Kje kupiti...? Vse, kar se tiče oblačil, modnih dodatkov...

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 23. Sep. 2022 11:57

Hvala vsem za komentarje, nazadnje je splet okoliščin tako nanesel, da nisem utegnila it niti gledat po trgovinah. Bom naumila nekaj iz svoje omare, ker kot kaže vsaj dežja ne bo :top:

Drugače je itak 80 posto moje omare iz Orsaya, ampak pri njih (in povsod drugje tbh) so mi te zimske/jesenske obleke precej mimo :nixweiss: . Pač ja, neka razvlečena pletena obleka je primerna za v smart casual pisarno, ne pa na posebne dogodke. Sem se sprijaznila da menda "svečana" zimska obleka ne obstaja.

Bom oblekla črno koktejl oblekico + visoke gležnjarje + dvojne najlonke + eleganten prehoden plašč za čez dan, ko me bo pa v šotoru začelo zebst pa se bom preobleka v hlače, bluzo in zimski plašček. Sem se odločila, da v kolikor neveste želijo met fotke hudo napravljenih svatov, naj pripravijo ogrevano prizorišče ali se poročijo poleti :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 806
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 23. Sep. 2022 15:16

Dvojne najlonke :D raje ene tople :)

v commi imajo trenutno precej primernih stvari.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7525
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Sep. 2022 20:40

Koliko denske najlonke bi bile primerne zdaj za recimo jutri zvečer? :D

Kaj bolj paše pod recimo črno oblekico z roza roznim potiskom, samo bolj črne najlonke ali kože barvne malo debelejše?

Zdaj že mislim da več kot pol leta do 1 leto nisem nič nakupovala mi je prav iz glave vse šlo.

Kaj obuti zdaj v tem času, recimo večerni čas/mogoče pozno popoldan, k oblekici do kolen, taki bolj sproščeni, na a, ne oprijeti?
Imam polovico čevljev doma doma, pa ne vem kaj bi. V Lj imam ene glezanrje črne, brez pete, pa neke nižje pete z neki srednje debelo peto ene 4 Al 5 cm)(ki bi jih mogla pravzaprav dat popravit, ker je pri enem čevlju tisti podstavek za peto šel dol). Dvojne s tanjšo peto cca. 8/9 cm imam pa doma doma. Ne smem bit pa preveč visoka mislim da. :lach: zdaj nimam ideje kakšni bi bili bolj elegantni čevlji po možnosti tudi brez pete, Da niso lih telovadni?


Glede oblek, jaz sem kupila danes eno od More& more, z dolgimi rokavi. Ne vem, koliko elegantno sarissima rabi. Ta je nekje bolj casual-elegantna. (ok na spletni strani piše celo dnevna obleka)

(imam vsaj ene 3 že obleke z dolgimi rokavi ampak mi je na žalost št 36 postala prevelika in sem malo vrečasta v njih, tako da sem mogla eno št dol it)

Hvala, če se bo dalo komu odgovarjat. :)

(Aja ena oblekica mi je bila tudi ful všeč od Liu jo, samo je dolga skoraj da nekje do sredine stegen ali ravno malo več kot do sredine stegen in ne vem, če je sploh s epriemrna za nosit v tem času tudi nad debelejše najlonke, ali preprosto bi mogla vsaj dolžine do kolen vzet, da ne zmrznem zvečer.)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7525
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 24. Sep. 2022 5:30

Se eno vprašanje. Kaj obleči, bolj za prosti čas mislim, z dolgimi rokavi nad 1. Plast oblek z dolgimi rokavi. Recimo nad oblekico z dolgimi ali nad kakšno bluzo. Ker samo trenc ali jakna čez to, je premraz.

Sem razmišljala, da če grem kam zvečer ven, mi je tisti moj črn blazer malo preresen. Zdaj ne vem, ali bi si mogla bolj kakšno črno jopico nabavit, ali malo bolj sproščenega kroja/stila blazer. Torej mišljeno za nad bluze, oblekice z dolgimi bolj prosojni mi rokavi, nad srajce..? Ali mogoče beli ali barvast blazer, da manj resno izpade?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 11. Okt. 2022 21:07

Ene čevlje rabim. Take jesensko-zimske.

Zdaj vidim da so Martins ali kak se jim že reče tudi 200 EUR+. To vem da so v OŠ bili priljubljeni kot nek simbol.

No jaz ne bi imel tako izrazitih, imel bi neki za 100 EUR, saj vem da so podražitve in bo morda kaj več.

Any suggestion? Pa ne bi imel sintetike (plastike), imel bi kar usnje
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7525
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Okt. 2022 7:05

Js sem vse kar se tiče gleznarjev, kupovala v CCC, ker je tam ravno pri roki v domačem kraju, zraven spara. Zdaj letos nisem še nobenih novih, pa mislim da ne rabim, so v redu lanski,( sem že tako ene nove New balance in ene nove Converse, malo bolj močne z več gume in platformo kupla v zadnjem mesecu). Tam niso dragi napram kakšnim drugim znamkam.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7525
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Okt. 2022 8:19

Ima kdo kakšno idejo, kaj obleči za na večerjo v sklopu neke organizacije? :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 13. Okt. 2022 9:20

Odvisno od dress code. Jaz bi podobno, kot za na kako poroko. Mogoce poguglaj cocktail dress. Kako obleko do/malo cez kolena in petke, malo bolj posebno bluzico/srajcko in krilo ali elegantne hlace. Vprasaj tistega, ki te je povabil, on je gotovo ze bil na nekaj taksnih dogodkih :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7525
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Okt. 2022 10:31

Ne vem, a bom spet mogla v šoping za ta dogodek.

Bom če ne drugega pošnofala po fbju, ko bom mela čas, kako so ljudje oblečeni na teh dogodkih. :D Ja kolebam med tem, a so dovolj primerne neke črne hlače ter neka srajcka, mogoče bolj oprijet pulover zraven, ali je mišljeno, da smo prav v oblekah. Ma imam občutek, da bolj prvo, klasično urejeno, nič preveč ekstra, potem pa vsaketoliko kakšne mlajše punce pridejo malo bolj urihtane v oblekah mogoče.
Ampak mislim, da bo to bolj kot na nekem kako se reče temu, kmečkem turizmu nekje? Ne sredi mesta...

Bom čene njega vprašala malo pred dogodkom, kako so ljudje tam oblečeni. Je še kar nekaj časa do takrat, pa bi izpadla verjetno rahlo bizarno, če več kot 2 tedna prej ugotavljam, kaj bom oblekla. ;D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 314
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 13. Okt. 2022 18:23

Jap pozanimaj se ...mislm če pa veš kam greste da greste na turistično kmetijo pol je itak logično da ne greš lih v koktajl obleki :mrgreen: no saj jaz ne bi..

sem bla nazadnje na enem takem dogodku, vsi dokaj casual oblečeni par punc pa takih k da grejo na poroko se jim je vidl kok jim je neprijeten je blo še men za njih

se spomnem enkrat v službi smo mel prednovoletno, ženske so si dejansko dajale obleke delat k šiviljam, men nč jasen ampak ker sem itak šla bolj na hitr pogledat neki spit pa pojest zastonj :mrgreen: sem šla čist navadno kot v službo in dejasnko razen tistih par bejb ni bil noben tok zrihtan, na konc se je itak tok spil da ni blo niti več opazen kaj je kdo obleku tok da so se mi mal smilile da so dnar zato stran metale..
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7525
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Okt. 2022 18:41

Pa po slikah sodeč, je malo bolj elegantno, kot Da bi Mel kak služben večerni dogodek mogoče, koktejl obleka mislim da pa ravno ni. Ni pa zdaj spet kot da v čisto navadnih kavbojkah prideš Oz da bi bil popolnoma casual najbrž.. ali pa tudi, kaj vem.

Dejansko ga nisem vprašala, kako pridejo oblečeni, ker se kar malo neumno počutim to spraševat.

Ja slike sem videla razne, ampak ne vem iz katere vrste dogodkov so, ker jih imajo več skozi leto. No en Cankarjev dom dogodek je res bolj za obleke, ta zdaj je pa pomoje neki tazga, kot da greš za v službo oblečen na običajen dan.

Mogoče bi ga vprašala samo v smislu, kaj bi jaz oblekla in kaj bo on oblekel, ne pa tako, kot da nimam pojma koliko ustimano bi se mogla oblect.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7525
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Okt. 2022 3:20

Ok sem malo prespala o teh oblekah.

Bom še malo povprašala, ampak sem sigurna skor da ni nek strogo formalen dress code. Bolj kot neka večerja v večernem času, potem od osebe odvisno Al se obleče bolj casual, casual elegantno Al elegantno.

Jaz imam v bistvu tak stil, D Ane maram bit prav preveč ustimana ali preveč izstopat kje.

Oblekica večerna bi tudi pasala, ampak v nekem umirjeno elegantnem slogu, ne kaj preveč ekstra, kot da se gre clubbing, ali poroka, ali kak Gala dogodek, po mojem občutku.

- to bi lahko si tudi še nabavila kakšno oblekico za zvečer, ker nimam nobene. Imam še od srednje šole neko črno oprijeto koktajl z veliko preveč izreza(ki je nikoli nisem nosila) pa eno s 3/4 rokavi malo nad koleni, tudi črno. Samo še zdaj ne počutim tolk v črni, po moje premrtvo naredi, rabim kaj bolj živega, ali vsaj belo zraven. Obe sta Sisley.

- kar imam zdaj v omari se mi zdi primerno - oblekica na A, malo debelejši material, drobni karo črno bel vzorec, zgoraj je oprijeta, tak kvadratni izrez, rahlo dekolte videt od strani
- isti material in vzorec, firma, drobni črno bel karo imam eno pencil krilo, za zraven imam samo bele srajce ali kakšen oprijet tanjsi pulover(kupila enega Comma pred kratkim, pa en zelo malo nosen bel tanek Orsay).
Eno bluzo imam prosojno krem s čipko zgoraj, neke bolj poceni firme se, ki najbrž bolj ne bi prasala, pa se mejno prevelika mi je, ker je 36 Oz ni čisto po moji meri. Ostalih bluz se ne spomnim toliko, Da bi imela (imam tudi nekaj stvari v omari doma doma, kjer nisem bila že vsaj 4 tedne pa sem mogoče na kakšno malenkost tudi pozabila, čeprav mislim, glavnem nimam nič več kaj tazga).
- pa se črne bolj elegantne hlače z višjim pasom
- pa se eno novo oprijeto temno rjavo jopa material oblekico imam malo nad koleni s poli ovratnikom, ta je bolj proti casual, ampak če imaš ostale dodatke bolj elegantne in ni toliko formalen dress code, bi mogoče prasala, ne vem

Potem pa se nad majico/ srajco ne vem kaj najbolj dat, ali navadno črno jopico, potem eno novo debelejšo roza jopico na gumbe imam(to dvoje naredi malo bolj casual outfit) , ali nek bolj navaden reklc, črn iz H&Ma, ki je že malo preveč poslovnen, uraden, Ali nek malo dražji oversized rekelc it tvida( ne vem a se tako reče tistemu materialu) z zlatimi gumbi, ki mi pa spet skoraj malo preveč deluje, če ni tolk ustimana večerja.. Ampak najbrž bi bil ok..

Za kakšne druge stvari, bi pa mogla Kaj novega kupit.

- glede obutve tudi ne vem, za zdaj posedujem gleznarje brez pete, Oz tam ena 2 cm, lih da ni pri tleh ter dvojne srednje visoke salonarje s tanjso peto, (lesketajoče črni in mat nude) samo se mi tudi salonarji zdijo skor preveč, če je bolj proti casual večerji, kmečki turizem. Mislim, da imam nekje se ene gleznarje, sive barve, ki imajo pa skoraj 10 cm pete in so tudi malo tu mac za tako priložnost.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 806
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 14. Okt. 2022 9:14

mmm napisal/-a:Ene čevlje rabim. Take jesensko-zimske.

Zdaj vidim da so Martins ali kak se jim že reče tudi 200 EUR+. To vem da so v OŠ bili priljubljeni kot nek simbol.

No jaz ne bi imel tako izrazitih, imel bi neki za 100 EUR, saj vem da so podražitve in bo morda kaj več.

Any suggestion? Pa ne bi imel sintetike (plastike), imel bi kar usnje


V massu bo dovolj izbire :)
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 14. Okt. 2022 10:28

Saj zadnje superge sem kupil tam, predzadnje pa mislim da v Humanicu... ce se mi bo dalo grem se v CCC pogledat

Kaksna prehodna jakna je pa kej sexy na tipu zdele ?

Me je prejsnji dejt "hecal" da mene v en lokal s to mojo jopo ze ne bojo spustil. Sm ji reku da ni problema, lahk greva skupi pa kupim nekaj + se njej. Sam ona itak ni hotela v tisti lokal iti... sploh :rolleyes:

Mislim tolk me ze poznate da demotivacije ne prenesem :twisted: probleme resujem, ne ustvarjam :cool:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7525
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Okt. 2022 10:53

Pa joj, kakšne ženske, da ti govorijo, kako moreš bit oblečen, pa kakšnega te kam ne bojo spustili. Js po moje ne bi nikoli nič takega komentirala, mogoče dolgoletnemu fantu, ne dejtu, ki ga ne poznam dobro.

To deluje skor nekako cinično v smislu tega 'mojga', čeprav on druge stvari komentira, ne oblek.

Ne vem, js se za tega zdajšnjega si sploh nisem zapomnila kakšno jakno ima. Bivši vem D aje Mel neko tako črno fake leather, ki mu je lepo pasala.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov