Sodelavec vabi na kavo- kaj naj naredim

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 26. Avg. 2020 20:42

Živjo, pristala sem v situaciji kjer resnično ne vem kaj bi storila. Po eni strani mi je odgovor jasen po drugi pa...kolebam. Lahko pridobim in tudi izgubim :/ Bom poskusila kar se da na kratko razložiti zadevo.

Pred pol leta sva se z bivšim razšla po 8letih, imava skupno podjetje. Razhod me pravzaprav ni prizadel, ker že prej kar nekaj časa ni bilo več to to, le nihče ni rekel tistega, da je konec in adijo. Življenje sva nekako podredila podjetju, prenašava v pisarni se vsak dan in delava cele dni. No jaz sem imela tega dovolj in se nekoliko umaknila. Sem tista slaba oseba v firmi, ki zaposlene nadzira, predaja naloge, se ukvarja s strankami on pa afne gunca. Nekako sem hodila v firmo vedno šele okrog poldneva in delala svoje zadeve pozno v noč, na ta način sem se izogibala zaposlenim, ker se mi pač ni dalo ukvarjati z njimi.

No, zdaj pa se izogibam njemu, ker mi gre na živce, ker ima vedno bolj nore predloge in ideje pa misli kak frajerček je.
Ker je čas dopustov in je resne študente praktično nemogoče dobiti grem pomagati v proizvodnjo, ker že tako manjka delovne sile, da jim pomagam in veste kaj, super so. Vsi po vrste. Prišli smo si tako blizu, da sem jih lahko povedala, da sem pač tista oseba, ki kasira iz obeh strani, njihovo nestrinjanje in včasih jezo, na drugi strani pa bivšega, ki ga dejansko vse kar naredijo zmoti ampak jaz sem tista, ki jim mora to povedati, on se naredi lepega.
Končno me nimajo več za tako sovražnico, skupaj kofetkamo, se spoznavamo.
Da sva se z bivšim razšla ne vedo, opazil je samo en zaposlen, ker je nekajkrat zjutraj videl, da se pripeljem z druge strani v službo kot doslej in me je vprašal kaj je na stvari. Večkrat pride do mene in načne kakšen pogovor, ko grejo drugi na malico ostane v firmi in nama pripravi kavico.

Zapletati se začne, ker sem bila prepričana, da si dam duška, da zaživim svobodno, se znorim, on pa je vse to zrušil. Vedno bolj simpatičen mi je Ampak...starejši od mene je 10let,ločen, ima 2 otroka, mislim, da oba že polnoletna oz.nekje blizu tega.
Sama si zelo želim otrok, če bi bilo po moje bi jih imela že zdavnaj ampak bivši še ni bil pripravljen, nikoli ne bo in po eni strani še dobro, da jih nisva imela...
Če sem povsem iskrena, me noro privlači, rada se pogovarjam z njim, veliko se presmejiva skupaj, večkrat kaj namigne...ne izgleda star 40let, je tak aktiven, pri pogovoru pa vidiš, da je zrel, da je že nekaj doživel v življenju, deluje mi ok.

Če ne bi skupaj delala in bila v takem položaju bi se že zdavnaj odzvala povabilu in vidla kako stojijo zadeve, tako me pa drži nazaj to, da se enostavno z zaposlenimi ne smem zapletati, tukaj je tudi bivši, ki se sigurno ne bi dobro odzval, če bi to izvedel. Njegova leta in moja želja po otrocih, strah kako bi to njegova "odrasla" otroka sprejela...kup teh skrbi, na drugi strani pa nonstop mislim nanj, veselim se, ko ga zjutraj vidim... :?

Cel esej sem napisala, se zavedam tega ;( Kakršenkoli nasvet? Kaj bi vi na mojem mestu?
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 28. Avg. 2020 7:34

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 17:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Avg. 2020 8:40

Meni se zdi, da te lahko tudi izkoristi, ker je na nižjem položaju od tebe. Jaz bi šla res samo na kavo, prijateljsko, za še malo bolje spoznat, brez nobenega flirtanja, ne nič.. Ampak daleč najbolj pametno se je ne mešati z nobenim iz službe, se toliko bolj ne, če je nadrejeni/ podrejeni in nista na isti ravni/ položaju..

Se pa tudi lahko zgodi kdaj v službi, npr kolega, s katerim sem se na zadnje dobivala, ima sodelavca in sodelavko, ki imata otroka skupaj. :D Sta pa baje vsaj podobne starosti. Mene tudi vabi ven sodelavec, ki je 10+ starejši od mene in mi je simpatičen, samo se ne bi videla za karkoli resnega izven službe.. Meni, v primeru da bi jaz želela nekoga, s komer imam lahko se otroke, mi je 40 že nekje tam na meji.. + jaz sem ugotovila, da če veliko delaš, si pod stresom.. ti mogoče lahko kdo postane še prej všeč, s katerim si vsak dan v stiku, ker ti tista prijaznost, naklonjenost, toliko bolj paše, ker potrebuješ sprostitev..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Avg. 2020 10:06

mmm napisal/-a:Nisem zenska in nisem solastnik podjetja z bivso, ampak jaz bi sel na zmenek s sodelavko, tudi s podrejeno :) , ce bi bila moznost


SI predstavljam, ja :D.
Pa brez zamere.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2440
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 28. Avg. 2020 16:14

Don't shit where you eat pa to.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 28. Avg. 2020 19:25

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 17:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Avg. 2020 19:31

A si že povabil :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 28. Avg. 2020 21:17

mmm napisal/-a:Bodi pa previdna. Ne zaupaj mu takoj prevec, ravno zato ker si nad njim. Tudi je vsaj malo zanimivo/cudno, da je samo en v firmi opazil, da je sedaj nekaj drugace pri tebi privat, in da tega ne bi povedal nobenemu? :?


Bodi realni, najbž se kaj šušlja, do mene še ni prišlo in nihče nič vprašal. Torej, če kdo bo bova povedala, prej ne. Nekih očitnih razlik ni, delo je pač delo. In manj kot veš osebnih zadev o drugih, lažje je.

hayley napisal/-a:Se pa tudi lahko zgodi kdaj v službi, npr kolega, s katerim sem se na zadnje dobivala, ima sodelavca in sodelavko, ki imata otroka skupaj. :D Sta pa baje vsaj podobne starosti. Mene tudi vabi ven sodelavec, ki je 10+ starejši od mene in mi je simpatičen, samo se ne bi videla za karkoli resnega izven službe.. Meni, v primeru da bi jaz želela nekoga, s komer imam lahko se otroke, mi je 40 že nekje tam na meji.. + jaz sem ugotovila, da če veliko delaš, si pod stresom.. ti mogoče lahko kdo postane še prej všeč, s katerim si vsak dan v stiku, ker ti tista prijaznost, naklonjenost, toliko bolj paše, ker potrebuješ sprostitev..


Čeprav nekateri so pri 40 bolj aktivni in polni življenja kot nekateri pri 30 :|

_patchouli_ napisal/-a:Don't shit where you eat pa to.


Tudi jaz obvladam teorijo, praksa me pa očitno zdela :lach:


Sem se odločila, da nekako pozabim vse to, upam. Morda res kdaj samo kava in to je to, s tem, da bo vnaprej jasno, da je to zgolj to in nič več. Novo prijateljstvo pa ni nekaj tako napačnega.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Avg. 2020 21:31

Ne, jaz nisem mislila, da niso polni življenja (za otroke bi sicer rekla, da ima več energije en 30 letnik v povprečju) ampak, da je vseeno bolj ugodno imet malo mlajšega in če začneš zvezo z nekom, ki je 40-42 in potem, kar se malo počaka, da imaš še otroka, razen če ga spocnes prvih nekaj mesecev, ne vem no.. Odločitev vsakega posameznika.
Meni zdaj pri mojih letih bi mi bila malo moteča starost 40/ malo čez 40.. ampak samo če gledaš v smislu družine..Vizualno ali karakterno mi ni nič moteče..


Sicer pa odvisno koliko nekih zadolžitev, stresa imaš poleg otrok.. Sodelavec je na sredi 40ih in ima 2 majhna otroka v vrtcu + 2 starejša najstnika.. Lahko rečem, da je videti naporno in je večino časa na videz (malo) povožen..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov