Vinjete
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Te čisto razumem, ampak kaj bodo pa za 'zlate ceste' rekli zdaj tisti, ki so pred vinjetami dali po 1000 EUR al pa še več na leto za cestnine, k so se vsak dan v službo vozili....a to pa ni bilo drago al kako?
Zdaj so šele vidli, da ne bodo mogli zbat enako denarja s temi vinjetami, zato jih pa dražijo. Ker tisti, ki dejansko res uporabljajo AC, so zdaj veliko veliko na boljšem.
Zdaj so šele vidli, da ne bodo mogli zbat enako denarja s temi vinjetami, zato jih pa dražijo. Ker tisti, ki dejansko res uporabljajo AC, so zdaj veliko veliko na boljšem.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
In potem bi bil priliv denarja spet premajhen, ker bi veliko ljudi kupilo to 'študentsko' vinjeto, nadziral bo pa kdo? Pa bi spet iskali druge možnosti s podražitvami. Že zdaj ne zmorejo vseh kontrolirat, to je itak nemogoče...Če se ti voziš samo po obvoznici v LJ, nekdo pa vsak dan po več 100km avtoceste - na koga misliš, da bo bolj racionalno gledat s strani države?
Meni se ločene kategorije (rezen kratkotrajne) vinjet ne zdijo pametna rešitev, bi sam še bolj zakomplicirali....će tako ali tako so malo zabluzili z vinjetami - prehitro in nepremišljeno.
Meni se ločene kategorije (rezen kratkotrajne) vinjet ne zdijo pametna rešitev, bi sam še bolj zakomplicirali....će tako ali tako so malo zabluzili z vinjetami - prehitro in nepremišljeno.
-
Tryanna - Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2007
Glede študentskih vinjet sem se samo hecala. Kar se pa tiče pridobivanja dodatnih sredstev je pa tukaj še relativno neizkoriščen potencial - tovorni prevoz. Njih bi bilo treba precej bolj udarit po žepu, kot jih trenutno. Samo kaj, ko imajo premočen lobij v ozadju.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Ja, sej to smo tud že debatirale - o tem, da bi se na sploh s cest spravil, pa vlake izkoristil, da jih nebi tolko uničeval. Sicer pa, zdaj smo že kupili letno vinjeto, do nakupa ta dražje je še celo leto dni - kaj pa vemo, kaj se bodo še v tem času vse spomnili in če to ta rešitev z vinjetam sploh trajala. Bomo videli.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Pomoje bi blo najbolje, da bi bla še naprej ista cena vinjete, ker je čist kul. Podražitev mi ni čist jasna (zakaj lahko imajo povsod drugje tak nižje??).
Pa cena tedenske vinjete je prov smešna. Res previsoka. Če bi bla jaz tujec bi se definitivno poskušala izognit avtocestam.
Satelitsko cestninjenje bi nekaterim res prav prišlo, sam pomoje bodo tud tam tak cene nabil, da si bomo vsi želeli stare cestnine nazaj.
Pa cena tedenske vinjete je prov smešna. Res previsoka. Če bi bla jaz tujec bi se definitivno poskušala izognit avtocestam.
Satelitsko cestninjenje bi nekaterim res prav prišlo, sam pomoje bodo tud tam tak cene nabil, da si bomo vsi želeli stare cestnine nazaj.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
UG84 napisal/-a:Te čisto razumem, ampak kaj bodo pa za 'zlate ceste' rekli zdaj tisti, ki so pred vinjetami dali po 1000 EUR al pa še več na leto za cestnine, k so se vsak dan v službo vozili....a to pa ni bilo drago al kako?
ampak zarad njih ne mormo usi nastradat....
on je dal 1000, nekdo drug je dal 10.In zakaj more tist ki je dal prej 10, tolk preplačvat?Itak je pa glih tok unmu, ki je dal prej 1000, tale cena smešno poceni.In sta dve skrajnosti.
pomojem bi mogl za tiste, ki se vozjo uvest neko delavsko vinjeto, ki bi se gledala na to kje pač ta človek dela in kolk stran se vozi in približen mesečni pavšal izračunat.nevem no, neki tazga, ker tole kar je je zeloooo fajn za enega, in velik qurac za drugega.
skratka, tisti ki se nismo tolk vozili po AC zdej plačujemo za tiste ki so se in se še.
Sicer pa, zdaj smo že kupili letno vinjeto, do nakupa ta dražje je še celo leto dni -
sicer ne vem, ker sm vidla samo naslov članka, ampak članek na 24.com kakšen tedn nazaj se je glasil; "Ali bo treba letošnje letne vinjete doplačati?".
Tko, d ase mi ne zdi nč čudnga, če se bodo naši vrli vrhovniki še kej tazga spomnl (verjetno se gre za doplačilo razlike do 90€).
.će tako ali tako so malo zabluzili z vinjetami - prehitro in nepremišljeno.
in točno tko je in zdej nosimo posledice....vsi ne, ampak tisti, ki se nismo vozoli redno po AC.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
buubbika napisal/-a:Mene so skor nasral, ko sm gledla 24ur, da bodo vinjete za kolesarje. Ok to sm skor verjela, ker pač kao rabiš izpit (:D), sam za pešce, looool!!!
Pa še un iz Darsa je govoru se mi zdi, tk da so se kr fajn potrudli. Kleti cepci!
Aaaa, jst sm tut takoj u dneuno letela mamici jamrat, da bom mogla še za bajk plačvat in najbol, da uvedejo še obvezno narjen izpit za bicikl, pa sm ga najebala ...
Pol pa drug dan prijazno sporočijo, da je biu hec .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
*purple*, prej je bila ena cestnina Lj-Kp okrog 5 evrov. Če si šla poleti 4x na Obalo, je to naneslo 40 evrov, kar bo tudi ob dražji vinjeti drugo leto še vedno skoraj polovica. Letos jo pa s tem sploh skoraj pokriješ.
Poleg tega pa tudi prej sistem ni bil tako pošten, kot je mogoče izgledalo, ker so se nekateri cestninam komot izognili (že zgoraj omenjene Vodice na gorenjski AC recimo), drugi so pa vsakič colali. Ni bilo nekega pravega sorazmerja med tem, koliko si prevozil in koliko si plačal.
Poleg tega pa tudi prej sistem ni bil tako pošten, kot je mogoče izgledalo, ker so se nekateri cestninam komot izognili (že zgoraj omenjene Vodice na gorenjski AC recimo), drugi so pa vsakič colali. Ni bilo nekega pravega sorazmerja med tem, koliko si prevozil in koliko si plačal.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
*purple* napisal/-a:čez vodice smo pa tud mi redno hodili ja.Sicer pa nevem, to ni moj problem, bi pa drugače cestnine postavili
Jah no, potem pa tako poglej. Ti si se prej zastonj vozila na račun tistih, ki so hodili čez cestninske, zdaj pa oni ceneje skoz pridejo, ker si tudi plačuješ vinjeto
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
*mala* napisal/-a:Podražitev mi ni čist jasna (zakaj lahko imajo povsod drugje tak nižje??).
Nekje sem brala, da naj bi bile naše avtoceste tako ali tako med dražjimi, ker so jih hoteli narediti relativno hitro in za ''vsako ceno'', s tem pa naj bi si nabirala točke tudi takratna vlada.
Zdaj je pa nekako treba odplačevati kredit(e) zanje (ne me zdaj napasti, to sem prebrala v intervjuju s človekom, ki je bil nekoč v nadzornem svetu Darsa).
Tudi sama se ne vozim dosti po AC, imam letno vinjeto (pa čeprav pred uvedbo nisem dala niti 10 € letno za cestnino), pa sem se že zdavnaj sprijaznila. Sistem tako ne more biti do vseh enako ''pravičen''.
-
*mala* - Cosmopsiho
^^ Hvala
Še zmeri so tisti, ki prej plačevali po 1000 evrov toliko na boljšem, da ni tak panike dat teh 55 evrov. Ker vem, da bi bla js zelo vesela, če bi bla na njihovem mestu. Pa tud tak al tak grem ene 2-3× na leto proti morju, pa še kam drugam (in ni šans da se grem po stranskih cestav vlačit), tak da se skor poravna.
Kakšne pa naj bi ble cene na kilometer, ko bo elektronsko cestninjenje? Se že kej ve. Men ta ideja res ni všeč- pa ne zarad mene, ampak tistih okoli mene, ki naredijo ogromno kilometrov in bi ble res ogromne številke lahko.
Še zmeri so tisti, ki prej plačevali po 1000 evrov toliko na boljšem, da ni tak panike dat teh 55 evrov. Ker vem, da bi bla js zelo vesela, če bi bla na njihovem mestu. Pa tud tak al tak grem ene 2-3× na leto proti morju, pa še kam drugam (in ni šans da se grem po stranskih cestav vlačit), tak da se skor poravna.
Kakšne pa naj bi ble cene na kilometer, ko bo elektronsko cestninjenje? Se že kej ve. Men ta ideja res ni všeč- pa ne zarad mene, ampak tistih okoli mene, ki naredijo ogromno kilometrov in bi ble res ogromne številke lahko.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
*mala* napisal/-a:Pa cena tedenske vinjete je prov smešna. Res previsoka. Če bi bla jaz tujec bi se definitivno poskušala izognit avtocestam.
ko bo nizozemski ali švedski turist šel z avtom na hrvaško morje, bo za njim veliiiiiko ur vožnje...in prav malo mu bo mar, če bo plačal tiste evre za vinjeto, samo da bo čimprej na cilju...
tudi ti, ko greš v nemčijo, verjetno reskiraš 10€ tunelnine in se ne voziš čez Katschberg, kajne?
-
*mala* - Cosmopsiho
Ne vem, še nisem šla sama z avtom v Nemčijo js bi šla kakor bi GPS povedal Kaj pa naprimer kak avstrijec, ki gre 2× poleti na morje, pa vsakič recimor več kot 7 dni. Torej 4 vinjete. Se kar mal nabere.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov