Trenutno politično stanje

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 24. Jan. 2013 13:30

Mahagonij napisal/-a:S tem da se ne smes pipnit nobenega izdatka, ker bo folk protestiral, prihodke pa lahko visas samo skozi trosarine.


noben ne bo mel nič proti, če bi dnar od vladnega letala, patrij, od koncesij za zasebno šolstvo in podobnih veleumnih idej, stekal v žepe tistih, ki ga potrebujejo.

dnar je, samo napačno je razporejen.
Uporabniški avatar
schjora
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 192
Na forumu od: 17. 11. 2012
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a schjora » 24. Jan. 2013 22:27

+ nobeden (razen politikov) ne bi imel proti, če bi jim malo znižal plače, opustili drage službene avte; to, da imajo oni stanovanja po smešno nizki ceni (pri taki plači) je pa sploh tako absurdno, da bolj ne more bit.

Če lahko ljudje z 1000€ dohodka plačujejo stanovanje po višji ceni kot oni, se je mal za zamislit.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 27. Jan. 2013 1:23

Faaak pa kaj so nori da grejo narest zbor na isti dan kot demonstracije? In lol vabijo folk nanj preko ognjisca. Naj se ze enkrat spoka ta Jansa. Ce bi mu bila drzava vsaj malo v interesu bi spokal in zalaufal tehnicno vlado.

Mene ne ne moti ce majo visoke place in avte in itd, dokler delajo svojo sluzbo dobro. Oni se pa samo kregajo bolj kot folk v vrtcu.
Uporabniški avatar
schjora
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 192
Na forumu od: 17. 11. 2012
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a schjora » 27. Jan. 2013 14:48

No, seveda, za dobro opravljeno delo sledi dobro plačilo. Ampak glede na zdajšnje politično in ekonomsko stanje delo ni bilo opravljeno dobro oz. sploh ni bilo nič narejeno. In za delanje niča si pač ne zaslužijo take plače.
Flavij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 353
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 27. Jan. 2013 17:53

floribunda napisal/-a:kaj menite o aktualnih političnih 'potezah' davljenja in žaljenja prisotnih na Zboru za republiko v mariboru? in prisotnosti moralnega teologa pri okrogli mizi, kjer se rešujejo politična vprašanja, ne pa versska?

A ni bil moralni teolog v bistvu gostitelj prireditve? :)
Osebno me bolj moti pametovanje šaleškega ekonomista, ki je v marsičem odgovoren za katastrofalno gospodarsko stanje v državi.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 25. Jun. 2013 18:21

Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2523
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 26. Jun. 2013 17:18

floribunda napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:S tem da se ne smes pipnit nobenega izdatka, ker bo folk protestiral, prihodke pa lahko visas samo skozi trosarine.


noben ne bo mel nič proti, če bi dnar od vladnega letala, patrij, od koncesij za zasebno šolstvo in podobnih veleumnih idej, stekal v žepe tistih, ki ga potrebujejo.

dnar je, samo napačno je razporejen.
Vladna letala in patrije in podobno je pljunek v morje proti poljubni kategoriji socialnih izdatkov. Ves koliko patrij placamo vsako leto ko placujem obresti za svoj dolg? Samo obresti, glavnica raste. Ni dovolj denarja, in tele aferice k se nastevajo niso tut misji k***c proti kolicini denarja ki se izgubi zaradi dela na crno in studentskega dela. Kako mas lahko tako populisticno mnenje.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Flavij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 353
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 08. Jul. 2013 21:53


O (pre)visokih zdravniških plačah pa nič! :D Ne dvomim v iskrenost nekaterih organizatorjev shoda, ampak očitno nihče noče varčevati pri sebi. :nein:
Uporabniški avatar
Lavriksa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 80
Na forumu od: 12. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Lavriksa » 18. Jul. 2013 11:23

Pri nas gre itak vse narobe, vsi bi radi imeli višaje plača, vsi bi radi varčevali, denarja pa ni, ker so ga nekateri že pred leti poropali in ga nikoli več ne bodo vrnili. Vse skupaj se bo enkrat samo še sesulo!
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 09. Avg. 2013 13:07

TEMELJNI DRUŽBENI DOHODEK

Evropska državljanska pobuda za univerzalni temeljni dohodek

Temeljni dohodek kot človekova pravica

Evropska komisija je 14. januarja 2013 sprejela iniciativo za raziskovanje univerzalnega temeljnega dohodka (UTD).

Iniciativa poziva Komisijo Evropske unije, da spodbudi sodelovanje med državami članicami pri raziskovanju možnosti uvedbe Univerzalnega temeljnega dohodka (UTD) kot enega nujnih pogojev spodbujanja vsestranske človeške ustvarjalnosti in izboljšanja obstoječih sistemov socialne varnosti.

Do 14. januarja 2014 moramo organizatorji državljanske pobude, v kateri sodeluje 15 držav članic EU, zbrati najmanj en milijon podpisov državljanov EU iz vsaj sedmih od 27 držav članic. V vsaki od teh sedmih držav članic je treba zbrati vsaj najmanjše potrebno število podpisov (v Sloveniji 6000).

Ko bomo zbrali potrebnih 1.000.000 podpisov, bo Evropska komisija preučila pobudo in jo posredovala v odločanje Evropskemu parlamentu.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 12. Jan. 2014 23:20

EvolutionShift
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 23. 6. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a EvolutionShift » 11. Jul. 2014 15:52

Evo se moj pogled.
Na zadnjih parlamentarnih volitvah sem se zaradi najbolj libertarnega programa v Sloveniji odločil podpreti Državljansko listo. Sicer sem bil pred izbiro med SDS in DL rahlo v dvomih, saj se je v preteklosti že velikokrat zgodilo, da so po volitvah novo ustanovljene stranke hitro pozabile svoje predvolilne programske obljube (vendar sem zaradi oseb kot so Šušteršič, Štih, Pezdir precej prepričan v njihovo iskrenost).
Po volitvah sem se po vstopu DL-ja v Vlado janeza Janše tudi sam pridružil DL-ju, saj sem ocenil da ima ta stranka ob upoštevanju njihovega programa lepo prihodnost, žal sem se motil.
Z vstopom v novo vlado je namreč Državljanska lista zapustila Janševo programsko koalicijo ter se pridružila Alenkini politični koaliciji (vsakemu ki je dal karkoli na spoštovanje programa stranke je bilo popolnoma jasno, da programske usmeritve DL-ja niso kompatibilne s slovensko "levico"). Zaradi tega razloga ter zaradi ogromne dvoličnosti Gregorja Viranta okoli vprašanj integritete sem ob vstopu DL-ja v Alenkino Vlado izstopil iz stranke. Pred mano je izstopil že Tomaž Štih ter kasneje še Janez Šušteršič (ter seveda mnogi drugi, ki so videli da so programske usmeritve stranke ob njenem vstopu v "levo" koalicijo izdane).
Ocena Državljanske liste ter celotne koalicije je bila v prvem Janševem mandatu zadovoljiva. Namreč sprejelo se je mnogo ključnih reform (SDH, Slaba banka, pokojninska reforma, reforma trga dela), prav tako so se zmanjšalo precej ključnih davčnih obremenitev (Davek na dohodek pravnih oseb, razbremenitev dohodninske lestvice za srednji sloj...). Sprejet je bil ZUJF, ki je kljub temu, da so bili nekateri členi protiustavni še vedno močno zmanjšal javno porabo (po korekciji protiustavnosti je bila poraba zaradi ZUJf-a na letni ravni še vedno manjša za cca 800 milijonov evrov). Res pa je, da sta bili pokojninska reforma ter reforma trga dela izjemno šibki in bosta zaradi tega že v prihodnjem mandatu potrebni ogromnih korekcij. Prav tako je bilo povečano nekaj davkov (trošarine na energente, cestna taksa), vendar celo vkupno je bilo okolje davčno razbremenjeno.
Za delovanje Državljanske liste v vladi Alenke Bratušek pa ne morem imeti skoraj nikakršnih pozitivnih besed. Z spremembami zakonodaje o SDH so ponovno omogočili mnogo večje vpletanje politike v proces privatizacije in upravljanja podjetij, javna poraba se je ponovno močno povečala, močno povečanje davčne obremenitve (DDV, proti ustaven poskus uvedbe nepremičninskega davka, energetske izkaznice, ponovno povečanje cestnih taks, podražitev vinjet, ustavitev postopnega zmanjševanja stopnje davka na dohodek pravnih oseb....)
Po dveh in pol letih imamo nove predčasne volitve Slovenija pa je po javnofinačni sliki na daleč najnižji stopnji v njeni zgodovini (zadolženi smo za 80% BDP-ja ob izjemno slabih gospodarskih obetih). Največjo zaslugo tukaj ima seveda trenutna vlada saj se je v enem letu zadolžila za cca 8 miljard evrov ( https://twitter.com/Libertarec/status/4 ... 10/photo/1 ). Sicer je res da je šlo tukaj precej denarja za reševanje bank, vendar pa je ta številka glede na dejstvo o ponovnem precejšnjem povečanju tekoče porabe (iz 9 milijard na 9,6 milijard) ter ob dejstvu, da se je z denarjem za reševanje bank po nepotrebnem reševalo mnoge tajkune (Factor banka, ACH-Rigelnik, DZS-Petan...) mnogo večja od potrebne. Zaradi tega razloga so se seveda močno povečevala potrebna finančna sredstva za dokapitalizacijo bank in glede na zaustavitev privatizacije lahko v roku enega leta pričakujemo novo milijardno+ injekcijo za reševanje našega bančnega sektorja.
Žal je glede na vsa dejstva popolnoma jasno, da je SDS trenutno daleč najboljša izbira za Slovenca, ki si želi evropsko Slovenijo, veliko bolje bi seveda bilo če bi imel na izbiro eno pravo libertarno stranko, vendar te izbire na teh volitvah žal nimamo (DL kljub trenutno precej boljšemu predsedniku zaradi tega ker se ni oddaljila od vlade Alenke Bratušek ni za zaupati pot Nove Slovenije pa trenutno izgleda zelo podobno kot pot državljanske liste - lahko da se tukaj motim, vendar dvakrat ne mislim storiti iste napake poleg tega je Nova slovenija bolj konzervativna od SDSa kar se tiče vprašanj osebne svobode, zaradi česar prav tako v mojih očeh izgubi nekaj točk). Vse druge stranke (parlamentarne in neparlamentarne) so po domače povedano živa katastrofa ter nevredne evropskega političnega prostora. Program prav vseh teh strank je namreč nekakšna mešanica socializma (SMC,SLS,ZAB,PS, Zeleni) komunizma (Združena levica, TRS, DESUS) ter vcasih tudi nacionalizma (SNS, Dezelani). Vsak, ki so mu jasne osnove svetovne ekonomije ve da nas nadaljevanje takšnega vodenja države vodi v nadaljno recesijo ali v najboljšem primeru le stagnacijo.
Seveda se bodo zdaj hitro oglasili dežurni komentatorji, ki bodo stranko SDS označili za največje socialiste, kar pa je seveda daleč od resničnosti. SDS'ov program ima res kar nekaj točk, ki bi jih lahko označili za socialistične vendar pa je teh na pomembnih področjih (nacionalni interes, krčenje javnega sektorja, debirokratizacija države, odprava privilegijev.....) neprimerno manj kot pri strankah Slovenske levice. Prav tako je v SDSu v primerjavi z drugimi slovenskim strankami (še posebej če v obzir uzameš njihovo velikost) precej manj koruptivnosti (edina izjema tukaj trenutno bi znala biti NSI). Slovenski mediji nas sicer ze več kot 20 let poskušajo prepričati o tem, da je SDS najkoruptivnejša stranka vendar podrobne analize to preprosto ne more prestati. V zadnjem času je medijska histerija ter izraba pravosodja v obračunu s SDSom dosegla vrhunec (medijska blokada vsakodnevnih protestov, vsak teden vložitev nove fiktivne obtožnice proti prvaku SDSa..) vse to pa ima za slovenijo lahko res nepopravljive posledice (iz tujine prihaja vedno več odzivov, kjer zaznavajo ta proces kot političen). Sicer je res, da je tudi Janša med njegovo vladavino napravil precej svinjarij (največja od njih je bila zagotovo prodaja merkatorja), zaradi katerih bi si v normalni državi mogoče res zaslužil zapor. Seveda je Slovenija daleč od normalne evropske države prav tako v Sloveniji ni drugega predsednika katerekoli parlamentarne stranke ki si zapora nebi zaslužil pred Janezom Janšo.
No ja izbira na teh volitvah je vaša, jasno pa je če si želite evropsko Slovenijo potem bo ta izbira SDS, lahko pa ponovno izberete kakšno levo stranko ter tako upate na kakšen čudež kjer bo obsojeni pedofil podaril milijardno premoženje ter na ta način rešil Slovenijo (ta zadnja afera je najbolje prikazala intelektualni domet slovenske "levice").
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 11. Jul. 2014 18:15

al pa volis npr. sds in podpres obsojnega prekupcevalca orozja.

a ne tocno, jansa je nedolzen.
Mojca888
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 10. 1. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a Mojca888 » 10. Jan. 2018 19:20

Politično stanje je na psu in vedno bo tako dokler bodo politiki videli samo denar in oblast, tko pač je. Janša pa je največji mojster manipulacije z ogormno masla na glavi, tko de brez komentarja...

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov