HUEY napisal/-a:
ps. Mclaren in Jochie, oba imata prav in z obema se strinjam. Vsak iz svojega stališča. Jochie, tebi pa kapo dol, spoštujem naše fante ki so v takratnih razmerah služili JLA. Sploh moralna vprašanja so te takrat lahko ugonobila. Mclaren, ti pa imaš tudi kr realne poglede, respekt!
Huey, imel sem 18, 19 let in bil sem vojak. pač v vojski je najboljše izklopiti možgane rekoč "cilj današnje teme je da prodje vrijeme" in biti vojak...drugače imajo svoje prijeme da te nevtralizirajo. sploh pa 18 letni mulc in moralna vprašanja...takrat sem bil strogo odločen, če bom v situaciji, da bom moral direktno braniti svoje življenje, ustrelil tudi svojega očeta, če bo potrebno...pač meni na čelu ni pisalo, da sem slovenec, vsi smo bili enaki in na istem mestu, bil sem izvežban, vedel sem kako se stvari streže, tako da...ja...tudi ubijal bi, da bi preživel...to je bil direkten boj za obstanek.
mimogrede, med vojno sem bil na Šentilju na karauli, bil sem tudi 4 ure v borbi, sicer sem bil na poziciji, kjer mi ni bilo potrebno streljati, so pa po nas tolkli s tankom in ti povem, da ni lušten občutek, ko par 10 metrov stran raznese tankovsko mino...no, po 4 urah je prišel ukaz za premik, takrat sem izkoristil priložnost in dezertiral...očitno me je opazil nekdo, ki slabo strelja, kajti ob begu sem samo zaslišal rafal...fiju, fiju, fiju mimo mojih ušes...
kakorkoli, vojska ima prijeme, s katerimi te naredi vojaka....in takrat ni moralnih vprašanj...