Moja jih hoče, polovica njenega razreda jih ima na wish listi… pa eno lušno božično kolekcijo imajo, ki sem jo jaz žal letos spregledala :rolleyes:
Je pa res, da so te zadeve kar precej drage (za moje pojme)

- - - - - -

Ponavljam
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 23. Dec. 2024 0:56

če bomo delali božično večerjo bo najbrž pečen piščanec in zelenjava, pač minimalno dela in nekaj kar vsi jemo. Brez kompliciranja.

Za sladico borovničev tiramisu brez jajc.

Ponavljam
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 23. Dec. 2024 17:06

Nic drugace kot druge dni. Jaz itak ne jem vecerje ponavadi, moj si sam pripravi kaj, ce je lacen, tamali pa tudi pac nekaj preprostega. Niti ne mislim dodatnih prostih dni zapravljat za gospodinjska opravila bolj kot je potrebno.

Kaj oziroma koliko ponavadi jes za vecerjo?
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 24. Dec. 2024 10:08

Največkrat je večerja moj glavni obrok, se mi velikrat zgodi da čez dan pozabim jest, zajtrka že par let nisem jedla sploh... niti nimam apetita dokler se vsaj mal ne umirim sploh zdaj pozimi, poleti jem več čez dan tudi. Pa po navad je to večerja ob nenormalni uri za večino, tam ob 10 ali 11ih...

Se ti zdi da maš prehranjevalne navade urejene?

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: _patchouli_