VEGRAD-ovi delavci v kontejnerjih

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2376
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 06. Jan. 2009 16:42

Ja, jst mam tud tako izkušnjo. Pr nas so nam tud hišo obnavljal po potresu in smo jih ful lepo sprejel, mami jim je kuhala za jest (da niso skoz jedl sam kruha, pa salame), pa kavice, pa to in so nam ful stvari zastonj nardil takrat, od montaže okn, do fasade. So bli ful prjazni, pa čist lepo so se obnašal.
nadya
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 80
Na forumu od: 16. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a nadya » 06. Jan. 2009 23:54

sam še to glede jezika..
jst se angleščino učim še iz osnovne šole (nevem a se začne v 4 razredu?), + sredja šola + nekaj malega na faksu.. in mi je zmeri dobro šla.. ampak še po vseh teh letih nimam in ne bom mela naglasa kot ga ima nek anglež..

tko da nevem kako lahko pričakuješ da bo nek delavec recmo pri svoji 35 letih,ki je v sloveniji par let (brez nekih tečajov) znal slovenščino tekoče..

so izjeme, ki zanalaš govorijo svoj jezik (na glas), sam to so zelo zelo redki..

ojoj, higienske navade južnjakov?
kakšne pa so to?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Jan. 2009 7:43

ja sej usi to vemo, sam zgleda da nii ni jasn.

oni pridejo k nam služt dnar, ne pa se učit slovensko.
tle pr nas so se ene deset let nazaj preselil eni angleži, sicer tamau ker je od malga tuki se je nauču govort slovensk, starša pa kljub tečajem govorita zlo slabo.enkrat sta nam predavala še v osnovni šoli, kao neki o angliji in to in sta rekla, da je slovenski jezik ful težek za naučit in rajš povesta po anglešk, ker jih bolj razumejo,kot z neko polomljeno slovenščino.In se strin jam, pač, jezik je za sporazumevanje in če jih po anglešk razumem, lahko mirne volje z mano govorita v svojem maternem jeziku.in to bilokdo.tud ko grem v italijo, jih zlo mal zna anglešk, pa kaj naj zdej, se po tleh mečem.Useeno se mi rata še zmeri sporazumet, čeprou se italijanščino komi učim in znam zlo mal.jst nikol nimam problemou, da me kdo nebi razumu al pa jst njega.
mam od bratranca punco, ki je s kolumbije in lih tko govori zlo slabo anglešk, slovensk sploh ne, pa se že pogovoriva.mal po špansk pa italjansk :D jebeš, razumeva se, tako ali drugače.Če ne pa obrazna al pa telesna mimika pa veva kva hočva povedat.
obsojala je pa ne bom, da je tle tri leta pa ne zna nč, ker vem da ni lih tko simpl.Kumi smo jo po enem mescu naučil rečt telečji zrezek, pa še zdej ji ne znese, s temi č-ji pa čji-ji.Ni to tok simpl.

higienske navade južnjakou, to tud mene zanima...verjetn je kdaj kšnga zavohala k je smrdu po švicu.ampak hej, stop v KMŠ, pa boš vidla kakšne so slovenske higienske navade!Nikakve!
nadya
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 80
Na forumu od: 16. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a nadya » 07. Jan. 2009 9:41

no *purple* se vsaj pri temu strinjave :D

eh to je posploševanje..

sam res, zakaj se pa noben ne pritožuje ko kakšen anglež, nemec (ki živi par let v sloveniji) govori zelo slabo slovenščino...
in ko pride v trgovino vpraša v angleščini, ker mu je tako lažje (delam v trgovini)..
kašno ogorčenje nastane, ko pride bosanc v trgovino pa mal meša slovensko pa mal bosansko :D
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 07. Jan. 2009 10:21

ssss
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:58, skupaj popravljeno 1 krat.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 890
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 07. Jan. 2009 12:38

Yazmeen napisal/-a:Ne, Nia, njihova država jim ne mor ponudit več od naše. U bistvu jin lahko zlo mal ponud, ker razmere v Bosni npr. so katastrofalne še od vojne naprej. Ampak to še ne pomen, da morjo ti ljudje, ki pridejo sem delat, požret vsak drek, ki se jim ga ponud, pa da nimajo nobenih pravic! Niso nč manj vredni od tebe, a veš?! A mislš, da je njim fajn tle živet v nemogočih razmerah, delat vsak dan po 12 ur in to taka dela, ki jih Slovenci nočjo delat, da lahko preživljajo družine v Bosni?! Nazadnje jih pa še folk tle grdo gleda, k da so komu kej nardil, k se pridejo sem preživet (sorry, naša država jim to sama ponuja)! Ma dej no, jst ne vem kje živite, ker eni ste lih ene tok razgledani, k homo erektusi, pi*da! :roll:


Se ne bom ponavljala, ker bi napisala isto. Torej se strinjam s to izjavo.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 07. Jan. 2009 13:22

la :P
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Nass
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 137
Na forumu od: 24. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nass » 07. Jan. 2009 13:56

~NIA~ napisal/-a:imajo pa vsaj službo, marsikater slovenc je v tem času nima več.

Veš zakaj? Ker Slovenci dobivajo socialno podporo in imajo višji standard kot oni in zato tudi ne bi šli v take službe (ok ne vsi, nekateri že delajo v podobnih razmerah). Ker so Slovenci bolj zaščiteni in jih zato ne bojo zaposlili, ker potem ne bojo mogli ravnat z njimi kot z drekom. Ker delodajalci vejo, da bo vedno cel kup takih kot si ti, ki se bojo postavili na njihovo stran, ko bo šlo za 'južnjake'.

Nia, če bi ti delala 12-16 ur na dan, bi verjetno se potem še 4 ure učila jezika ne? Tako, za sprostitev :roll:
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 890
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 07. Jan. 2009 14:24

~NIA~ napisal/-a:
zato ker tujci se vsaj TRUDIJO govoriti slovensko, oni se pa še to ne, ker se nočejo. Pa ja, vem da so pršli delat, pa da rabjo dnar, pa da delajo kar pač delajo. Ne moti me to da delajo in služijo za svojo družino (če jih, kot sm že rekla, ne prvlečejo počas kr vseh gor - od bratra do sestričn, fotra pa do pravnukov). Ampak, moti me to da se predvsem ne znajo obnašat!
Ja, tud moj fotr (predvsem on), namerava jit delat v Ameriko. Ampak on gre delat v svojo firmo in ne kr nekam kjer pač bo, sam da bo keš, da bo pol lahk pljuval čez delo, plače, folk, državo! In če bo šou se bo mogu naučit govorit angleško. Alpa se vsaj truditi govoriti, če že ne bo čist znov. Oni pa se niti potrudijo ne :roll:


Pomoje, da kdor ima družino se vsak trudi bit z njo in vanjo vlagat. In tvoj oči najbrž ne bo šel cesto pometat v Ameriko, ali pač, ker za takšno delo res ni treba znati tujega jezika.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2376
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 07. Jan. 2009 15:40

~NIA~ napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Ja, jst mam tud tako izkušnjo. Pr nas so nam tud hišo obnavljal po potresu in smo jih ful lepo sprejel, mami jim je kuhala za jest (da niso skoz jedl sam kruha, pa salame), pa kavice, pa to in so nam ful stvari zastonj nardil takrat, od montaže okn, do fasade. So bli ful prjazni, pa čist lepo so se obnašal.


spominjate na našo nono, ko so popravljali glavno cesto ob njeni hiši in jim je kuhala kosila in kavice pa nosila piškote, da je nakoncu dobila zastonj 30kil cementa in 2 prikolici peska (želela je sama zidat :roll: ) in vse te stvari ima še zdej pod hišo spravljenje, ker neve kaj bi sezidala :P


Ne, mi jim nismo kuhal za jest zato, da bi kej dobil, ampak smo jih pač lepo sprejel (tko kot bi vsazga), pa jim je mami kej skuhala, ker drugač nej bi si sami nosil malco, to je bil pa kruh, pa salama ponavad. Nč kuhanga. In ker so bli hvaležni za to, so se odločil, da bojo nardil par stvari zastonj. Je blo vzajemno :wink:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 07. Jan. 2009 16:06

Nia, res pohvalno, da nihče v vaši službi ne mara sodelavke, ker govori mehki L. :zustimm:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 07. Jan. 2009 19:04

wej.. ;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:50, skupaj popravljeno 1 krat.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 397
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 07. Jan. 2009 19:23

~NIA~ napisal/-a:
sončk napisal/-a:Nia, res pohvalno, da nihče v vaši službi ne mara sodelavke, ker govori mehki L. :zustimm:


ja zdej si se obsela na eno stvar, poleg tega da govori L sm dodala še da je njen način življenja čist južnjaški, sama čefurjada (še v službenem avtu!), na telefonu k ji stalno zvoni ko je ni notr, en sodelavc je njen sosed in cel dijaški dom stalno pr njej (pr nas so v dijašekm sami južnjaki, tko btw), oblečena v službi pač tko kot se oni oblačjo (ne bom napisala znamk in kako ker boste itak začele "pa sej jst mam pa tud to...") + ima 2 leve roke. resnično proba kako nebi delala, čimmnj delala, se izogiba, stalno je 'bolna', uglavnem s svojim odnosom se je vsem zamerla, sodelavci jo kličejo 'garbič' (jst je ne - ubistvu sm še najboljša od vseh proti njej, mogoče ker je edina ženska poleg mene!) itd..

ampak to pač ni tema o njej.. ;)



Telefon, obleke, obiski v dijaškem domu, ''L'', južnjaški način življenja....
Torej zdaj se bodo ljudje morali oblačiti kakor tebi paše. In vsi ljudje nimajo denarja, da bi šli v La Coste.
Upam, da sam ne bom postal izobčenec zato, ker imam rad kitajsko hrano. :roll:

Žalostno je, da ljudi ocenjuješ po tem kako se oblačijo in ne po tem kakšne so njihove notranje lastnosti.
To, da si rasist pa je itak izredno žalostno dejstvo...

Da ne bo pomote. Jaz sem Slovenec in tudi sam ne maram ljudi, ki tukaj živijo in še vedno ne znajo slovensko, ampak ti pa resno pretiravaš.
Na tvojem mestu bi se malo zamislil...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2376
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 07. Jan. 2009 20:22

/\/\4t3j napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:
sončk napisal/-a:Nia, res pohvalno, da nihče v vaši službi ne mara sodelavke, ker govori mehki L. :zustimm:


ja zdej si se obsela na eno stvar, poleg tega da govori L sm dodala še da je njen način življenja čist južnjaški, sama čefurjada (še v službenem avtu!), na telefonu k ji stalno zvoni ko je ni notr, en sodelavc je njen sosed in cel dijaški dom stalno pr njej (pr nas so v dijašekm sami južnjaki, tko btw), oblečena v službi pač tko kot se oni oblačjo (ne bom napisala znamk in kako ker boste itak začele "pa sej jst mam pa tud to...") + ima 2 leve roke. resnično proba kako nebi delala, čimmnj delala, se izogiba, stalno je 'bolna', uglavnem s svojim odnosom se je vsem zamerla, sodelavci jo kličejo 'garbič' (jst je ne - ubistvu sm še najboljša od vseh proti njej, mogoče ker je edina ženska poleg mene!) itd..

ampak to pač ni tema o njej.. ;)



Telefon, obleke, obiski v dijaškem domu, ''L'', južnjaški način življenja....
Torej zdaj se bodo ljudje morali oblačiti kakor tebi paše. In vsi ljudje nimajo denarja, da bi šli v La Coste.
Upam, da sam ne bom postal izobčenec zato, ker imam rad kitajsko hrano. :roll:

Žalostno je, da ljudi ocenjuješ po tem kako se oblačijo in ne po tem kakšne so njihove notranje lastnosti.
To, da si rasist pa je itak izredno žalostno dejstvo...

Da ne bo pomote. Jaz sem Slovenec in tudi sam ne maram ljudi, ki tukaj živijo in še vedno ne znajo slovensko, ampak ti pa resno pretiravaš.
Na tvojem mestu bi se malo zamislil...


Nacionalist :wink: ...čeprov se spomnem, da je mela tud prot črncem neki, Nia poprav me, če se motm :P
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2848
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 07. Jan. 2009 20:34

~NIA~ napisal/-a:
sončk napisal/-a:Nia, res pohvalno, da nihče v vaši službi ne mara sodelavke, ker govori mehki L. :zustimm:


ja zdej si se obsela na eno stvar, poleg tega da govori L sm dodala še da je njen način življenja čist južnjaški, sama čefurjada (še v službenem avtu!), na telefonu k ji stalno zvoni ko je ni notr, en sodelavc je njen sosed in cel dijaški dom stalno pr njej (pr nas so v dijašekm sami južnjaki, tko btw), oblečena v službi pač tko kot se oni oblačjo (ne bom napisala znamk in kako ker boste itak začele "pa sej jst mam pa tud to...") + ima 2 leve roke. resnično proba kako nebi delala, čimmnj delala, se izogiba, stalno je 'bolna', uglavnem s svojim odnosom se je vsem zamerla, sodelavci jo kličejo 'garbič' (jst je ne - ubistvu sm še najboljša od vseh proti njej, mogoče ker je edina ženska poleg mene!) itd..


Use, kar je s to žensko "narobe", je to, da je lena (se izogiba delu), to, kakšne cunje daje nase, kašno musko posluša, kako in kje živi je pa tle irelevantno.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]