Smrtna kazen
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 313 prispevkov
• Stran 20 od 21
•
Prejšnja
1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Naslednja
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Horus napisal/-a:Bi tudi takrat, ko bi ga najprej podvrgli posiljevanju, nato pa ga usmrtili s fatalno dolgim nevolunternim deepthroatom se zmeraj zagovarjale oko za oko in zob za zob?
Človek ti tudi težko resno odgovori, ko napišeš nekaj, čemur se proti svoji volji začne režat.
It was forever..but it didnt last long..
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:32, skupaj popravljeno 1 krat.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Ja ekzekli, a to je slabo? A potem bi ti kr jih spuščal na prostost? če nimaš itak nič od tega, da se storilce kaznuje..
- Horus
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Ne zaslužjo si otoka!
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Meni je ideja prisilnega dela (konkretnega, težkega) boljša kot smrtna kazen, kjer se po hitrem postopku in relativno brez bolečin (no, ok, to je odvisno od izbora načina usmrtitve) konča zgodba za morilca.
S svojimi dejanji oz. posledicami le-teh bi morali živeti, ne pa da se ga da najprej v zapor s posteljo, streho nad glavo in trmi obroki dnevno na proračunski postavki, potem pa še humano (spet, odvisno za nekatere) usmrti.
Kakorkoli gledamo, v najbolj osnovni obliki je še vedno zadoščenje tisto, ki na s pri tem usmerja, ne pa prevzgoja in podobne stvari. Ker meni bi bilo v takšnih trenutkih popolnoma vseeeo za njegovo prevzgojo, prisilno delo pa ne posega v pravico do življenja, ki jo nekateri tako zelo postavljajo v ospredje v takšnih debatah.
S svojimi dejanji oz. posledicami le-teh bi morali živeti, ne pa da se ga da najprej v zapor s posteljo, streho nad glavo in trmi obroki dnevno na proračunski postavki, potem pa še humano (spet, odvisno za nekatere) usmrti.
Kakorkoli gledamo, v najbolj osnovni obliki je še vedno zadoščenje tisto, ki na s pri tem usmerja, ne pa prevzgoja in podobne stvari. Ker meni bi bilo v takšnih trenutkih popolnoma vseeeo za njegovo prevzgojo, prisilno delo pa ne posega v pravico do življenja, ki jo nekateri tako zelo postavljajo v ospredje v takšnih debatah.
Zadnjič spremenil UG84, dne 30. Jun. 2010 14:06, skupaj popravljeno 1 krat.
- Horus
- Horus
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Ja, ne resno - res ne vem zakaj bi se takšne poslalo v zapor? Zakaj? Kaj imamo od tega, razen, da se denar meče čez okno, od pa odšteva dneve do obiksov, vikedn izpusta, pogojnega ipd. Naj gre delat! Samo to so lažji prekrški, pri katerih bi, če ne bi bilo denarne kazni, ne šli v zapor, temveč opraljali družbeno koristno delo - najbolje na vsebinskem področju kjer so kršili zakon.
Govorimo pa zdej o hujših zločinih, pri katerih oz. za katere nekateri zagovarjajo smrtno kazen. Sej ja, ok, tudi jaz načeloma nisem čisto proti kazni sami, ampak mi je nesmiselna. Tu bi pa dali prisilno delo, ki bi bilo seveda hujše od družbeno koristnega, pa tudi v slabših pogojih.
Govorimo pa zdej o hujših zločinih, pri katerih oz. za katere nekateri zagovarjajo smrtno kazen. Sej ja, ok, tudi jaz načeloma nisem čisto proti kazni sami, ampak mi je nesmiselna. Tu bi pa dali prisilno delo, ki bi bilo seveda hujše od družbeno koristnega, pa tudi v slabših pogojih.
- Horus
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 20:59, skupaj popravljeno 1 krat.
- Horus
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 20:59, skupaj popravljeno 1 krat.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
mučit in ubit, thats my moto.
Prvi neprebran prispevek • 313 prispevkov
• Stran 20 od 21
•
Prejšnja
1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov