Vinjete

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 05. Jul. 2008 11:58

Ma meni so te vinjete oky.. par krat na leto grem do Ljubljane, pa vozm se skoz na hitri cesti itd.. Vseeno pa mislim da bi lahko uvedli mesecne ali 2 tedenske za turiste in tiste ki so v tranzitu..

Edini problem kle vidim v tem da zdaj nebo gužva nabita na cestninskih postajah ampak bo 3x večja na obali.. :/
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 05. Jul. 2008 12:05

Jz mslim, da če že moramo met vinjete, da bi lahko nardili dnevne, tedenske, mesečne in letne vinjete. Da bi zadovoljili vsem.

Nekateri ste komentirali, da se tujci nimajo sploh kej pitoževat itd.- usaj jz sm tko razumela. Morem vam povedat, da hodi dosti tujcev k meni v službo spraševat, če se da kupit dnevno vinjeto. In ko rečem, da ne, so ful presenečeni in marsikdo reče, da ga ne bo nazaj v Slovenijo. Menim, da si Slovenija tega ne more privoščit, ker nimamo nekega ogromnega navala tujcev v našo državico in da bomo zgubili še nekaj tistih zaradi vinjete se mi zdi glupo.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
cirrus
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 6. 2008
Kraj: Ce - Lj - Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a cirrus » 05. Jul. 2008 13:52

Glede dnevnih in tedenskih vinjet. Najbrž bi cena dnevne vinjete bila manjša, kot je bila cestnina od Maribora do Kopra. Torej bi tranzitni turisti, ki potujejo preko Slovenije prišli še ceneje skozi državo.

Sicer smo pa tako ljudje sprogramirani, da bi povsod radi prišli čim ceneje skozi. Pozabljamo pa na to, da ni nič več zastonj.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Jul. 2008 16:43

p!ka napisal/-a:Jz mslim, da če že moramo met vinjete, da bi lahko nardili dnevne, tedenske, mesečne in letne vinjete. Da bi zadovoljili vsem.

Nekateri ste komentirali, da se tujci nimajo sploh kej pitoževat itd.- usaj jz sm tko razumela. Morem vam povedat, da hodi dosti tujcev k meni v službo spraševat, če se da kupit dnevno vinjeto. In ko rečem, da ne, so ful presenečeni in marsikdo reče, da ga ne bo nazaj v Slovenijo. Menim, da si Slovenija tega ne more privoščit, ker nimamo nekega ogromnega navala tujcev v našo državico in da bomo zgubili še nekaj tistih zaradi vinjete se mi zdi glupo.

po eni strani imaš mogoče prav, da res ni fer.ampak konec koncev če mal preračunamo, tud ni fer da nam tujci ki gredo drugam dopustovat filajo in uničujejo ceste.prej nismo imeli čisto nič od tega, samo dolge čakalne vrste za na celovško (hvala bogu zdej tud šetviškemu predoru), jezne slovenske voznike in čisto nobenga plusa.kukr je pa tujcev pri nas se mi pa zdi zanemarljiv, ki se pišejo po medijih?o.poleg tega pa med te tujce nikakor ne štejem hrvatov, ker oprostite Lipa naša, mi vam ne zračunamo ko greste čez Ravbrkomando in ostalih mljon mostov :roll: poleg tega pa je naša cesnina šentilj-portorož, znašala pol manj, kot znaša hrvaška, recimo do Zadra!In oni vsaj imajo kaj od tega, mi pa popolnoma nič, če jate čehov rinejo na hrvaško na morje.
jst grem tud na hrvaško na morje, pa se ne postavljam na glavo ker morm plačat celo premoženje za trajekt pa za cestnine in za predrage apartmaje, pa še Poli salame s sabo skorajda nebi smela nest, da bodo oni še naprej služili. :roll:
skratka, naj najprej svoje glupe ideje pogledajo, potem pa naj gledajo na nas.sam upam, da jim ne bodo popustili!

EDIT:še nekaj bi dodala...Kaj pa razni naslovi: Vinjete uničujejo hrvaški turizem?, ki se pišejo po medijih?kje je pa hrvaška spregledala ta podatek, da je okoli 100 00 čehov (al slovakov, sej en vem točno9 odpovedalo potovanje zaradi tega ker so hoteli in celo za par dni uvedli zakon, da se v državo NE SME NOSIT NOBENE HRANE?????da se seveda lahko kupuje samo pri njih, da še bolj zaslužijo?a zdej smo tega pa mi krivi??zakon so zamrznili, ampak je že prepozno...
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 05. Jul. 2008 17:02

O Hrvatih ni smiselno izgubljat besed ...

Všeč mi je bila Jelinčičeva ideja, da bi na vinjete napisali "I feel Slovenia". Si predstavljate, kako bi šele potem Hrvatje protestirali? :D
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 05. Jul. 2008 17:19

Jaz pa mislim, da kdor je pripravljen iti na morje na Hrvasko bo sel, tudi ce bo moral v Sloveniji kupiti vinjeto. Drugace bi pa placal cestnino. Se nikoli nisem slisala, da bi se nekdo odlocil za potovanje na podlagi placila cestnine, vinjet in podobnega v tujih drzavah.
Mi tud hodimo v Avstrijo po nakupe, pa nikomur na kraj pameti ne pade, da bi se pritozeval zarad vinjete. Pac tak sistem imajo. Pa se nikoli nisem zasledila nobenih naslovov clankov v smislu, da se Slovenci pritozujemo nad Avstrijskimi vinjetami, pa verjamem, da nas ni malo, ki hodimo veckrat letno k njim.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 05. Jul. 2008 18:33

ženska napisal/-a:O Hrvatih ni smiselno izgubljat besed ...

Všeč mi je bila Jelinčičeva ideja, da bi na vinjete napisali "I feel Slovenia". Si predstavljate, kako bi šele potem Hrvatje protestirali? :D

:rofl:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 05. Jul. 2008 19:15

Men so vinjete enostavno super. Dons sm šla lepo v LJ po avtocesti, brez iskanja drobiža po torbici in denarnici, samo lepo sem se peljala mim hišic, kjer so še nedolgo nazaj pobirali cestnino. Kaj češ lepšga kot to.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 05. Jul. 2008 19:16

p!ka napisal/-a:
ženska napisal/-a:O Hrvatih ni smiselno izgubljat besed ...

:rofl:

:lol: :lol: :lol: dobra ta fora ja.... =D
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 06. Jul. 2008 17:03

latinochiqui napisal/-a:Vinjeto je treba imeti za vožnjo po hitrih cestah in avtocestah oz. tam kjer je to označeno!

In kako je to označeno? In kaj storiš, če pomotoma zaideš na takšno cesto?
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 06. Jul. 2008 17:56

^^Preden zaviješ na avtocesto, so postavljene table, ki kažejo, da je tam avtocesta. Poleg tega so tudi posebne table, na katerih je narisana vinjeta. Kako si pa prej vedela, kje je avtocesta?
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 07. Jul. 2008 8:25

Včeri je pršu k nam za dva dni sorodnik z Nemčije. Gre zdaj naprej na Hrvaško na dopust. Takoj, ko sem omenila, če si je kupu vinjeto, je reku, da nej bom sam tih s temi vinjetami :D Je reku, da je to super za nas, sam da za turiste bi lahko dali tedenske.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Jul. 2008 9:58

gregalina napisal/-a:Včeri je pršu k nam za dva dni sorodnik z Nemčije. Gre zdaj naprej na Hrvaško na dopust. Takoj, ko sem omenila, če si je kupu vinjeto, je reku, da nej bom sam tih s temi vinjetami :D Je reku, da je to super za nas, sam da za turiste bi lahko dali tedenske.

mogoče za turiste, severno, vzhodno in zahodno od nas.Za južne Hrvate, pa tud slučajno ne! :D
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 07. Jul. 2008 14:45

No, od danes naprej ima tud moja rdeca strela to hecno zeleno nalepko. Zanima pa me, ali so veljavne te vinjete 6 mesecev od nakupa, ali samo do konca decembra? Ker na vinjeti pise, da 6 mesecev od dneva nakupa in tud prodajalka me je vprasala, kateri datum mi izbere (ce gres recimo sele avgusta na morje in je prej ne rabis), sem pa brala nekje tudi, da bodo te prve vinjete samo do konca septembra. Verjetno oz. bolj mozna se mi ze zdi tista prva varianta. Kdo ve? :)
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 07. Jul. 2008 14:56

polletne pa 35 evrov (veljala bo šest zaporednih mesecev od dneva nakupa

Vir

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov