Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Yazmeen napisal/-a:Ne, Nia, njihova država jim ne mor ponudit več od naše. U bistvu jin lahko zlo mal ponud, ker razmere v Bosni npr. so katastrofalne še od vojne naprej. Ampak to še ne pomen, da morjo ti ljudje, ki pridejo sem delat, požret vsak drek, ki se jim ga ponud, pa da nimajo nobenih pravic! Niso nč manj vredni od tebe, a veš?! A mislš, da je njim fajn tle živet v nemogočih razmerah, delat vsak dan po 12 ur in to taka dela, ki jih Slovenci nočjo delat, da lahko preživljajo družine v Bosni?! Nazadnje jih pa še folk tle grdo gleda, k da so komu kej nardil, k se pridejo sem preživet (sorry, naša država jim to sama ponuja)! Ma dej no, jst ne vem kje živite, ker eni ste lih ene tok razgledani, k homo erektusi, pi*da!
~NIA~ napisal/-a:imajo pa vsaj službo, marsikater slovenc je v tem času nima več.
~NIA~ napisal/-a:
zato ker tujci se vsaj TRUDIJO govoriti slovensko, oni se pa še to ne, ker se nočejo. Pa ja, vem da so pršli delat, pa da rabjo dnar, pa da delajo kar pač delajo. Ne moti me to da delajo in služijo za svojo družino (če jih, kot sm že rekla, ne prvlečejo počas kr vseh gor - od bratra do sestričn, fotra pa do pravnukov). Ampak, moti me to da se predvsem ne znajo obnašat!
Ja, tud moj fotr (predvsem on), namerava jit delat v Ameriko. Ampak on gre delat v svojo firmo in ne kr nekam kjer pač bo, sam da bo keš, da bo pol lahk pljuval čez delo, plače, folk, državo! In če bo šou se bo mogu naučit govorit angleško. Alpa se vsaj truditi govoriti, če že ne bo čist znov. Oni pa se niti potrudijo ne
~NIA~ napisal/-a:Yazmeen napisal/-a:Ja, jst mam tud tako izkušnjo. Pr nas so nam tud hišo obnavljal po potresu in smo jih ful lepo sprejel, mami jim je kuhala za jest (da niso skoz jedl sam kruha, pa salame), pa kavice, pa to in so nam ful stvari zastonj nardil takrat, od montaže okn, do fasade. So bli ful prjazni, pa čist lepo so se obnašal.
spominjate na našo nono, ko so popravljali glavno cesto ob njeni hiši in jim je kuhala kosila in kavice pa nosila piškote, da je nakoncu dobila zastonj 30kil cementa in 2 prikolici peska (želela je sama zidat) in vse te stvari ima še zdej pod hišo spravljenje, ker neve kaj bi sezidala
~NIA~ napisal/-a:sončk napisal/-a:Nia, res pohvalno, da nihče v vaši službi ne mara sodelavke, ker govori mehki L.
ja zdej si se obsela na eno stvar, poleg tega da govori L sm dodala še da je njen način življenja čist južnjaški, sama čefurjada (še v službenem avtu!), na telefonu k ji stalno zvoni ko je ni notr, en sodelavc je njen sosed in cel dijaški dom stalno pr njej (pr nas so v dijašekm sami južnjaki, tko btw), oblečena v službi pač tko kot se oni oblačjo (ne bom napisala znamk in kako ker boste itak začele "pa sej jst mam pa tud to...") + ima 2 leve roke. resnično proba kako nebi delala, čimmnj delala, se izogiba, stalno je 'bolna', uglavnem s svojim odnosom se je vsem zamerla, sodelavci jo kličejo 'garbič' (jst je ne - ubistvu sm še najboljša od vseh proti njej, mogoče ker je edina ženska poleg mene!) itd..
ampak to pač ni tema o njej..
/\/\4t3j napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:sončk napisal/-a:Nia, res pohvalno, da nihče v vaši službi ne mara sodelavke, ker govori mehki L.
ja zdej si se obsela na eno stvar, poleg tega da govori L sm dodala še da je njen način življenja čist južnjaški, sama čefurjada (še v službenem avtu!), na telefonu k ji stalno zvoni ko je ni notr, en sodelavc je njen sosed in cel dijaški dom stalno pr njej (pr nas so v dijašekm sami južnjaki, tko btw), oblečena v službi pač tko kot se oni oblačjo (ne bom napisala znamk in kako ker boste itak začele "pa sej jst mam pa tud to...") + ima 2 leve roke. resnično proba kako nebi delala, čimmnj delala, se izogiba, stalno je 'bolna', uglavnem s svojim odnosom se je vsem zamerla, sodelavci jo kličejo 'garbič' (jst je ne - ubistvu sm še najboljša od vseh proti njej, mogoče ker je edina ženska poleg mene!) itd..
ampak to pač ni tema o njej..
Telefon, obleke, obiski v dijaškem domu, ''L'', južnjaški način življenja....
Torej zdaj se bodo ljudje morali oblačiti kakor tebi paše. In vsi ljudje nimajo denarja, da bi šli v La Coste.
Upam, da sam ne bom postal izobčenec zato, ker imam rad kitajsko hrano.![]()
Žalostno je, da ljudi ocenjuješ po tem kako se oblačijo in ne po tem kakšne so njihove notranje lastnosti.
To, da si rasist pa je itak izredno žalostno dejstvo...
Da ne bo pomote. Jaz sem Slovenec in tudi sam ne maram ljudi, ki tukaj živijo in še vedno ne znajo slovensko, ampak ti pa resno pretiravaš.
Na tvojem mestu bi se malo zamislil...
~NIA~ napisal/-a:sončk napisal/-a:Nia, res pohvalno, da nihče v vaši službi ne mara sodelavke, ker govori mehki L.
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov