Kake mate nekateri v tej temi!
"Kosovo ni bilo nikoli srbsko" 
Ne, od koga pa je bilo lepo te prosim? Omg, mene bi bilo sram take ven metati, ker s tem samo poudarjaš svojo ozkoglednost.
Kar se pa na splošno neodvisnosti Kosova tiče pa sem mešanega mnenja. Po eni strani to seveda ruši vse temelje mednarodnega prava, in mislim da nikomur ni potrebno biti nadpovprečno inteligenten, da bi dojel, da gre za "umazane" posle. In srbska reakcija se mi zdi povsem na mestu. Kdo bi pa sploh prostodušno sprejel odvzem določenega ozemlja??? Vendar po drugi strani bi lahko srbi v tem videli tudi nekaj pozitivnega. Kosovo je najmanj razvit, najmanj produktiven in daleč najbolj skorumpiran del Srbije. Z vidika sodobnih družb je enostavno nefunkcionalno in povsem neprofiten del države.
Dejstvo je, da ima Srbija evropsko perspektivo. Srbija je kulturno in tradicionalno del "krščanske Evrope". Vem, da je to irelevantno, a je presenetljivo pomembno za rajo in posledično politike. Pomembno je to, da je Srbija sposobna biti integrirana v EU. Integracija v smislu prostega pretoka ljudi je možna že na srednji rok. Posledično bi lahko bila Srbija v EU sprejeta že skupaj s Hrvaško. Edina ovira je neverjetna iracionalnost Srbov in hitenje v objem Rusije.
Kosovo pa ni tradicionalen del evropske kulturne skupnosti v zavesti ljudi (spet irelevantno, a pomembno). Evropa žal temelji ne iztrebljenju ilirske kulture, ne na nadgradnji, islamizacija pa jim je zadnje čase tudi v škodo. Iz tega se da razbrati, da Kosovo ni sposobno integracije v Evropo niti na dolgi rok. Vključitev Kosova v enotne trge in področja prostega gibanja bi pomenila tudi avtomatično vključitev velikega dela Albancev iz drugih regij. Neodvisno od tega, pa bi pomenila tudi ojačanje albanskih vplivov na Evropo. Ti so poleg slaščičarstva žal predvsem trgovina z drogo, ljudmi in belim blagom.
Zato večina članic ne bo niti slučajno pristala na članstvo Kosova tekom našega življenja.
Torej, za srbe bi bilo najbolje, da "odpikajo" ta neproduktiven del ki so jim ga vzeli in enostavno sprejmejo "očiščeno". Kajti bodimo realni, brez Kosova imajo itak boljše perspektive za razvoj in uspeh države.