Smrtna kazen

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ste za uvedbo smrtne kazni za najhujše zločine?

Da
104
59%
Ne
73
41%
Skupaj glasov : 177

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Jan. 2006 13:35

LARIKA napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:Larika, se mi zdi, da sva midve tule še edine idealistke... :)

hja s tole zadevo je tako,da jaz kot študentka fakultete za policijsko varnostne vede, moram poznati te konvencije o Človekovih pravicah in temeljnih svoboščinah in tudi pri tem predmetu je ogromen poudarek na spoštovanju le teh. Zato se mi zdi,da moram stati za temi načeli in vodili, katere se učim spoštovat v vsakem primeru. Se mi zdi da smo mi niko i baš niko in nimamo nikakršnih pravic posegat po življenju kogar koli pa naj bo kriv ali nedolžen!!!

ubistvu maš prow...Sam zakaj pa oni lahko umorijo moje dve hčerke-jaz pa njemu ne smem posegat po življenju????ooo šele kako bi mu posegla, po življenju.....
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 25. Jan. 2006 13:59

Že že to je res. Na žalost v nekaterih islamskih državah,spoštovanje teh pravic ne poznajo in ljudje prevečkrat vzamejo pravico v svoje roke. Kar pa ni prav. Krvno maščevanje ni način reševanja takih problemov. ker je potem to začaran krog,ki se nikoli ne konča. Zaradi tega je umrlo že velliko preveč ljudi, zato v take kazni ne verjamem. Kazen naj ima nek namen, smrt sama po sebi nima nobenega učinka- češ uuuu zdej bom pa umru zato ker sem nekoga ubil,posilil,....
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 25. Jan. 2006 18:34

No mene pa zanima,kaj mislite v o tem,da mi nimamo več smrtne kazni in zdej bo zažigalec žensk prišel čez 10 let al kolko že nazaj na prostost.Boste mirno spale?
Problem dosmrtne kazni je v tem,da ima zmeram možnost prit vn.Al uteče al pa ga prej izpustijo zaradi lepega obnašanja.

Sej je res,da bi jih mogli prej mučit,ker smrt je too izi,samo dosmrtna ječa je res vprašljiva.
!!!!Povdarjam,da to govorim za hude morilce,pedofile,...
LP
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 25. Jan. 2006 18:55

Konkretno ta o katerem pišeš, je bil najprej obsojen na smrt - še v rajnki Jugi- potem so mu spremenili na najvišjo možno, mislim, da je bilo takrat 30 let. Bi že moral priti ven, pa je potem v zaporu še enega zaštihal in so mu podaljšali kazen. Za moje pojme, kolikor vem o tej stvari, je on za na zaprti oddelek psihiatrije, dosmrtno, potem ko odsluži sedanjo kazen.

Tam, kjer obstaja dosmrtna ječa, obstaja tudi varianta "brez možnosti pomilostitve"....
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 25. Jan. 2006 19:33

Ja vem,da je možnost brez pomilostitve,ampak lahko noter koga ubije(sama si dala primer) al pa uide.(Dosmrtna kazen,brez pomilostitve pa velja samo za umore 1. stopnje,ki je zelo težko dokazljiva).
Zdej so naprimer dali bivši direktor HIT-a Kovačiča v Dob(na srečo se je izmuznil s tem,da so ga poslali v Idrijo),je bil zelo fajn direktor,poskrbel je tudi za manjše poslovne enote,obsodili so ga pa na prestajanje kazni v Dob z najhujšimi morilci.
In potem ti pride ta "požigalec žensk" in se mu sfuzla in npr. zaštiha prou fajn človeka,ki je(kot v vseh drugih večjih firmah) opral nekaj denarja.
Res mamo fajn sistem države.
No to je samo moje mnenje.
Uporabniški avatar
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a princesss » 26. Jan. 2006 9:25

Js sm ZA uvedbo smrtne kazni! :x Ker k kdaj vidm po televiziji al pa preberm kaj nekateri ljudje delajo (predvsem posilstva me res razjezijo), mi kr začne vret v glavi in nedvomno so nekateri zločini res taki, da si smrtno kazen zaslužjo. Tole zdej bo kr neprimerno (nezrelo?), ampak kdaj k kšn tak del Oprah gledam - ne tok doug nazaj recimo o pedofiliji, bi une kr sama postrelila in bi mel svojo smrtno kazen! :x
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 26. Jan. 2006 13:46

MissRap:
Ta model je itak totalno na psu in je direkt za na psihiatrijo in ne za ubit! Potrebuje pomoč takšno ali drugačno, in kljub temu kar je delal v preteklosti si ne zasluži smrti-tako kot si je nihče drug ni! Že res da je naš pravosodni sistem precej švoh-milo rečeno, vendar se strinjam z temeljno človekovo pravico do življenja!
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2006 15:45

Ja ma une ženske,ki jih je ubil nimajo pravice do življenja?
Moreš vedet kaj je več vredno.5(al kolko) nedolžnih žensk ali en morilec?
LP
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 26. Jan. 2006 16:05

Sej jaz ne pravim da te ženske nimajo pravico do življenja, o pa še kako jo imajo in ta tip jim je to pravico vzel, s tem posegel v njihove pravice do življenja,... samo to ni način da se človeka kaznuje za tak zločin. Prelahka kazen je to. On ve da bo umru in je mu sladko jeb* za vse!
Coco Chanel
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2006 16:10

Ma sej to je problem,da s tem,ko ga niso usmrtili smo mi oz. država dopustili,da je to pravico še nekomu vzel.
Lej strinjam se s tabo,da je smrt premila kazen,samo je edina rešitev,da rešiš druge pred smrtjo.Varnost v zaporih ne bo nikoli tako dobra,da morilec za zapahi ne bo mogel ubit npr.varnostnika,sojetnika ali celo komu od zunaj naroču,da koga ubije.
Life sux samo tko je.
LP
nogica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a nogica » 26. Jan. 2006 22:41

Jela napisal/-a:Ne, noben si ne zasluž take smrti pa če je naredu karkol.

Valda, da si jo. Moj odgovor v anketi je: DA- pod pogojem, da je taka "mučna" smrt- Če je sam tko paff s pištolo, je preveč lahka smrt, kokr ste eni že prej omenl. Naj trpijo na polno :twisted:
you've gotta try a little bit harder.
that simpy wasn't good enough.
to make us proud.
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 26. Jan. 2006 22:46

Od moje prjatlce 14 letno sestro je nekdo posilo pred dvema dnevoma. pretepo da ji je fiksni aparat dol vtrgau, ustnico presekau cela je plava pa se v dravo jo je hoto vrect, se dobro da je biu led.

ja taki stari nagnusnezi si zasluzijo da grejo v zapor da mu eni stari potrebnezi rit gor ftrgajo pa da umre v mukah.

ker res si otrok ne zasluzi tega, da ne upa sam v kopalnico pa da slisi korake za sabo in da mu bo to celo zivlnjene ostalo, da ne govorim o spolnosti. :roll:

definitivno za smrtno kazen. :!:
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 26. Jan. 2006 23:41

sem za smrtno kazen, v primeru da bi bila ta res mučna, sploh pa za primere, kot ga je opisala Majc, morilce,....za najhujše primere

Kar se tiče tistega požigalca žensk o katerem je bilo govora malo nazaj. Po mojem mnenju sploh ni več navajen prostosti oz. se na svobodi tud znajdel ne bi. Tako da mislim, da bo slej kot prej spet kakšno pi***rijo naredu, da mu bodo podaljšal kazen. Sploh pa kot se govori, prav uživa noter in mu čist nič ne manjka. Zdej mi pa povejte a je to kakšna kazen!!!!prosim vas lepo. Za to se dam tud jst zaprt, da bom lahko 24 ur na dan buljila v TV, imela nočne obiske svojega dragega, hrana zastonj, brez položnic.......
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 27. Jan. 2006 9:24

¤MajC¤ napisal/-a:Od moje prjatlce 14 letno sestro je nekdo posilo pred dvema dnevoma. pretepo da ji je fiksni aparat dol vtrgau, ustnico presekau cela je plava pa se v dravo jo je hoto vrect, se dobro da je biu led.

ja taki stari nagnusnezi si zasluzijo da grejo v zapor da mu eni stari potrebnezi rit gor ftrgajo pa da umre v mukah.

ker res si otrok ne zasluzi tega, da ne upa sam v kopalnico pa da slisi korake za sabo in da mu bo to celo zivlnjene ostalo, da ne govorim o spolnosti. :roll:

definitivno za smrtno kazen. :!:

:eek: :eek: :eek: - mučit na NAJHUJŠI način ... brez milosti :evil:
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 27. Jan. 2006 11:30

marateja napisal/-a:sem za smrtno kazen, v primeru da bi bila ta res mučna, sploh pa za primere, kot ga je opisala Majc, morilce,....za najhujše primere

Kar se tiče tistega požigalca žensk o katerem je bilo govora malo nazaj. Po mojem mnenju sploh ni več navajen prostosti oz. se na svobodi tud znajdel ne bi. Tako da mislim, da bo slej kot prej spet kakšno pi***rijo naredu, da mu bodo podaljšal kazen. Sploh pa kot se govori, prav uživa noter in mu čist nič ne manjka. Zdej mi pa povejte a je to kakšna kazen!!!!prosim vas lepo. Za to se dam tud jst zaprt, da bom lahko 24 ur na dan buljila v TV, imela nočne obiske svojega dragega, hrana zastonj, brez položnic.......

ja pa se davkoplacevsalski dnar gre ze to-mi delamo za njih :roll:
naj jih pobijejo pa dajo ta kes rajsi za boge zivali al nekaj.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]