"V imenu boga"
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 174 prispevkov
• Stran 3 od 12
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12
Naslednja
- imzo
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 4. 2007
bella_ napisal/-a:za stalina ni noben reku da je meu dobr rezim - tut pr njemu se govori o citkha, posiljanju v sibirijo,...a se niste ucil tega u soli?
ne pravim tega da kdo podpira ta režim, toda zagovarjanje komunizma in zagriženosti v smislu "bratstvo in enakopravnost za vse" ima dosti bolj krvavo podlago in nerealno ideologijo, pa je vseeno dopustljivo. Medtem ko je zagovarjanje nacizma nelegalno, nihče nam pa ni v šoli predstavil razlogov, povodov in argumente za le-tega, ker pač na splošno vsak pomisli le na genocide ter rasizem in to pač "mora" držat.
- Kosmo_s_Kjem
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 6. 2007
Jah če mene vprašaš...bratstvo in enakopravnost da je bolj realno...ne vem no..Hitler je delal etnično čistko in je nekaj tud naredu, medtem ko enakopravnosti recimo še nism zasledil...
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Shannon napisal/-a:Vera je za ljudi, ki so rahlo ... omejeni. Verjeti v nekaj, kar sploh ni niti dokazano ali dokazljivo - meni to ni ravno pokazatelj neke zrele osebnosti.
Pol pa pride ven kaj takega, kot je na zgornjih slikcah. Ljudem se skisajo možgani. Krščanstvo ni nič boljše, sama hinavščina in pokvarjenost jih je, prasce pedofilske.
Ja sam tega pa tudi nemorš rečt, da tistiki verujemo oz. verujejo, da so rahlo omejeni
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
- Kosmo_s_Kjem
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 6. 2007
Ja se strinjam...zravn dodajam še "prasce pedofilske"...upam da je to ciljalo sam na une izmečke..ne na vse kristjane.
-
bella_ - Debatorica
- Na forumu od: 26. 5. 2006
- Kraj: lj
ma js sm sigurna da shannon ni misnla tega zaljivo, ampak samo to da ne smemo posplosevt in rect da so vsi muslimani al pa vsi kristjani omejenci. v vsaki veri mas ekstremiste, to pa se ne pomen da je vera slaba. js proti veri kot taki nimam absolutno nc, me seveda ne mot ce kdo verjame v boga. mot me pa takrt, ko se zacnejo zard veroizpovedi problemi dogajat
- Cherub
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2006
Ponavad so še ateisti omejenci.
Nekatere verske dogme so inherentno nasilne.
To je prepreka preko katere v zahodni družbi, ki naj bi čislala mir in ljubezen, ter podobne oslarije, ne morejo.
Niti se ne gre za to, da bi bili "slabi" samo ljudje, ampak za to, da se nevtralizira situacijo na nekaj "slabih jabolk", medtem, ko je tabu sploh omenjati, da bi bilo lahko s temeljno zamislijo kaj narobe.
Prav tako je produkt razvite družbe to, da forsira z lažnjivim spoštovanjem in dogmatično pluralnostjo, tako da so vsaj nekateri ljudje a priori prisljeni v povedi kot je: "proti veri nimam nič, ampak ..."
js proti veri kot taki nimam absolutno nc, me seveda ne mot ce kdo verjame v boga. mot me pa takrt, ko se zacnejo zard veroizpovedi problemi dogajat
Nekatere verske dogme so inherentno nasilne.
To je prepreka preko katere v zahodni družbi, ki naj bi čislala mir in ljubezen, ter podobne oslarije, ne morejo.
Niti se ne gre za to, da bi bili "slabi" samo ljudje, ampak za to, da se nevtralizira situacijo na nekaj "slabih jabolk", medtem, ko je tabu sploh omenjati, da bi bilo lahko s temeljno zamislijo kaj narobe.
Prav tako je produkt razvite družbe to, da forsira z lažnjivim spoštovanjem in dogmatično pluralnostjo, tako da so vsaj nekateri ljudje a priori prisljeni v povedi kot je: "proti veri nimam nič, ampak ..."
-
barbi - Debatorica
- Na forumu od: 24. 12. 2006
- Kraj: ptuj
sramota, da svet to dopust... tam se kregajo za meje in turizem, na drugi strani pa lamlejo roke otrokam... mislim, da se to vsepovsod dogaja in nihče se ne potrudi tega zaustavit. delajo bombe, orožje, da pa bi kdo kilo kruha speko in ga podaro, tega pa ni........
-
Ringo Locus - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Ležal je med njenimi razprtimi nogami in se pripravljal, da jezik zarine v njeno notranjost.
»Jutri bo pretežno oblačno …« ga je iz lepih sanj vrgel radio. Že spet.
»Jutri bo pretežno oblačno …« ga je iz lepih sanj vrgel radio. Že spet.
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
V imenu vere se je dogajalo, se dogaja in se bo dogajalo veliko krutega! V imenu Boga se bijejo vojne, terorizem, posilstva, umori, uboji, zlorabe,.. tega nihče ne opazi oziroma opazi malo ljudi. Opazijo samo to, kar počnejo muslimani (opa. ne vsi, da se ne bo kater spravil name), kar počne Rimokatoliška cerkev v imenu Boga,.. in še mnoge druge pa je bilo vedno sprejemljivo. Duhovniki so blagoslavljali vojake, da naj v boju pobijejo čim več "sovražnikov" in na drugi strani je vedno bilo enako. Začaran krog. Duhovniki so sprejeli celibate pa posiljujejo otroke! Odvzamejo jim dostojanstvo, samospoštovanje,... že res, da se to vedno bolj kaže v javnosti, ampak še vedno premalo!! Vse nasilje, ki se dogaja v imenu Boga, je obsojanja vredno!
Sej ne rečem, je grozljivo to, da so otroku polomili roko zaradi bogega kosa kruha,.. nimam besed,...ampak dogaja se ogromno hudega v imenu Boga,.. preveč,...
Sej ne rečem, je grozljivo to, da so otroku polomili roko zaradi bogega kosa kruha,.. nimam besed,...ampak dogaja se ogromno hudega v imenu Boga,.. preveč,...
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
_radovedna - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 6. 2007
meni se zdi to absolutno kretensko. Verjetno ni lih sam iz samega veselja in otroške nagajivosti kradel kruh- morda (SIGURNO) je bil lačen, a je na to možnost že kdo pomislu?! pa še otrok je! Meni se tako al drugače ful smilijo, k nimajo nobene zaščite in so prepuščeni (vsaj tm do 13 let) staršem in njihovemu stilu življenja. Nevem kje je poanta d mu zmanjšajo možnost za dostojno življenje sploh pa v družbi kjer že tako nima možnosti za neko napredovanje!! mislm,...!!!!!!!!
Tele vere pa se meni zdijo sam možnost da nekateri ljudje da s pomočjo karizme (če jo majo) poneumljajo ljudi in jih prepričujejo v neki kr dejansko ne... Sj nč nerečem, spoštujem vse vere in če se nekdo v njej najde super, sam do neke mere. Zdi se mi da je veliko ljudi zgubilo realno mejo ko se gre za te stvari in da bi včasih mogli resnici pogledat v oči in pomislt kaj je prav in kje vera omejuje njih same in okolico.
Sicer pa js sm še vedno za to da je najboljša vera vera vase!
Tele vere pa se meni zdijo sam možnost da nekateri ljudje da s pomočjo karizme (če jo majo) poneumljajo ljudi in jih prepričujejo v neki kr dejansko ne... Sj nč nerečem, spoštujem vse vere in če se nekdo v njej najde super, sam do neke mere. Zdi se mi da je veliko ljudi zgubilo realno mejo ko se gre za te stvari in da bi včasih mogli resnici pogledat v oči in pomislt kaj je prav in kje vera omejuje njih same in okolico.
Sicer pa js sm še vedno za to da je najboljša vera vera vase!
-
bella_ - Debatorica
- Na forumu od: 26. 5. 2006
- Kraj: lj
se enkrat dajm link, na katerm se vid da otroku NE lomjo roke, ampak gre za trik, ki ga je izvedu!
http://www.snopes.com/photos/gruesome/crushboy.asp
pa dejte mal brt se prejsne poste no, sj jih ni tok. drgac se pa strinjam z vama larika in _radovedna
http://www.snopes.com/photos/gruesome/crushboy.asp
pa dejte mal brt se prejsne poste no, sj jih ni tok. drgac se pa strinjam z vama larika in _radovedna
-
Ledenaa - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2007
- Kraj: Sverige.
Je katera iz med vas brala knjigo Živa zažgana od Souad? Priporočam.
Ah, meni je bilo vedno nerazumljivo, kako lahko nekateri ljudje na podlagi parih procentov ljudi obsojajo ves narod. Tako rečemo, da so vsi čefurji pretepači, vsi muslimani kriminalci in vsi kristjani (župniki) pedofili. Bravo za tako razgledanost.
Da ne bo pomote, jaz tudi pod razno ne govorim o vas, ampak o nekaterih ljudeh, ki jih poznam. Ve tukaj ste itak najbolše Sam tako pravim, da ne bom nikoli razumela tega. Zarad kakšnih organizacij ali pa nekaterih ljudi, ki so v imenu muslimanske vere mučili žene ali ubijali, obsojajo cel narod. Tisto pa, kar so možje delali ženam.. Tisto ni vera, to so ljudje, ki so bolani. Ob rojstvu jim je vcepljeno v glavo, da to morajo narest.
Res, knjigo pa priporočam v branje. Grozljiva resnična zgodba, ki se še danes dogaja, čeprav mi tega ne bi rekli.
Pa upam, da se nisem s čim zamerila komu
Ah, meni je bilo vedno nerazumljivo, kako lahko nekateri ljudje na podlagi parih procentov ljudi obsojajo ves narod. Tako rečemo, da so vsi čefurji pretepači, vsi muslimani kriminalci in vsi kristjani (župniki) pedofili. Bravo za tako razgledanost.
Da ne bo pomote, jaz tudi pod razno ne govorim o vas, ampak o nekaterih ljudeh, ki jih poznam. Ve tukaj ste itak najbolše Sam tako pravim, da ne bom nikoli razumela tega. Zarad kakšnih organizacij ali pa nekaterih ljudi, ki so v imenu muslimanske vere mučili žene ali ubijali, obsojajo cel narod. Tisto pa, kar so možje delali ženam.. Tisto ni vera, to so ljudje, ki so bolani. Ob rojstvu jim je vcepljeno v glavo, da to morajo narest.
Res, knjigo pa priporočam v branje. Grozljiva resnična zgodba, ki se še danes dogaja, čeprav mi tega ne bi rekli.
Pa upam, da se nisem s čim zamerila komu
-
Dead_kid - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 11. 2006
Ojoj, take stvari me paa tok jezne naredijo, da komaj normalno napišem kaj konkretnega. Ampak cel Islam, njihovo prepričanje, vera se mi zdi pretirana. Tako kot so že prej nekatere formurašice napisale, osemletni otrok se komajda zaveda sebe, kaj pa šele da bi ločil med dobrim in slabim, še posebej, če ga tega niso naučili starši! In otroka pohabiti pri osmih letih?! Nezaslišno!!!
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Prvi neprebran prispevek • 174 prispevkov
• Stran 3 od 12
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov