~NIA~ napisal/-a:Yazmeen napisal/-a:Ne, Nia, njihova država jim ne mor ponudit več od naše. U bistvu jin lahko zlo mal ponud, ker razmere v Bosni npr. so katastrofalne še od vojne naprej. Ampak to še ne pomen, da morjo ti ljudje, ki pridejo sem delat, požret vsak drek, ki se jim ga ponud, pa da nimajo nobenih pravic! Niso nč manj vredni od tebe, a veš?! A mislš, da je njim fajn tle živet v nemogočih razmerah, delat vsak dan po 12 ur in to taka dela, ki jih Slovenci nočjo delat, da lahko preživljajo družine v Bosni?! Nazadnje jih pa še folk tle grdo gleda, k da so komu kej nardil, k se pridejo sem preživet (sorry, naša država jim to sama ponuja)! Ma dej no, jst ne vem kje živite, ker eni ste lih ene tok razgledani, k homo erektusi, pi*da!

ja vem da so ljudje, tko kot jst, tko kot mi vsi in nič manjvredni. In ne, ni jim treba požret vsazga dreka in delat najbl bednih del - kdo jih pa sili da morjo? nihče!
to da bojo delal 12 ur in kakšno delo bodo opravljali je sigurno že prej pisalo v pogodbi, vsaj jst nebi šla v tujino če še vedla nebi točno kako bo.
In seveda je možno da te v tujini zajebejo, tko pač je.. imajo pa vsaj službo, marsikater slovenc je v tem času nima več.
predvsem kar me moti pr teh delavcih je to, da imajo v sloveniji vse in še več kar rabjo, v bosni pa niti za kruh ne morjo zaslužit, pa bojo še vedno toukl čez slovenijo pa slavil bosno. čemu?
Nia...
Prvič:če nebi bilo njih bi se tvoja rit vozila po makadamskih cestah, ker slovenske riti niso blagoslovljene da bi delale take "umazane" stvari.Ne bi imela ne štcun, ne nč, bogvedi če bi mela sploh bajto.
tolk pljuvaš čez njih, ampak le oni so tisti, zarad katerih imamo marsikaj!
drugič...veliko veliko jih nima NOBENE pogodbe in delajo na črno, ker jih nočejo zaposlit.valda, glede na to da majo v bosni plače 150 eurou tle pa 500 je že treba nekak delat in se niti ne pritožujejo ker nimajo pogodbe, kar je nekako logično.
tretjič: če so slovenski delavci prek pogodbe upravičeni do dodatka za malico in prevoz, zakaj tuji nebi bili?tako kot mi, tudi oni rabjo jest in če nam plačajo naj pa še njim.Prazna vreča ne stoji pokonc!
četrtič:se strinjam glede tistega kjer pljuvajo čez slovenijo in hvalijo svoje rodne države, ampak tudi to je logično, ker pač pogrešajo svoje ozemlje in svoje domače.res ne rabjo bit tukaj, jih nihče ne sili, ampak nekak pa morjo preživet, se ti ne zdi?
petič: če bi ble take razmere pri nas verjamem, da bi prav hitro letela delat v nemčijo naprimer, ker nevem kaj bi si lahko prvoščla s stopetdeseteurou veliko plačo!tudi ti bi hlapela po višjem zalsužku, če ne druzga da bi lahko nahranila usaj svoja usta in usta svojih otrok!
zakaj slovencev ne pljuvaš ki delajo v nemčiji/italiji/austriji/švici, ker tam več zaslužijo?logično, če maš neko perspektivo po zaslužku in če hočeš imet usaj za normalno preživetje, da boš za to poskrbel.
šestič: teli delauci delajo od jutra do večera, veseli so usakega dežja ko se lahko malce spočijejo, ne vidijo svojih domačih, marsikdo v fletu še televizije nima, skos se morjo gledat med sabo, živijo in delajo večinoma v nenormalnih razmerah...Valda da se ti utrga!pač mal žvižgajo in kaj, še zmer ti nben nč konkretnega noče!Če bi zažvižgal en hud tip, pa nebi imela nč proti a ne?
sedmič; zakaj slovensko govort?zakaj bi mogu nekdo ki tukaj služi za denar za preživetje dajat ogromne denarje še za tečaj slovenskega jezika?
Poleg tega je slovenščina zlo težk jezik za naučit in ne gre kr tko hitr kot si to predstavljaš ti.jst jih razumem čist normalno,z mano lahko govorijo čist po domače, tko kot bo italjan govoru po anglešk al pa italjansk in tko kot tud britanc ne bo govoru po slovensk!ne deli nekih brezveznih razlik.
jezik je za sporazumevanje in je važn to da se sporazumevaš, ne pa neke dosadne nacionalistične fore.
osmič: imela sem fanta makedonca, ki je prišel tud delat sem, sicer rečeno čist nekaj drugega, na koncu so ga vrgl v gradbeništvo (še dobr da sam v slikopleskarstvo) in draga ti povem, da v njihovem fletu ni blo začutit ali zavohat nobene nehigiene, da so bli usi sostanovalci ful uredu in da v enem letu nism začutila kakšrnekoli nestrpnosti z njihove strani, škodoželjstva ali česa podobnega negativnega.nasprotno od slovenceu, so popolnoma gostoljubni, tko da tud verjet ne moreš, ustrežljivi, prijazni in ne zavedaš se kako trpijo.Moj je meu recimo mater skorejda na smrtni postelji in je pršu delat za njena zdravila, ker so bla v makedoniji samoplačniška in ker niso imeli denarja, je mati trpela hude muke.
tko, da prosm, ne blebetej nekej v tri dni ker sploh ne veš o čem govoriš!