VEGRAD-ovi delavci v kontejnerjih

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 397
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 07. Jan. 2009 20:40

Yazmeen napisal/-a:Nacionalist :wink: ...čeprov se spomnem, da je mela tud prot črncem neki, Nia poprav me, če se motm :P


Ja, prav imaš. Sicer južnjaki niso druga rasa, ampak glede na to, da se jih ozmerja z čefurji me to spominja na suženjstvo in rasizem v ZDA, kjer so črnci bili vse od umazanih živali do nevem česa vse.

Sicer pa rasizem nima nikakršne podlage, ker je že zdavnaj bilo dokazano, da rase sploh ne obstajajo in da je to vse plod neznanja.
Različne zunanje lastnosti so plod različnega podnebja na različnih delih sveta(žalostno je, da še je zmeraj veliko ljudi, ki tega ne razume).
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 890
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 08. Jan. 2009 14:54

/\/\4t3j napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:
sončk napisal/-a:Nia, res pohvalno, da nihče v vaši službi ne mara sodelavke, ker govori mehki L. :zustimm:


ja zdej si se obsela na eno stvar, poleg tega da govori L sm dodala še da je njen način življenja čist južnjaški, sama čefurjada (še v službenem avtu!), na telefonu k ji stalno zvoni ko je ni notr, en sodelavc je njen sosed in cel dijaški dom stalno pr njej (pr nas so v dijašekm sami južnjaki, tko btw), oblečena v službi pač tko kot se oni oblačjo (ne bom napisala znamk in kako ker boste itak začele "pa sej jst mam pa tud to...") + ima 2 leve roke. resnično proba kako nebi delala, čimmnj delala, se izogiba, stalno je 'bolna', uglavnem s svojim odnosom se je vsem zamerla, sodelavci jo kličejo 'garbič' (jst je ne - ubistvu sm še najboljša od vseh proti njej, mogoče ker je edina ženska poleg mene!) itd..

ampak to pač ni tema o njej.. ;)



Telefon, obleke, obiski v dijaškem domu, ''L'', južnjaški način življenja....
Torej zdaj se bodo ljudje morali oblačiti kakor tebi paše. In vsi ljudje nimajo denarja, da bi šli v La Coste.
Upam, da sam ne bom postal izobčenec zato, ker imam rad kitajsko hrano. :roll:

Žalostno je, da ljudi ocenjuješ po tem kako se oblačijo in ne po tem kakšne so njihove notranje lastnosti.
To, da si rasist pa je itak izredno žalostno dejstvo...

Da ne bo pomote. Jaz sem Slovenec in tudi sam ne maram ljudi, ki tukaj živijo in še vedno ne znajo slovensko, ampak ti pa resno pretiravaš.
Na tvojem mestu bi se malo zamislil...


Tudi jaz Slovenka, da ne bo pomote, ampak moram komentirat Nio.
Torej vsak narod ima svojo kulturo oblačenja, prehranjevanja, zabave,... in to še ne pomeni, da je zaradi tega slab človek. Noben narod ni tako popoln oz. slab, da ne bi imel slabih in tudi dobrih ljudi. In kdor se ima za Slovenca bi potemtakem moral jesti samo Slovensko hrano, poslušati Slovensko glasbo in nositi oblačila slovenskih blagovnih znamk.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 08. Jan. 2009 18:31

rsvašta..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1431
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 08. Jan. 2009 18:51

~NIA~ napisal/-a:Yazmeen: proti črncem in nasploh drugim rasam pa nikol nism mela nč, ker z njimi niti nimam stika da bi karkol vedla vsaj o enem izmed njih ;)

mela sm edin ful prot ciganom (družina strojan), ker so se (menda) vsi vozil brez izpitov, z neregistriranimi avti.. pa jim noben nč ni naredu.
Kr niso mel kje bit pa so jim zrihtal hiše, stanovanja, prostore - kot da bi bli nekj več. In z dobljenim še zadovoljni niso bli.. svašta..


Zakaj nisi imela nič proti pristojnim, ki so to uredili?
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2376
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 08. Jan. 2009 19:00

Nia, pol se pa opravičujem :wink: Sam neki vem, da je blo okol črncev...da ti ful grdo zgleda, če seksata belc in črnc, al kaj že :gruebel: Pol se je pa neki razvila debata v tej smeri.

Aja, pa to, kašna je ta tvoja sodelavka nima nobene zveze s tem, kaj je po narodnosti. Pač je glupa. In bi bla glupa tud, če bi bla slovenka, če bi se tko obnašala.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 08. Jan. 2009 20:56

tni.
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2376
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 09. Jan. 2009 15:02

Aja, pol sm te pa zamešala z eno :oops:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2376
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 09. Jan. 2009 15:03

~NIA~ napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Nia, pol se pa opravičujem :wink: Sam neki vem, da je blo okol črncev...da ti ful grdo zgleda, če seksata belc in črnc, al kaj že :gruebel: Pol se je pa neki razvila debata v tej smeri.

Aja, pa to, kašna je ta tvoja sodelavka nima nobene zveze s tem, kaj je po narodnosti. Pač je glupa. In bi bla glupa tud, če bi bla slovenka, če bi se tko obnašala.


ejjjj, nikol nism rekla ene besede čez črnce, sploh da sexata ne (mogoče v temi o porničih :lach: ).

ja, sodelavka gluba bi bla v vsakem primeru, sam kr je od dol je pač še bl glupa je še še to da je od dol za nas razlog da je glupa ;) to sm hotla povedat, tenks za besede :P

a_pikica_a: ja sej sem mela velik proti tistm k so ciganom use dal, ampak nekak sm upala/verjela da bojo končno poskrbel tud za slovenske družine, če so že za cigane. In če so že poskrbel zanje bi lahko pokazal mal več spoštovanja in nebi bli nehvaležni. sploh pa bi civilizirano živel v tistem bloku, ne pa da so parket vn vrgl da so ga lahk zakuril, reveži eni.


S tem si pa tud vse povedala.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 09. Jan. 2009 15:41

js po eni strani razumem Nio (strinjam se pa ne z njo!)

tut js sem iz mesta ki je napol juznjasko :D eno izmed novih mest pac, razvilo se je ko se je odprl rudnik in tovarna Gorenje (mislim da ze vsi veste o katerem mestu govorim :D ) in to je povzrocilo naval migracij iz juga...tako da je pravzaprav mesto danes skoraj dvojezicno :D v osnovni soli je v razredih priblizno polovica juznjaskih otrok (Srbi in Bosanci predvsem), pa tako ko hodis po ulici pac ne slisis vedno slovenscine :D in imam z njimi tako dobre kot slabe izkusnje...nekateri so cisto vredu, nekateri pa res mal pretiravajo...in ne vem zakaj ampak dejansko je njihov ucni uspeh obcutno slabsi...v osnovni soli so bli oni vedno ''enkarji'', na gimnaziji pa jih prakticno ni (ZELO malo proti osnovnim solam). z njimi se napolnijo razne triletne poklicne sole... tega res ne razumem. ok, razumem da slovenscine ne bi imeli pet (pa ceprav se jih je vecina rodila ze v sloveniji in znajo slovensko) ampak da tut matematike in ostalih predmetov ne znajo mi pa res ni jasno...verjetno zaradi tega ker v druzinah ne spodbujajo tolko otrok k izobrazbi, ampak k delu? nebi vedla, drugacna kultura pac. ampak okej to je ze druga debata :D
u glavnem kar sem hotla rect je, da teli nasi mestni otroci starsev priseljencev znajo bit res nadlezni, ampak nase mesto brez njih ne bi blo to kar je, in smo to pac sprejeli :D

cist neki drugega je pa blo, ko sem se vpisala na mednarodno solo in so tja prisli zivet tudi ''tujci'' - iz makedonije, srbije, bosne, crnegore...pri starosti 16 ali 17 let. le-ti so se v parih mesecih naucili slovensko, po enem letu pa so govorili tekoco slovenscino. vsi so bli ful super, ampak se izredno opazijo te kulturne razlike. ceprav smo se jih trudli premostit, so v razredu vseeno nastajale grupe tujcev in grupe slovencev (res smo se dobro razumeli med sabo, ampak dlje od solskih druzenj in obcasnih srecanj izven sole pa ne). mela sem cimro iz crnegore in je bla super, res 1A. in ful so se trudli da bi jih tu sprejeli (nekaj jih tudi ostane na studiju v sloveniji) tako da res nimam nic proti njim, lepo je tudi da vzdrzujejo svojo kulturo, ampak v dolocenih tockah se je pa vseeno treba prilagodit drzavi v kateri zivis...tut js ce bi sla v neke muslimanske drzave ne bi na silo izzivala oblasti z poljubljanjem na javnih mestih, v njim svete stavbe gremo vsi bosi in ne-izzivalno obleceni...letos sem 4 mesece zivela u grciji in sem se potrudla vsaj nekaj naucit grsko, ce bi se preselila tja bi po 1 letu 100% znala tekoce grsko...

kaj hocem rect...mogoce res nimajo casa da bi se jezika naucili, ampak mislim da nekateri tut spostujejo ne nase drzave, in si hocejo tu ustvarit ''malo bosno''. s cimer ne bi blo nic narobe, ce ne bi s tem posegali u nasa zivljenja ( z nekaterimi ze zgoraj opisanimi primeri, in podobnimi dogodki u nasem mestu...)

aja, pa se nekaj glede njihovega sprejemanja...trenirala sem v klubu ki je bil v lasti bosancev, to so bli tut vsi trenerji in skoraj vsi tekmovalci...(je bil precej stevilcen klub, pa smo enkrat na treningu steli koliko nas je slovencev in smo bli trije :D ) no, in to je bil delno razlog da sem nehala trenirat...niti slucajno ne da bi mela kej proti njim (aja sem pozabla omenit - sama sem pol hrvatica, zato jih tut cist normalno razumem) ampak se nisem pocutla popolnoma sprejeto v njihovo druzbo..res ne.. pa sem se trudla ;) veckrat sem dobila obcutek, kot da pac ker mamo vsi kao nekaj proti njim, da zato ker so tam prevladovali, bodo pa zdej oni men pokazali ''kako je to''..nevem ne znam razlozit.

glede tistega o kontejnerjih - tako si ne zasluzi zivet noben clovek na tem svetu, ampak kot je ze julia napisala, tole debatiranje cist nic ne pomaga. zal je narejeno tako, da ce bodo oni sami protestirali, bodo verjetno zgubili sluzbe (ker verjetno na priloznost caka se veliko delavcev). zato res nevem kje bi nasli resitev.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2627
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Jan. 2009 16:15

red_rose napisal/-a: v osnovni soli je v razredih priblizno polovica juznjaskih otrok (Srbi in Bosanci predvsem), pa tako ko hodis po ulici pac ne slisis vedno slovenscine :D in imam z njimi tako dobre kot slabe izkusnje...nekateri so cisto vredu, nekateri pa res mal pretiravajo...in ne vem zakaj ampak dejansko je njihov ucni uspeh obcutno slabsi...v osnovni soli so bli oni vedno ''enkarji'', na gimnaziji pa jih prakticno ni (ZELO malo proti osnovnim solam). z njimi se napolnijo razne triletne poklicne sole... tega res ne razumem. ok, razumem da slovenscine ne bi imeli pet (pa ceprav se jih je vecina rodila ze v sloveniji in znajo slovensko) ampak da tut matematike in ostalih predmetov ne znajo mi pa res ni jasno...verjetno zaradi tega ker v druzinah ne spodbujajo tolko otrok k izobrazbi, ampak k delu? nebi vedla, drugacna kultura pac. ampak okej to je ze druga debata

cist neki drugega je pa blo, ko sem se vpisala na mednarodno solo in so tja prisli zivet tudi ''tujci'' - iz makedonije, srbije, bosne, crnegore...pri starosti 16 ali 17 let. le-ti so se v parih mesecih naucili slovensko, po enem letu pa so govorili tekoco slovenscino. vsi so bli ful super, ampak se izredno opazijo te kulturne razlike.


Deloma si že sama odgovorila v drugem odstavku na to, kar želim reči. Večina tujcev iz bivših republik Juge, ki pride zaradi službe k nam, je ljudi z nizko izobrazbo. Ti ljudje seveda večinoma ne spodbujajo svojih otrok k učenju, pri njih doma se ne bere leposlovja, ne hodi se v gledališče in na koncerte - ampak to ni zaradi njihove "južnjaške" kulture, ampak zaradi nizke izobrazbene in verjetno nasploh inteligenčne ravni. Tudi "čistokrvni" Slovenci, otroci staršev s končano OŠ in zaposlenih v tovarni, ponavadi ne dosegajo nadpovprečnih rezultatov v šoli, ne? Čeprav "kao" znajo slovensko, imajo lahko tudi cvek iz slovenščine - ker jim je slovnica in pravopis španska vas.
Verjemite, da sta Srbija in Bosna polni intelektualcev, pred katerimi se lahko samo priklonimo. Ampak tisti si najdejo možnost zaposlitve doma ali pa grejo v zahodno Evropo ali ZDA. Pri nas je pač tako, da so največje potrebe po kadrih s poklicno izobrazbo, po fizičnih delavcih. Zato taki prihajajo k nam.

Glede učenja slovenščine - nekaj je volja, veliko pa tudi talent. Me zanima, koliko vas govori angleško tako, da bi vas imeli za čistokrvno Britanko. Večini bi se tudi po nekaj letih, preživetih tam, še vedno slišal drugačen naglas. In zgleda, da je srbski L zelo težko odpraviti - kar dosti jih ima probleme s tem. Pa kaj - pač ne bodo napovedovalci na televiziji, ne? In to ne velja le za delavce z juga: primerjajte Britto Bilač, ki je po nekaj mesecih govorila perfektno slovenščino in Erico Johnson Debeljak, ki še po več kot desetletju v Sloveniji raje govori v angleščini, njena slovenščina je pa polna napak in ameriškega naglasa. Pa je intelektualka.

Ljudje smo tudi osebnostno različni - nekateri se takoj trudijo govoriti tuj jezik, pa čeprav z napakami in pač počasi napredujejo. Drugi so perfekcionisti in jim je nerodno govoriti z napakami, sploh ko opazijo, da jih ljudje razumejo tudi, če govorijo v svojem jeziku.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 11. Jan. 2009 16:58

Nima sicer konkretne veze s temo, ampak tole bi komentirala
kr.ena napisal/-a:Deloma si že sama odgovorila v drugem odstavku na to, kar želim reči. Večina tujcev iz bivših republik Juge, ki pride zaradi službe k nam, je ljudi z nizko izobrazbo. Ti ljudje seveda večinoma ne spodbujajo svojih otrok k učenju, pri njih doma se ne bere leposlovja, ne hodi se v gledališče in na koncerte - ampak to ni zaradi njihove "južnjaške" kulture, ampak zaradi nizke izobrazbene in verjetno nasploh inteligenčne ravni.

S tem se namrec ne strinjam, ne mores rect, da je za to, da otroci starsev drugih narodnosti ne znajo slovensko, ker so njihovi starsi neizobrazeni? Tudi menim, da inteligencna raven ni tako zelo povezana z izobrazbo. Pa vedno manj bo, saj diploma ne dokazuje nobene inteligence, kar se mene tice. To nima nobene veze. Ponavadi je se celo tako, da visje kot so izobrazeni starsi, manj znajo otroci slovensko (konkretno otroci veleposlanikov, direktorjev ipd.) - saj jim tega res ni treba. Privat sola v njihovem jeziku, potem pa mednarodna matura.

Nobene veze nima, koliko si nadarjen za ucenje jezikov in koliko ne v primeru, da ne govoris uradnega jezika drzave v kateri delas / zivis - edino kar vpliva na to je tvoja lastna samoiniciativa (ja, tu lahko starsi res vplivajo) in to, ali MORAS znati jezik za obstoj ali ti ga ni treba.

kr.ena napisal/-a:Tudi "čistokrvni" Slovenci, otroci staršev s končano OŠ in zaposlenih v tovarni, ponavadi ne dosegajo nadpovprečnih rezultatov v šoli, ne? Čeprav "kao" znajo slovensko, imajo lahko tudi cvek iz slovenščine - ker jim je slovnica in pravopis španska vas.

Tole se mi zdi tudi preveliko posplosevanje ... ceprav je najbrz nekaj resnice v tem.

Se mi pa zdi, da se bodo morali pocasi res tudi drzavljani nasih bivsih skupnih jugoslovanskih republik uciti slovensko, saj prihajajoce generacije, vkljucno z mano, ne znamo vec srbohrvasko - tako se je vsaj reklo vcasih - se tega nismo ucili (kar stejem sicer za minus), na TVju je samo amerikanscina in ni veliko moznosti, da bi se tega naucili.

Tisto o naglasu pa je naravnost smesno, saj tudi v kitajski restavraciji nihce ne pricakuje, da ga bo natakarica ogovorila v perfektni pogovorni slovenscini brez tujega naglasa?!
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 11. Jan. 2009 23:26

;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:43, skupaj popravljeno 1 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 12. Jan. 2009 0:32

Kako lahko gledaš na svet tko striktno, ne bom rekla zaplankano? Pr teb sta očitno možni sam dve opciji - al si zabit čefur, ki se ne nauči jezika in posluša narodno, al pa južnjak, ki more bit odličnjak in se vse naučit, da bi ti sploh lahko blagovolila biti prijateljica z njim.


Ti bom povedala eno zgodbico.
Moji stari starši se nikoli niso naučili pravilne slovenščine, jim pač ne gre. Pa so že 40 let tuki. Njihovi stavki so smešna mešanica slovenščine, srbščine in makedonsko-bulgarskega narečja.
Ko sm bla mejhna, sta me onadva vse dneve pazila. Babi, ki je nardila tri razrede osnovne šole, bla čistilka, me je naučila prve črke. Dedek je bil mizar, verjetno nič posebnega na prvi pogled, še en čefur bi ti rekla, fizički radnik, ki se ni naučil jezika in je bil brez šole. V prostem času je pisal pesmi in se zanimal za astronomijo.
S tremi leti sem znala brat in pisat. S petimi leti sem znala dva jezika in dve pisavi. S šestimi sem pisala pesmi in z osmimi otroško knjigo. Z dvanajstimi sem znala več angleščine kot večina tega foruma danes. (wellcome :? ) Zdej govorim 6 jezikov in sm kar se mene tiče, dost razgledana oseba. Brez toliko različnih pogledov, jezikov, kultur v mojem življenju, bi bla verjetn malo manj.
In point ni hvaljenje same sebe, ker še zdaleč nisem wunderkind niti genij, ampak dokaz, da tut navadni čefurji z najbolj banalnimi poklici (mizar in čistilka), ki se ne znajo naučiti jezika in se ne naučijo, niso neumni, njihovi otroci ne bodo neumni, čeprav zvečer prižgejo Pink TV in uživajo ob zvokih Lepe Brene, pol grejo pa na eno sarmo.

In ja, tut jst hodm vsak enkrat na leto "dol", plešem kolo, pojem narodne, praznujem naš božič, hodim v našo cerkev. In tut jst poslušam Ceco, Joksimovića, pa tut jazz in blues. :roll: In tut jst sm na lastni koži izkusila direktni nacionalizem (velikokrat), vendar samo takrat ko je človek VEDEL za moj priimek in za Ć v njemu. Pa mi povej, si to zaslužim?

Zakaj ti to govorim? Ker posplošuješ, čeprav z zadnjim postom ciljaš na to, da si odprta za nove možnosti, ker si odličnjakinjo z južnim poreklom vzela za "svojo". Če ne bi bilo nacionalizma, če ti ne bi bila nacionalistična, je sploh ne bi bilo treba vzeti za svojo, bila bi že vaša. Ne bi ji blo treba skozi ta bedn bedn preizkus, ki ste ga samo nacionalisti nardil, kao "če boš dovolj dobra, boš ena izmed nas".

In že celo življenje prihajajo sorodniki z juga k nam na obisk, pa jih še nikoli nismo imeli polno stanovanje, niti se ni nihče želel priseliti k nam. :roll:

Upam da si dojela. Čeprov dvomm mal.
Uporabniški avatar
mitkica
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 98
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mitkica » 12. Jan. 2009 13:35

Nevem, pr nas v našem mestu, če boš šimfal južnjake, ti noben ne bi reku "nacionalist, nehi tko govort, oni so tle sam da služjo", ampak vsak bo pač potrdil, vsi jih poznajo, mesto je majhno, vsem grejo na živce..


nia...govori zase. če ti in tvoji sodelavci pravite tako, še ne pomeni, da celo mesto pravi tako.
jaz nisem imela še nikoli problemov z nobenim in prav gotovo nisem ena izmed tistih, ki bi potrdila tvoje bluzenje!
in mislim da mestu in ljudem delaš krivico, ker na veliko oglašuješ kako jih nihče ne mara! bo boljše, če govoriš povsem in samo zase...

in ja, sem slovenka. in imam spoštovanje do človeka. ne glede na to iz kje je, kako govori, kako se oblači in kakšno družbo ima.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 397
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 12. Jan. 2009 15:52

sončk napisal/-a:Moji stari starši se nikoli niso naučili pravilne slovenščine, jim pač ne gre. Pa so že 40 let tuki.


Prvo bi ti rad povedal, da nimam nič proti južnjakom niti proti drugim priseljencem in se s tvojim prispevkom skoraj v celoti strinjam. Ampak to, da človek živi v neki državi 40 let in še vedno ne zna jezika, pa ni nekaj kar ti gre ali ne gre, ampak je nekaj kar želiš, hočeš ali nočeš. :roll:

Verjemi mi...ni takšnega anti talenta na tem svetu, ki se v 40 letih ne bi naučil jezika in takšni ljudje me motijo v Sloveniji, ker za mene je to nespoštovanje države, katera ti daje kruh, dom, svobodo itd.

Pa brez zamere, vendar to je moje mnenje.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov