Vinjete
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
Če pomislim, da bi v BTC vedno mogla it čez center (gužva in daljša pot), k fantu po stari cesti, na morje po stari cesti, ubistvu skoraj kamorkoli, pol dam rajši mami pou za vinjeto, pa tut če ta stane 125 €. Rajši plačam, kot pa da se stalno vozim v gužvi, po daljši poti (sej to konec konceu pomeni tudi več bencina in se nekak zgliha) in počasneje.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Po stari cesti je lepo it ob lepem vremenu, ob toplem sončku in ob dobri volji, ker si lahko marsikaj čudovitega ogledaš... In to tiste stvari, za katere sploh ne veš, da obstajajo... To so tiste stvari, ki letijo mimo tebe, ko se ti povsod mudi...
Je pa res, da ni vse tko popolno... Ni vedno lepega vremena in toplega sončka, tudi dobre volje ni vedno (se pa trudim, da je), zato pride AC kar prav... Še posebi, ko pomisliš, da ti prihrani kar nekaj časa... Je pa iz NG do LJ predvsem krajša pot, če se odločiš za grozne ovinke čez Col in fasanje kakšnega mešanja v želodcu (kar zlahka lahko pride tudi ven ), kot pa če se odpelješ lagano po AC...
Je pa res, da ni vse tko popolno... Ni vedno lepega vremena in toplega sončka, tudi dobre volje ni vedno (se pa trudim, da je), zato pride AC kar prav... Še posebi, ko pomisliš, da ti prihrani kar nekaj časa... Je pa iz NG do LJ predvsem krajša pot, če se odločiš za grozne ovinke čez Col in fasanje kakšnega mešanja v želodcu (kar zlahka lahko pride tudi ven ), kot pa če se odpelješ lagano po AC...
-
*zverinica* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
^^ namest tega bi rajš probala s fenom in bi vidla, da gre prou lepo dol... aja pa s tem ni mišlen, da s fenom razbiješ šipo
-
Hyades - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 6. 2008
hahaha.. jaz sem si tudi kupila strgalo za vinjete.. je pa v bistvu drzalo z rezilom, meni ga ni bilo potrebno dodajat gor..
nisem ga se probala, ce bo vse po sreci grem ju3 po novo vinjeto. Trenutno se pac ne vozim z avtom, ker od mojega doma do sluzbe = hitra cesta + veliiiiko 'cestnih zastojev zaradi pregledovanja vinjet'. .. bah.
nisem ga se probala, ce bo vse po sreci grem ju3 po novo vinjeto. Trenutno se pac ne vozim z avtom, ker od mojega doma do sluzbe = hitra cesta + veliiiiko 'cestnih zastojev zaradi pregledovanja vinjet'. .. bah.
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Ja, tud jz sm slišala da gre s fenom lepo dol. Sicer pa se z vztrajnostjo tud z nohti spravi cela dol, potrebno je le kakih...hm...20 min.
Drugač pa se mi cena ne zdi fer do slovencev. Ves čas se podrejamo vsem drugim, pa gledamo na vse druge, kao jebeš naše. Zarad enih tujcev k se večinoma mim pelejo na hrvaško mormo pa mi dvojno ceno plačat. Lahk bi si umislili kako drugo varianto.
Midva s fantom se učas v Lj peleva z avtom, iz KK je mau zajeban prit tam po stari cesti, k se nekje po grosupljem ta konča oz. je nemogoča. Da bi se pa skozi zasavje pelu al pa okrog celja ti pa vzame najmanj dve uri, pa velik kilometrov. Pa tud tko, če hočeš kam pridit je skoz vsepovsod avtocesta, sej ne rečem, da se ne da po starih cestah, sam traja tok dolg in če glih nimaš namena uživat v naravi in maš druge opravke je AC rešitev. Drugač pa tkole k grema na izlet se pa vsaj del poti peleva po stari, že zarad občutka.
Drugač pa se mi cena ne zdi fer do slovencev. Ves čas se podrejamo vsem drugim, pa gledamo na vse druge, kao jebeš naše. Zarad enih tujcev k se večinoma mim pelejo na hrvaško mormo pa mi dvojno ceno plačat. Lahk bi si umislili kako drugo varianto.
Midva s fantom se učas v Lj peleva z avtom, iz KK je mau zajeban prit tam po stari cesti, k se nekje po grosupljem ta konča oz. je nemogoča. Da bi se pa skozi zasavje pelu al pa okrog celja ti pa vzame najmanj dve uri, pa velik kilometrov. Pa tud tko, če hočeš kam pridit je skoz vsepovsod avtocesta, sej ne rečem, da se ne da po starih cestah, sam traja tok dolg in če glih nimaš namena uživat v naravi in maš druge opravke je AC rešitev. Drugač pa tkole k grema na izlet se pa vsaj del poti peleva po stari, že zarad občutka.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
amyZ napisal/-a:Drugač pa se mi cena ne zdi fer do slovencev. Ves čas se podrejamo vsem drugim, pa gledamo na vse druge, kao jebeš naše. Zarad enih tujcev k se večinoma mim pelejo na hrvaško mormo pa mi dvojno ceno plačat. Lahk bi si umislili kako drugo varianto.
Ne zdi se ti fer do Slovencev? Tisti, ki so se prej vsak dan vozili v LJ na šiht s Štajerske še s kje dlje, dobijo povrnjeno ceno vinjete v enem mesecu, tok so dali prej za vse cestnine. Gorencem ni več treba na Vodicah ven it, pa Vodičanom po glavi skakt v naselju.
Mi imamo kolk - bogih 500km avtocest - pa še to večinom ane popolnoma končanih? Avstrijci jih imajo pa kolk, 2000? Pa primerjaj ceno avstrijske 14 dnevne vinjete, pa naše sedemdnevne - sramota!
Je pa problem ja za tiste, ki uporabijo avtocesto enkrat letno, da gredo na morje, ja. Zato pa je treba tudi sedemdnevno ceno spustit - ker točno tako se počuti turist! Ravno ti tujci, ki jih omenjaš sa na najslabšem - sedemdnevna vinjeta ti nič ne nuca, preden imaš konec dopusta že poteče.
In če se mi lahko praktično zastonj vozimo po avtocestah po Evropi, res ne vem, zakaj mi delamo tako velik problem iz tega. Itak da je sedemdnevna predraga. Bodmo pa pošteni - letna vinjeta kot je bila prej, je bila praktično zastonj.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ne tale cena vinjete tud približno ni fer!
Prvič če se gredo neko pavšalno foro, naj nardijo tak pavšal, ki bo pravšen za vse.namreč to, da se vozim usak dan po ljubljanski obvoznici in da zato rabim vinjeto,je pa res en ornk absurd!zakaj?Ker prej na tem delu ni blo nobene cestnine +to da je dostkrat obvoznca enaka usem ostalim cestam ker je tolk zabasana in je jst nebi štela lih pod autocesto oziroma hitro cesto.Plus to da mamo čist premalo avtocest za tako ceno!
In če se peljem dvakrat/trikrat na leto kam dlje,pa tud slučajno ni cena vinjete sorazmerna s tistim delom ki ga jst porabim.
In tko kot je reku en na poptvju (nevem kdo točno je bil), je smešno to da ima slovenija precej nižji razred od ostalih eu držav, malo kilometrino avtocest, a cena je pa na drugem mestu-ogromna!
skratka, tud približno niso naše autoceste vredne tega denarja ki ga mormo plačevat.
ali jebiga, če ne boš hotu kasirat kazni boš pač mogu
mi mamo itak, use najdražje, use cene primerljive z europskimi, d ane govorim o nepremičninah, standard, pa khm....ja, balkanski
sej men ni problem, jst lahko zberem za tisto vinjeto, ampak kšn revnejši, bo pa bolj težko.
Prvič če se gredo neko pavšalno foro, naj nardijo tak pavšal, ki bo pravšen za vse.namreč to, da se vozim usak dan po ljubljanski obvoznici in da zato rabim vinjeto,je pa res en ornk absurd!zakaj?Ker prej na tem delu ni blo nobene cestnine +to da je dostkrat obvoznca enaka usem ostalim cestam ker je tolk zabasana in je jst nebi štela lih pod autocesto oziroma hitro cesto.Plus to da mamo čist premalo avtocest za tako ceno!
In če se peljem dvakrat/trikrat na leto kam dlje,pa tud slučajno ni cena vinjete sorazmerna s tistim delom ki ga jst porabim.
In tko kot je reku en na poptvju (nevem kdo točno je bil), je smešno to da ima slovenija precej nižji razred od ostalih eu držav, malo kilometrino avtocest, a cena je pa na drugem mestu-ogromna!
skratka, tud približno niso naše autoceste vredne tega denarja ki ga mormo plačevat.
ali jebiga, če ne boš hotu kasirat kazni boš pač mogu
mi mamo itak, use najdražje, use cene primerljive z europskimi, d ane govorim o nepremičninah, standard, pa khm....ja, balkanski
sej men ni problem, jst lahko zberem za tisto vinjeto, ampak kšn revnejši, bo pa bolj težko.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
mah, vsem tak nkol ne bodo ustregli. Jaz se peljem po AC mogoče 1x na mesec, vsak dan pa skor po obvoznici, pa še vedno trdim, da je bila pej vinjeta prepoceni, da jo je bilo nuno treba podražit, da pa je tudi nujno bilo treba uvest krajšo vinjeto.
Ampak to, kar so naredil, da so dal za sedem dni 15 EUR je katastrofa in sram jih je lahko! S tem niso naredil usluge ne tistim Slovencem, ki so resnično redki uporabniki AC, niti tujcem, ki bodo šli poleti k nam ali pa tranzitno mimo nas.
Ampak to, kar so naredil, da so dal za sedem dni 15 EUR je katastrofa in sram jih je lahko! S tem niso naredil usluge ne tistim Slovencem, ki so resnično redki uporabniki AC, niti tujcem, ki bodo šli poleti k nam ali pa tranzitno mimo nas.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov