Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 20. Mar. 2023 14:56

hayley napisal/-a:- Da ne začnem še z njegovimi izjavami, katera imena ima 'nižji sloj'.


Kar douche baggy izjava. Se dobro, da otroci niso kot spuzve in se jih taksne izjave ne dotaknejo v smislu, da bi bili naprej podobni svojim starsem.

-ne vem kaj bi napisala. Za obe tamali imam tabelo oz urnik dajanja zdravil, medtem ko tudi sama se nisem dobro. Virusi sucks.
-gledam za kuhinjo in nisem ziher, ce upam tvegati z Ikeo ali ne, ker se hitro navelicam pohistva. Po drugi strani je bila trenutna malo vec, pa je vseeno kar uboga po sedmih letih.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Mar. 2023 20:34

- me živcira pridobivanje teže in rejenje, še toliko bolj če si kdaj imel kot neke prehranjevalne motnje, prav fouš sem tistim, ki so suhe in imajo raven trebuh in cele drobne. Tudi prsi mi niso všeč večje, boljše manjše - tiste pred nosečnostjo oz srednje kakršnekoli sem že prej mela ali kakorkoli ima kdo merilo kaj je večje in kaj manjše, nikoli si jih ne bi šla povečat.

- kolegica je dobila 15 kg 3 tedne pred rokom, sicer je štartala s 3 kg več od mene, pa ene 4 cm mislim da je manjša od mene, mislim da bi bila js še vesela, če bi samo 15 kg dobila, za zdaj kaže da jih bom ful. Pa še kadit sem nehala lih na začetku nosečnosti, kar najbrž še bolj vpliva na pridobivanje teže. Cigareti dajo večji užitek kot kateakoli hrana in pol ti hrana en gre tolk in greš raje kaj pokadit, sam zdej pa ne morm kadit.
- sem še nekje v soboto imela cca. 2,5 kg več kot na 1. potrditvenem ultrazvoku, mislim, da imam že zdaj več od tistega, morem malo zmanjšat težo do pregleda naslednji teden, da bom še vedno na 2,5 kg več od zadnjega preglda, tako da 2,5/ 2,7 kg v 6 tednih se mi ne zdi prehudo.

- so miravnokar že 2. vzeli kri za genetska testitranja. Tokrat imam na napotnico. Menda izvem rezultate šele čez 4 tedne in mi bodo pregledali ene 20 000 genov. Partner je šel delat teste za te monogenske bolezni in ima od 254 pregledanih genov za bolezni par pozitivnih, da je prenašalec. Ne vem kolk je običajen človek čene prenašalec, za kolkšno število, ker se zelo malo ljudi gre testirat na to se mi zdi. Ena od njegovih pozitivnih je menda precej pogosta, upam, da nimam iste.

- se mi je slabost nehala, k osem prenehala jemat progesteron, imam pa še vednpo velik ovečjo utrujenost kot normalno, ene 1-2x še dodatno čez dan mi paše spat. Drgač pa vse vredu, običajno testiranje za trisomije in sindrome, ki nastajajo naključno, imam vse zelo negativno in spol je isti kot imam že od začetka filing da je.

- njegovi starši sploh še ne vejo za nosečnost, greva menda naslednji vikend na en rojstni, ma še ne bova povedla in jim on namerava enkrat aprila. Ne vem, če bo to šlo in ne bo meni že preveč videt, se mi zdi da sem že zdaj kit. Imam slike iz silvestrovega in sem taka trlica napram zdaj (mogoče sem imela tudi tako obleko, da je to še toliko bolj poudarilo ali tako izgledalo) še sama se takrat nisem zavedala, da tako zelo suha izpadem na slikah, sem si sebe bolj nekaj srednjega predstavljala, če sem si poskušala predstavljat se.

- Mi je drgač ful zanimivo vse to z genetiko, edino kar imajo sorodniki zdr. problemov, da je vidno imajo rake po mamini strani, neka njena sestrična in njena hčer ima potrjene te za genetske za dojke in jajčnike, tako da to me ne toliko skrbi, če imam. Poleg vsega pa mislim, da so to še najmanj nevarne oblike oz deli telesa za raka napram kakšnim drugim. Kar je imel bivši, je grozljivo, kot iz nočne more, ne moreš verjet, da tega zdravstvo ne zna bolje zdravit in popravit, ko bereš kakšne posledice so, če se to najde v napredovani verziji in menda je značilno, da se večinoma najde v napredovani verziji.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 22. Mar. 2023 14:22

- razmišljam, da bi si na parcelo za silo postavili neko mini leseno hišico, za prespati. Je res daleč in počasi bo treba spet travo kositi in kup drugih stvari urediti. Najbrž bi bilo priročno.
- v atriju je dovolj prostora, da bi na pergolo montirala gugalnico. Še za neko plezalo s toboganom bi se prostor našel, če malo skrčim druge grme.
- moj je ful vesel, ko pride domov in povem kaj vse sem splanirala, da bi lahko postavili :D on res vse planira in ima prioritete, potem pa vsak dan znova vse plane uničim
- tak produktiven dan je za razmišljanje
- sem ugotovila, da če sem doma in imam prižgane teamse se vedno nekaj rabi in me kličejo. Če pa naročim, da me v nujnih primerih pokličejo na telefon in so teamsi ugasnjeni imam pa ves mir na tem svetu. Nihče ne upa klicati in nič ni dovolj nujno.
- počasi se bom naučila, vsaka šola nekaj stane
- res je bil ta mesec kar preveč stresen, nisem navajena tega, se zavedam, da počasi se bo stanje umirilo
- uživam, ko delam svoje delo in se ne rabim preveč ukvarjat z ljudmi in njihovimi plačami
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3410
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 22. Mar. 2023 21:30

Priznam da:

- mene bi pobralo od živčnosti, nervoze ipd. če bi vse tako močno analizirala, premišljevala, prebirala ipd. o sami nosečnosti, porodu, zdravilih, prehranjevanju…

- sta bili moji nosečnosti eni najboljših obdobij v žjvljenju… prioritete se ti spremenijo, drugače začneš gledat na stvari, bolj na izi…

- mi ni jasno kako bom tole speljala :/ :tot:

- sem jezna sama nase, ker ene zadeve nisem uredila tako kot bi mogla :rolleyes:

- se veselim daljših, lepših dnevov
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Mar. 2023 11:23

- joj ene punce imajo temo, ali že čutijo dojenčka, čeprav se med sabo sprašujejo bol tiste, ki so bile že večkrat noseče in niso prvič in mogoče se meni zaradi te teme že kaj domišlja samo v glavi. Ma danes sem ponoči čutila, kot da bi nek mehurček počil ali 2. Če ni bilo to črevesje, ker se mi tudi v črevesju non stop nekaj dogaja. Mislim, da je pa zelo zgodaj, da bi 1. noseča že zdaj to čutila. Mogoče si domišljam zaradi njihovih pogovorov. Se je pa že na nuhalni tako ogromno premikal, da mi je bilo že takrat kot da bi znanstveno fantastiko gledala in čudno, da tega v sebi ne čutim. Sem še mojemu govorila, da če bi imela v sebi npr. 6 cm velikega parazita nekje, sploh vedla ne bi.

- aahhh, moj zdaj najdel naključno nek oglas za avto, ki se mu ne zdi slab in greva gledat. Ma sem prav v precepu ali vzet ali ne, prav nujno ni, rabim njegov avto, čene včasih trolo, včasih prevoze in gre. Mi je grozno težko dat moj težko prišparan denar od sebe za nekaj kar trenutno ni 100% nujno. Zdaj če se slučajno zgodi, da se bom mogla dnevno voziti nekam ven iz Lj, lahko da ga bom rabila in je premalo avtobusnih povezav do tja oz so blazno počasne, ampak za enkrat še ne vem, če se bo to zgodilo.

- kaj še, aja, prvič opažam, da je hrana ful neki dražja, odkar sem nazaj v Lj in ne pri starših, kar sem bila prej nekaj tednov. Mogoče mal več hodim v špar zadnji čas kot hofer. Ali pa jaz toliko več pojem in več kupujem :o ali pa ker večinoma za 2 kupujem...

- Sem prav razmišljala, da umetno mleko za dojenčka je drago, ampak ženska tudi ful več kalorij porabi v dnevu z dojenjem, mislim da še več kot v nosečnosti in ne vem če ni cena une dodatne hrane(pa še kolikor je cena hrane šla gor), ki jo poje, na koncu še dražja kot tisto umetno mleko, če ne bi dojila. Samo ideja. Vem da je boljše, če se doji. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3410
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 23. Mar. 2023 14:10

Priznam da:

- se kar ne morem načudit, še vedno, kako drage so vse stvari za dojenčka, otroka… :eek:
To je res nenormalno in oderuško!

- mi je super tale sonček, topli dnevi… škoda samo, da jih v pisarni preživljam, namesto kje v naravi…

- komaj čakam kratek oddih čez 1 mesec.

- me jeza še kar ni popustila, oni pa vsi samo na svojo rit gledajo in jih sploh ne zanima(m) :tot:
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 23. Mar. 2023 15:48

- se kar ne morem načudit, še vedno, kako drage so vse stvari za dojenčka, otroka… :eek:
To je res nenormalno in oderuško!


Se strinjam. Vedo kje izkoristiti.
Ena stvar kjer res ne gledam na denar so otroški čevlji, morajo biti novi in kvalitetni. In potem tako pogledaš, vsaki so 50-100€. Eni novembra za zimo, eni mesec nazaj za spomlad, čez mesec supergi, zraven morajo biti še škornji, copati, čez ene 3 mesece sandali...in to je vse samo en par, res tisto nujno, prav pride, da je še kaj za preobuti.
Če si to preračunaš je nov par čevljev za otroka na 2-3 mesece in vsakič recimo povprečno 80e.
Za ene čevlje, ki si jih kupim več ne pogledam cene, nikoli ne bodo tako dragi kot za otroka, nobenih nimam samo 2meseca :lach:

Hrana se mi pri vsem zdi še najmanj. Saj veš, da otrok stane ampak se vidi kako se prav izkorišča, ko navijejo cene otroškim stvarem.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 24. Mar. 2023 11:37

- Sva imela prav neko kregerancijo včeraj z njim

- ma nič se zdaj bolj nagibam ,da vzamem avto, moji mi non stop težijo naj ga kupim, že odkar je službeni šel, pa njihovega ne smem si sposojat, je vedno neko pritoževanje, sploh od mame, če si ga sposodim, ko sem pri njih... (In potem meni očitajo, da sem razvajena, medtem ko imam prijateljice, ali poznam ljudi, ki rabijo samo avte od staršev ali jim jih pa starši delno/ financirajo) zdaj je še on začel nekaj včeraj, da bi ga lahko vzela al kaj si premišljujem dokler nisva šla na ogled mi je pa skos govoril, da ga bolj ne rabim.

- Po pravici povedano mojim staršem z nasveti, kaj naj kupim in kaj ne, prav nič ne zaupam, ker ne znajo z denarjem nič, vse bi lizing, vse bi kredit... po moje imajo našparano precej manj od mene, oba dva skupaj. Ful sem očitno bolj škrta ali šparovna od staršev, tako da ne vem po kom sem, po njih očitno ne, pa še to sem verjetno precej manj od koga drugega.
- pri mojem je nekako nepredlidljivo ali bo kasneje čez pol leta delal samo v regiji, kjer je stanovanje ali se bo tudi v Lj vozil in ne moremo nekako planirat, ali bi bil en avto dovolj.
- sem pač mislila, da ker imajo vse moje prijateljice, ki so poročene v paru po en avto na par, (razen ene ki je več let živela pri starših, nič prispevala, kupla svoj avto in nato šla živet skupaj s svojim )da bi še midva tako, nisem vidla razloga zakaj bi se js toliko več preseravala..Ne vem, mogoče je pa tud naključje, da lih take poznam...
- nam indukcijska v 'novem' stanovanju ne prepozna kafetjere :cry: Ta indukcijska je res sranje, bi si želela imet plinskoi navaden štedilnik kot v stanovanju s cimrami.

- sem mi sporočili včeraj rezultate za najin tatretji :mrgreen: genetski test (tega sva zastonj dobila), ki testira plodovo DNA in je vse v redu. Zdaj pa še čakam bolj te teste, ki mene testirajo, če sem prenašalka za kaj, pa zvedla bom če mam gene za te ženske rake..

- bi še veliko bolj kot nov telefon rabila nov prenosnik
- ugotavljam, da pa ni samo model telefona kriv, da je bil boljši službeni od mojga privatnega, ampak omrežje, omrežje pri operaterju od službe je tudi veliko boljše lovilo, če pa prenosnika povežeš na omrežje od telefona, se je pa sploh to poznalo, taglavna uporaba v bistvu.
- Kar se tiče stvari za dojenčka ali kasneje otroka, mi ni problem rabljenih stvari kupovat. No, kaksnih 80 eur je po moje več kolikor tudi moje povprečno obuvalo stane, nisem vedla, da so otroški čevlji toliko, saj najbrž niso vsi, sama sem definitvno vsaj do konca osnovne, sploh pa ko sem bila nek bolj malček, nosila veeliko cenejše stvari.
- Mi je tako sitno, da dela 24 urno izmeno oz bolj 27 urno, dokler ne pride nazaj, ravno po tistem, k osva se skregala in bi rabila malo več opore in bližine ker imam ogromno tesnobnosti
- mi zdaj res ni jasno, al si domišljam, da se neki premika al je možno da to res že čutim
- ups, upam, da naju ne posluša, ko se kregava, včeraj se mi je zdelo, kot da bi se cel dan premikal, ampak čisto možno pa tudi, da si vse to domišljam...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3438
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 25. Mar. 2023 11:21

se kar ne morem načudit, še vedno, kako drage so vse stvari za dojenčka, otroka… :eek:
To je res nenormalno in oderuško!


če gor piše "baby", "pet' ali "wedding" so cene za isti artikel x2 :D .
kašica v vrečki v hoferju - tista ki piše gor baby je 1 eur, "navadna" pa 60centov :D . sestavine in okus - enake. da ne govorimo o fensi bio eko trajnostnih kasicah v Instagramabilni embalaži, ki so 2eur. noter pa v vseh za 5 centov sadja :D

za božič sem kupila psički od brata fensi človeško emajlirano skledico za brikete, ker je bila skoraj pol cenejša kot navadna keramična šalčka z narisano pasjo tačko gor?!? enako flis dekico - "človeška" deka je bila za isto ceno skoraj 2x večja in debelejša na otip.

o porokah smo pa ze toliko govorili da mislim da sploh nima smisla :D

aja btw vesna, a ti imaš majhne otroke? nekako sem vedno sklepala da če imas otroke imas verjetno ze velike :)

- danes si bom privoščila izlet v lokalno vrtnarijo. bom samo nalagala gluposti v voziček, pod pretvezo praznovanja materinskega dne :D :D
- upam da imajo ranunkule, sem si nagledala na IG te rožice in bi bile krasne za jih met poleti v vazo :hearts:
- berry patch krasno napreduje, prejšnji teden sem zasadila še 1 maline, skupno sva zdaj na cca 15 različnih sadik. če bo kaj zrastlo, bomo imeli vsega - od aronije, Šmarne hrusice, brusnice, miljon vrst malin, robid in tayberryja... komaj čakam, jagodičevje je moje najljubše sadje :hearts:
- gremo menda popoldne na ogled 2 hiš. ne vemo kaj bomo s to našo stanovanjsko situacijo. ni nam spet tako slabo, but still....
- upam da se dobimo s kolegi jutri. danes nam je eno druženje že odpadlo, ker je njihov mali zbolel :nein: . -
- Emanuela, upam da ste vi že blizje zdravju, sem se v zadnjih par dneh odkar si objavila da ste vsi bolni prav parkrat spomnila nate. grozno je če si bolan hkrati z otrokom.
- btw kdaj je kozmoforum postal mamice čvekajo forum? :D hayley je očitno trendsetter, pišemo vsi o tem kar ona začne razglabljat :D :D
- danes razvlečeno priznanje, hvala vsem ki ste sli z mano cez ta interni monolog!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 25. Mar. 2023 13:20

- Ja sej moj ni neki zadovoljen z mano, ker menda ful preveč po resnici in preveč iskreno in direktno vse povem, on more pa bolj fin izpast. :roll: :roll: :roll: Zadnjič mu neki ni pašalo, kaj sem govorila, ko sva šla na ogled avta.

- js se spomnim, da je ta vesna pred 1 ali 2mi leti pisala, da je ravno na porodniški al da ma otroka nekje 1 leto starga, tadrug otrok je pa ravno v osnovno šolo šel. :D

- damn, v hofrju je majhna vrečka suhih fig kar nekaj čez 3 eure, sem jo kupila, pa imajo moji starši doma en velik zaboj domačih sušenih fig, jih moem naslednjič vzet, da ne bom tega plačevala.
- isto sem vidla da neke koruzne žemljice s smeni so bile prej ne vem več ali 50/60/ 70 centov, zdaj so kar en evro

- je moj tolk razvajen, sem zadnjič prinesla celo škatlo domačih jajc, pol jih je on odnesel v Lj v sredo ali torek. Zdaj je ostalo samo še eno domače jajce v tadrugi škatli. Jaz kupim zraven še jajca proste reje iz trgovine in danes zjutraj on da si bo naredu raje samo eno tisto domače jajce, kot da bi si jih ene par pa bi dodal še tiste iz trgovine zraven. :D So pa res boljša domača, sem potem js tiste s trgovine jedla. So med drugim zdaj jajca na oko ene od par mojih naj jedi. Joj želim imet tudi kokoši doma in domača jajca, ko bova še bolj stara in mojih staršev mogoče ne bo več da bi te kokoši in jajca rihtali. :/
- imam 2. pregled naslednji teden, se poskušam ne obremenjevat koliko kg mi bo pokazalo, se zdaj nisem 1 teden zvagala, ker mam vago samo pri starših, me pa zanima, če bom imela eritrocite in hemoglobin še vedno pod spodnjo mejo. Da mi ne bo gin. težila zakaj ne jemljem železa, ker ga namenoma ne jemljem, da mi ne še poslabša zaprtja in prebave.

- joj me ful zanima koliko je/ bo zrasel do 16. tedna, pa menda večina gin niti ne dela uz takrat/ na 2. pregledu, samo redke. Pri eni prijateljici menda je.

- imam kolegico, ki je prav ekstra glede prodajanja in kupovanja stanovanj, je zdaj pred kratkim kupila že 3. stanovanje, prejšnje prodala, tokrat hiša v vrstni hiši, prej sta bila v stanovanjih/ blokih, že njuno prejšnje stanovanje je imelo precejšnjo kvadraturo. Otroka sta pa 2 in 4 leta.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 313
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 26. Mar. 2023 7:37

- sama seb povzročam težave :mad:
- k da ni dost vse kar že je se še dodatno zapletam sem bla posledično včeri cel dan cela živčna razvalina
- to da sem mela mačka ni nč pomagal pr celi zadevi
- sicer delam iz muhe slona sam ga morm nehat srat
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 26. Mar. 2023 18:26

- priznam da je fajn bilo zdaj priti nazaj v stanovanje s cimrami v Lj oz z drugimi besedami v eno ful večje stanovaje z veliiiko kuhinjo. Nisem bila že dolgo časa v tako malem stanovanju, tu s cimrami imamo veliko, pa starši majo glee na to da je hiša kar veliko prostornino notranjih prostorov in zelo veliko kuhinjo.
- se mi zdi da so velike kuhinje fajn, pride bolj prav velika kuhinja kot kateri drug prostor velik...

- moj ima tako ali tako zdaj nekaj mesecev vse dneve v tednu ali skoraj vse izobraževanje v Lj, zato nisva oba v tistem stanovanju na drugem koncu
- bo treba še kakšna dpodata čistila kupit za tosto stanovanje in pralni stroj, likalnik/ likalno mizo...., postelje, k zdej spiva js na jofiju, on na neki napihljivi blazini... ne vem pa če zdaj že sigurno ve, če bova ostala tam, ali ima še vedno šanso, da bi delal samo v Lj... kr dinamično.

- se še vedno do zdaj nisem odločila glede unega avta, oz do zdaj sem se šele odločila, da bi ga vzela, je pa edini, ki sem ga šla gledat do zdaj. Se ne morem tako hitro odločit, ker je daleč največja vsota, ki sem jo kadarkoli sama na enkrat plačala... Imam pa ta teden vsak dan več obveznosti, razen petka, na katere morem dat koncentracijo in so trenutno zelo pomembne, tako da mi je moteče še ta avto trenutno lovit zraven... Se pa počutim krivo, da nisme vsega tega že do zdaj urihtala. Šele zdaj po razmisleku res vidim, da on je situiran na drugem koncu Lj, in glede na to da non stop dela, mu res pobere še dodaten čas, da more vsakič še mene hodit iskat preden se odpraviva nekam....

- sem zelo utrujena, ima nekako moj dan zelo omejeno št. ur, ko imam energijo in ne spim/ počivam, napram prej... bom vidla kakšni bodo zdaj izvidi krvi, da ni šel hemoglobin slučajno še bolj dol in eritrociti, bom čene provala tudi železo začet jemat, če bo slabo, čeprav zdaj jem v nasprotju s prejšnjič tudi salame kupljene kdaj, pa cel rumenjak, ne do konca pečen pri jajcih v nasprotju s prej...

- mi je pašta dobra, on pa hoče jest neko brez glutena, tista koruzna zadnjič ni bila preveč okusna, morem kupit kakšno, ki je bolj okusna in brez glutena, mislim da ene od barile iz stročnic so bile kar boljše od te koruzne...
- sem vidla da folk naznanja nosečnost po fbju in zravn IVF pod heštegi... ok tudi, če se zgodi vse skupaj malo hitro, sem vesela, da nimam/nimava takih problemov do zdaj...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 524
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 27. Mar. 2023 10:15

- samo še kuhinjska luč, omarca za čevlje in zavese pa bo flat po letu in pol končno komplet opremljen; res da je večina second-hand, ampak se mi zdi, da je čist ok izpadlo, bolj vintage z nekaj modernimi kosi in veeliko rastlin :)
- si nisem mislila, da bo tako težko zbrat zavese - al so full drage al pa neke cheap, ki prostor pogršajo (torej ravno nasprotno od njihove funkcije)
- upam, da najdem podnajemnika za maj, ker se mi zdi škoda bit odsotna pol meseca in da je stanovanje prazno, če je že najemnina tako oderuška :<
- mi je pa full čuden in neprijeten občutek, da bi kar ena tretja oseba živela v mojem flatu, ne vem, verjetno sem jaz tista čudna, ker že kar se tiče obiskov, povabim samo najbližje ljudi oz. tiste, ki jih že dobro poznam
- bi šla rada na kak avtodom sejem, ampak ne najdem nobenega pametnega eventa; me je na rit vrglo, da najcenejši modeli stanejo tudi samo 30.000 EUR kar za avtodom res ni veliko, ampak potem ko greš gledat rabljene, ki se prodajajo, je večina vse okoli 50.000 EUR.
- danes začnem s fitnesom po dolgem času in sem malo živčna. Spet, ne vem, kaj je z mano, da me vse, kar spominja na telovadnico, dela živčno. Pomoje še vedno posledica travmatičnih ur športne vzgoje v osnovni šoli in siljenja v aktivnosti ter primerjanja, kdo je boljši. :/
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 28. Mar. 2023 6:03

Ash kje si našla nov ad za 30.000? To resno ne obstaja. Adrijini oguljeni se začnejo malo pod 60. Ne vem s kje si ampak prejšnji teden je imel Caravan center 2 dni v lj kar nekaj zadev na ogled na sejmu. Mos v celju jih ima vsako leto par na ogled ampak če nisi tam prvi dan je potem vse zaklenjeno, ker takoj prodajo in ni več možen ogled. V Italiji bi bilo za poiskati kakšen sejem, je tam bolj razširjeno, tudi rabljeni se največ iz ita uvažajo. Rabljeni imajo take cene, ker novih ni za dobiti, čakalne dobe so nemogoče plus rabljeni imajo veliko opreme. Nov z ok ceno ima redko kakšen "zimsko opremo", ni "samooskrben". Na srečo se že pozna, da je začel trg upadati po koronskem bumu in počasi bo izbira, tudi cene ne bodo mogle biti take več dolgo. Ljudje so v dolgovih.

- ugotovila, da če se zredim kakšnih 5kg ne rabim botoksa :lach: res sem se postarala, ko se pogledam v ogledalo ne morem mimo teh novih gub
- zbujanje sredi noči za delo, ahh. Samo še jutri in mir do naslednjega tedna.
- sumim, da bo zbolel, itak, velika noč bo, zakaj bi kam šli ane
- ugotavljam, da res ne toleriram določenih oseb. Mogoče delam krivico ampak ne prenesem ljudi, ki so enostavno leni in si vsake 2 meseca vzamejo par dni bolniške, kao bolni. Vedno eni in isti.
- ne vem še kako bomo nekaj zvozili, počasi dojemam
- menda bomo končno dobili pozitivno mnenje direkcije za vodo
- počasi bo treba začeti iskat gradbenike za ponudbe, končno.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Mar. 2023 8:47

- meni je pa toliko težje telovadit, zdaj s cca. 7 kg viška od začetka nosečnosti/ začetka jan. Pa malo me je strah delat sklece, da ne bi premočno stisnila trebušnih vmes.

- sem danes prišla do staršev in se zvagala in je očitno šlo za 3,3 kg gor v zadnjih 6ih tednih, od mojega prvega pregleda v 10. tednu. Do 10. tedna sem pa dobila cca. 3,4. Mi je bilo tako slabo, da sem bila prisiljena jest, da mi je slabost nehala.
- me prav malo pomirja, kar sem gledala videe nekih nosečk vplivnic, una malinca je tudi rekla, da je dobila največ kg v 1. trimesečju, ker je mogla toliko več jest, da se ji je slabost prekinila. Tista štajerka Kaja je bila pa prej dokaj trlica, pa je rekla da je dobila do konca 2. trimesečja 10/ 11 kg, pa do 8. meseca 15/ 16 kg. Pa mislim, da je še precej majhna v višino, kar jaz nisem. Se prav bolje počutiš ob teh info, kr moje druge prjateljice so pa prav minimalno teže dobile do poroda, pa ne vem, a niso imele apetita, ali so s tako pazile da so manj jedle, niso pa imele take slabosti na začetku kot jaz, pa še hormone so mi dodajali, ki tudi vplivajo na rejenje in utrujenost.

- kako je lepo tle na primorskem, listo drugi vibe kot po drugih koncih Slo.

- da jaz upam, da se moja bodoča škoda ne bo kvarila, sploh pa ne toliko kot ta Volvo zdaj. Sem malo vprašala Kja za mnenje, ker se on bolj na avte spozna, pa je ful pohvalil ta model, ki ga jaz nameravam vzet, menda so ful kvalitetni in jih ima tudi njihova služba za službene avte. Fingers crossed.

- sem razmišljala, da bi uporabljala pralne plenice, namesto navadnih, ker so bolj ekološke, pa verjetno tudi ceneje prideš skozi.

- kam potujejo vse druge nosečke, js bi tudi. :( Sigurne ne vse ali večina, samo js lih bolj take opazim, ki o tem napišejo.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]