Ona-on.com

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

zgubljen
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 27
Na forumu od: 31. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a zgubljen » 18. Apr. 2019 21:00

Ker sem že dolgo samski in imam bolj malo časa za kakšno spoznavanje, sem se po nekaj predlogih (s strani prijateljev in prijateljic) registriral na portalu ona-on.com. Da ne bo pomote, imam sliko, izpolnjen profil in spodoben opis.

Odkar sem se registriral, je minilo pol leta. V tem času videvam ena in ista dekleta... dekleta, ki si jih želi vsak moški. Kmalu po registraciji sem poslal sporočila parim puncam. Sporočila so povsem spodobna... v realnem življenju z njimi brez problema začnem komunikacijo in spotoma katero spravim v smeh. Do danes na moje sporočilo še nobena ni odgovorila in mislim da niti odgovora nobena ni prebrala. Sem pa dobil sporočilo s strani neke druge punce, vendar ko sem ji želel odgovoriti, je bil uporabniški račun že izbrisan.

Ker sem bi glede vsega skupaj malo skeptičen, sem si ustvaril fejk (ženski) profil in stvar stestiral, da sem se prepričal, ali chat dejansko dela. Po nekaj dneh testiranja ugotovim dvoje: chat dela in na ženskem profilu neverjetno hitro prejemam sporočila s strani moških. Ob takšni poplavi sporočil mi je postalo jasno, da ženska ne more takoj vsega prebrat.

Pa vseeno, razmišljam tako... po mojih izkušnjah ženska dnevno prejme 30 sporočil. V tednu dni torej z njo naveže stik 200 moških. Dobrih 100 jih lahko izloči na podlagi starosti in drugih kriterijev. Še zmeraj ji ostane na izbiro 100 potencialnih partnerjev. Recimo, da je od tega polovica takih, ki pošiljajo nespodobna povabila in take izloči... kljub temu ji ostane 50 moških, ki so na nivoju. Če ima ženska resen namen sem prepričan, da lahko v tednu dni pregleda vseh 200 profilov in izloči 150 neustreznih. Še zmeraj ostane 50 tipov in verjamem, da se med njimi najde vsaj en normalen.

Če sem zgoraj narobe sklepal, naj me nekdo popravi, ampak tako je pokazal test. Če moja ugotoviteve drži, se resno sprašujem, zakaj že pol leta gledam iste profile (kot sem rekel.. to niso cipe, ampak privlačna dekleta), pol leta čakam na odziv, vprašanja pa nobena ne prebere. Če povem obratno: Če bi meni pisalo toliko žensk, kolikor dobi sporočil povprečna ženska, bi v 1 mesecu našel partnerko... tudi če se ne bi ujela, v pol leta sigurno najdeš primerno.

Ima katera kakšno razlago, zakaj se to tako vleče?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 18. Apr. 2019 21:08

Preveč razmišljaš.

Podobno je na Tindru. Če dobim recimo 10 matchev v tednu, in pišem 7, bodo odpisala 4, z eno bo mogoče stekel pogovor.

Enako je na potovanju, vsak dan spoznam kakšno punco, medtem ko če bi potegnil količino spoznanih žensk, in žensk z katerimi sem imel kaj, bi govoril o procentih.

Ženske imajo vedno več ponudbe, zdej lahko to sprejmeš in si rečeš, hej, delam svoje stvari, poskušam biti čimbolj zaposlen in srečen sam, in če se nekaj zgodi, super, če ne...pač živim svoje življenje naprej.

Če delaš fejk profile in se jeziš nad statistiko in časom, potem si zajadral stran od dobrega vetra.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
zgubljen
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 27
Na forumu od: 31. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a zgubljen » 18. Apr. 2019 21:28

Ta fejk profil je bil zaradi tega, ker uporabljam free account in sem mislil, da zadeva ne deluje... večina dating strani je namreč precej omejenih in je treba plačati neko članarino, da dobiš več funkcij. Če pa nekaj plačam, je pri meni normalno, da bom zadevo raziskal pa tudi če moram skreirat 3 fejk accounte, ampak na koncu bom vedel kaj in zakaj sem kupil.

Razumem, da je ponudbe vedno več in s tem raste tudi razmerje, ki je trenutno 1:10 ali morda še večje. Pa vseeno, na koncu sta dve možnosti:
a) Punca najde primernega tipa in se odjavi oz. vsaj neha obiskovati portal
b) Punca ne najde primernega tipa (ali pa je v dilemi) in zato še uporablja portal

Ampak po več mesecih zmeraj obvelja ena opcija. Malo bi bilo čudno, če bi punca našla primernega partnerja, s katerim bi bila srečna v vezi in hkrati še naprej vsakodnevno obiskovala portal in čekirala kaj je novega.
Torej: Če punco 4 mesece gledam na portalu, kako se vsakodnevno prijavlja, to zame pomeni, da še zmeraj nekaj išče. Če upoštevam koliko povabil ima (beri moj prejšnji post), je že malo čudno, da toliko časa išče..... predstavljaj si, da greš v BTC in ne najdeš niti ene trgovine, kjer bi se lahko oblekel ali obul po svojem okusu.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 18. Apr. 2019 21:55

Mogoče si pa pisal samim fejk profilom, za katerim se skrivajo moški, radovedni kot ti. #teorijazarote
The world is as you are.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4433
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 18. Apr. 2019 21:58

Hodijo gor iz firbca ali pa si ze sto let dopisujejo z 1-2 tipoma.

Aja, najmanj 50% zensk na teh profilih ima lulcka, to bi po svojem eksperimentu lahko zakljucil tudi sam.

Iskreno ne poznam niti enega cloveka, ki bi partnerja spoznal na teh 'starinskih' portalih.. a ni to bolj za populacijo 40+?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7525
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 18. Apr. 2019 21:59

Provaj kaj drugega, kjer ni tako slabo razmerje m:ž?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 19. Apr. 2019 4:55

Jaz se nikoli ne bom nehala smejat tipom, ki mislijo, da portal ne deluje, ker ne dobijo pricakovanega odziva od zensk :lol:
Mogoce nehaj zenske delit na "cipe" in "privlacna dekleta" za zacetek?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7525
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 19. Apr. 2019 10:05

Ja katastrofa... tizga nisem niti dobro prebrala - deljenje na cipe in privlacna dekleta. Pac tako energijo, odnos, kot sam oddajas, tako bos tudi nazaj dobil.. Take ljudi se zacuti takoj..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 21. Apr. 2019 13:17

zgubljen napisal/-a:...se resno sprašujem, zakaj že pol leta gledam iste profile (kot sem rekel.. to niso cipe, ampak privlačna dekleta), pol leta čakam na odziv, vprašanja pa nobena ne prebere...
...Ima katera kakšno razlago, zakaj se to tako vleče?


Mislim, da je ravno v tem problem... :lol:
Jaz se tudi sprašujem zakaj že pol leta čakaš odg. Mogoče bodo čez eno leto odpisale?
Brez zamere. :wink:

No, ampak resno...mislim, da je problem v tem, da si se zapičil v teh par deklet, namesto, da bi iskal dalje. Ženske, ki dobijo veliko sporočil, bodo veliko tipov tudi izločile, ker imajo izbiro. Vsekakor pa, če jim bo kdo všeč, bodo odpisale. Vsaj po moji logiki.
Mogoče pa pišeš samo ženskam, ki so izven tvoje lige.? :nixweiss: Ni potem problem v dating portalih...in "fejk profilih" in cipah ( :D ).
Andrey
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 23
Na forumu od: 29. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Andrey » 21. Apr. 2019 21:16

saarijarvi napisal/-a:Iskreno ne poznam niti enega cloveka, ki bi partnerja spoznal na teh 'starinskih' portalih.. a ni to bolj za populacijo 40+?

Znanec (31) je v začetku marca na OO našel prvo partnerico (35), s katero je verjeli ali ne, doživel prvi poljub in izgubil nedolžnost. Tako da očitno ni nemogoče.

Težava, ki jo ima avtor je ta, da se je preveč resno zapičil vse skupaj. Spoznavanje na teh straneh je treba jemati z rezervo oz. miselnostjo "Če se kaj zgodi, toliko bolje."
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 22. Apr. 2019 15:28

Lahko, da gre spet za starega trola, ki ženske deli na ku*bice in potencialne bodoče mame njegovih otrok (vse sicer padajo na alfa samce, da ne bo pomote), a vseeno ...

zgubljen napisal/-a: Da ne bo pomote, imam sliko, izpolnjen profil in spodoben opis.


Kakšno sliko imaš? Eno sliko? Ljudje smo vizualna bitja, videz je VEČINI pomemben (ja, spet ne vsem), a ne samo videz, že sama poza. Že mnogokrat sem slišala, da ljudje sovražijo selfije v kopalnici npr. (zgolj primer). Za začetek ne bi bilo slabo, da daš nekomu ovrednotit svoje slike (ja se sliši trapasto, a pač sam svojih slik ne vidiš na isti način kot drugi) in razmisliš, da mogoče prosiš nekoga, da te slika na nekih primernih, različnih lokacijah, ki povedo nekaj o tebi ali tvojih hobijih. Ali pač si sam nabaviš tripod in se posnameš z nekim spodobnim fotoaparatom. Kakorkoli, družbena omrežja so kriva, da danes ljudje že podzavestno palijo na estetske slike in neki selfiji v čudnih pozah ne delujejo več.
Potem kaj je zate ''spodoben opis''? Raje ciljaj na dober opis kot pa na spodoben, ker če hočeš preveč izpasti ''good guy'' (to namreč sugerira beseda spodoben'') te ženske lahko hitro vržejo v koš t.i. obupancev.

zgubljen napisal/-a: dekleta, ki si jih želi vsak moški. Kmalu po registraciji sem poslal sporočila parim puncam. Sporočila so povsem spodobna...


Kakšna so po tvojem mnenju ta dekleta, ki si jih želi vsak moški? Si ciljal na privlačen videz ali zanimiv opis pod slikami? Kaj je definicija takšnega dekleta? Kurziven tisk pa zato, ker mogoče so to ženske, ki si jih po tvojem mnenju želi vsak, resnica pa je lahko drugačna.
Spodobna sporočila, hm, nalepi par primerov sem, kako začenjaš pogovor. Ker zopet: mogoče se tebi zdijo spodobna, na potencialne matche pa nimajo nobenega učinka in hitro letijo v kategorijo ''next''.

zgubljen napisal/-a:Ob takšni poplavi sporočil mi je postalo jasno, da ženska ne more takoj vsega prebrat.


Ja, rabi malo več časa, da vse prebere, a pač če želi, pride do konca. In količina sporočil ni razlog, da ne prideš na vrsto. Če si ji dovolj zanimiv, te bo že odkrila v poplavi sporočil.

zgubljen napisal/-a: Dobrih 100 jih lahko izloči na podlagi starosti in drugih kriterijev. Še zmeraj ji ostane na izbiro 100 potencialnih partnerjev. Recimo, da je od tega polovica takih, ki pošiljajo nespodobna povabila in take izloči... kljub temu ji ostane 50 moških, ki so na nivoju. Če ima ženska resen namen sem prepričan, da lahko v tednu dni pregleda vseh 200 profilov in izloči 150 neustreznih. Še zmeraj ostane 50 tipov in verjamem, da se med njimi najde vsaj en normalen.

Torej drugi kriteriji so videz, čudne slike itd. Mogoče ti pri večini odpadeš že v prvi rundi, ker jim nisi dovolj privlačen. Ali nisi pomislil na to možnost?
Spet, kaj je definija moškega ''na nivoju''? Namreč tvoja definicija se lahko razlikuje od definicije žensk pa se ti tega še zavedaš ne. Ja, verjetno se med 50imi najde vsaj en, s katerimi bo šla na kavo, ampak od srečanja na kavi in brisanja dating profila, ker je našla, kar je iskala, je še dolga pot.


zgubljen napisal/-a:(kot sem rekel.. to niso cipe, ampak privlačna dekleta), Če povem obratno: Če bi meni pisalo toliko žensk, kolikor dobi sporočil povprečna ženska, bi v 1 mesecu našel partnerko... tudi če se ne bi ujela, v pol leta sigurno najdeš primerno.



Nasprotje privlačnega dekleta je cipa? Ne razumem sploh, kaj ima to veze en z drugim. In ja, že ta delitev in izbira besedišča je izredno vprašljiva (so že omenili tudi drugi).
In ne, večina ljudi ne najde. Ker match na dating strani in partnerstvo, ki ti ustreza, sta dve popolnoma različni stvari. Tudi če pogovor na internetu steče in imaš z nekom noro dobre debate, je lahko pijača v živo en sam dolgčas ali pač ni nobene kemije.

zgubljen napisal/-a:Pa vseeno, na koncu sta dve možnosti:
a) Punca najde primernega tipa in se odjavi oz. vsaj neha obiskovati portal
b) Punca ne najde primernega tipa (ali pa je v dilemi) in zato še uporablja portal


Ne, nista samo dve možnosti. Mogoče pač išče nekaj v smislu friends with benefits in dejta več tipov hkrati, je v odprtem razmerju itd. Celotno situacijo gledaš preveč črno-belo. Sploh pa online dejtanje v SLO ni pravo online dejtanje, ker je izbira enostavno premajhna. Če živiš v nekem manjšem sln. mestu (da vasi sploh ne omenjam), je svajpanja konec po parih minutah. Že če si pripravljen dejtat po celi SLO in se vozit na dejte eno uro ali več, izbira ni bog ve kako velika.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7525
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 22. Apr. 2019 15:51

Samo ta ona-on mi tudi meni deluje bolj za starejse/locene..se nisem slisala za nobenga moje starosti da bi bil tam.. Drugace, ce ni pisal kakim fake profilom, ima pa res taprvo vezo videz oz slika.. sem pa vidla kar nekaj reklamiranja za ta portal v zadnjem casu, samo nek biznis poskusajo delat iz tega..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Abs
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 22. 8. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Abs » 28. Apr. 2019 12:34

Se ni nihče nikoli vprašal zakaj je toliko moških, in tako malo žensk na vseh portalih?

Zakaj vsi moški pišejo čisto vsaki ženski?

Ali je res toliko samskih moških, ki si želijo veze, kot pa avanturo?

To si povezujem samo s tem, da veliko moških ni zadovoljnih v vezah, ali še bolj verjetneje, da pišejo samo mlajšim ženskam. Kot vedno pravijo 'always search for something better'.
Ali pa da se ženske že tako dolgočasijo, da si želijo pozornost od čisto vsakega.

S tem da si moški želijo le nekoga privlačnega, ženske pa nekoga nesramnega.

Tako jst to vidim...
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 28. Apr. 2019 17:36

Abs napisal/-a:S tem da si moški želijo le nekoga privlačnega, ženske pa nekoga nesramnega.


Ta tema je cisto zlato :lol: :rofl: :hail:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov