Volitve 2011

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 05. Dec. 2011 8:37

^^ imeli bodo nove volitve. Sklepam da bo Janković dal kakšnega svojega podžupana ter imel še vedno roko nad Ljubljano.

Glih danes prebral, 29 žensk v parlamentu..1x več kot prej..upam da ne bodo samo kimale z glavo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 05. Dec. 2011 8:40

^^Ne, sprejemale bodo pomembne odločitve. Če verjameš v smrkce.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 05. Dec. 2011 8:41

^^vem..nažalost.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 05. Dec. 2011 8:44

Sam škoda mi je da bo najbrž mogel biti DeSus v parlamentu, ker bodo spet srali pri pokojninski reformi...ker točno vejo, da ko bo reforma sprejeta je konec muske za njih.
Uporabniški avatar
Tamara stylish
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamara stylish » 05. Dec. 2011 9:29

Problem je v tem, da so/ste Slovenci tolk proti JJ, da so zato volili Jankovica (posplošujem, v večini), ki pa, če pogledamo resnici v oči ima katastrofalno ekipo. Ljudi, kot je nekdo že zgoraj navedel, ki bodo samo pritiskali na gumb in kimali. ŽAL, Slovenije to ne bo rešilo.
Drugi problem pa je bil ta, da na volitvah NI bilo stranke, ki bi dejansko zagovarjala nek program, ga predstavila in bi to pomenilo vsaj manjšo rešitev Slovenije.
Spremeniti bi se moral cel sistem, ne zgolj samo stranke med sabo in 2 nova človeka zraven.
Sicer pa ... kdo je pričakoval, da se pa lahko v tem mescu in pol kampanje kaj spremeni??
Prej se 100 let niso mogli zmenit zdaj pa bi v 50 dneh pripravili program, ki bi nas ponesel v nebesa.

Kar se tiče Jankvica (sem že povedala)- katastrofa, da si je sploh upal kandidirati in da si upa tako javno nastopati. Je najbolj nagnusen človek, brez vsakršnega sramu.

Vsak lahko ponese ljubljano v višave s 150milj eur. Sam njega pač briga ja kdo jih bo vrnil ...

Škoda, pač smo propadli... žal mi je za podjetnike, ki se dejansko trudijo, delajo cele dneve, pa od tega nimajo nič. Država jih samo tepe...
Uporabniški avatar
ameba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ameba » 05. Dec. 2011 9:58

Mahagonij napisal/-a:

ameba napisal/-a:Ma Janša je res prtegnjen. Nov mandatar je šele izvoljen in on že veselo napoveduje nove predčasne volitve, govori, da bodo ljudje že spoznali svojo zmoto in tako naprej. Bruh. Namesto, da bi požru svoj ponos in dejansko vsaj razmišljal v smeri nekega dialoga, sodelovanja.
Se strinjam da je ful bedasta poteza to. Se pa ne strinjam s tvojimi idejami o sodelovanju... kako naj bi on sodeloval (no, itak noce), ce je pa jankovic ze eksplicitno rekel da noce imet nic z njim?

To je sicer res, ampak: Že Pahorjev mandat je bil v znamenju neumnega Janševega nasprotovanja, tudi takrat, ko bi bilo nujno potrebno stopit skupaj in uvest določene reforme. Janša sicer v predvolilnih soočenjih vedno govori o sodelovanju, ki pa ga je konec takoj po volitvah(ne glede na to al zmaga, al ne). On pač ne popušča, njegove ideje so dobre, kar predlagajo nasprotniki je že takoj slabo in end of story. Janković je od Pahorja karakterno močnejši in se mi zdi, da je na podlagi vsega, kar se je v prejšnjem mandatu dogajalo ugotovil, da dialog itak ni možen. Lahko bi se naredil 'lepega' in govoril o njunem sodelovanju, ampak saj vsi vemo, da je slednje bolj malo verjetno, al ne? Janša bo spet destruktivna opozicija in mislim, da je bilo to tako Jankoviću, kot Janši, ves čas jasno. Je pa res, da Janković na tem mestu ni bil ravno politically correct v pahorjevem stilu, ampak je pač direkt povedal, da si sodelovanja z Janšo niti slučajno ne predstavlja. Janša je lolek, lahko bi se obesil na Jankovićevu izjavo in pač povedal, da si nov mandatar njunega dialoga itak ne želi(čista resnica), namesto tega pa gre tupit o novih predčasnih volitvah in še enkrat več se vsej Sloveniji pokaže kot totalen egotrip- enostavno ne more brez svojih provokacij in pripomb.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 05. Dec. 2011 11:06

meni se pa zdi tole malenkostno pretiravanje. zdaj je pa janša kriv, da se ni izpeljalo pomembnih reform? če me spomin ne vara smo imeli 2 referenduma, oba sta padla. torej je janša kriv, če je folk glup?

in isto je s pokojninsko reformo. kahl se lahko po trepalnicah meče, če bi mi zadevo na referendumu podprli, bi se zadeva spremenila. ne zagovarjam tolikšno število referendumov, ampak imet janšo za dežurnega krivca mi je smešno.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
ameba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ameba » 05. Dec. 2011 11:41

Itak, da ni samo Janša kriv, logično. Pač, je bilo govora o njem in (ne)sodelovanju z Janovićem, zato sem govorila o njem. NI Janša kriv, da je folk glup, ampak ljudje so bili itak vsi zmedeni, polovica jih sploh ni vedla za kaj se na referendumih gre in Janša je samo prilival olje na ogenj(s tem ko je ves čas dajal vedeti, kako je pahor nesposoben in s tem še dodatno zasajal dvom o pozitivnih učnkih, ki naj bi ga reform prinesle). Kriv je tudi Pahor, kateremu je močno primanjkovalo odločnosti, ni znal ljudi prepričat, da so spremembe nujne. Veliko je razlogov, zakaj se reforme niso izpeljale, niti slučajno ni kriv samo Janša, je pa vseeno veliko pripomogel k neizpeljavi le-teh. Isto Erjavec pri pokojninski itd.
Uporabniški avatar
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LuvDancin » 05. Dec. 2011 12:18

Presenečena nad rezultatom, Jankovića sicer nisem volila, ker je po mojem mnenju primernejši za župana, sem pa totalno zadovoljna z levico v koaliciji.

Nism si pa misnla, da bo Janša tako prpo stisnu. To da je v četrtek par minut pred koncem Soočenj dal pogodbe vn, me ni presenetl (zadeve niso šle ob 10h zvečer v časopise, ob polnoči v petek je bil pa itak že volilni molk). To da se datumi v pogodbah niso ujemal, me tud ni presenetl. Me pa je to, da ga v petek ni blo na Svet, kjer bi ga o tem dejansko spraševal, kljub temu, da je udeležbo potrdu že teden prej. Bi pričakovala, da bo še dalje gledalcem prodaju buče.

Zna pa bit, da ga je zjebala NSi, ker jih je cerku ufuravala svojim ovcam. Ti, ki bi dejansko drugače volili Janšo, so pač misnli, da bo on itak zmagu, pa so rekl, dejmo še NSi spravt v parlament, pa jim dat par zicov.
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 05. Dec. 2011 13:32

^^ se totalno strinjam s tabo...

Jaz nisem neki Jankovičev fan, sem pa vesela, da je zopet desnica potegnila "ta kratko". Pričakovala sem, da bo Janša zmagal in res sem vesela, da ni tako.
Sicer pa je moj glas šel SD-ju... predvsem zato, ker se mi zdi, da je Pahor najbolj pošten- od možnih mandatarjev.

Mislim, da ne smemo prehitro sodit kaj bo in kaj ne bo, zdaj ko je Jankovič zmagal... predvsem me moti nacionalizem... češ da je zmagal Srb in ostalo sranje... kolk "neslovencev" pa bo imel okrog sebe v parlamentu? mislim, da nobenega....
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 05. Dec. 2011 13:43

*Žuža* napisal/-a:Iskreno povedano, med vsemi kandidati ima najmanj masla na glavi - Pahor.

spice girl napisal/-a:Sicer pa je moj glas šel SD-ju... predvsem zato, ker se mi zdi, da je Pahor najbolj pošten- od možnih mandatarjev.

To ni res. Kaj pa Hanzek, Radovan Zerjav (dvomim da sploh vesta kdo to je), Ljudmila Novak?

Poleg tega je neka postenost butast kriterij za volitve. Po tem kriteriju je najboljsi mandatar sosedov Joze. Kaj ti pomaga postenost, ce nimas vizije, vodilteljskih kvalitet in sploh vsega ostalega kar bi pricakovali od predsednika vlade? Kva ma folk kriterije, svasta.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 05. Dec. 2011 14:29

Tamcy reče "kako sploh nagnusnež jankovič upa kandidirat?!" zraven pa zagovarja JJ :D
komedije :D

In glede zakaj sta padla referendum o malem delu (Katja Šoba SDS ;) ) in pokojninska reforma (kritike na reformo s strani SDS in Cerkve)...
KO je pa JJ misli, da bo zmagal gladko tele volitve... je pa rekel POKOJNINSKA MORA BIT... nardijo raziskavo nasledn dan - 70% folka bi jo podprlo...
OVCE ja ;)

Jankoviča sem volil ker še ni bil na oblasti... če bo zajebal ga bomo pa spodil ane ;)
Ostali so pa ŽE bli in nardil NIĆ ali SRANJE!
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 05. Dec. 2011 14:34

Seveda vem, kdo je Hanžek in bivšega ministra za promet tudi poznam.
Žerjav za moje pojme nima prave karizme in ga preprosto ne vidim kot mandatarja, žal.... O Hanžku pa ne bom izgubljala besed... že kot varuh človekovih pravic mi ni bil nič kaj simpatičen... pa še gospo Koširjevo ima zraven sebe, ki mi je tudi totalno mimo in je politika zanjo, po mojem mnenju, samo še eno od milijon področji, ki ga gospa pač mora preizkusiti.

Pa mi ti povej eno Janševo pametno vizijo, konec koncev lahko tudi Jankovičevo, Jelinčičevo, Golobičevo,... ki te je tako pritegnila, da si mu dal/a glas? Vizije takoj po izvolitvi nekam odlavajo... poštenost ali nepoštenost pa vedno visi nekje v zraku. In ja, jaz od predsednika vlade pričakujem, da bo pošteno vodil državo, v korist vseh državljanov in ne v svojo korist....
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 05. Dec. 2011 14:38

HANŽEK!? a vi to resno no?

Žerjav PREVEČ vztraja na reševanju slovenskih firm ;)
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 05. Dec. 2011 14:43

To se tudi jaz sprašujem?

Sicer se pa strinjam s tabo brandibelle... sicer pa je, kolikor sem jaz seznajnjena Janševa pokojninska reforma bistveno slabša, kot je bila Pahorjeva.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov