Vlada je sebi zvišala plače!!
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
tor je pristranski, ker je definitivno za janšo, ti si pa popolnoma objektivna, ker definitivno nisi za janšo. valda
sicer pa to, da bajuk ni bil v sloveniji, ni ravno najboljši argument. ekonomijo lahko študiraš tudi v tujini in fiskalni ukrepi se od države do države ne razlikujejo prav preveč. treba je samo vedet, katere uporabit v določeni situaciji. a je kdo včeraj gledal odmeve?

sicer pa to, da bajuk ni bil v sloveniji, ni ravno najboljši argument. ekonomijo lahko študiraš tudi v tujini in fiskalni ukrepi se od države do države ne razlikujejo prav preveč. treba je samo vedet, katere uporabit v določeni situaciji. a je kdo včeraj gledal odmeve?
- GeorgeConstanza
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 4. 2007
Pri nas so policaji dobili novega VW Toureg-a. Fensi so, fensi...
- tor
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 7. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
Glede Financ. So OK. Sam je pa dejstvo, da niso naklonjene Janši. Medije ima levica čez , to je dejstvo.
In to kar so včeraj napisale ni res...so bili kasneje objavljeni točni podatki.
Koliko nas stane Kućan, s svojo številčno ekipo, da hodi po proslavah, Šmarni gori...
Glede Bajuka. Ni tu študiral....Zame je to plus.
Glede tega, da naj bi odločali tisti, ki so vseskozi tu.....tisti "Ljubljančani" ,ki nimate svojega rodu tu že vsaj 100 let, zame niste Ljubljanćani. Tolk o tem.
Pa odločajo o Ljubljani sami neljubljančani.
Elektrika je šla v SLO 6% gor, v Angliji 8%.
Zakaj nihče ni podprl Damjana in njegove enotne davčne stopnje, ko je bilo potrebno?
Inflacija bo, dokler bodo naraščale cene nafte!!!!
Jaz nisem od nobenim vplivom ,razmišljam s svojo glavo, pol pa če je prov al pa narobe
In to kar so včeraj napisale ni res...so bili kasneje objavljeni točni podatki.
Koliko nas stane Kućan, s svojo številčno ekipo, da hodi po proslavah, Šmarni gori...
Glede Bajuka. Ni tu študiral....Zame je to plus.
Glede tega, da naj bi odločali tisti, ki so vseskozi tu.....tisti "Ljubljančani" ,ki nimate svojega rodu tu že vsaj 100 let, zame niste Ljubljanćani. Tolk o tem.
Pa odločajo o Ljubljani sami neljubljančani.
Elektrika je šla v SLO 6% gor, v Angliji 8%.
Zakaj nihče ni podprl Damjana in njegove enotne davčne stopnje, ko je bilo potrebno?
Inflacija bo, dokler bodo naraščale cene nafte!!!!
Jaz nisem od nobenim vplivom ,razmišljam s svojo glavo, pol pa če je prov al pa narobe

-
jullia_ - Cosmopsiho
Dagi napisal/-a:jullia_ napisal/-a:a je kdo včeraj gledal odmeve?
Js že v mižalah takrt, kaj pa je blo?
bajuk, dva ekonomista (s pravne in ef) + še nekdo, ki ga ne poznam, predstavitveni del sem pa zamudila.
enivej, jst se na ekonomijo ne razumem ravno preveč, zato se zanesem na to, kar izvem od drugih in oba ekonomista sta se kar strinjala, da protiinflacijski ukrepi, ki jih vlada je sprejela, niso bile napake. je pa težko reči, kaj bi bilo, če bi storila še kaj drugega.
sicer pa, če smem rečt, se mi zdite nekateri smešni. za vse je najlažje krivit vlado ane? dejmo se malo pogovorit o trgovskih maržah, ki stalno rastejo tudi procentualno, ne samo absolutno gledano. pa mogoče o ljubljanskih mlekarnah, ki dražijo mlečne proizvode, ker prenavljajo svoje obrate.
- GeorgeConstanza
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 4. 2007
jullia_ napisal/-a:Dagi napisal/-a:jullia_ napisal/-a:a je kdo včeraj gledal odmeve?
Js že v mižalah takrt, kaj pa je blo?
bajuk, dva ekonomista (s pravne in ef) + še nekdo, ki ga ne poznam, predstavitveni del sem pa zamudila.
enivej, jst se na ekonomijo ne razumem ravno preveč, zato se zanesem na to, kar izvem od drugih in oba ekonomista sta se kar strinjala, da protiinflacijski ukrepi, ki jih vlada je sprejela, niso bile napake. je pa težko reči, kaj bi bilo, če bi storila še kaj drugega.
sicer pa, če smem rečt, se mi zdite nekateri smešni. za vse je najlažje krivit vlado ane? dejmo se malo pogovorit o trgovskih maržah, ki stalno rastejo tudi procentualno, ne samo absolutno gledano. pa mogoče o ljubljanskih mlekarnah, ki dražijo mlečne proizvode, ker prenavljajo svoje obrate.
Zato pa obstajajo različni uradi in institucije s strani države, ki skrbijo da se to ne dogaja. Če pa država ne zna ukrepati prek teh svojih institucij pa je to njena krivda. Podjetnik bo vedno želel še več denarja in če ve, da to lahko naredi na "nepravilen" način z odiranjem potrošnikov in zato ne bo kaznovan, bo to tudi storil.
Kakorkoli pogledaš, vlada je kriva, ker je neučinkovita. Zato jo pa imamo, da varuje nas male ljudi. Velika podjetja samo izrabljajo svoj položaj na trgu, ker vedo da jim neučinkovita država nič ne more.
-
linkica - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 3. 2006
glede tega definitivno! ker kaj pa lahko mi naredimo? ne kupimo mleka in kruha, ki je osnovna prehrana ali kaj? no kaj lahko naredimo??
slovenci smo preprpe, da bi enkrat vsi stavkali in se uprli nizkim placam in visokim cenam. vsaj enkrat bi lahko skup stopili, ce smo premagali marsikaterega nasprotnika bi se se pa inflaciji lahko.
aja, tale tema ni namenjena ljudem, ki imajo prevec denarja in se jim cene ne zdijo visoke. mi govorimo o malih ljudeh, o 400€ placah...
slovenci smo preprpe, da bi enkrat vsi stavkali in se uprli nizkim placam in visokim cenam. vsaj enkrat bi lahko skup stopili, ce smo premagali marsikaterega nasprotnika bi se se pa inflaciji lahko.

aja, tale tema ni namenjena ljudem, ki imajo prevec denarja in se jim cene ne zdijo visoke. mi govorimo o malih ljudeh, o 400€ placah...

-
jullia_ - Cosmopsiho
ne razumeš. v prejšnjem postu sem napisala, da so za podražitve hrane krive podražitve surovin, polizdelkov in dvig trgovskih marž. po domače: če je pšenica dražja, moka dražja in če si še trgovec namesto 30% od vsake prodane štruce vzame 40%, bo kruh dražji.
res je, da država do neke mere lahko podražitve nadzira, ampak to, da ti trdiš, da je kriva zgolj in samo vlada je pa trapasto.
se pa strinjam, da potrošniki lahko tukaj zelo malo naredimo, sploh v primeru kartelnega dogovarjanja, ko v bistvu ne moreš izbrat cenejšega ponudnika, ker vsi dvignejo cene.
res je, da država do neke mere lahko podražitve nadzira, ampak to, da ti trdiš, da je kriva zgolj in samo vlada je pa trapasto.
se pa strinjam, da potrošniki lahko tukaj zelo malo naredimo, sploh v primeru kartelnega dogovarjanja, ko v bistvu ne moreš izbrat cenejšega ponudnika, ker vsi dvignejo cene.
-
jullia_ - Cosmopsiho
verjetno bo čas pokazal, da je treba samo janšo z oblasti spravit, pa bomo imeli vsi 2x večjo plačo, hrana bo napol zastonj, namesto slapa savice bo pa iz julijcev brizgala nafta, s katero bo slovenija obogatela in končno dokončala avtocestni križ.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov